Jump to content

Tipy a triky pro začátečníka

JordanT
 Share

On 14/09/2018 at 13:43, KaTo_DC said:

vycházím z úvahy - kolik takový hráčů jako já je. A kolik jich naopak ty pojmy zná...?

Většina hráčů nezná z historie skoro nic, a z terminologie vůbec nic. Co si přečtou ve hře, to používají. Když se něco naučí blbě, budou to používat blbě, s tím mám zkušenosti už z WoT. Pro účely překladu to nějak vyřešit musím.

ve všech odbornějších textech bývá hned na začátku (někdy na konci) seznam zkratek a seznam pojmů. Tohle je něco co Gaijinu chybí. Ideálně s obrázkem. Neb obrázek je mnohdy za tisíc slov. O tom si, předpokládám můžu nechat zdát, že by Šnek někde udělal, co?

Ty zkratky a pojmy nikdo číst nebude, protože ve hře je jich celkově několik stovek. Já to nijak ovlivnit nemůžu.

máš k dispozici nápovědu přiřazenou k "překládanému" tlačítku? Tj. když najedu na název, aby mi pod myšítkem vyskočilo okno s nápovědou?

Mám k dispozici jen texty, které vidíš ve hře (a nějaké další, které nevidíš, ale to není podstatné). Problém je v tom, že já nevidím, kde se který text bude zobrazovat, můžu to jen dohledávat, když mi ten text ve hře vyfotíš (nejlépe českou i anglickou verzi, pokud se nebude vyskytovat na více místech, tak jsem schopen dohledat, který z textů k překladu to je a můžu ho změnit. Nicméně jak už jsem psal výše, těch výskytů je okolo 800, takže "změň nějakou nápovědu takhle" je pro mě zcela neužitečná rada - musím vědět přesně se kterou nápovědou máte problém, kterou bych měl upravit.

17 hours ago, Timofejic said:

Ono se to sice používá, ale oficiální termín to není, viz ČSN 310201.

Do té normy se nemůžu dostat, co se tam tedy používá jako oficiální termín?

17 hours ago, Timofejic said:
On 14/09/2018 at 12:53, Jerson said:

A právě tady Ti to bočení bude dělat čurbes. Protože pokud se u vrtulníku mluví o bočení, myslí se tím "travezální pohyb." A ovšem ani v tomhle případě nejde o oficiální termín.

Google žádný traverzální pohyb nezná, ale pokud tím myslíš pohyb bokem vpřed, tak to samé platí i pro letadla, které lze pomocí směrovky natočit a přitom stále letět ve stejném směru.

Pro oba - já prostě nemůžu zaměňovat natočení celého letadla s popisem řízení ovládacích ploch, když se pro to v originále používají dvoje různé termíny. Můžu to vysvětlit v nápovědě, když budu vědět co je v ní napsáno teď.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

5 hours ago, Jerson said:

Do té normy se nemůžu dostat, co se tam tedy používá jako oficiální termín?

Zatáčení.

ale pokud tím myslíš pohyb bokem vpřed

Myslím let do strany - bočení.

já prostě nemůžu zaměňovat natočení celého letadla s popisem řízení ovládacích ploch

Ty výrazy (klopení, klonění, zatáčení) popisují otáčení letadla kolem jednotlivých os, nikoliv manévr (tedy zatáčení není zatáčka).

Edit - ale copak neználkové, vám už se nelíbí ani normy ČSN? A máte k tomu taky odvahu něco říct?

Edited by Timofejic
  • Confused 1
medal

Já nejsem pilot ani letecký modelář, tak jak jsem si přečetl to píšu - klopení, klonění a bočení/zatáčení byly uvedeny jako základní manévry letadla (změna jeho polohy vzhledem k ose letu), pomocí jejichž kombinace lze provádět všechny ostatní manévry. 

"Bočení" má 360 000 výskytů na netu a vyskytuje se jak v leteckém modelářství, tak v letectví. Hlavně mi ale přijde velmi matoucí říkat tomu "Zatáčení", když pomocí tohoto manévru můžu natočit letadlo, aniž bych zatočil. To se vsadím, že když si pak někdo přečte, že proveze "Zatočení" a dál poletí rovně, tak v tom bude mít mnohem větší guláš.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Nevím kam s tím, ale úvaha nad IQ hráčů je spíše povzdechnutím si...

