Jump to content

Call of war - Web browser tabanlı gerçek zamanlı strateji oyunu.

erginex
 Share

@Volros hocam Moral %46 olan destroyerimi limana gönderip bekletsem, tekrar moralde artış oluyor mu acaba? Her savaştan sonra düşen morali illa ki altın harcamak mı gerekiyor? Aynı soruyu karadaki birlikler içinde sorabilirim.

Karadaki birliklerin morali bulundukları şehrin moraline yaklaşır. Yani %90-100 moralli bir şehre gönderirsen zaman içinde düzelir. Deniz birimleri hasar almadıkça denizin ortasında bile moral kazanır çok olmasa bile. Emin değilim ama tanklar ve diğer makineler de gemiler gibi savaştan uzak tut şeklinde moral düzeltiyor olabilir.

Bu arada belki biliyorsunuz ben yine de söyliyeyim, gemilerde düzgün savaşan battleship var diğerleri pek iyi değil destek onlar.

Submarine ani saldırı için savaştayken görünmez (devriye gezen uçaklarla casuslar görebilir) ve battleshiplere ağır hasar verir.

Destroyer Submarine avlamak için. Battleship yanında durur, submarine saldırısını olduğu zaman iyi hasar verir.

Cruiser, uçak avlamak için. Battleship gemi savaşı için.

Dediğim şekilde Research bölümünden i butonu ile bir birime bakın. Onun hangi düşmana ne yaptığına bakın. Mesela;

Lvl 1 Battleship gemilere 20 ile saldırıp 20 ile savunurken denizaltına 0.4 ile saldırıp 0.4 ile savunuyor.

Lvl 1 Destroyer gemilere 3.0 ile saldırıp 1.5 ile savunurken denizaltına 3.0 ile saldırıp 1.5 ile savunuyor.

Edited by VolRos
medal

Teşekkür ederim hocam  şimdi biraz daha iyi anladım. Savaş gemisi için gerekli hazırlıklarımı yapıyorum şuanda. 2 gün kadar sürecek tahminimce. Elimde sadece 6 adet destroyer var 1 i kuzeyde 5i baltık denizinde duruyor. Deniz altı araştırmasını bitirdim ancak yoğumlumu savaş gemisine verdim şuan. Ben biraz bakındım ama anti tank topçularına karşı kullanabileceğim bir kara aracı göremdim. Varmı böyle bir araç? yoksa bunlara karşı piyadeler mi etkin?

Anladığım kadarıyla destroyerler, denizaltılar, kruvazörler ve savaş gemileri birbirlerini tamamlıyor. İngilizce yazıların translete ile çevirince anlaşıldı durum. War thunder da uçak ve tank oynamaktan gemilere yabancı kaldığımı anladım.

Edited by erginex
medal medal medal

Son durumu bu şekilde:

4rbbbq.png

Kuzey orduları tamamen yok edilmiş ama aşırı kayıp vermişim. Yukardaki birlikte 3 piyade bunu tahmin ediyordum ama ortada plainste 2 light tank birde 3 piyade kaybetmişim o nasıl olmuş hiç anlamadım. Askerleri bölük pörçük delayle zamanlayıp göndermiştim 7 piyadeye karşı 3 light+4 piyade düşmanı yok etmeme rağmen ordunun %70ini kaybetimişim :/ Şuan durum 18000 kayıba karşı 12000. Bir daha hep toptan gönderecem bölük börçük olanlar bir şekilde saçmaladı galiba.

Bu arada yukarda 4 birim askeri esir almışım herhalde oda uçak savarla kurtarmaya çalışıyor ama yetişemeyecek acaba o askerler savaş bitince benimmi olacak? Sonra isyan sistemi nasıl işliyor moral azken isyanlar çıkabilir diyorlar ele geçirdiğim yerlerde asker bırakmama gerek var mı?

