Jump to content

DO-335

TheMikmas
 Share

Nie jest to pytanie, ale chciałem Wam pokazać co znalazłem. Jakby takie coś dali do warthundera :crazy:

https://www.youtube.com/watch?v=jK8ydLY5QHQ

Oryginalny (idealny odpowiednik XP-55), oblatany i ciekawie zapowiadający się samolocik.

kolega chyba nie zbyt często na forum gości.

ten jak i wiele innych Niemieckich samolotów typu "Wunderwaffe", był już wielokrotnie dyskutowany, w różnych tematach.

jednak na razie Gaijin zapowiedział tylko wprowadzenie Horten'a 229

http://devblog.warthunder.com/2014/05/01/horthen-h-ix-ho-229/?hl=en

co postanowią dodać w następnej kolejności, zależy głównie od wpływu na balans gry, oraz dostępnej dokumentacji technicznej dla danej maszyny.

Edited by Toshinou
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

No taki samolocik też by mi pasował, Tempesty go dogonić nie mogły  :Ds  Ogólnie nie rozumiem bólu dupy do prototypów, dopóki nie ma spamu to nie widzę problemu. Już nie przesadzajmy z tą historycznością.

Edited by Rclz
  • Upvote 2
medal medal medal medal medal medal medal medal medal

To niesamowita maszyna i przykład zaawansowania technologii III Rzeszy. A z kolei nie jest takim "paper wunderwaffe" znowu, bo zbudowano kilkanaście(dziesiąt?) sztuk, nawet miały okazje uciekać przed alianckimi myśliwcami. Nie znam się na informatyce, ale odwzorowanie układu napędowego Do-335 chyba wymagałoby roboty od podstaw, no chyba że poszliby na skróty, co by mnie nie zdziwiło specjalnie :Ds . Samolot pewnie znalazłby się jako topowy IV ery, wlaczący nierzadko z V erą i tu rodzi się problem. Według mojej wiedzy Do-335 dysponował prędkością wznoszenia zaledwie 14 m/s, co na tym BR stanowiłoby lekki problem. Chociaż MK 103 w nosie z pewnością zrekompensowałoby mi tą niedogodność:). No i prędkość pozioma na poziomie wczesnych jetów :good: . No i ten wygląd ;)s

• Upvote 1
medal medal medal medal

IMHO jest bardziej "oblatany" niż horten, a do tego byłby oryginalny. Samolot premium dla IV tier tak do tego tak "dziwny" jak XP-55 :good: . Marzenia ściętej głowy

Edited by TheMikmas
  • Upvote 1

jeśli dobrze pamiętam to Japonia też chyba miała prototyp bardzo podobny, lub nawet bazujący na tej maszynie.

do tego Japońska wersja XP-55.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Też jestem za dodaniem, ale głównie dlatego, że mam nadzieję, że po dodaniu tego samolotu "otworzy się furtka" dla innych* prototypowych samolotów, które bardzo chciałbym zobaczyć w grze  :Ds .

*Tak, mam na myśli MB-5 :> 

medal

Też jestem za dodaniem, ale głównie dlatego, że mam nadzieję, że po dodaniu tego samolotu "otworzy się furtka" dla innych* prototypowych samolotów, które bardzo chciałbym zobaczyć w grze  :Ds .

*Tak, mam na myśli MB-5 :> 

Ja mam nadzieję, że się nie otworzy ta furtka. Po kiego grzyba Ci MB-5?!?!?!?!?!?!!

medal medal

zamiast rzucać nie wiadomo ile prototypów, oraz mocno niszowych konstrukcji, to by lepiej drzewka uzupełnili o popularne a brakujące maszyny.

do tego przydało by się rozwinąć gałęzie bombowców, zwłaszcza dla Niemiec i Brytanii.

że o V erowych bombowcach już nie wspomnę. 

Edited by Toshinou
  • Upvote 2

zamiast rzucać nie wiadomo ile prototypów, oraz mocno niszowych konstrukcji, to by lepiej drzewka uzupełnili o popularne a brakujące maszyny.

do tego przydało by się rozwinąć gałęzie bombowców, zwłaszcza dla Niemiec i Brytanii.

że o V erowych bombowcach już nie wspomnę. 

Dobrze powiedziane, ja wciąż czekam na skyridera w drzewku USA.

Wymarzony szturmowiec :>

Edited by szymozillo
  • Upvote 1
medal medal medal

• 1 year later...

Wziąłem Do 335 w obroty na test flighcie, modyfikacja "odnośnik". Przyspieszenie niezłe, climb całkiem całkiem, jeżeli wziąc pod uwage mase samolotu, to wręcz bardzo dobry. Genialny dive i roll. Zakręty w pionie i poziomie ociężałe, ale to w sumie spodziewane. Ponadto na dżoju "czuć", że FM jest dosyć prosto napisany, samolot ciężko przeciągnąć (to znaczy, ze są niedoróbki w modelu lotu). Podsumowując w odczuciu bardzo przyjemny, nie moge się doczekać aż go wygrinduje :)

medal medal medal medal

ja również polatałem na testowym wersją A-1 i tak: Jest szybki ale prędkość wspinania taka sobie, zwrotność nie istnieje, dobrze nurkuje ale nie aż tak jak Fw 190 D-9.

medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...