Začátek bitvy, nešťastník v japonském Shermanu píše "Dont shoot on japan sherman with japan flag." 10 sek po napsání ho zabíjí Tiger. Následuje nadávání a vůbec divoká konverzace. Nešťastník se rodí podruhé (asi ve 2 minutě bitvy). Mezitím první mrtvý Panther, znovu na spawnu rychle kliká do mapy a píše "Enemy on spawn!" a zapaluje Shermana zadkem k němu. Několik hlášek do chatu jako: FRINEDLY!, idiot atd. a Sherman umírá podruhé. Následuje "wtf?" od Panthera.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Zdravím, při letu s vrtulníkem v simu, tak pokud přepnu na pohled přes zaměřovač, tak se vrtulník začne převracet dozadu, v devu zůstal v pozici na, které byl před přepnutím na zaměřovač. jakoby to nedrží pozici myši jaká byla před přepnutím, neví někdo co s tím?

medal medal medal medal medal medal medal

2 hours ago, NJG3_Mato said:

Tu to mas "In SB mode for helicopters, the hover mode has been switched off. Button “H” is now for switching the stabilization modes, which are individual for each helicopter.". 

jj už jsem to našel, ale na devu to nedělalo tuto blbinu a šlo ho uržet na místě prostě když člověk uměl ... takto umět nemusí :(
Ale musím říct, že proti devu je to ovládání takové nudné. Hlavně se pořád musí letět na 100% stoupání ... na devu se to muselo korigovat mezi 70%-80% k tomu aby člověk letěl ve stejné výšce, tady je to pořád na sto a jen dává čumák výše a níže ... ale střelba je zase díky tomu mnohem snažší.

Edited by No107064

• 1 month later...

Jen takový dotaz, poslední dobou si říkám, že jestli není lepší používat reálné hledí v zaměřovači. Protože teď už i u abramsů, ale dříve u T64 na vzdálenost třeba 1800m skrze to jak jsou u sebe ty "nitky" blízko tak jde vidět úplný prd kam na ten tank mířím.
Tak jestli někdo používá a zda to není efektivnější, používat to reálné hledí. Například u sovětů tak není nic, jen zaměřovač, žádné body vzdálenosti pod křížem. Tak jestli kombinace změření dálkoměrem, nastavení vzdálenosti a pak výstřelu není lepší. (ono v reálu se to tak nějak fungovalo)
Tak jestli to někdo používá nebo je lepší mít to starý dobrý WT hledí s nitkami se vzdálenostma?

Edited by No107064

50 minutes ago, No107064 said:

Jen takový dotaz, poslední dobou si říkám, že jestli není lepší používat reálné hledí v zaměřovači. Protože teď už i u abramsů, ale dříve u T64 na vzdálenost třeba 1800m skrze to jak jsou u sebe ty "nitky" blízko tak jde vidět úplný prd kam na ten tank mířím.

Zapni si zoom na zaměřovači a nebudeš ty nitky mít tak blízko u sebe. Je to myslím v nastavení pohledu přes zaměřovač.

Pohled přes zaměřovač a ne osou hlavně má své výhody i nevýhody. Každý má na to jiný názor.

medal medal medal medal medal medal

On 07/11/2018 at 15:47, Havran27CZ said:

Zapni si zoom na zaměřovači a nebudeš ty nitky mít tak blízko u sebe. Je to myslím v nastavení pohledu přes zaměřovač.

Pohled přes zaměřovač a ne osou hlavně má své výhody i nevýhody. Každý má na to jiný názor.

tak teďka nevím jak to myslíš, přiblížení normálně používám. tanky hraji pouze SB takže osou hlavně (jestli to je bez paralaxy) tak v SB ani nejde. No projel jsem pár zaměřovačů, ale celkem bída, pokud se nemýlím, tak po patchi, kde se mohly importovat vlastní zaměřovače, tak všechny tanky měli originální zaměřovač na výběr. Teď jsem se díval a už tato možnost není, jedině importované .... no asi to vypadá, že budu používat ten klasický.

Tankov z hist. zameriavačmi od GJ bolo len pár. T-62,T-64, p40-limmo napr. a GJ sa vyjadril že v tom nebude pokračovať a práve preto dal hráčom možnosť vytvárať si vlastné.

Daj si do sights na wt_live t64 a vyber si čo sa ti najviac pasuje.

Len pozor na to že 2-3 patche dozadu sa trochu menil systém kódovania a na niektorých zameriavačoch nemusí fungovať diaľkomer pokiaľ autor nespravil update.

https://live.warthunder.com/feed/sights/?q=#t64

IRL to vyzerá tato:

TPD-1K.jpg

v hre:

4.jpg

Edited by donTomasso
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 10 months later...

