Jump to content

Su-7/17/20/22

FITTER
 Share

Wszystko zależy od tego co miałeś na myśli zadając to pytanie - jeśli chodzi o dodanie tych maszyn do WT to na chwilę obecną szansę ma tylko Su-7 ( wdrożenie do służby 1958 ), który mógłby sporo namieszać biorąc pod uwagę jego siłę ognia - dwa działka kal. 30 mm + węzły do podwieszania rakiet niekierowanych i/lub bomb plus jego prędkość sprawia, że mógłby stać się istnym siewcom śmierci zwłaszcza, że żadna inna nacja nie miała by czegoś zbliżonego, nawet jeśli Gadzina dała by Amerykanom A-4*.

Jednak nie zdziwiło by mnie gdyby za jakiś czas dodano do gry S-1 ( prototyp Su-7 uzbrojony w 3 stałe działka NR-30 kal. 30 mm + 2 węzły umożliwiające podwieszenie rakiet niekierowanych lub bomb ) jako samolot premium w charakterze stopniowego oswajania graczy z coraz późniejszymi konstrukcjami powstałymi podczas Zimnej Wojny ( choć wielokrotnie mówili, że maks to lata '50 XX wieku ).

Czy to źle ? Przy obecnym systemie zdecydowanie tak, choć jednocześnie nie miałbym nic przeciwko gdyby WT umożliwiał mi rozgrywanie bitew mających miejsce zarówno podczas II Wojny Światowej jak i w razie ewentualnego konfliktu NATO-Układ Warszawski oraz walk pomiędzy Izraelem a Państwami Arabskimi.

Jednak by to wypaliło - a ja mógłbym się rozkoszować cudownym "Brrrrrrrrrrrrrr" A-10, które niszczyło by Sowieckie T-62 oraz BMP-1; lawiną rakiet wystrzelonych z Su-25 w stronę pozycji NATO lub rekreacyjnym lotem za sterami TS-11 - Twórcy  musieli by najpierw powstrzymać się od dodawania kolejnych 'papierowych' konstrukcji i zabaw w lifting wizualny, a porządnie zabrać się do poprawiania wszystkich baboli zaczynając od błędów w skryptach, przez MM, RNG po modele i tekstury.

Wracając jednak do głównego wątku, czyli 'rodzeństwo' Su-17; 20 i 22 to cieszyłbym się jak dziecko zostawione samo w sklepie z cukierkami co wynika nie tylko z mojej słabości do samolotów szturmowo-bombowych, ale i ze względu na ogromną wręcz masę przenoszonego przez nie uzbrojenia klasy powietrze-ziemia :3

Suchoj_Su-20_01.jpg

* Autopromocja: http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/249281-a-4-skyhawk-potencjalny-nast%C4%99pca-f9f-5/#entry4794745

Edited by Talbot_pl
  • Upvote 2
medal medal medal medal

Tu-95 to byłby przecież największy z możliwych Free-Fragów zwłaszcza, że trafiałby na samoloty takie jak Sabre ;) Ale Tu-16 miałby już trochę większe szanse na przeżycie ;)

A tak kończąc OT - fajnie było by gdyby powstało coś w stylu WT w świecie gdzie Zimna Wojna zrobiła by się gorąca jak to pokazano w serii War Game czy w książce "Czerwony Sztorm" by Tom Clancy :3 tyle że z systemem rozwoju bardziej zbliżonym do WoT'a tak by nie trzeba było 'grindować' wszystkich kolejnych wersji rozwojowych jednej maszyny zwłaszcza gdy różnią się od siebie mocniejszym silnikiem czy nieco bardziej zaawansowaną elektroniką.

Niby czymś takim ma być AW, ale ta 'unowocześniona wersja WoT'a' jakoś mnie nie kręci :P Wyobraź sobie Stona taką akcję Ruskie z przewagą liczebną i wsparciem śmigieł atakują umocnione pozycje NATO broniące kluczowego mostu gdzieś na terenie RFN, T-72 tłuką do okopanych czołgów NATO, wspierają je BMP-1 robiące od biedy za zwiad, w powietrzu pędzą PPK a na niebie Mig'i próbują przechwycić Tornada i A-10 atakujące siły Układu Warszawskiego i to wszystko z sensowną balistyką, z dopracowaną fizyką, bez markerów oznaczających wroga i random-owymi usterkami jak niewypał czy awaria rakiety...

