Jump to content

BF 109 K-4

Zyxon
 Share

Taaaaak...

Witam. Jako, że odblokowałem to "coś" i mogę to kupić, żeby iść w kometę i tu pojawia się pytanie:

Czy ten samolot jest grywalny, czy znowu jest pokrzywdzony jak inne maszyny ze swoim BR, czy da się tym jakoś rywalizować i czy w ogóle jakoś to lata.

Opłaca się to kupić i grindować, czy czekać na zniżkę i tylko żeby był?

medal medal medal medal medal medal medal medal

Mam go na stocku i jak dla mnie na AB jest praktycznie niegrywalny... przed Spitem MK IX ledwo uciekłem. Oczywiście dostaje baty od ruskich bo zaraz włażą na ogon i rozwalają laserowymi dzidami. I to działo MK 108... nie dość że cieżko trafić to jeszcze ma zanizone DMG i zbugowana detekcje.

Pewnie max ulepszony jest świetny jak inne Bf 109, ale stock to kaszana.

medal medal medal

Brakuje mi w niej paru ulepszeń ale przyjemnie się nią gra. Dobrze się wznosi, przyspieszenie też jest git, jednak troszkę boli ilość amunicji do działka 30mm...

Opłaca się to kupić i grindować, czy czekać na zniżkę i tylko żeby był?

Jeśli chcesz me163 to i tak musisz go kupić a czy Ci się spodoba i będziesz nim latał to zależy od Ciebie.

medal

A z battle ratingiem jak? Nie grałem tym samolotem gdyż zawsze walczyłem przeciwko F9F, Mig9 lub Meteor. Jak w 1.39 ?

Gralem nim tylko na AB a tam najstraszniejszy Komet.

Po za tym miałem problemy z Tempestami.

Na Migi 9 czy Metełory może rzucić ale nie będzie ich jakoś dużo.

medal medal medal

• 5 months later...

kupiłem go dzisiaj, pierwsza bitwa na zagłębiu ruhry, strzelam w b17, wywaliłem całą amunicję do 30mm z czego trafiło co najmniej ze 40 pocisków i co? i nic!!!!!!!!!

to jest jakaś kpina z tym działkiem, ono naprawdę prawie nie zadaje obrażeń. to samo latając g6. miałem 3x30mm całą amunicję wywaliłem na bombowiec i ledwo go zniszczyłem. działka mk103 z me410 też są zbugowane, przeciwpancerne pociski zadają więcej obrażeń niż przeciwlotnicze. niech już nie naprawiają detekcji trafień w tych działkach tylko niech dadzą im model uszkodzeń z japońskich 30. tamte jakoś nie są zbugowane, jak latam ki84 to 20 nabojów i takiego b17 nie ma

Edited by tomek21nowy

kupiłem go dzisiaj, pierwsza bitwa na zagłębiu ruhry, strzelam w b17, wywaliłem całą amunicję do 30mm z czego trafiło co najmniej ze 40 pocisków i co? i nic!!!!!!!!!
to jest jakaś kpina z tym działkiem, ono naprawdę prawie nie zadaje obrażeń. to samo latając g6. miałem 3x30mm całą amunicję wywaliłem na bombowiec i ledwo go zniszczyłem. działka mk103 z me410 też są zbugowane, przeciwpancerne pociski zadają więcej obrażeń niż przeciwlotnicze. niech już nie naprawiają detekcji trafień w tych działkach tylko niech dadzą im model uszkodzeń z japońskich 30. tamte jakoś nie są zbugowane, jak latam ki84 to 20 nabojów i takiego b17 nie ma

Domyślny pasek ma 50% pocisków pocisków I(zapalających), które kompletnie nic nie robią.
medal medal medal

...a powinny. w g6 i g10 mam odblokowane taśmy amunicyjne i nie podnosi to jakoś ich skuteczności. ja tego nie rozumiem kompletnie dlaczego tak trudno jest niby tym działkom dać normalne parametry że męczą się z tym już od x czasu, co ciekawsze odnoszę wrażenie że na AB to działko jeszcze zadaje względnie niezłe obrażenia, a na RB prawie w ogóle.