Mám další dotaz, v SB u letadel čili EC
Nějaký tipy, na rozpoznávání zda je to přátelský nebo nepřátelský stroj? Jo jako ono to cca ve vzdálenosti 800m označí modře, že je to přátelské letadlo, ale kolikrát bývají EC namixované, že národy jako itálie nebo francie používají americké stroje, nebo u němců migy a ikdyž člověk letí za ním tak to prostě nejde poznat pokud není dostatečně blízko aby člověku došlo, že už je moc blízko a není modře označen.
V tom případě použití například raket pro mě postrádá smysl, protože nevím koho mám v zaměřovači.
Tak jen nějaký rady, protože v reálu má lidské oko xkrát větší rozlišení a dokáže identifikovat letoun už jen podle tvaru na velkou vzdálenost, zatímco ve WT musí být relativně blízko a pak ještě hádat zda to je přátelský sabre nebo ne, když je EC kde je například USA vs Itálie nebo Nebo SSSR vs Německo atd ...

V skratke..

Nejde to.. Predídeš tomu ignorováním týchto máp. Pokiaľ nevidíš marking, prípadne farbu značenia (bielo modrá, žlté pruhy,....) nevieš o aký "sejbr" ide. 

800m pri jetoch je strašne malá vzdialenosť. Nehovoriac ak útočíš z převýšenia na niečo pomalšie ako Tu-4/B-29. Reakčný moment je brutálne malý. Tak si teraz vyber. Je to enemák, ktorý sa vracia z bombardovania, alebo náš? :)

Edited by Marcus_V
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

To je další nedokonalost mechaniky map ve hře.. 

Stejný systém rozlišení přítel/nepřítel se používá jak ma tieru 1 tak na tieru 6 .. 

Ale rychlosti strojů jsou dost rozdílné .. 

----

To že se přidávají nové stroje a že to živí tuto hru, že jsou mixy, aby se  hráči dostali do hry, že se hraje na omezeném počtu map pro určitý tier ( včera, 10 her s A6M3 mod.22a, z toho 8x mapa Chalchyn gol, 1x Iwojima,1x Smolensk .. ) atd.atd. , to už je " zavedená klasika " . Ale mechanika map je furt a stále tragicky stejná.. 

.. pořád je v SB, třeba když hrajete s F2H Banshee , průzkumný letoun Do-217 .. ? 

.... nebo třeba včera ta mapa Iwojima, od US invazního svazu,kde byly správně všechny velké lodě,tak jako invazní čluny vyplouvaly " daihacu " ... :facepalm:

Jistě,může jít o detail, v podstatě .. hraješ letecký mód,tak tam máš nějaký Ai enemy člun,tak ho znič, připiš si SL a nešt'ourej se v detailech ... 

Jenže to není jeden zanedbatelný detail,je toho víc.. a některé jako třeba rozlišení letounů na vyšších tierech je docela podstatné ... 

medal medal medal

Samozrejme, prieskumák je Dornier, ale je to ten lepší prípad. Horší je ten, keď je zle vytvorená mapa a ako Nemec útočíš na bitevníky Me-410 :) .Aby som nezabudol. Letiská sú tragicky chránené. Nieje problém vykosiť celú runway bez vážnejšieho (prípadne žiadneho) poškodenia. Ochrana letiska v podobe napr. dvoch Fw-190 D9 ti predsa strach naháňať tiež nemôže.(ak sedíš v rúre) Častokrát sa opakuje scenár, kde väčšina zostrelov je vzduch-zem. O zombíkoch v Ad2d je dosť popísané v anglickej časti fóra. Nielenže kazia hru, ešte sú schopní ti vynadať, keď ich zostreluješ.

Posledne som bol označený za hlupáka, ktorý si honí ego. Na boj mám vraj iné hry(Dcs, IL2,..) . Oni prišli na mapu grindiť a mám sa odpojiť a nechať ich bombardovať. :D

Áno, aj takýto je obraz momentálneho stavu EC. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

On 18/09/2019 at 00:03, No107064 said:

Mám další dotaz, v SB u letadel čili EC
.....

Pokud jsi si ještě nevšiml, tak na SB se kašle. V AB a RB máš ikonky, na co se tedy snažit o nějaké rozlišení...

On 18/09/2019 at 14:42, KaTo_DC said:

Jak to říkal ten jenerál, na otázku, jak poznají v dobývaném městě protestanty od katolíků: "Zabte je všechny, Bůh už si naše pozná!" :salute:

:good::salute::fighter:

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...