Jump to content

DO-335

TheMikmas
 Share

Samolot ma mocny kompleks "legendy" na który cierpi wiele maszyn "legendarnych".

jak co ś było, lub mogło być mocne, dostaje fabrycznego nerfa i FM wodnosamolotu w imię balansu.

• Upvote 8
medal medal medal medal

Jak dla mnie jest lepszy. To, że nie lata poprawnie nie znaczy że lata gorzej od Me 410 ;) Jak buja przy skręcaniu, to wspomagaj się klawiaturą.

Ja bez klawiatury to nie latam. Chodzi o to że Do 335 prowadzi się jakby był upośledzony, a nad Me 410 ma się pełną kontrolę, dzięki czemu jest dla mnie przyjemniejszy i lepszy mimo że jest wolniejszy.

Me 410 mam w połowie odblokowany, a w Do 335 tylko chłodnicę więc tu akurat nie wiem który ma lepsze przyspieszenie.

Edited by Ahmed1109
  • Upvote 2
medal medal

Me410 jest jednym z lepiej prowadzących się samolotów w SB, nie porównywałbym go żadną miarą do Do335. Wiem, że maszyna miała kłopoty ze stabilnoscią poprzeczną(podczas prób ogniowych, samolot trafiał we wszystko, tylko nie w cel), które finalnie zostały wyeliminowane, ale efekt "pływania" w WT jest grubo przesadzony.

Zobaczę jak bedzie po wymaksowaniu, na razie lubie go jako szturmowca, przydałoby się rozdzielnie ognia między 20mm i 30mm, ale cóż nie można mieć wszystkiego.

medal medal medal medal

Me410 jest jednym z lepiej prowadzących się samolotów w SB, nie porównywałbym go żadną miarą do Do335. Wiem, że maszyna miała kłopoty ze stabilnoscią poprzeczną(podczas prób ogniowych, samolot trafiał we wszystko, tylko nie w cel), które finalnie zostały wyeliminowane, ale efekt "pływania" w WT jest grubo przesadzony.

Zobaczę jak bedzie po wymaksowaniu, na razie lubie go jako szturmowca, przydałoby się rozdzielnie ognia między 20mm i 30mm, ale cóż nie można mieć wszystkiego.

No jak się nie da? Masz dwa rodzaje uzbrojenia, mały kaliber i duży. U siebie ustawione pod 1 i 2.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Zasadniczo poza Tankiem C, są to jedyne samolotuy łączące MG151 z MK103. Czyli do tej pory nie było potrzeby grzebać w tych ustawieniach, oczywiście dokonam stosownych korekt.

medal medal medal medal

Akurat w samolotach gdzie masz mk 103 i załadowane HVAP marnotrawstwem było był nie poustawiać uzbrojenia, jedyny minus to tylko jak ktoś lubi zmieniać samoloty co bitwę, bo wtedy musiałby co chwilę zmieniać ustawienia :P

medal medal

Akurat w samolotach gdzie masz mk 103 i załadowane HVAP marnotrawstwem było był nie poustawiać uzbrojenia, jedyny minus to tylko jak ktoś lubi zmieniać samoloty co bitwę, bo wtedy musiałby co chwilę zmieniać ustawienia :P

Czy ja wiem. U siebie mam rozdział na małe kalibry i duże. Więc przy każdym secie na którym latam to działa. Np na Spicie, czy Zero najpierw wystrzeliwuję 20mm, a potem same karabiny. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Do tej pory miałem rozdzielone podwieszenia ze wzgledu na Hs129 B-2, wiadomo, i generalnie kaemy do niszczenia arty, pelotek i pojazdów w RB, w walce powietrznej pruję całą mocą salwy.

medal medal medal medal

Jak interpretowany jest mały i duży kaliber to zależy od samolotu - na dajmy na to Bfie E4 jako mały są 2x7.92mm a jako duży 2x20mm,na Do 335 dwudziestki pewnie podpięte są jako mały a trzydziestka jako duży.Co ciekawe,niektóre samoloty mimo posiadania tylko jednego kalibru i tak mają rozbicie na small/large,np. La-9,która dzięki temu może strzelać tylko z jednej pary działek 23mm.

medal medal medal medal medal medal medal medal

Na SB lata o niebo lepiej niż na RB. Stabilny, w poziomie trzyma te 550km/h (bez zrobionych silników) wystarczająco zwrotny. Doskonała widoczność do przodu, niestety ramka nad celownikiem jest dość irytująca i zasłaniając cel, skutecznie uniemożliwia odkładanie poprawki w walce manewrowej.

