Jump to content

Tarih temalı kitap önerisi

Maxdeath
 Share

Evet beyler, bu ay sonuna doğru kendime tarih kitabı alacağım. İçeriğini Osmanlıdan günümüze olan tarih anlatılması öncelikli tercihimdir (daha öncesi sıkıcı oluyor). Bundan dolayı bana Osmanlı tarihi, yakın tarih vs. kaliteli bir kitap önerirseniz sevinirim.

Ayrıca Orhan Pamuk son çıkan Kırmızı Saçlı Kadın kitabı nasıl.? Hiç okuyan veya göz gezdireniz var mı içimizde..? Gerçi ben böyle aşk temalı kitapları sevmem ama psikolojik yanlarıda ele almış diyorlar.

Not: Kitap ve yazarı kendini kanıtlamış, kaliteli ve gerçek belgelere dayalı bir şey olursa sevinirim. Kadir Mısıroğlu demeyin bayılırım...

• Upvote 1
medal medal medal medal

İlber Ortaylı - Türkiye'nin Yakın Tarihi  

İlber ortaylı seni tatmin eder mi bilemem. Yanlız Kadir mısıroğlu denen adamı dinleyenler ciddiye alanlar var oldugunu hatırlattığın için moralim bozuldu. Bunu okuyunca bir tane daha alacagım. Onu da okuyup buraya yazarım. Editlerim. 

Edited by DoNotEatSugar
  • Upvote 1
medal

İlber Ortaylı - Türkiye'nin Yakın Tarihi  

İlber ortaylı seni tatmin eder mi bilemem. Yanlız Kadir mısıroğlu denen adamı dinleyenler ciddiye alanlar var oldugunu hatırlattığın için moralim bozuldu. Bunu okuyunca bir tane daha alacagım. Onu da okuyup buraya yazarım. Editlerim. 

[spoiler] http://www.dr.com.tr/Kitap/Turkiyenin-Yakin-Tarihi/Ilber-Ortayli/Arastirma-Tarih/Tarih/Cumhuriyet-Tarihi/urunno=0000000344332 [/spoiler]

İlber Ortaylı en sevdiğim günümüzün popüler tarihçilerinden biri. En çok sevdiğim yanı ise yanlı tarihçi değil. Yani bir düşünce ve fikri benimseyip ona göre tarih öğrenip yorumlamıyor. Bunu başarabilen sayılı tarihçilerimizdendir bana göre. Daha önce bir yakınımızın evinde Cumhuriyetin İlk Yüzyılı (1923-2023) kitabına üstün körü bir göz gezdirmiştim. Zaten onun kitaplarını almak niyetindeyim. Birçok kitabını okumak için can atıyorum.

O Kadir Mısıroğlu'nun kitabına bir ara denk gelmiştim. Cumhuriyetten sonra ki dönemi bayağı bir yerin dibine sokmuştu.Onun kitaplarını okurken insan bildiğinden de şüphe ediyor.

Tavsiyen için teşekkürler!

medal medal medal medal

Eğer Türkiye yakın tarihi üzerine öneri istersen Altan Öymen'in anı serisini şiddetle öneririm. Anlatım anı tarzında fakat bence bu kitapların akışını olumlu etkilemiş. Kitaplar hep bir kronolojik sıraya göre ilerliyor ve dönemin gazete küpürlerinden tut karikatürlerine kadar her türlü belgeyle, irili ufaklı her olayı konu ediniyor. Dediğim gibi okunuşu zevkli ve gerçekten başarılı bir seri, şiddetle tavsiye ederim.

Dünya tarihi üzerine öneri istersen Leo Huberman'ın "Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla" isimli kitabına öneririm. Evet tarihi anlatıyor fakat bu kitap aynı zamanda politik-ekonomi tarzında bir kitap. Tabii Huberman kitabın amacının ne olduğunu şu cümleyle net bir biçimde açıklıyor zaten; "Tarihi ekonomi teorisiyle ve ekonomi teorisini tarihle açıklamak."