Edited by tomek21nowy

...a powinny. w g6 i g10 mam odblokowane taśmy amunicyjne i nie podnosi to jakoś ich skuteczności. ja tego nie rozumiem kompletnie dlaczego tak trudno jest niby tym działkom dać normalne parametry że męczą się z tym już od x czasu, co ciekawsze odnoszę wrażenie że na AB to działko jeszcze zadaje względnie niezłe obrażenia, a na RB prawie w ogóle?

Niestety...W realiach MK108 się sprawdzało bo strzelcy nie byli tacy celni, pociski zadawały ogromne obrażenia oraz dystans z jakiego strzelano nie były tak ogromne jak w WT.
medal medal medal

pytajnik mi się tam wkradł przez przypadek, bo właśnie w przypadku RB jestem najbardziej rozczarowany niemcami, na AB gra się nimi chyba najlepiej z innych nacji

W RB .50tka tnie, że aż śmiech... Krótka seria i wszystko w co trafisz odpada, a Niemiecka 20-30mm jakoś nie bardzo pasuje w porównaniu do tego co się widziało co ona wyprawia w prawdziwym świecie.
medal medal medal

K4 to najlepszy samolot imo w trybie AB, on na 30 stopniach leci w górę jak rakieta :). Za to w RB to jest GG plane, kręci tak że człowiek ma wrażenie że zaraz się rozleci.

medal

K4 to najlepszy samolot imo w trybie AB, on na 30 stopniach leci w górę jak rakieta :). Za to w RB to jest GG plane, kręci tak że człowiek ma wrażenie że zaraz się rozleci.

Kręci się w miare dobrze, to nie Spitfire ale co nieco wykręci.Ma za to ma potężny silnik osobiście wyciągam na nim 25-28 m/s przy wspinaniu, piękne przyspieszenie, do tego energię trzyma jak złoto.Mogę śmiało go uznać za najlepszego EF.

Edited by RastahMan
medal medal medal

Dużo wylatałem na K-4, tylko tryb RB i jak ktoś mi pisze o kręceniu się w BF'ach to mam uśmiech połączony z niedowierzaniem i lekkim szokiem. 

Dużo wylatałem na K-4, tylko tryb RB i jak ktoś mi pisze o kręceniu się w BF'ach to mam uśmiech połączony z niedowierzaniem i lekkim szokiem.

Nie każdy umie wykorzystać potencjał EF
  • Upvote 2
medal medal medal

• 2 weeks later...

No ja trochę poczytałem dzisiaj i powiem, że K-4 bardzo fajnie ogarnia temat EF, nie dość że leci 20 stopni na climbingu to jeszcze ma cudowne uzbrojenie. Grałem nim tylko AB jeszcze jak nie zakochałem się w trybie RB i tam był nie do zniszczenia, w RB jak ktoś ogarnia teorię i nie będzie nim kręcił dog fightingu to również będzie ok. 

medal

Odkąd poprawili G-lock'a messerom od G-6 w góre jak każdy pamięta wtedy się nimi praktycznie nie dało latać wtedy swój okres świetności miały Fw190 to od 1.41 K-4 wraz ze zmniejszonym BR jest dla mnie najlepszym samolotem śmigłowym w grze pomijam fakt, że ogólnie Bf'y dla mnie jak się wykorzystuje ich potencjał dla mnie najlepszymi samolotami...

http://youtu.be/vQ17Ckh2i84

Chyba najlepszy możliwy pokazany filmik jak zrobić z gości żenadę przy EF K-4ką, Rope a Dope aż wycieka z monitora jak się ogląda ten film. POLECAM. Osobiście ostatnie 2 dni odkryłem na nowo ME-109 po skreśleniu ich w 1.41

Edited by Sobtainer
medal

Osobiście podziwiam tego gościa za opanowanie podczas walki. Jak mnie coś siądzie na ogonie i słyszę wokół siebie świst pocisków, to najczęściej panikuję, zapominam wszystkie manewry obronne jakie umiem i robię głupie rzeczy w stylu świecy w górę albo machania myszką przy jednoczesnym zmniejszeniu mocy do 0% i wysunięciu wszystkiego co mam, żeby bandyta mnie wyprzedził  :facepalm:

medal

Spróbuje poprzez shadowplaya porobić trochę akcji w powietrzu K-4 i G-2. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie, ale musicie mi dać trochę czasu :)

medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...