Czuję, że jest to mocny sprzęt pod EC. Zastanawiam się tyko jaki baran wymyślił umiejscowienie zgrupowania czołgów bez znaczników w środku puszczy... Cóż celem zostały stanowiska AA zdradzające pozycje rozbłyskami.

Z85rAZh.jpg

A takie rzeczy po odkryciu HVAP-T do MK103 (RB) :)

ethV8DI.jpg

Edited by McKylu
  • Upvote 1
medal medal medal medal

Spit,yak3,p51 oraz ła7 zjadają go na sb bez popity. Poleciałem raz. Nie ma opcji nawet uciec. 1v1 dostajesz zawsze jeśli przeciwnik nie jest debilem. Samolot dla masochisty.
  • Upvote 1
medal medal

Spit,yak3,p51 oraz ła7 zjadają go na sb bez popity. Poleciałem raz. Nie ma opcji nawet uciec. 1v1 dostajesz zawsze jeśli przeciwnik nie jest debilem. Samolot dla masochisty.

Na RB uciekałem 3 Spitom, z czego jeden był wyżej ode mnie. Nie mieli szans mnie dogonić przy ziemi.

A bawili się silnikiem? Poza tym oni nie muszą cie gonić oni mogą czekać wyżej od ciebie a najlepiej przy lotnisku. Choć nadal nie mogę uwierzyć że LFIX cię nie złapał
  • Upvote 1
medal medal

A bawili się silnikiem? Poza tym oni nie muszą cie gonić oni mogą czekać wyżej od ciebie a najlepiej przy lotnisku. Choć nadal nie mogę uwierzyć że LFIX cię nie złapał

Przy ziemi Do 335 jest szybszy od LF IX.

• Upvote 1

LF lX jest dosyć wolnym samolotem, niewiele szybszym od A6M5, nawet bawiąc się MEC nie da się chyba z niego wycisnąć powyżej 570IAS na glebie a i to po kilku sekundach zagotuje silnik, z tego co latałem niedawno to stabilnie można liczyć na 550kph w poziomie - żałośnie mało jak na 5.3. Co innego jeśli nurkuje ale wtedy łatwo zmusić spita do zgubienia skrzydeł.

• Upvote 1
medal medal

Ja akurat widziałem wiele dziwnych rzeczy z tymi LF IX, na niektórych samolotach boję się że to ja prędzej stracę skrzydła niż te IX.

• Upvote 1
medal medal

• 3 weeks later...

Do.335A1... wszystkie 'upgready" zakupione... wszystko fajnie, ale koszt naprawy to aż przeraża... ponad 30k SL No oni chcą nam strasznie obrzydzić ten samolot. Jak ładnie jeszcze kosił naziemne z działek 30mm tak teraz po odnalezieniu kolejnych "sikret dokjuments" można sobie najwyżej pomarzyć o zniszczeniu czołgu. thx gaijin!!!

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 9 months later...

Może ktoś ogarnięty zdementować najpewniej moje przypuszczenia co do cichego boosta tego samolotu? 

Latam ta wersja przed Ho229 i na prawdę zadowolony jestem póki co :) na headona daje rade ale nie polecam, naziemki kosi aż milo, na Kubaniu jak grałem grałemj to wczoraj po 20° wspinaczce bombowce było1,5km pode mną, silnik się nie gotuje aż tak a po wyprostowaniu zbiera się ładnie do tych 350 IAS, nie zwrotny ani w pionie ani poziomie, ale ogólnie bardzo mi.się samolot podoba.

Gram tylko Rb :)

• 1 year later...

@Blady_Sandej  Od 20 grudnia 2016 roku.  Aktualizacja 1.65 way of the samurai.

A0 nadal ma 20-stki , A1 ma 15-stki.

Do-335 A0 & A1 - Armament has been changed. A-0 received an option to change 20mm MG-151/20 to 15mm MGs  MG-151/15. A-1 version - 20mm cannons replaced with 15mm MGs since the available sources only provide evidence for this armament variant. RP and GE spent for unlocking removed modules will be compensated.

Edited by Gabriel68
  • Upvote 2
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 1 year later...
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...