Bonus olarakta 2. savaş temalı bir oyun forumunda olduğumuza göre 2. savaşa dair bir kitap önereyim. Çok sevdiğim bir tarihçi olan Ernie Trory'den "Özgürlük Savaşı"... Ernie Trory İngiliz asıllı bir tarihçi olduğundan kitapta savaşın İngiltere tarafını anlatıyor. İngiltere'nin Naziler ve Sovyetler ile ilişkisi üzerine gerçekten şaşırtıcı ve ezber bozucu belgeler bulunuyor. Özellikle Churchill'in tam bir burjuva politikacısı olduğunu çok net bir biçimde gözler önüne seriyor. Bu kitabı da şiddetler öneririm.

İlber Ortaylı en sevdiğim günümüzün popüler tarihçilerinden biri. En çok sevdiğim yanı ise yanlı tarihçi değil. Yani bir düşünce ve fikri benimseyip ona göre tarih öğrenip yorumlamıyor. Bunu başarabilen sayılı tarihçilerimizdendir bana göre. Daha önce bir yakınımızın evinde Cumhuriyetin İlk Yüzyılı (1923-2023) kitabına üstün körü bir göz gezdirmiştim. Zaten onun kitaplarını almak niyetindeyim. Birçok kitabını okumak için can atıyorum.

O Kadir Mısıroğlu'nun kitabına bir ara denk gelmiştim. Cumhuriyetten sonra ki dönemi bayağı bir yerin dibine sokmuştu.Onun kitaplarını okurken insan bildiğinden de şüphe ediyor.

Tavsiyen için teşekkürler!

Gelelim bu yazına. Bu yazında "yanlı tarihçi" lafına takıldım biraz. Ben bu kavramın doğru bir kavram olduğunu düşünmüyorum. Tarihe tarafsız bakmak gibi bir şey kesinlikle söz konusu olamaz. Tarih belgedir, evet doğru, fakat tarihçi bu belgeleri yorumlayan demektir. Ve tarihçiyi önemli yapan bence bilgisinin yanında yorumudur. İlber Ortaylı benimde çok beğendiğim bir tarihçidir ama emin ol her tarihçi gibi o da senin tabirinle "yanlı" bir tarihçidir.

Kadir Mısıroğlu'na gelince, lütfen bu adama böyle şeyler yazmayın. Adam bildiğin meczup yahu ayıp oluyor hakikaten. Şunu söyleyen bir insanın ruh sağlığından bahsedilebilir mi  :facepalm:

http://www.youtube.com/watch?v=0deMAe84jrk

Edited by _CCCP1917_
  • Upvote 1
medal

Eğer Türkiye yakın tarihi üzerine öneri istersen Altan Öymen'in anı serisini şiddetle öneririm. Anlatım anı tarzında fakat bence bu kitapların akışını olumlu etkilemiş. Kitaplar hep bir kronolojik sıraya göre ilerliyor ve dönemin gazete küpürlerinden tut karikatürlerine kadar her türlü belgeyle, irili ufaklı her olayı konu ediniyor. Dediğim gibi okunuşu zevkli ve gerçekten başarılı bir seri, şiddetle tavsiye ederim.

Dünya tarihi üzerine öneri istersen Leo Huberman'ın "Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla" isimli kitabına öneririm. Evet tarihi anlatıyor fakat bu kitap aynı zamanda politik-ekonomi tarzında bir kitap. Tabii Huberman kitabın amacının ne olduğunu şu cümleyle net bir biçimde açıklıyor zaten; "Tarihi ekonomi teorisiyle ve ekonomi teorisini tarihle açıklamak."

Bonus olarakta 2. savaş temalı bir oyun forumunda olduğumuza göre 2. savaşa dair bir kitap önereyim. Çok sevdiğim bir tarihçi olan Ernie Trory'den "Özgürlük Savaşı"... Ernie Trory İngiliz asıllı bir tarihçi olduğundan kitapta savaşın İngiltere tarafını anlatıyor. İngiltere'nin Naziler ve Sovyetler ile ilişkisi üzerine gerçekten şaşırtıcı ve ezber bozucu belgeler bulunuyor. Özellikle Churchill'in tam bir burjuva politikacısı olduğunu çok net bir biçimde gözler önüne seriyor. Bu kitabı da şiddetler öneririm.

