TR_CheekiBreeki 3 Report post Posted December 18, 2015 Merhaba değerli forum sakinleri , pc kameranız ile yüz takip programı War Thunder da nasıl çalışır diye bir video hazırladım . Bu programla oyun içi kameranızın ,yüz takibi ile nasıl çalıştığını anlattım . Bilenler vardır elbet ama bilmeyenlerde vardır umarım bilmeyenlere yararlı bir anlatım olur . Linki incelerseniz yüz takibinin özellikle sim mod da ne kadar yararlı olduğunu görebilirsiniz. Konu önceden varsada ben bulamadım belki iyi bakmamışımdır o ayrı mesele. Şu linkten anlatıma ulaşabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=nae9-U0Wrgc&feature=youtu.be 3 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxdeath 1,157 Report post Posted December 19, 2015 Yararlı bir video olmuş, çoğu kişinin çok işine yarayacaktır. Teşekkürler. :salute: Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted December 19, 2015 (edited) Elinize sağlık. Ben bir türlü trackir ayarları yapıp da sim'e girememiştim. Bu daha kullanışlı bir programa benziyor. Daha önce bu konu tartışılmış gerçi ve kullanıcılar olumsuz eleştiri getirmişler. Ama sizin videoda çok kullanışlı görünüyor. Yalnız görüş açısı kaç derece? Uçağın arkasını görebiliyor muyuz? Edited December 19, 2015 by alfakappa Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TR_CheekiBreeki 3 Report post Posted December 19, 2015 (edited) Teşekkürler öncelikle , şöyle soyliyim curves ayarlarina bagli olarak değişken bir görüş açınız var bu ayarlarda sağa sola 200 derecelik yukariyada 90 derecelik bir görüş açınız var tabi ki bunlar ortalama değerler . detaylı ayarları değiştirerek bu açıyı değiştirebilirsiniz ama bu sefer çok hassas olacaktır daha zorlanabilirsiniz. Videoda kasma sorunu olmuş gecikmeli gibi anlamayın render da ufak bir sorun oldu program tepkileri yeterince kullanışlı benim gozumde Edited December 19, 2015 by RaaTOlun Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted December 19, 2015 Programı yükledim. Söylediğiniz ayarları yaptım. Ama yüzümün görünmesi gereken kısımda "commercial use" yazısı çıkıyor, görüntü yok. PS3 kameram var ve kamera çalışıyor. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxdeath 1,157 Report post Posted December 19, 2015 Programı yükledim. Söylediğiniz ayarları yaptım. Ama yüzümün görünmesi gereken kısımda "commercial use" yazısı çıkıyor, görüntü yok. PS3 kameram var ve kamera çalışıyor. Konsolunu ticari kullanım olarak görebiliyor olabilir veya yüklerken kişisel değil de ticari kullanım olarak işaretlemiş olabilirsin. Eğer doğru işaretlemişsen konsloundan ötürü olabilir. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted December 19, 2015 Programı kaldırıp tekrar yükledim. Açılan her pencereye dikkat ettim ama ticari ya da kişisel kullanım gibi bir seçenek göremedim. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TR_CheekiBreeki 3 Report post Posted December 19, 2015 commercial use hatası desteklenmeyen kameralarda veriyor . Ama ps3 kamerası hakkında pek bilgim olmadığından net birsey diyemiyorum. Dahili kameran varsa çakışma problemı de olabilir böyle bir durum varsa birini devre dışı bırakıp tekrar dene . Cam test programları var istersen onları indirip bir duruma bak Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted December 19, 2015 "CL eye driver" diye bir program yükleyince oldu sonunda. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Europa 852 Report post Posted December 22, 2015 Emeğine sağlık. Bir iki notum olacak. FacetrackNoIR iyi bir program olmakla birlikte artık geliştirmesi devam etmiyor ancak aynı ekipten Stanislaw adlı arkadaş projeye opentrack adı altında GitHub'dan devam ediyor. Programın daha gelişmiş ve güncel halini oradan takip edebilirsiniz. https://github.com/opentrack/opentrack/releases Yüz takip programı çok iyi ışık gerektiriyor ve oldukça CPU tüketiyor bu nedenle War Thunder'da hiç bir zaman istediğim performansı alamadım. Halen ışıklı şapka modelini kullanıyorum. Programın çalışması bu anlatımda olduğu gibi basit olsa da kullanması bu kadar pratik değil. Bir de bu programlar tamamen ince ayar gerektiriyor ki ondan sonra da bir süre alışma dönemei gerekecek. Video ile ilgili bir de izleyici notum olacak. Video'nu çekerken kurgulamak yerine kurgulayıp çeksen, daha heyecanlı, canlı seslendirsen, gereksiz ara sahneleri de montajlayıp çıkartsan izleyici kitlende artış olacaktır. Bu hali ile ben dinlerken biraz yoruldum. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TR_CheekiBreeki 3 Report post Posted December 22, 2015 (edited) Tamamdir hocam yorumun için teşekkür ediyorum değerli bir yorum yapmisin . daha dikkatli davranırım daha kısa öz olmasi daha iyi olur Edited December 22, 2015 by RaaTOlun Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kara_Sipahi 68 Report post Posted December 22, 2015 Emeğine sağlık. Bir iki notum olacak. FacetrackNoIR iyi bir program olmakla birlikte artık geliştirmesi devam etmiyor ancak aynı ekipten Stanislaw adlı arkadaş projeye opentrack adı altında GitHub'dan devam ediyor. Programın daha gelişmiş ve güncel halini oradan takip edebilirsiniz. https://github.com/opentrack/opentrack/releases Yüz takip programı çok iyi ışık gerektiriyor ve oldukça CPU tüketiyor bu nedenle War Thunder'da hiç bir zaman istediğim performansı alamadım. Halen ışıklı şapka modelini kullanıyorum. Programın çalışması bu anlatımda olduğu gibi basit olsa da kullanması bu kadar pratik değil. Bir de bu programlar tamamen ince ayar gerektiriyor ki ondan sonra da bir süre alışma dönemei gerekecek. Video ile ilgili bir de izleyici notum olacak. Video'nu çekerken kurgulamak yerine kurgulayıp çeksen, daha heyecanlı, canlı seslendirsen, gereksiz ara sahneleri de montajlayıp çıkartsan izleyici kitlende artış olacaktır. Bu hali ile ben dinlerken biraz yoruldum. Ahmet abi bu programın ayarlarını nasıl yapacağımızı anlatan bir site var mı? facetracknoirden 30 burada 58 fps alıyorum da ayarları yapamadığım için yüz takibi yapmıyor. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Europa 852 Report post Posted December 22, 2015 Yüz takibi her durumda sıkıntılı hiçbir zaman iyi sonuç alamadığım için led'li sistemden şaşmıyorum. FacetrackNoIR ve Opentrack için pointracker tercih edilebilir. Yüz takibi yapmıyorsa başka sıkıntı olabilir zira otomatik olarak çalıştırır çalıştırmaz yüzünü takibe başlaması lazım. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...