Jump to content

Medium Tank M4 Sherman

Thulle_
 Share

• 1 month later...

:crazy: To jsou stroje ,můžu vám říct že v tom Já jezdit za druhé světové války a potkat jiný tank ,tak z toho vyskakuji a utíkám co mi nohy stačí  :lol: .Normálně to museli mít nervy ze železa.Nevím teda jak za druhé světové ale mě se povede málo kdy někoho zničit čelně.Jak narazím na nějaký tank čelně vyjma Shermenu teda.Jednou se mi povedlo Tigra H1 dat čelně ale to byla spíš vyjímka.Ečko Tigra nedám čelně ,IS také ne a KV-2 jsem dal asi 5 ran zboku všude možně ale nezničil jsem."Pozor" nestěžuju si jen konstatuji.

Ten kdo jede US strom je pro mě odvážlivec protože těma Shermenama se musí člověk vyloženě protrpět.Jako pokud mám proti sobě tanky sobě  rovné  RB +- 0.5 tak to jde ale když dostanu tanky na hranici RB +1 je pro mne hra z mé strany víceméně jen zpestření pro protihráče.Ti co to vědí si klidně vyjedou z ukrytu proti mě hezky zamíří pokud si myslí že mě na jednu nemířenou nedají.

medal medal medal medal medal

No ty Shermany jsou dobré proti T34 a Panzerům 3/4... Verze se 76mm kanonem jsou dobrý.

Navíc pokud máš ty první shermany tak ty jsou schopné dingat.. M4A2 a M4 105mm jsou řezníci na své úrovni. První verze T34 se zapotí :-)

Proti tygru doporučuji Sherman Jumbo, dávat mu detracky a neustále ničit kanon, dojet k němu drze na 2 metry a odkráglovat ho z boku... 

Pořád lepší USA Shermany než Firefly, kterej nic nedigne a munici má o ničem..

Počkej až si vyzkoumáš Pershinga a T32 to je potom vykoupení za tu náplavu Shermanů.

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal

nemyslím si,že je to nějaký utrpění::) Možná ze začátku,ale jak jsem se dostal k první 76ce na M4,tak už to šlo,jenom se nehnat moc do předu a často používat dalekohled a sondovat okolí. Snad jen s E2 76 si dovolím vyjet na hrot a to ještě musím checknou tanky v týmu abych si udělal představu o nepříteli:)

medal

Shermany jsou ve všech ohledech průměrné tanky. Průměrná pohyblivost, palebná síla i pancíř. Není nejhorší, ale ani nejlepší i přesto je mám docela rád, teda hlavně ty se 76 mm kanonem. 

medal

:crazy: To jsou stroje ,můžu vám říct že v tom Já jezdit za druhé světové války a potkat jiný tank ,tak z toho vyskakuji a utíkám co mi nohy stačí  :lol: .

Co jsem viděl dokument, kde se ptali na názory pamětníků, co jezdili v různých tancích, tak se všichni schodli na tom, že by raději jeli v Tigrovi než v tom, co dostali a odjezdili si svou část služby vlasti.

medal medal medal medal

Dočetl jsem teď Alberta Speera ("Řídil jsem třetí říši") a ten se zmiňuje, že ke konci války častý požadavek německých tankistů byl - dejte nám něco jako Shermena - tank se SILNÝM motorem a SILNÝM dělem, který bude mít VYSOKOU průchodnost terénem a mobilitu...protože německý bolavý koleno pro změnu byly tanky co jezdili jen po rovině a moc se s nimi nesmělo zatáčet, aby se nezku...nerozbili převody a motor, což pro změnu neviděli amíci.

V rámci plánování dokonce musel "uměle" snížit počet vyprodukovaných tanků, aby bylo dost na náhradní díly pro ty co už byly "hotový". Prostě místo sestavení více panterů poslal na frontu pětinu rozebraných :lol: :lol: , aby mohli flikovat ty co už tam byly.