Gelelim bu yazına. Bu yazında "yanlı tarihçi" lafına takıldım biraz. Ben bu kavramın doğru bir kavram olduğunu düşünmüyorum. Tarihe tarafsız bakmak gibi bir şey kesinlikle söz konusu olamaz. Tarih belgedir, evet doğru, fakat tarihçi bu belgeleri yorumlayan demektir. Ve tarihçiyi önemli yapan bence bilgisinin yanında yorumudur. İlber Ortaylı benimde çok beğendiğim bir tarihçidir ama emin ol her tarihçi gibi o da senin tabirinle "yanlı" bir tarihçidir.

Kadir Mısıroğlu'na gelince, lütfen bu adama böyle şeyler yazmayın. Adam bildiğin meczup yahu ayıp oluyor hakikaten. Şunu söyleyen bir insanın ruh sağlığından bahsedilebilir mi  :facepalm:

http://www.youtube.com/watch?v=0deMAe84jrk

Önerilerin için teşekkür ederim. Altan Öymen'in anı serisini bir kenara yazdım. Dünya tarihini anlatan kitabıda yine bir kenara yazdım ama önceliğim dediğim gibi kendi tarihimiz. Tabi sadece kendi tarihimiz derken komple bizi anlatmasına gerek yok. Birinci Dünya savaşında hem ülkemizin hemde tarafların her yönü ile durumunu anlatmasını tercih ederim. Ya da Osmanlı anlatırken diğer büyük devletlerin politikasını ve toplum yapısını değinilmesi gayet güzel olur. Ama dediklerinin hepsini bir kenara yazdım ve mutlaka bakacağım. Özellikle Altay Öymen anı serisi dediğin gibi ise mutlaka alır okurum.

Yanlı tarih derken şunu demek istedim. Bir tarihçi gerçek belgeleri, bulguları toplar onları yine olabildiğince sıralamasını yapar, gerekirse olayın gerçekleştiği yerde oranın halkı ile de konuşur ve kitabını yazar. Haa bazısı da vardır eline bir belge geçer. O belgeyi okur sonra kendince doğru veya yanlış yorumlar ve bir belgeden komple bir tarih çıkarır ve bizde onu doğruymuş gibi okuruz. Tarihçi kendini yorumunu katabilir ama bildiklerini bile gerekirse teyit ettirmelidir.

Mesala ben Osmanlı son Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrası, Atatürk hakkında bilgi, toplum yapısı ve önemli olaylar hakkında yazar Falih Rıfkı Atay eserlerini okumayı severim. Hem tarihi yaşamış ve 1.dereceden yakın tanığı.

Kısacası demek istediğim biri kendi emin olduğu bilgisini bile teyit ettirerek yazar, bazısı da bir belge üzerinden komple tarih yazar.

Kadir Mısıroğlu'na gelince ben ne olur ne olmaz önceden belirteyim dedim. Biri çıkar trollük için kitabını önerir filan... :Ds

medal medal medal medal

Tarih temalı kitap derken, tarihi anlatan değil ama 2. Dünya Savaşında geçen ve düşünce sistemimi, psikolojik yapımı çok etkileyen, beni felsefeye iten bir kitap biliyorum. Madde 22 

Bir çok kitap okudum. Halende okuyor ve yazıyorum. Ancak Madde 22 kadar zekice yazılan ve ne kadar zekice ise o kadar okunması zor olan başka bir kitap daha okumadım. 

Kitap 2. Dünya Savaşında savaşmak zorunda olan bir B-25 taretçisinin hikayesini anlatıyor. Kitap tanıtımında B-25 pilotu yazıyor, neden bilmiyorum.

Kitabı okumanı tavsiye ederim gerçekten harikadır. Okunması zor dediğim gibi ancak top 10 listemde her zaman üst sıralarda yer alacak olan bir kitap. 

