Jump to content

horten ho 229

DogeAkaOlofm
 Share

Z tego co słyszałem, to samolot jest dosyc wolny(jak na jeta) i dalikatny, a ludzie spodziewali sie jakiegoś OP UFO, które bedzie niszczyc wszystko i wszystkich. crazy.png

Ale czemu sie dziwic, to jeden z pierwszych odrzutowców, a w dodatku w połowie bombowiec (no wiadomo, wujek Hitler lubił bombowce) z drewna.

Zapewne jest też łatwy do trafienia z daleka, bo jest bardzo szeroki.

Ma 2x30mm, wiec jeśli byłbym w jego posiadaniu, to używałbym go zniszczenia kilku bombowców, po czym załadowałbym bomby.

• Upvote 1
medal

Guest

odświeżam. :D

teraz mi zostało 100k XP do niego. ale czuje crap-samolot :( każdy go dyma na HB'kach .... -.-

Dzisiaj latałem trochę D13 na RB. Same wygrane. W jednej z bitew dwa te nowe Horteny świetnie pracowały na dole wymiatając czołgi i bunkry. Dostały ochronę i dawały radę. Taka jest ich rola bo w walkach powietrznych to ja tej maszyny nie widzę :)

Z wszystkich nowych jetów wybrałem właśnie Hortena do farmienia - być może jest wolny, być może jest drewniany, ale jak to cudo WYGLĄDA o_O Cud, miód i orzeszki.

Boję się tylko jak będzie się sprawowac stockowa wersja w AB - ktoś juz ma i latał?:)

medal

Mam, wymaksowalem. Odradzam na RB.

Pierwszy problem. - Zgubicie 10 razy skrzydla nim nauczycie sie, ze ten samolot nie lubi myszki i klawiatury, z naciskiem na oba. 450+ prędkość według IAS i mocniejszy skręt i zegnajcie skrzydla, 42k rachunku.

Druga sprawa. - zarabia chujowo - mam premkę, robie dwa fragi i i tak sie nie zwraca nawet jak wygramy. średnie zarobiki z premkąprzy 1 fragu to 23 tysiace.

Uzbrojenie - loteria jak to z niemieckimi 103 bywa. Plusem są HVAP-T ktore 1 pociskiem prują mediumy na mapie. (nie gralem mixedow)

Zbugowane podwozie - nie stawia oporu aerodynamicznego, przez co hamowanie tym przy lądowaniu to zart, klapy urywa przy 400 na godzine, podwozie przy 480.

Prędkosć ląowania - 130km/h - w tym momencie nie macie zadnej kontroli nad samolotem, jak macieuszkodzone skrzydło to juz szykujcie sie na glebe.

Zbugowane ladowanie - przednie koło działą jak resor sprężynowo przeciwlotniczy i przy 160 odbija nas 5m w góre nawet jak delikatnie rowno dotknąłeś pasa i w dodatku skrzydlem w strone ziemi - przyglebienie murowane - 42k srebrnych naprawy. i male szanse powrotu w powietrze, zwykle hangar

Powtarzam ze mam premkę i robie po fraga/asyste co gre a i tak nie zwraca sie. Dla porownania wzialem D-12 - 2 fragi, wygrana i 87 tysiecy. Horten na tych samych statach zarobił 29 tysiecy.

Gayjin zrobil znowu niemieckich graczy w chuja dajac 290% reward, kiedy wszystkie nowe samoloty mają po 340-380% nagrody i polowe tanszą naprawę.

Jest zwrotny, jak zejdziemy ponizej 450 km/h.

Wspina sie z predkoscia 240km/h

Pokonuje nas w nurku premkowa USowa foka.

Zapomnijcie ze klapy sie przydaja do czegos innego poza lądowaniem.

jakieś plusy?

Latacie bananem hitlera.

• Upvote 2
medal medal medal medal medal medal medal medal

Gayjin zrobil znowu niemieckich graczy w chuja dajac 290% reward, kiedy wszystkie nowe samoloty mają po 340-380% nagrody i polowe tanszą naprawę.

Nie wszystkie - po prostu alianckie. Nowa maszyny z BR 6.7 są tego dobrym przykładem i tak odpowiednio:

Brytyjska Canberra - nagroda 340%, naprawa 11730

Amerykański B57A - nagroda 340%, naprawa 11180

Sowiecki Ił 28 - nagroda 340%, naprawa 11410

Japoński Kitsuka - nagroda 290%, naprawa 29150

Japoński R2Y2 - nagroda 290%, naprawa 35520

Faktem jednak jest, że Horten jest jeszcze bardziej absurdalny w kosztach eksploatacji niż zazwyczaj.

• Upvote 5

Nie wszystkie - po prostu alianckie. Nowa maszyny z BR 6.7 są tego dobrym przykładem i tak odpowiednio:

Brytyjska Canberra - nagroda 340%, naprawa 11730

Amerykański B57A - nagroda 340%, naprawa 11180

Sowiecki Ił 28 - nagroda 340%, naprawa 11410

Japoński Kitsuka - nagroda 290%, naprawa 29150

Japoński R2Y2 - nagroda 290%, naprawa 35520

Faktem jednak jest, że Horten jest jeszcze bardziej absurdalny w kosztach eksploatacji niż zazwyczaj.

Pragnę przypomnieć, że B-57, canberra i IŁ-28 są bombowcami :)

Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że jednak z kosztami naprawy oś zrobili w uja.

medal medal medal

Dla mnie nagrode złotej maliny dostałe Kutsuka 50 pocisków do działka rzucającego sushi i sashimi plus super naprawa rzedu o ja wale a przeciez nie dodalismy jeszcze pelnego kosztu upgrade - w dodatku jak zasluzysz to sobie (nie wiem czym tylko to zrobic) to mozesz kupic drugie działko. Wiec masz dwa miotacze sushi.