• Upvote 1
medal medal medal medal

Ja bym chciał polatać Su-22 w War Thunder fajnie jakby była możliwość polatania każdym samolotem stworzonym przez gracza lub Gadziny ale nie brały by udziału w grze.Np taki lot Su-22 z jego uzbrojeniem i cockpitem odwzorowanym z jego osiągami (prędkość maksymalna,prędkość wznoszenia)

medal medal

Ja bym chciał polatać Su-22 w War Thunder fajnie jakby była możliwość polatania każdym samolotem stworzonym przez gracza lub Gadziny ale nie brały by udziału w grze.Np taki lot Su-22 z jego uzbrojeniem i cockpitem odwzorowanym z jego osiągami (prędkość maksymalna,prędkość wznoszenia)

Wiesz jak cholernie trudno coś takiego wykonać?

medal medal

Wiem, że trudno ale Su-22 to mój ulubiony samolot i było by świetnie móc zasiąść za jego sterami :D

Akurat Su-22 niestety totalnie za zasięgiem. 

medal medal

Pożyjemy zobaczymy - swego czasu sądziłem, że Maus to jedyny 'gigant' a niedługo ma pojawić się E-100... dlatego zastanówmy się przez chwilę jakie 'szturmy' mogłyby się pojawić skupiając się na USA vs CCCP z uwzględnieniem lat produkcji:

CCCP:                                                                              USiA                          

1. Su-7   ( 1958 )                                         1. Chance Vought F-8 Crusader ( 1955 )

2. Su-17 ( 1966 )                                         2. LTV A-7 Corsair II ( 1966 )

3. Su-25 ( 1978 )                                         3. Fairchild A-10 Thunderbolt II ( 1975 )

Jeśli jako punkt wyjścia uznamy, że Ruskie 'mają' dostać ZSU-23-4 ( 1964 ), a wtedy Amerykanie powinni dostać jako przeciwwagę M164 VADS ( 1968 ), który z odpowiednią amunicją mógłby siać jeszcze większy pogrom niż obecna 'pelotka-rzeźnik' czyli ZSU-57-2, choć kto wie jakby spisywał się niemiecki Gepard czyli 2x35 mm na podwoziu Leoparda 1...

medal medal medal medal

Pożyjemy zobaczymy - swego czasu sądziłem, że Maus to jedyny 'gigant' a niedługo ma pojawić się E-100... dlatego zastanówmy się przez chwilę jakie 'szturmy' mogłyby się pojawić skupiając się na USA vs CCCP z uwzględnieniem lat produkcji:

CCCP:                                                                              USiA                          

1. Su-7   ( 1958 )                                         1. Chance Vought F-8 Crusader ( 1955 )

2. Su-17 ( 1966 )                                         2. LTV A-7 Corsair II ( 1966 )

3. Su-25 ( 1978 )                                         3. Fairchild A-10 Thunderbolt II ( 1975 )

Jeśli jako punkt wyjścia uznamy, że Ruskie 'mają' dostać ZSU-23-4 ( 1964 ), a wtedy Amerykanie powinni dostać jako przeciwwagę M164 VADS ( 1968 ), który z odpowiednią amunicją mógłby siać jeszcze większy pogrom niż obecna 'pelotka-rzeźnik' czyli ZSU-57-2, choć kto wie jakby spisywał się niemiecki Gepard czyli 2x35 mm na podwoziu Leoparda 1...

Tylko Su-7 i Crusarder mają racje bytu. Ostatnimi czasy dewsi powiedzieli że samoloty maks do lat sześćdziesiątych (co mnie bardzo cieszy). Tylko znajdź Japońskie albo Niemieckie odpowiedniki tych maszyn. 

medal medal

Tylko Su-7 i Crusarder mają racje bytu. Ostatnimi czasy dewsi powiedzieli że samoloty maks do lat sześćdziesiątych (co mnie bardzo cieszy). Tylko znajdź Japońskie albo Niemieckie odpowiedniki tych maszyn. 

