Jump to content

Gaming kulaklik onerisi

WhitePeace
 Share

Yorumlara pek bakmadım bende G430 var 3 ay önce filan 160 TL almıştım amazondan. Türkiye'den mümkünse teknoloji ürünü alma. Bazı şeyler hemen hemen aynı fiyat olabiliyor ama çoğu şey y.dışında daha uygun.

Ses sistemleri, oyun konsolları, joystick gibi ürünler Türkiye gümrüğünde %20 özel tüketim vergisine tabidir. Bu yüzden bu tür ürünlerin tamamı yurt dışı ile kıyaslandığında pahalıya geliyor.

İthalat maliyetleri hesaplanırken ürünün Türkiye'ye gelmesi için ödenen navlun parası da vergiye dahil edilir, yani gümrük vergileri ve KDV ürünün teslimat maliyeti olan "CIF (Cost Insurance and Freight)" maliyeti üzerinden hesap edilir.  Bunun üstüne birde %18 KDV ödediğimiz için aslında aradaki fiyat farkı katmerli olarak vergiye gidiyor. Yani ürünün hem maliyetine hemde taşımadan doğan maliyetlerine de yüksek oranda vergi ödüyoruz.

Ayrıca bir ürünün resmi ithalatçısı ünvanına sahip kişi malları Türkiye'ye sokabilmek için ki eğer bu ürün elektronik gibi garanti gerektiren bir ürün ise, Sanayi bakanlığına başvuru yapıp garanti verebilme sorumluluğunu alması lazım ki bunun içinde teknik servisi v.s. gibi bir teşkilat göstermesi lazım bir de onların maliyetleri var.

Özetlersek böyle bir ürünün fiyat formülü ((Ürün alış malieyti + Navlun (Taşıma ve sigorta) + gümrük vergisi)*1.2*1.18)*Satıcının karı = bize geliş fiyatı

Doğrudan ana distribitörden almıyorsak birde ara satıcının karı ve kargo masrafı eklenecek sonrada bizim evimize gelirken ki kargo ücreti var. Nasıl ama? 

Böylece tırıvırı itin kılı ürünlere astronomik fiyatlar ödüyoruz. Yüksek vergiler genelde ithalatı sınırlamak için konuyor ki Türkiye'de üretilsin ama kimse üretmiyor. Joystick'di, hoparlördü, mikrofondu bunlar TR'de üretilebilir, evde bile üretileblecek ürünler ama Türkiyede tüketim den yani satışdan olacak gelirler yatırım maliyetini kurtarmaz. Bu da aslında bu tür ürünlerin 80 milyon nüfuslu bir ülkede tüketiminin göreceli olarak düşük olduğunun bir göstergesi. Tipik gerik kalmışlık gerçeği. Yani bu ürünler bu ülkede LÜKS. Memleketin çoğunlu halen temel ihtiyaçlarını karşılama çabasında. Bu nedenle arkadaşlar, eğer bu forumda tartışabilme, böyle bir oyun oynayabilme ve kulaklık fiyatlarından şikayet edebilme imkanına sahipseniz, yatın kalkın şükredin :) Nereden nereye geldim di mi? İki cümle yazı yazacaktım lafı nerelere getirdim.

Gittikçe yaşlanıyorum herhal, babam da böyle konuşurdu, ondan önce dedem de, 20 yıl sonra sizde bana benzersiniz. :D

Edited by Europa
medal medal medal medal

Yaklaşık 3 aydır Hyperx Cloud 2 kullanıyorum ve performansından memnunum diyebilirim. 7.1 özelliği gayet başarılı ve ses kalitesi çok güzel. Özellikle Squad ve ARMA3 gibi simülasyonlarda çok işe yarıyor diyebilirim. Hele hele Squad oynarken resmen çatışmayı gerçekten yaşıyormuşum hissiyatı oluyor. Zaten sesi son ayar açtığım vakit kulağımın dibinde gerçek silah patlıyormuş gibi etki yapıyor kendi konuştuğumu duyamıyorum :)

medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...