Jump to content

MM - mity i fakty

BeZi
 Share

Jakąś godzinę temu pisałem o tym w innym temacie. Trzeba byłoby zorganizować "komisję ekspercką", usiąść przed sześćdziesięciocalową plazmą i analizować kolejne bitwy albo rozkodować format wrpl. Nie widzę żadnej innej metody, która pozwoliłaby uzyskać wiarygodne wyniki.

medal

Ok. Tylko mam jeszcze pytanie o taka sytuację. Wczoraj robiłem notatki z gry na RB. Grałem P-36G. Jego BR to 2.3. Rzucało go na najczęściej (chyba połowa bitew) na BR 2.3-2.7. W moim zespole na bank, w zespole przeciwnika też nie widziałem innych BRów, choć tu mogłem coś przeoczyć (np. nie jestem pewien jaką czajkę widziałem, zwykłą czy premium). Rozumiem, że wtedy zapisuję +0,3, tylko wydaje mi się że to trochę zaburza statystyki. Losowanie 1.7 do 2.7 to jednak co innego niż 2.3 do 2.7. A co jeśli rzuci samolot na BR 2.0 do 2.7. Wpisywać -0.3 czy +0.3? Akurat taka sytuacja mi się nie zdarzyła. Albo pełen rozrzut czyli +/-1 BR, albo właśnie takie ściśnięte BR o rozrzucie 0.3, zwłaszcza przy małych, sześcioosobowych teamach.

Wiem, że jest przykład z tygrysem w pierwszym poście, ale w GF w ogóle nie gram, więc gdyby ktoś to łopatologicznie przedstawił na przykładach. np.

Nasze BR 3.0 i co wpisujemy przy rozrzucie:

(2.0-3.0) = ?

(2.3-3.3) = ?

(2.7-3.7) = ?

(3.0-4.0) = ?

No i mniejsze rozrzuty:

(2.7-3.0) = ?

(3.0-3.3) = ?

A na koniec hipotetyczna sytuacja, której nie widziałem, ale możliwe że może zaistnieć:

(2.7-3.3) = ?

(2.0-3.0) = -1

(2.3-3.3) = -0,7

(2.7-3.7) = 0,7

(3.0-4.0) = 1
(2.7-3.0) = -0,3

(3.0-3.3) = 0,3

(2.7-3.3) = 0

W ostatnim przypadku 0, bo mniej to zafałszuje wynik, niż dublowanie wartości czy inne zabiegi.

medal

O jakiej liczbie bitew potrzebnych jest mowa? Bo w sumie mam sporo wolnego czasu ostatnio to mogę powozić się OP-100 dla celów naukowych (chociaż gdy gram w wt to mną rzuca z nerwów...), trochę xp do naleśnika wpadnie.

medal medal

Im więcej, tym lepiej. Możesz zrobić 10, jeśli Ci sie nie chce, albo 100, a wtedy dostaniesz order z ziemniaka.

medal

Troche dzisiaj potestowalem - zagralem na AB 10 bitew BR 2.7 (2.7, 2.7, 2.3) oraz 10 bitew na BR 1.3 (1.3, 1.0, 1.0). W pierwszym przypadku caly czas dolosowywalo mi gosci z BR 3.7, zmieniala sié tylko ich ilosc (moze to tez powinnismy brac pod uwage?) i tylko raz dostalem gosci rownych sobie (mialo to miejsce gdy na 5 bitew mialem 3 porazki, po zwyciestwie od razu mialem BR 3.7). W drugim przypadku osiem razy dostawalem graczy z BR 2.0 (przynajmniej jeden na bitwe) i dwa razy z BR 2.3 (ale nie ma prawidlowosci, za kazdym razem bylo to po porazce, raz po tym jak bylem w bitwie 10 a raz jak bylem dwa razy 2). Lacznie 14 zwyciestw, 10 razy w pierwszej piátce, gralem od 23:30 do 04:00. Gralem bardzo aktywnie, zajmowalem capy, odbijalem je, staralem sie ciagnac bitwe skupiajac sie wiecej na taktyce i warunkach zwyciestwa niz na zaliczaniu fragow.

Edited by plasot
medal medal medal medal medal medal medal

Troche dzisiaj potestowalem - zagralem na AB 10 bitew BR 2.7 (2.7, 2.7, 2.3) oraz 10 bitew na BR 1.3 (1.3, 1.0, 1.0). W pierwszym przypadku caly czas dolosowywalo mi gosci z BR 3.7, zmieniala sié tylko ich ilosc (moze to tez powinnismy brac pod uwage?) i tylko raz dostalem gosci rownych sobie (mialo to miejsce gdy na 5 bitew mialem 3 porazki, po zwyciestwie od razu mialem BR 3.7). W drugim przypadku osiem razy dostawalem graczy z BR 2.0 (przynajmniej jeden na bitwe) i dwa razy z BR 2.3 (ale nie ma prawidlowosci, za kazdym razem bylo to po porazce, raz po tym jak bylem w bitwie 10 a raz jak bylem dwa razy 2). Lacznie 14 zwyciestw, 10 razy w pierwszej piátce, gralem od 23:30 do 04:00. Gralem bardzo aktywnie, zajmowalem capy, odbijalem je, staralem sie ciagnac bitwe skupiajac sie wiecej na taktyce i warunkach zwyciestwa niz na zaliczaniu fragow.

Niestety, BR 1.3 nie kwalifikuje się, bo nie daje MM możliwości rozwinięcia się na -1 BR. Ilość pojazdów z danym BR praktycznie jest nie do zmierzenia w HB i FRB, więc ciężko byłoby to brać pod uwagę.