No to jedziem tym razem z uwzględnieniem że maszyna musiała rozpocząć służbę do pierwszej połowy lat sześćdziesiątych czyli lekko zmodyfikowana lista, którą stworzyłem jakiś czas temu jako uzupełnienie posta o A-4:

• CCCP:
    • Mig-17/Lim-5P ( 1952 )
    • Su-7B oraz BM ( 1959 )

• US i A
    • Chance Vought F-8 Crusader ( 1955 )  
    • McDonnell Douglas A-4 "Skyhawk" ( 1956 )
    • McDonnell Douglas F-4 Phantom II ( 1960 )

• Brytole:
    • Westland Wyvern ( 1953  ) - swoją drogą równie ciekawa co brzydka konstrukcja ;)
    • Supermarine Scimitar ( 1957 )
    • Hawker Hunter FGA.9 ( 1959 )
    • Blackburn Buccaneer ( 1961 )
    •  
  • Niemiaszki:
    • Republic F-84F Thunderstreak ( 1956 )
    • Fiat G.91R/3 ( 1960  )
    • Fiat G.91R/4 Gina ( 1964 )
  • Japańce:
    • ---

Z ostatnimi jest problem - Japośnie Powietrzen Siły Samoobrony utworzone w 1954 roku były odpowiedzialne za obronę przestrzeni powietrznej kraju w tym celu ich samoloty służyły głównie do patrolowania obszaru wokół archipelagu w związku z czym za bardzo nie ma czym się popisać

Edited by Talbot_pl
medal medal medal medal

Kopot jest taki, że GJ poinformowało, że nigdy nie wprowadzi do gry systemu rakiet kierowanych, a część z tych maszyn takimi dysponowała.

Jeśli dysponowały także innym uzbrojeniem (czyli działkami) to możnaby je wprowadzić bez rakiet po prostu.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Nie znam się za bardzo na maszynach z tego okresu. Jst to czas, w którym technologia miała większe znaczenie niż czynnik ludzki, więc myslę, że bardzo ciężko byłoby ten sprzęt zbalansować. Jesli tylko latałyby w swojej piaskownicy, nie mam nic przeciwko. Ponadto, pod te maszyny potrzebaby nowych map/trybów. Jesli w grze po jednej stronie jest 16 maszyn mających po 8 bomb i 48 rakiet plus działko p.panc, to potrzebaby zapewnić odpowiednią ilość celi naziemnych, np po 500 czołgów po każdej stronie.

medal medal medal medal

Osobiście nie widzę przeszkód, ale w osobnym trybie. Wrzucenie ich do obecnej rozgrywki to po prostu pomyłka. Tak jak mówisz, tam zaczęła się technologia odpalania rakiet i uciekania, dla mnie nic ciekawego.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Najlepiej było by zrobić tak aby jedna gra oferowała nam kilka jednocześnie umożliwiając zabawę dopasowaną do potrzeb - ktoś chce odtwarzać bitwy z II Wojny - no to niech walczy o Anglię i tłucze się pod Kurskiem. Ktoś chce trochę więcej emocji - proszę bardzo zimna wojna stoi otworem. Ktoś lubi prawdziwy hardcore no to ostobny tribik dla tych wszystkich papierowych mutantów.

Wbrew pozorom rakiety oraz radary, flary i laserowe znaczniki do bombardowań precyzyjnych nie są trudne do zaimplementowania - główny problem polega na tym, że trzeba by dopracować MM oraz fakt, że radziecka myśl techniczna choć miała kilka niewątpliwych sukcesów to zasadniczo skuteczność ich rakiet Air-to-Air i innych systemów była dość mizerna :P

medal medal medal medal

Czy łatwo, czy nie łatwo zaimplementować kierowane rakiety, nie ma znaczenia.

Stanowisko GJ w tej sprawie jest jasne NIGDY NIE BĘDZIE W GRZE RAKIET KIEROWANYCH.

Oczywiście nigdy nie mów nigdy, jak za kilka lat wyczerpią zestaw maszyn to kto wie. Choć bardziej obstawiam, że do tego czasu wyjdzie jakas konkurencyjna produkcja a`la AWF. Choc jak dla mnie żaden fun, lecisz, namierzasz, odpalasz, zapominasz. Wroga nawet na oczy nie widzisz. Wolę jednak klasyczne pojedynki.

• Upvote 2
medal medal medal medal

Problem jest jeden - WT musi się dostosować, albo zginie. Na dzień dzisiejszy pomimo kilku atutów nie udało się naszej kochanej Gadzinie wyrobić marki w przeciwieństwie do WoT'a który choć ma sporo wad, to ma również grono zapatrzonych w serię graczy grających dniem i nocą w tamtejsze tanki, a obecnie również samoloty i statki. Do tego dochodzi nam AW, który skupia się na dzisiejszych maszynach choć główny model rozgrywki wygląda jakby był żywcem skopiowany z WoT'a ( aż dziw bierze, że sami nie pomyśleli o stworzeniu nowej 'drugiej serii' )...