Şimdi farkettim eski ajan raporunu gösteriyormuş hala yukardaki 4 birim piyadeyide yok ettiğim halde hala gösteriyor, ajan raporlarındaki birlikleri görünce yada savaşınca raporun güncellenmesi lazım birde çatışma raporlarını aradım bulamadım ne olduğunu gazateden okuyup öğreniyom :D

Edited by Ggoddkkiller
medal medal medal medal

Bu arada yukarda 4 birim askeri esir almışım herhalde oda uçak savarla kurtarmaya çalışıyor ama yetişemeyecek acaba o askerler savaş bitince benimmi olacak? Sonra isyan sistemi nasıl işliyor moral azken isyanlar çıkabilir diyorlar ele geçirdiğim yerlerde asker bırakmama gerek var mı?

Şimdi farkettim eski ajan raporunu gösteriyormuş hala yukardaki 4 birim piyadeyide yok ettiğim halde hala gösteriyor, ajan raporlarındaki birlikleri görünce yada savaşınca raporun güncellenmesi lazım birde çatışma raporlarını aradım bulamadım ne olduğunu gazateden okuyup öğreniyom :D

Dediğin gibi, şimdi orada hala 4 piyade yolda gözüküyor ama aslında yoklar. Çoktan vardılar bence (emin değilim, asker kaybını bu şekilde açıklıyorum). Gazetede myself seçeneği ile kendinle ilgili haberleri görürsün. Böylece daha rahat bulabilirsin. Pek detaylı değil. Örneğin ben İspanya ile Portekiz'e saldırmıştım savaş sonucundan bir satır:

1:50 pm Faro: The 4th Infantry Regiment (Portugal) (M 4) has been destroyed. -> Faro'da, Portekiz'in ismini verdiği asker grubu yok edilmiş.

@erginex (hep alıntıyı unutuyorum) artillery ve anti-tank piyadelere ve uçaklara karşı güçsüz kalıyor. Tactical bomberlar iş yapar diye düşünüyorum.

Bu arada aynı anda birden fazla oyuna girebilirsiniz. My Games'in yanındaki New Games kısmında join diyerek başka oyunlara katılabilirsiniz.

Edited by VolRos
  • Upvote 1
medal

Tebrikler hocam. Durumu toparlayıp bence tarım arazisi olan yerlere saldırmak daha mantıklı bir yol gibi gözüküyor sanırım. Birde mümkün olduğunca araştırmalara ara vermemeye çalışmak lazım. Malum süreler çok uzun 1 gün bile kıymetli.

• Upvote 1
medal medal medal

Vaaay adam bana çok fena numara çekti, 1 zırhlı taşıyıcı 4 piyadeyle, 7 piyade 1 zırhlı taşıyıcıyı aynı yerde konuşlandırıp aynı anda göndermiş bende farketmedim üstüne basınca hep dandik ordu gözüküyordu. 2 kere basarsan alttaki iyi ordu gözüküyormuş sağlam taktik valla. Yinede yenecem galiba bakalım iyiki erkenden saldırmışım yoksa bu eleman beni çiğ çiğ yerdi zaten oyunun başında verilen goldla üstünlük sağladım :Ds

Valla araştırmaları zar zor yapıyom benim rare materials kaynaklarım çok kısıtlı :facepalm:

medal medal medal medal

O konuda size katılıyorum hocam rare materyals güneydeki ülkeler için büyük sorun. Kuzeydeki ülkelerde daha çok bulunuyor. Bende bugün Mikkeli de fabrikanın 4üncü seviyeye gelmesi için inşaata başladım. 3üncü seviye bitince -140 olan yiyecek birden -90 a çıkış yaptı.

[url=http://hizliresim.com/Zk7BVg]Zk7BVg.jpg[/url]

Tiger tankının araştırmasınada şuanda devam eden araştırmadan sonra başlayacağım.

[url=http://hizliresim.com/9o215o]9o215o.jpg[/url]

Bu arada Battleship yapabilmem için çok az bir zaman kaldı. Allahtan bunun araştırmasını önceden yapmışım.

[url=http://hizliresim.com/pzB3oJ]pzB3oJ.jpg[/url]

Benim haritadaki ukraynayı oynayan oyuncuda hocam sizin yaptığınız gibi doğuya yönelmiş.