Kitaptan ufak bir alıntı

Evet sadece bir tek kural vardı: madde 22. bu maddeye göre, aklı başında bir insanın yapması gereken tek şey, gerçek ve yakın tehlikeler karşısında, kendi güvenliğiyle yakından ilgilenmesiydi. Orr deliydi, şu halde, yer görevine yerleştirilebilirdi. bir tek şey yapması gerekiyordu: böyle bir istekte bulunmak. böyle bir istekte bulunduğu an, deliliği geçmiş olacak, dolayısıyla görev uçuşuna çıkması gerekecekti. Orr daha sık görev uçuşuna çıktığı taktirde deli, çıkmadığı takdirde akıllı olacaktı. ama akıllıysa uçuşa çıkmak zorundaydı. eğer uçuyorsa deliydi ve uçmak zorunda değildi. ama uçmak istemiyorsa akıllıydı ve uçmalıydı. madde 22'nin akıllara durgunluk verecek kadar basit bir madde olması karşısında Yossarian afallamıştı. 

• Upvote 1
medal

Tarih temalı kitap derken, tarihi anlatan değil ama 2. Dünya Savaşında geçen ve düşünce sistemimi, psikolojik yapımı çok etkileyen, beni felsefeye iten bir kitap biliyorum. Madde 22 

Bir çok kitap okudum. Halende okuyor ve yazıyorum. Ancak Madde 22 kadar zekice yazılan ve ne kadar zekice ise o kadar okunması zor olan başka bir kitap daha okumadım. 

Kitap 2. Dünya Savaşında savaşmak zorunda olan bir B-25 taretçisinin hikayesini anlatıyor. Kitap tanıtımında B-25 pilotu yazıyor, neden bilmiyorum.

Kitabı okumanı tavsiye ederim gerçekten harikadır. Okunması zor dediğim gibi ancak top 10 listemde her zaman üst sıralarda yer alacak olan bir kitap. 

Kitaptan ufak bir alıntı

Evet sadece bir tek kural vardı: madde 22. bu maddeye göre, aklı başında bir insanın yapması gereken tek şey, gerçek ve yakın tehlikeler karşısında, kendi güvenliğiyle yakından ilgilenmesiydi. Orr deliydi, şu halde, yer görevine yerleştirilebilirdi. bir tek şey yapması gerekiyordu: böyle bir istekte bulunmak. böyle bir istekte bulunduğu an, deliliği geçmiş olacak, dolayısıyla görev uçuşuna çıkması gerekecekti. Orr daha sık görev uçuşuna çıktığı taktirde deli, çıkmadığı takdirde akıllı olacaktı. ama akıllıysa uçuşa çıkmak zorundaydı. eğer uçuyorsa deliydi ve uçmak zorunda değildi. ama uçmak istemiyorsa akıllıydı ve uçmalıydı. madde 22'nin akıllara durgunluk verecek kadar basit bir madde olması karşısında Yossarian afallamıştı. 

Hacı alıntına göre kitap yarı tarihsel yarı felsefi içerik içeriyor. Kitap kendi kendine felsefe yapacak duruma gelmiş. :Ds

Aslında doğru söylemek gerekirse artık 2.Dünya Savaşı konulu kitaplardan bıktım. Ne bileyim, pek haz vermiyor açıkçası. Bende öncelik olarak kendi tarihimizi okumayı seven biriyim. Özellikle Osmanlı tarihi ve Yakın tarih hep ilgimi çekmiştir. Bundan dolayı önerin için çok teşekkür ederim. =)

• Upvote 1
medal medal medal medal

Guest
İkinci Dünya Savaşı Tarihi - İş Bankası Kültür Yayınları'nın kitabıdır. Savaşın askeri yönünü en ince ayrıntısına kadar anlatmıştır.
Sanırım 1000 sayfadan fazlaydı içinde operasyon haritalarıda var.Barbarossa, Deniz Aslanı, Konvoy Savaşı vs.. Edited by Guest