...mám dojem, že si v žádným národě nikdo nevážil toho co měl :lol: "doma" a chtěl to od "sousedů".

Edited by KaTo_DC
  • Upvote 1
medal medal

Dočetl jsem teď Alberta Speera ("Řídil jsem třetí říši") a ten se zmiňuje, že ke konci války častý požadavek německých tankistů byl - dejte nám něco jako Shermena - tank se SILNÝM motorem a SILNÝM dělem, který bude mít VYSOKOU průchodnost terénem a mobilitu...protože německý bolavý koleno pro změnu byly tanky co jezdili jen po rovině a moc se s nimi nesmělo zatáčet, aby se nezku...nerozbili převody a motor, což pro změnu neviděli amíci.

V rámci plánování dokonce musel "uměle" snížit počet vyprodukovaných tanků, aby bylo dost na náhradní díly pro ty co už byly "hotový". Prostě místo sestavení více panterů poslal na frontu pětinu rozebraných :lol: :lol: , aby mohli flikovat ty co už tam byly.

...mám dojem, že si v žádným národě nikdo nevážil toho co měl :lol: "doma" a chtěl to od "sousedů".

Se mohli domluvit a na nějakym plácku si tu techniku vyměnit.  :lol:  :lol:  :yes:

medal

No co jsem koukal na dokument o tancích z druhé světové války tak ty Shermeny v USA chrlili jak Nestlé čokoládu.Levné na výrobu ale díky benzínovému motoru prý většinou stačila jedna řekněme dobře mířená rána a tank bud vybuchl nebo začal hořet.Říkali tomu němci snad jezdící pochodně či tak nějak  :Ds .Německé tanky byli moc složité a těžké.Jak se říká v jednosuchosti je síla .T34 byli také levné na výrobu a rusáci je chrlili podobně a jaké to byli zmije  :ph34r:

No co jsem koukal na dokument o tancích z druhé světové války tak ty Shermeny v USA chrlili jak Nestlé čokoládu.Levné na výrobu ale díky benzínovému motoru prý většinou stačila jedna řekněme dobře mířená rána a tank bud vybuchl nebo začal hořet.Říkali tomu němci snad jezdící pochodně či tak nějak  :Ds

A znovu tohle,Shermany bouchaly a automaticky po zásahu hoří:D Četl si někdo občas články od SilentStalkera, když ještě měl blog o WoT? Krásně všechno vysvětlený,testy a podobně. A tenhle mýtus smetenej ze stolu.

medal

Sherman nebyl nějaký kvalitní kus na kterým si inženýři USA splnily všechny své velké sny, šlo o rohlíky, rychle udělat, rychle snít.

Německá tanková technika byla...lepší.

Záleží jak se na to člověk dívá, byl Sherman lepší než Tiger nebo Panther 1 vs1 ?

Byl Sherman lepší než Pz.IV?

Šlo o to že 10 Shermanů bylo lepších než jeden Panther, a náklady na provoz a náhradní díly byly ve prospěch Panthera oproti těm deseti Shermanům

Edited by wasa850
medal medal

No co jsem koukal na dokument o tancích z druhé světové války tak ty Shermeny v USA chrlili jak Nestlé čokoládu.Levné na výrobu ale díky benzínovému motoru prý většinou stačila jedna řekněme dobře mířená rána a tank bud vybuchl nebo začal hořet.Říkali tomu němci snad jezdící pochodně či tak nějak  :Ds .Německé tanky byli moc složité a těžké.Jak se říká v jednosuchosti je síla .T34 byli také levné na výrobu a rusáci je chrlili podobně a jaké to byli zmije  :ph34r:

To je mýtus. Bouchali kvůli špatnému uložení munice. Poté co se zavedli tzv. "mokré bedny" na munici to už nebylo tak hrozné a Shermany vybuchovaly úplně stejně jako ostatní tanky, možná i méně.

medal

Mám dojem , že Ronson se tomuto tanku neříkalo jen tak ze srandy .