Dla mnie w ogole to potworna potwarz co zrobili w tym patchu. Me262 i jego 1 brat z odrzutowym wspomagaczem mają zminimalizowane nagrody. kiedy zaden inny samolot na tym tierze z aliantow nie ma czegos takiego.

Dla mnie to jest typowy bitchslap w strone osi.

• Upvote 3

Poza tym Gejuchy twierdza, ze bomboce odrzutowe są sobie rowne, zwlaszcza te z 44 kontra 52, czyli mowiac na chama nie ma znaczenia osiem lat postępu bo arado jest odrzutowe i majac półtorej tony bomb sprawdza sie jak swoje 4 tonowe kumpele bedac jeszcze wolniejszym o prawie 300km. Bo canberuchy potrafia utrzymac 900 na godzine podczas spieprzania po mapie. 

Sam jestem burakiem bo gram A-26 ktora jest SPeedy Gonzalez z 2 tonami ladunku. Wiec samo za siebie cos to mowil

• Upvote 2

Canberry powinny zostać tak jak są, ale arado powinno być niżej, BR 5.7 lub coś około tego, a ruski IŁ 28 powinien być o wiele wyżej, bo jest szybki i ma bardzo dobre uzbrojenie obronne...

• Upvote 1
medal medal medal

Pragnę przypomnieć, że B-57, canberra i IŁ-28 są bombowcami :)

Lepiej mi przypomnij co to zmienia bo nie mam bladego pojęcia (abstrahując nawet od faktu, że gra klasyfikuje R2Y2 jako bombowiec właśnie).

• Upvote 2

Posiadam ten samolot i muszę powiedzieć, że poza wyglądem to nic specjalnego. Jest strasznie mułowaty, a wzbijanie się nim w górę to istny koszmar. 

Lepiej mi przypomnij co to zmienia bo nie mam bladego pojęcia (abstrahując nawet od faktu, że gra klasyfikuje R2Y2 jako bombowiec właśnie).

Dlaczego? Bo R2Y sprawdza się bardzo dobrze w roli myśliwca przez dużą zwrotność i dobre działka.

medal medal medal

A możesz mi powiedzieć na czyje Ty pytanie odpowiadasz bo na pewno nie na zacytowaną wypowiedź?

Racja, ale odpowiadałem na twoją wypowiedź. Źle odpowiedziałem.

To, że B-57 jest bombowcem bez uzbrojenia dużo zmienia, jedynym jego zarobkiem jest bombardowanie, dlatego ma dość dużą nagrodę.

A R2Y2 gra klasyfikuje jako bombiec mimo tego, że przenosi maksymalnie jedną 800kg bombę, ale w praktyce to jest myśliwiec, ma dużą zwrotność i bardzo dobre działka, a z zestrzeleń otrzymuje się więcej RP i $.

Edited by szymozillo
  • Upvote 1
medal medal medal

Racja, ale odpowiadałem na twoją wypowiedź. Źle odpowiedziałem.

To, że B-57 jest bombowcem bez uzbrojenia dużo zmienia, jedynym jego zarobkiem jest bombardowanie, dlatego ma dość dużą nagrodę.

A R2Y2 gra klasyfikuje jako bombiec mimo tego, że przenosi maksymalnie jedną 800kg bombę, ale w praktyce to jest myśliwiec, ma dużą zwrotność i bardzo dobre działka, a z zestrzeleń otrzymuje się więcej RP i $.

Tak tak, wiemy USA im niższy BR tym lepiej, Japonia/Niemcy im wyższy BR tym lepiej. 

• Upvote 9
medal medal medal

Tak tak, wiemy USA im niższy BR tym lepiej, Japonia/Niemcy im wyższy BR tym lepiej. 

Twierdź jak chcesz, mnie to bardzo nie obchodzi, ale powiem tak, mam inne zdanie, ale przecież jestem takim wielkim fanbojem USA :)

• Upvote 2
medal medal medal

Twierdź jak chcesz, mnie to bardzo nie obchodzi, ale powiem tak, mam inne zdanie, ale przecież jestem takim wielkim fanbojem USA :)

Bo robisz wszystko w tym kierunku by dostać tę łatkę. Polataj sobie Japończykami, Niemcami wtedy zobaczysz to z drugiej strony i poznasz jak fajnie się walczy tłokowcami na pełne drużyny odrzutowców Alianckich.
  • Upvote 6
medal medal medal

Bo robisz wszystko w tym kierunku by dostać tę łatkę. Polataj sobie Japończykami, Niemcami wtedy zobaczysz to z drugiej strony i poznasz jak fajnie się walczy tłokowcami na pełne drużyny odrzutowców Alianckich.

Na razie gram G-2 i A-5, i gra mi się kilka razy lepiej niż aliantami, więc zdanie o UP niemcach na niskich tierach już mam gdzieś, jeszcze dojdę do D-12 lub K-4 i zobaczę, jak to słabo się nimi gra.

• Upvote 2
medal medal medal

Na razie gram G-2 i A-5, i gra mi się kilka razy lepiej niż aliantami, więc zdanie o UP niemcach na niskich tierach już mam gdzieś, jeszcze dojdę do D-12 lub K-4 i zobaczę, jak to słabo się nimi gra.

Zobaczymy jak 190tkę A-8 będziesz wspominał:).
  • Upvote 1
medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...