Jump to content

Takma adlarınızın anlamları

Europa
 Share

Hepimizin kendine has takma isimleri var.  Çok zaman merak ediyorum bu arkadaş bu ismi nereden buldu kendine ne ifade ediyor diye.

Kendi hikayemden başlayım. Kapalı beta testine katıldığımda sadece bir kaç bin oyuncu vardı. Kayıt olurken ilk kez seçtiğim isim Zero idi ancak alınmıştı. Bende Zer0 gibi bir şey almıştım daha sonra hazır ortalıkta kimse yokken tek kelimelik bir isim alayım diye düşündüm. Hava muharebesine yakışacak bir çok isim belirleyip bir sürü isim denedim ama hepsi alınmıştı. Gezengen isimlerinden Marsın uydusu olan Phobos ve Deimos isimlerini bazen kullanırdım onlarda alınmıştı. Gezegen isimlerinden giderken Jupiterin uydusu Europa boş çıktı onu aldım. Bir şekilde bu isim diğer insanlar arasında da beğeni kazandı. Bende bir daha değiştirmedim.

Sizde kendi isminizin sizin için ne ifade ettiğini, anlamını hikayesini paylaşabilirsiniz.

Not: Bu arada sizden ricam lütfen kimse kimsenin ismine laf etmesin. Sadece kendi adından bahsetsin.

Edited by Europa
medal medal medal medal

Batman yalnız kişiliğimi simgeliyor. Gothik havayı en iyi yansıtan karakter. Batman Bat uçakta. Her şeyin başı Bat ile başladığı için (Boomerang yerine Batarang vs.) bende BatmaninBatplane koydum 

medal medal

2010-2011 Civarları Wolfteam diye bir oyun vardı o oyunu deli gibi oynardım  oyunda ki karakterler falan bana çok havalı geliyordu bu karakterler ve özellikler: Kurtadam, Kurt gücü, kurt pençesi vb. gibi şeylerdi bende kurtadamlara kurtlara merak sardım çok havalı geliyordu ve üstelik oyunun konseptine çok uygun olduğu için YavruKurt nick'ini kullandım ve bundan sonraki oynadığım tüm online oyunlarda bu takma adını kullandım.

• Upvote 1
medal medal medal

GÜNİZİ : Ben bu ismi yaklaşık olarak 1997 yılından bu güne kadar kullanırım ve çok hoşuma giden ve çok sevdiğim bir isimdir.

Günizinin anlamı: Birden fazla anlamı var.

Anlamları:

1- Güne biraktığın aydınlık iz.

2- Güneşin izini taşıyan aydınlık.

3- Parlak iz bırakan.

Çok güzel anlamları var ve Facebook, Twitter, Tüm oyunlar kısaca üye olduğum her yerde Nick olarak Günizi ( gunizi - Gunizi ) olarak kaydım mevcuttur.

NOT: EUROPA ; Arkadaşım böyle güzel bir konu açtığın için teşekkür ederim.

• Upvote 1

Bir ara rahatsızlığımdan ötürü yeni younlar keşfetmeye çalışıyordum. Her oynadığım oyunda ilk ölen, oyun dışı kalan ben oluyordum. Baktım olacak gibi değil nickimi kendimle uyumlu olsun diye ''Maxdeath'' yani hızlı ölüm anlamında yaptım. Daha sonra hiç değiştirmedim hep böyle kaldı...

• Upvote 2
medal medal medal medal

Ergenlik dönemimde insanların tanrı-din adına işlediği insanlık suçlarını gördükçe, zihinlerinde oluşturdukları sahte-yanlış tanrı tasvirini ortadan kaldırma isteğimin dışa vurulmuş halidir. Bu nedenle ne tanrı nede öldürmeyi doğru yazdım tabiki bana göre güzel gözükmeside katkıda bulunmuştu. :Ds

medal medal medal medal

Resim olarak bunu seçince, düzgün isim de bulamayınca resimle uyumlu olsun diye bunu yazdım. İtalyanca "Volpe Rossa (Kızıl Tilki)" nın kısaltılmışı. Diğer dillerde biraz saçma oluyor diye bunu seçtim.

Edited by VolRos
medal

Nick, avatar uyumu derim başka bir şey demem.  :Ds  :facepalm:

Tamamen mizah amaçlı. Şişman falanda değilim gayet fitim  :Ds  :salute:  :good:

• Upvote 2
medal

Nick, avatar uyumu derim başka bir şey demem.  :Ds  :facepalm:

Tamamen mizah amaçlı. Şişman falanda değilim gayet fitim  :Ds  :salute:  :good:

Artık ne dersen de. Kafamda ben seni şişman olarak çizmişim. Değişmez bu  :lol:

Artık ne dersen de. Kafamda ben seni şişman olarak çizmişim. Değişmez bu  :lol:

Kendimi ifşa etmek istemiyorum  :Ds

medal

Almanca BaronVonJager ( Bağon von yager ). Türkçesi avcı baron demek. Kızıl baron filminde ve 1. dünya savaşındaki ün yapmış avcı pilotu Manfred Von Richthofen' den baya bi etkilenmiştim. Nickim ordan geliyor ilahm aldığım yer. Ve sanırım tutturmuşum bir kaç oyuncu nickimin havalı olduğunu söylemişti  :lol:

Edited by BaronVonJager
medal medal

ARM   Armada'nın kısaltılmış hali. Donanma anlamına geliyor diye biliyorum. Seafight oyunu oynarken arkadaşlar ile ARM_BORA,  ARM_AHMET gibi isimler alarak klan'da değilken bile birlikteliğimizi göstererek gözdağı veriyorduk. Travian'da da bunu uygulamıştık. Alışkanlık kaldı. Tek girdiğim oyunlarda bile böyle yapıyorum artık :D

medal

''BlackPanther''

Türkçe karşılığı Siyah Panter oluyor.

Bu cins panterler arasında benekleri çekinik olan ve geceleri çok iyi avlanan bir tür.İzlediğim bir belgeselde avını sinsilik ve ustalıkla avladığını yada karşı karşı kaldığında tereddüt etmeden saldırdığını görmüştüm.

O gün geldi aklıma bu nick ve hemen yazdım.Hayvan ruhuma işlemiş olsa gerek zira ya sinsilikle adamları avlıyorum yada öleceğimi bilsem bile headona gidiyorum ^^

medal medal medal

benim takma adım inciten sözlük vardı bir aralar oradan geliyor. Sözlüğü ve oradaki insanları o kadar çok sevmiştim ki sözlük açıkken oyun oynamaya başladığım için bu nick i almıştım. Şuan olsa farklı bir nick alırdım aslında

medal

Owl nickini kullandığım aralar(ne kadar oldu bilmiyorum) Cs oynarken 2 kere üst üste ace oldum(clutch, 5 man kill diye de geçiyor cs jargonunda) rakip olan kişilerden birisi owww yeah yazdı, ardından başka bir rakip nope, "owlYEAH!" yazınca o kadar hoşuma gitti ki yıllardır kullandığım nickimi değitşirdim(Red Beard). 

• Upvote 2
medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...