Radio "Cenzurowana Ojropa" nadaje:
Czytanie ze zrozumieniem. Trudna rzecz, nie? A teraz odsyłam do postu #1"

Towarzyszu, nie straszcie ludzi!

medal

Towarzyszu, nie straszcie ludzi!

Radio "Bez" donosi:

Ależ my nie straszymy... Towarzyszu, po prostu ironia to jedna z najwyzszych form obrony przed otaczającym nas światem i geniuszami

medal medal medal

Błąd. Jeżeli ktoś jest niezainteresowany lub nie robi to, co powinien to niech lepiej już nic nie robi. Zwłaszcza, gdy ma podejście "nie jest obowiązkowa, więc nie ma o co się czepiać".

• Upvote 1
medal medal

Ja wolę nikogo nie zniechęcać. Najwyżej spędzę potem trochę czasu obrabiając wyniki albo odrzucę któryś arkusz.

medal

No... Nie. Jeśli MM jest ustawiony, to jest ustawiony dla wszystkich pojazdów, a nie dla wybranych.

medal

Tia... Ale tu nie chodzi o to, czy rzuca go niżej czy wyżej, tylko czy bycie rzuconym wyżej/niżej zależy od fragów lub WR.

medal

A rozumiem. Nie mam dowodów ale:
Lamie Tigerem i rzuca mnie na Tigery 2 i T44 (SB).

Ale JEŚLI MM jest ustawiony to MOŻE dlatego tak mam, bo trollowałem forum, źle pisze na GJ + mam perma na czat.

Wpadłem na coś.

Może MM nie jest ustawiony:

Zauważcie, że na niektórych samolotach gracze w tym i ja (głównie HB) mają po 20% WR, 80% WR.

Co to oznacza?

Wygrana zależy od skilla.

Nie ma (chyba) tu ustawek jak w WoT.

Edited by ADHDPlayer
  • Upvote 1
medal medal medal medal medal

Przed chwilą, wbiłem do WT chciałem sobie zagrać bitwe, wybrałem niemców w składzie Pz3N a reszta pojazdów to cała pierwsza era, chciałem troche zarobić Pz3N jednak nie udało sie, gdyż wylosowało mnie na pieprzony Kursk, i graj sobie czołgiem z ahubicą powodzenia  :salute: , szkoda że nacisnąłem alt + f4 bo bym dał screena. Teraz idę do World of tanks, tam sie gra o wiele lepiej niż w ten (...) radziecki grajdołek. 

(Posted )

1.1.18. Przekleństwa i obelgi w bezpośredniej wypowiedzi lub w domyśle, wliczając w to terminy medyczne (takie jak rak, choroby umysłowe itp.).
  • Upvote 1
medal medal medal medal

:facepalm:  Ale idiotyczny powód... Po prostu brak mi słów...

• Upvote 2
medal medal

Zamieszczam wczorajsze zmagania na półstockowej Panterze D w trybie SB - BR 5.7

By dobrze zinterpretować czerwoną wartość, którą umieściłem w tabeli.

Są przykłady gdy:

Zespoły czasem składały się z grupy pojazdów o róznym BR - np Niemcy w swej druzynie posiadali zarówno pojazdy o BR 6.0 (Tiger H1) jak i pojazdy o BR (4.7) PzIVH /PzIVG

Zespół przeciwny również posiadał taką mieszanine z tym ze najwyższy BR pojazdu u Aliantów miał np BR  5.0 (SU-122/Su-122P) a najniższy 4.7.(T-34-57, lub KW-1 ZiS-5)

Ten parametr uwidacznia czasem dysporoporcje jaką fundował MM drużynom z obu stron.

LSWEGYY.png

Edited by _Hegemon_
  • Upvote 1
medal medal

Radio "Cenzurowana Ojropa" nadaje:
Czytanie ze zrozumieniem. Trudna rzecz, nie? A teraz odsyłam do postu #1"

Ale ja wiem co tam było napisane, nie musisz nikogo obrażać. Ale skoro już odkrywałem brakujące pojazdy na I erze to przy okazji zapisałem wyniki.

Radio "Bez" donosi:

Ależ my nie straszymy... Towarzyszu, po prostu ironia to jedna z najwyzszych form obrony przed otaczającym nas światem i geniuszami

Skoro nie wiesz z jakich pobudek wynika dane zachowanie to możesz sobie darować próby obrażenia danej osoby. To jest poziom Onetu a nie bronienie się ironią przed wrażymi siłami, chyba nie chcemy tego forum zamienić w ściek, co?

Ja wolę nikogo nie zniechęcać. Najwyżej spędzę potem trochę czasu obrabiając wyniki albo odrzucę któryś arkusz.

Albo ja odrzucę wynik jak coś nie pasuje. Poza tym nawet jak weźmiecie pojazdy z II, III czy IV ery w każdej niskolosującej bitwie będzie przynajmniej jedna maszyna o BR równym BR twojego zestawu.

medal medal medal medal medal medal medal

Albo ja odrzucę wynik jak coś nie pasuje. Poza tym nawet jak weźmiecie pojazdy z II, III czy IV ery w każdej niskolosującej bitwie będzie przynajmniej jedna maszyna o BR równym BR twojego zestawu.

Nie chodziło mi o wybiórcze traktowanie wyników tylko raczej po policzeniu tych korelacji zrobienie zwykłego testu 3 sigma.

medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...