İlgimi çekti. Bu gün 2-3 gittiğim kitapçılarda baktım. Fakat bulamadım malesef :/ Sanırım internetten sipariş edeceğim 

medal

• Forum Moderator

Kırmızı Saçlı Kadın'ı ben aldım ama okumadım henüz, okuyunca haber veririm :D Ama bir kaç Orhan Pamuk kitabı okumuş biri olarak şunu söyleyeyim eğer sürekli kitap okuyan biri değilsen bulaşma bence :Ds Kitapları genel olarak çok yoğun geliyor bana, okuduklarımın hepsi çok büyük etki yarattı ve bitince "vay be" dedirtti orası ayrı. Ama çok sık okumayan biri için iyi bir tercih değil bence.

Onun dışında "Tarih" temalı derken ne dediğini biraz açman lazım. Tarih temalı deyince insanlar hep tarih kitapları önermiş ben tarih temalı başlığını ilk okuyunca tarihsel bir olay sırasında gerçekleşen bir roman yada o tarz bir şey istediğini anlamıştım. Mesela Hemingway'in Silahlara Veda isimli kitabı 1. Dünya Savaşı sırasında geçen kurgusal bir hikaye, bir tarih kitabı değil kesinlikle ama bir LOTR gibi de değil yani. Benim tarih temalı ifadesinden anladığım budur. Beni biraz aydınlatırsan yardımcı olabilirim belki :Ds

Tabi bir de tarih derken net bir dönem de belirtmen lazım. İlyada da var Nutuk da var, ikisinin arasında iki bin yıldan fazla var.

Edit: şimdi ilk mesajı tekrar okudum da son söylediğim şeye açıklık getirmişsin, hatta ilk kısmını da "belgelere dayalı" diyerek açıklamışsın aslında.

• Upvote 1

Meyyale. -Hıfzı Topuz Roman ama tarih temalı. Osmanlı döneminde geçiyor. Şaşırtıcı bilgiler serpiştirilmiş içine.

• Upvote 2
medal medal medal medal

Yakın tarihi anlatan roman isterseniz Ahmet Ümit'in"Elveda Güzel Vatanım" romanını okuyun. İttihat ve Terakki Cemiyeti'ni ve bir dönemi çok iyi anlatıyor. Oldukça da sürükleyici.

• Upvote 1
medal

Kırmızı Saçlı Kadın'ı ben aldım ama okumadım henüz, okuyunca haber veririm :D Ama bir kaç Orhan Pamuk kitabı okumuş biri olarak şunu söyleyeyim eğer sürekli kitap okuyan biri değilsen bulaşma bence :Ds Kitapları genel olarak çok yoğun geliyor bana, okuduklarımın hepsi çok büyük etki yarattı ve bitince "vay be" dedirtti orası ayrı. Ama çok sık okumayan biri için iyi bir tercih değil bence.

Onun dışında "Tarih" temalı derken ne dediğini biraz açman lazım. Tarih temalı deyince insanlar hep tarih kitapları önermiş ben tarih temalı başlığını ilk okuyunca tarihsel bir olay sırasında gerçekleşen bir roman yada o tarz bir şey istediğini anlamıştım. Mesela Hemingway'in Silahlara Veda isimli kitabı 1. Dünya Savaşı sırasında geçen kurgusal bir hikaye, bir tarih kitabı değil kesinlikle ama bir LOTR gibi de değil yani. Benim tarih temalı ifadesinden anladığım budur. Beni biraz aydınlatırsan yardımcı olabilirim belki :Ds

Tabi bir de tarih derken net bir dönem de belirtmen lazım. İlyada da var Nutuk da var, ikisinin arasında iki bin yıldan fazla var.

Edit: şimdi ilk mesajı tekrar okudum da son söylediğim şeye açıklık getirmişsin, hatta ilk kısmını da "belgelere dayalı" diyerek açıklamışsın aslında.