Na tym polu WT wygląda coraz słabiej bo choć 'realizm' i 'model zniszczeń' jest na + w porównaniu z tamtymi dwoma to nie oszukujmy się WT coraz bardziej przypomina projekt odstawiony na boczny tor, którym ktoś się zajmuje bo tak trzeba zwłaszcza, że raz na jakiś czas można trochę na tym zarobić...

Innymi słowy Gadzina, albo zacznie wprowadzać zmiany na lepsze... albo za chwilę obok już dodanych cudów jak Leopard 1 czy PT-76 ujrzymy kolejne wynalazki i strach pytać na czym staniemy...

• Upvote 2
medal medal medal medal

Problem jest jeden - WT musi się dostosować, albo zginie.

Zarkadowić? Skoro cała konkurencja to arkadówki to chyba o to chodzi? A złośliwi czytający zapowiedz wprowadzenia E-100 by powiedzieli, że i pod względem garnituru pojazdów się zbliża do konkurencji.

to nie oszukujmy się WT coraz bardziej przypomina projekt odstawiony na boczny tor, którym ktoś się zajmuje bo tak trzeba zwłaszcza, że raz na jakiś czas można trochę na tym zarobić...

Akurat dziwne stwierdzenie, gdy dopiero co nastąpił upgrade silnika graficznego (zostawiając konkurencję już lata świetlne z tyłu) i zbliża się pacz z nową gałezią czołgów... Tak jak pisałem wcześniej, jak się chce szybko zarobić to nie zatrudnia się 400 osób, nie robi całego drzewka od podstaw tylko wrzuca Tigera w malowaniu Otto Cariusa z BR 4,7 i patrzy jak kasa rośnie na koncie.

za chwilę obok już dodanych cudów jak Leopard 1 czy PT-76 ujrzymy kolejne wynalazki i strach pytać na czym staniemy...

Jak staniemy na Su-17 to nie miałbym nic przeciwko :)

medal medal medal medal medal medal medal

Zarkadowić? Skoro cała konkurencja to arkadówki to chyba o to chodzi? A złośliwi czytający zapowiedz wprowadzenia E-100 by powiedzieli, że i pod względem garnituru pojazdów się zbliża do konkurencji.

Doczytaj pierwszy akapit do końca, a doczytasz, że chodziło mi o zwiększenie nacisku na realizm w opozycji do konkurencji. Tak by WT nie był nawet porównywany z WoT tak samo jak nikt nie porównuje Red Orchierstry czy Operation Flashpoint z Call of Duty, gdyż choć mają tą samą tematykę to zupełnie inaczej podchodzą do realizmu przez co RO i OF mają nadal liczne grono fanów, którzy przez innych miłośników FPS'ów czasami są postrzegani jako sadomasochiści bo jak można 'grać' w coś gdzie nie ma praktycznie HUD'a a życie się nie odnawia po 2s. za osłoną i zabić może Cię jeden celny strzał od przeciwnika który na monitorze ma wielkość 3 pikseli ?

Akurat dziwne stwierdzenie, gdy dopiero co nastąpił upgrade silnika graficznego (zostawiając konkurencję już lata świetlne z tyłu) i zbliża się pacz z nową gałezią czołgów... Tak jak pisałem wcześniej, jak się chce szybko zarobić to nie zatrudnia się 400 osób, nie robi całego drzewka od podstaw tylko wrzuca Tigera w malowaniu Otto Cariusa z BR 4,7 i patrzy jak kasa rośnie na koncie.

Masz na myśli nowy silnik graficzny... na który obecnie większość narzeka ze względu na słabą optymalizację czy może najnowsze brytyjskie drzewko złożone z samych premek, które należy kupić w odpowiednich pakietach ? Poza tym dochodzi sukcesywne ignorowanie pomimo próśb, gróźb i błagań graczy ( głównie tych z trybu SB ) o kokpity w bombowcach, dodanie historycznyc celowników w GF czy zmianę systemu MM i BR w celu zwiększenia historyczności końcem bitew gdzie niemieckie II Wojenne 'kociaki' walczą z konstrukcjami takimi jak T-54 czy M-60.

Jak staniemy na Su-17 to nie miałbym nic przeciwko :)

Su jest piękne zresztą jak wiele innych maszyn z okresu Zimnej Wojny, ale najpierw niech do końca doszlifują te pojazdy, które już są w grze i dopiero wtedy dodają coś nowego. Rozumiem 'Beta' ale braku KM'ów w (35)t nie odpuszczę ;)

medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...