Výrobce zapalovačů  :burned: .No na každém šprotu pravdy trochu.Možná že ke konci války už byli lepší každopádně ze začátku to byli ty jezdící pochodně.

http://www.valka.cz/923-Hlavni-seriove-vyrabene-varianty-tanku-Sherman

Ted jsem se tak nějak zakoukal nebo spíše prohledl ty Shermany Jeden má BR 5.3 druhý BR 5.7 ale jinak jsou vesměs stejné.Je to M4A3M2 a M4A3 mají stejné dělo stejné náboje jen ten E2 má silnější pancíř.Ale vzhledem k tomu že je to pancíř do 78 mm je to úplně jedno protože protivníci probijí paníř od 130mm výše.Hravě si se mnou poradí T-34-75 výše ,ta propálí 135mm.Tak ted nechápu proč mají od sebe takový odsko.Takže jsemvyzkoumal a zakoupil skoro stejný tank akorát že z vyšším BR.

Ted jsem se tak nějak zakoukal nebo spíše prohledl ty Shermany Jeden má BR 5.3 druhý BR 5.7 ale jinak jsou vesměs stejné.Je to M4A3M2 a M4A3 mají stejné dělo stejné náboje jen ten E2 má silnější pancíř.Ale vzhledem k tomu že je to pancíř do 78 mm je to úplně jedno protože protivníci probijí paníř od 130mm výše.Hravě si se mnou poradí T-34-75 výše ,ta propálí 135mm.Tak ted nechápu proč mají od sebe takový odsko.Takže jsemvyzkoumal a zakoupil skoro stejný tank akorát že z vyšším BR.

Jen? Napiš mi ten rozdíl v pancíři.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Aha tak pardon chyba,pancíř mají stejný tak nevím v čem je lepši teda že poskočil o 0.4 BR. Jo o 1mm větší dělo no tak to nadělá paseky  :kamikaze:

Já fakt nevím, o kterém typu mluvíš...

75mm a 76mm kanon je sakra rozdíl.

Podívej se na jejich penetrační hodnoty.

76mm dělo je hotový zabiják, který propálí všechno co potká (a na 1. taky většinou hned zničí)

Tady ukázka toho, jak vodím šemíka Já, proti hordám rudoarmějců.

https://forum.warthunder.com/index.php?/topic/244269-tomas-cz-leteck%C3%A9-realistick%C3%A9-bitvy-a-n%C4%9Bco-m%C3%A1lo-z-taktiky/page-7#entry6035906

Edited by tomas_CZ

75mm a 76mm kanon je sakra rozdíl.

Podívej se na jejich penetrační hodnoty.

76mm dělo je hotový zabiják, který propálí všechno co potká (a na 1. taky většinou hned zničí)

Ty kraso, to mi nedělej  :Ds ještě se mi nepovedlo zničit na první dobrou tank  :crazy: .Ted s tím 5.7 potkávám i Tigra II a ten se mě fakt nebojí :-D mám video kdyžtak ho sem hodím.Fakt je to sranda ,vyjel jsem spoza rohu a trochu mu poškrábal pancíř ,jak zjistil co to na něj zavrčelo vypalil v před vyjel proti mě a pěkně mě poslal na šroťák :?s fakt jsem mu Shermanem nahnal strach až mu z Tigra vytekl olej  :Ds .Na něj nemám koule :vnezapno: .Jakou municí pošleš tank na šroták na první dobrou?

Edited by Farock

Používej výbušnou munici. A Tomas to napsal zcela správně.

Velikost ráže není všechno. Dám Ti příklad. Britská 57 mm QQ6 je lepší než 75 mm QQF.

A tady je to jasné. Shermany se 76 mm M1 jsou mnohem lepší, než s 75 mm M3.

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...