Evet, aynen öyle. Böyle kurgusal, fantastik değilde gerçeğe dayalı tarih kitapları çok hoşuma gidiyor. Çünkü kurgusal, fantastik tarih kitabı okuyunca gerçeğini bildiği için zevk vermiyor. Mesala Osmanlıda mistik olayları anlatan fantastik bir kitaba göz gezdirdim hiç sevmedim. Hatta Dracula ile alakalı bir kitap okudum, herifin yeniçerileri kanını içtiği, Fatih Sultan Mehmet korktuğunu, İstanbul'a gelip orada da devam ettiği vs. Ulan gerçekte yeniçerilerden kaçıp Macar imparatorluğuna sığınan daha sonra ormanlık alanda kıstırılıp kellesi alınan ve o geldiği İstanbul sokakların gezdirilen biri. Böylece yine sevemedim. :Ds 

Kısacası bu yüzden öz be öz tarih kitabı istiyorum. Osmanlıdan günümüze olabilir. İlla savaş konulu olması gerekmez. Mesala Osmanlı devletinin eğitim sistemini, toplum ve devlet yapısını (Endârun, Harem vs) anlatabilir. Osmanlı dönemlerine göre bilim, sanat gibi gelişmeleri okuyucuyu sıkmayacak derecede kitaplar olabilir. Ya da yakın tarihimizde Atatürk'ün düşünce yapısını, yaptıkları ve yapamadıkları, savaş sırasında ki anıları ve bunun haricinde 1.Dünya Savaşını anlatan kitaplar olabilir. Savaştan önce (Abdülhamit zamanı) ve sonrasını (2.dünya savaşının yaşattıkları ve tek partili dönem) olabilir.

Kısacası isteklerim kısıtlı değil, bayağı geniş yani. :Ds

Aslında onu bir arkadaş daha söylemişti. Kitabın hitap şekli biraz ağır kaçabilir, alışık değilsen zorlanırsın diye. Hatta okuduktan sonra bir büyük rakı devirip hayata o şekil bakmış gibi olursun bile dedi. :Ds

Meyyale. -Hıfzı Topuz Roman ama tarih temalı. Osmanlı döneminde geçiyor. Şaşırtıcı bilgiler serpiştirilmiş içine.

Not ettim hocam, teşekkür ederim. =)

Yakın tarihi anlatan roman isterseniz Ahmet Ümit'in"Elveda Güzel Vatanım" romanını okuyun. İttihat ve Terakki Cemiyeti'ni ve bir dönemi çok iyi anlatıyor. Oldukça da sürükleyici.

Bunu da bir köşeye not ettim. Teşekkür ederim. =)

medal medal medal medal

İlgimi çekti. Bu gün 2-3 gittiğim kitapçılarda baktım. Fakat bulamadım malesef :/ Sanırım internetten sipariş edeceğim 

Ben internetten sipariş etmiştim. Bulamamıştım çünkü. Tek diyeceğim, harika bir kitap olduğudur. Okuduktan sonra üstünde uzun uzun konuşmayı isterim. Edebiyat ile ilgilenen arkadaşım çoktur. Ancak bu kitabı bir türlü okutamadım kendilerine, kitabı okudun delirdin, bizi de delirtme falan dediler :D. İçime ukte kalmıştır bu kitap hakkında kimseyle konuşamamak 

medal

• 4 weeks later...
Guest

Evet beyler, bu ay sonuna doğru kendime tarih kitabı alacağım. İçeriğini Osmanlıdan günümüze olan tarih anlatılması öncelikli tercihimdir (daha öncesi sıkıcı oluyor). Bundan dolayı bana Osmanlı tarihi, yakın tarih vs. kaliteli bir kitap önerirseniz sevinirim.

Ayrıca Orhan Pamuk son çıkan Kırmızı Saçlı Kadın kitabı nasıl.? Hiç okuyan veya göz gezdireniz var mı içimizde..? Gerçi ben böyle aşk temalı kitapları sevmem ama psikolojik yanlarıda ele almış diyorlar.

Not: Kitap ve yazarı kendini kanıtlamış, kaliteli ve gerçek belgelere dayalı bir şey olursa sevinirim. Kadir Mısıroğlu demeyin bayılırım...

Gel abi ben seni Erhan Afyoncu'nun odasına götüreyim, orada rahat 20 yıllık kitap okuma kotanı dolduracak kadar çok kitap var. Seçersin istediğini, alırsın sonra  :yes:

Sana İslam Ansiklopedisi'ni de önerebilirim ayrıca. 44 cilttir kendisi  :lol: Adının İslam olduğuna bakma, gerçekten çok çeşitli konularda çoook ama çoook faydalı bilgiler var içerisinde. Türk-İslam tarihi hakkında istediğin her şeyi bulabilirsin.

http://www.islamansiklopedisi.info/index.php Buradan hakkında kısmına girerek inceleyebilirsin  :good:

Edited by Guest

Gel abi ben seni Erhan Afyoncu'nun odasına götüreyim, orada rahat 20 yıllık kitap okuma kotanı dolduracak kadar çok kitap var. Seçersin istediğini, alırsın sonra  :yes:

Sana İslam Ansiklopedisi'ni de önerebilirim ayrıca. 44 cilttir kendisi  :lol: Adının İslam olduğuna bakma, gerçekten çok çeşitli konularda çoook ama çoook faydalı bilgiler var içerisinde. Türk-İslam tarihi hakkında istediğin her şeyi bulabilirsin.

http://www.islamansiklopedisi.info/index.php Buradan hakkında kısmına girerek inceleyebilirsin  :good:

Sen ne yaptın ya..? :D

Ben bundan anlamam. Yani anlarımda ilgimi çekmeyeceği için bir tat vermez. Ama yinede önerin için teşekkür ederim. =)

medal medal medal medal

Guest

Sen ne yaptın ya..? :D

Ben bundan anlamam. Yani anlarımda ilgimi çekmeyeceği için bir tat vermez. Ama yinede önerin için teşekkür ederim. =)

Gaza gelmişim hakikaten  :lol: Konu tarih olunca kafa gidiyor benim  :crazy: 

Sorularla Osmanlı İmparatorluğu'nu aldım geçenlerde ama okumaya başlamadım daha. Erhan Afyoncu'nun kitabıdır. Ben öyle roman tarzı tarih yazımından hoşlanmadığım için bu önerim de sıkıcı gelebilir sana  :Ps

Ama şuraya bir kaç tane daha öneri bırakayım, belki birini seçersin:

1- Türkiye'nin Yakın Tarihi / İlber Ortaylı (yukarıda yazılmış ancak değer verdiğim bir kitap olduğu için yine yazayım dedim)

2- Devlet-i Aliyye / Halil İnalcık (2 cilttir bu eser, Osmanlı'nın beylikten imparatorluğa geçişini anlatır)

3- Osmanlı İmparatorluğu Klasik Çağ / Halil İnalcık (1300-1600 yılları anlatılmıştır)

4- Osmanlı Tarihi / İsmail Hakkı Uzun Çarşılı (4 cilttir ancak 6 kitaptır bu eser)

5- İzahlı Osmanlı Tarihi Kronolojisi / İsmail Hami Danişmend (6 ciltlik bir eser, kronolojik olarak ilerler / okumadım)

Aynı zamanda Osmanlı zamanında yaşamış vakanüvislerin de eserleri vardır, istersen onlardan da bir - iki tane örnek verebilirim ancak dilleri ne kadar sadeleştirilmiştir onu bilemem  :crazy:

Benim bildiklerim ve önerebileceğim kitaplar bu kadar. Aşağıya bir tane de Orta Asya (Türkistan) Türk tarihi ile ilgili bir kitap bırakıp kaçayım ben (belki bu içeriği okuyan başkası görür alır):

1- Kök Tengri'nin Çocukları / Ahmet Taşağıl

Benim önerdiğim kitaplardan seçmen ya da seçmemen önemli değil. Doğru tarihi okuman dileği ile...  :good:

Edit: Yazım hataları.

Edited by Guest

• 10 months later...
  • Forum Moderator

yeri gelmişken konuyu canlandıralım biraz.

geçen, geçen dediğim bir kaç ay önce şöyle bi şey aldım. 

http://www.dr.com.tr/Kitap/Savas-Pilotu/Antoine-de-Saint-Exupery/Edebiyat/Roman/Dunya-Klasik/urunno=0000000643457

tabi benim aldığım böyle değil. bendeki remzi kitabevi baskısı olan. okuyan eden var mıdır nasıldır? çok önceliğim değildi ama elimdeki bitince başlayım diyorum

• Upvote 1

• Forum Moderator
On 2/23/2017 at 10:15 PM, alfakappa said:

Ben okudum. Exupery savaş sırasında P38 lightning kullanmış. Bir sefer sırasında savaştaki insan psikolojisini irdeliyor bu kitapta.

teşekkür ettim okuyalım bakalım

On 3/12/2016 at 7:52 PM, syndrome23 said:

bu arada kırmızı saçlı kadını okudum ve kitabın sonunda çok sinirlendim @Maxdeath :D 

Okuyabileceğin en iyi kitaplar kesinlikle genelkurmay baskı savaş serileridir. Dönem general ve albaylarının hazırladığı bu kitaplar; Makedonya Cephesi, Galiçya Cephesi, Romanya Cephesi gibi seri seri tüm 1. Dünya savaşının tüm cephelerini, cephe hareketlerini çatışmaları detaylı anlatıyor ayrıca içinde saldırı bölgelerinin tarih tarih birlik hareketlerini gösteren haritalarını, resimleri de bulabilirsin. Kendim kitapçıyım. Özellikle Galiçya'yı çok beğenmiştim. Kitapları nadirden falan bulabilirsin.

On 23.02.2017 at 9:00 PM, syndrome23 said:

yeri gelmişken konuyu canlandıralım biraz.

geçen, geçen dediğim bir kaç ay önce şöyle bi şey aldım. 

http://www.dr.com.tr/Kitap/Savas-Pilotu/Antoine-de-Saint-Exupery/Edebiyat/Roman/Dunya-Klasik/urunno=0000000643457

tabi benim aldığım böyle değil. bendeki remzi kitabevi baskısı olan. okuyan eden var mıdır nasıldır? çok önceliğim değildi ama elimdeki bitince başlayım diyorum

Sayın syndrome23 modum, kitap biraz edebi-psikolojik bir kitaptır, savaş anlamında beklentinizi pek karşılamayabilir.

0
Edited by JCortazar

• Forum Moderator
1 hour ago, JCortazar said:

Okuyabileceğin en iyi kitaplar kesinlikle genelkurmay baskı savaş serileridir. Dönem general ve albaylarının hazırladığı bu kitaplar; Makedonya Cephesi, Galiçya Cephesi, Romanya Cephesi gibi seri seri tüm 1. Dünya savaşının tüm cephelerini, cephe hareketlerini çatışmaları detaylı anlatıyor ayrıca içinde saldırı bölgelerinin tarih tarih birlik hareketlerini gösteren haritalarını, resimleri de bulabilirsin. Kendim kitapçıyım. Özellikle Galiçya'yı çok beğenmiştim. Kitapları nadirden falan bulabilirsin.

Sayın syndrome23 modum, kitap biraz edebi-psikolojik bir kitaptır, savaş anlamında beklentinizi pek karşılamayabilir.

0

sorun olmaz hatta daha bile iyi olur benim için. çünkü tam da dediğin şeyi beklediğim için aldım.

• Upvote 1

On 26.02.2017 at 10:53 PM, syndrome23 said:

teşekkür ettim okuyalım bakalım

bu arada kırmızı saçlı kadını okudum ve kitabın sonunda çok sinirlendim @Maxdeath :D 

Niye yahu..? Konusu mu saçma..?:DD

@JCortazar o kitabı Ankara da hangi sahafta bulabilirim ki..? Şimdi pek kitap okuyamıyorum. Ancak Haziran'ın ikinci haftası bayağı bir kitap alacağım. DR de bulunmaz sanırım bu bahsettiğin kitaplar.

Edited by Maxdeath
medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...