[url=http://hizliresim.com/BPDQ0V]BPDQ0V.jpg[/url]

[url=http://hizliresim.com/Vavn6y]Vavn6y.jpg[/url]

• Upvote 1
medal medal medal

Sonunda Battleship yapımına başladım. Ayrıca geminin yapımı bittiğinde 2inci kademe araştırmasıda aynı zamanda tamamlanmış olacak. Yani tersaneden kademe 2 Battleship sahibi olacağım. İyi denk geldi.

Battleship inşaasına başlarken benden gemiye isim vermemi istedi oyun. Bende SS Finland adını verdim. Eğer 2inci Battleship inşaasına başlarsam SS Anatolia adını vereceğim.

Bu arada büyük şehirlerde ve dağlık alanlarda commandos lar çok etkili. 5.5 savunma ve vuruş gücü dağlık arazide %100, şehir içinde ise %25 daha etkili piyadelere göre.

[url=http://hizliresim.com/57MADR]57MADR.jpg[/url]

[url=http://hizliresim.com/D24LGo]D24LGo.jpg[/url]

Edited by erginex
  • Upvote 1
medal medal medal

Guest

Vaaay, baya beğendim bunu. Teşekkür ederim hocam, yakın zamanda başlarım. Bu konu başlığı altında sorulmamış sorulara takılırsam sorarım buradan  :crazy:

Netbook bilgisayarımın yetersizliği yüzünden oluşan videodaki  ve sesteki atlama sorunu için kusuruma bakmayın. İmkanlarım olsaydı daha iyisini yapardım. Ayın 7sinden beri bu adamla uğraştım istediğim pozisyonu yakaladım. Şuanda son durum budur.

https://www.youtube.com/watch?v=DAJbgTy91NM

[url=http://hizliresim.com/y5V0jn]y5V0jn.jpg[/url]

Fas cezayiri, ispanyayı, portekizi tamamen ele geçirip fransaya daldı. İlerleyen günlerde almanyanın sınırına dayanacak. Almanya ve yugloslavya ile bu konuda anlaştık birlikte fasa karşı savaşa gireceğiz. Bu yüzden şimdiden sanayi gücümü olabildiğince en üst düzeye getirmeye çalışıyorum.

[url=http://hizliresim.com/A731vz]A731vz.jpg[/url]

Edited by erginex
medal medal medal

• 3 weeks later...

Bu şekilde oyunları seviyorsanız birinci dünya savaşı versiyonu da var, Supremacy 1914. İsteyenler onu da deneyebilirler, açıkçası bana daha rahat ve eğlenceli geldi. Kullanımı da basit. 500 kişilik haritalar zor olsa da çok eğlenceli.

Bu oyundan farkları:

1- Oyun sitesinden Türkçe girerseniz sizi Türkçe servera yönlendiriyor, girdiğiniz oyun Türkçe oluyor. Sol alttaki "Kılavuz" sekmesinde Türkçe daha rahat anlayarak öğrenebilisiniz. Fakat sadece Türkler ile savaşabiliyorsunuz sanırım. Dili sağ üstten ayarlayıp İngilizce de girebilirsiniz. Türkçe siteden girerseniz Türkçe foruma yönlendirir, burayı kalabalıklaştırmayız. Bence başka bir oyunu bu forumda sürekli konuşmak çok iyi olmuyor. (Ben de yeni farkettim Türkçe kısmı ekran görüntülerini aldıktan sonra)

2- Kaynak kullanımını siz ayarlıyorsunuz. Yani çok petrol çıkaran bir ülkesiniz ama kömür yok. Sorun değil, halkın petrol üretimini arttırıp kömür üretimini azaltıyorsunuz ve saatlik kömür geliri - den + ya çıkabiliyor. Tabi ki her kaynak çeşidi kendi arasında. Buğday - Balık (yiyecek kısmı), Tahta - Çelik (inşaat malzemesi kısmı), Kömür - Petrol - Gaz (enerji kısmı).

3- Asker üretimi ucuz. Çok ucuza askere alma binası inşa ediyorsunuz ve az bir saatlik para harcamasıyla şehrin nüfusuna bağlı olarak (bazen 24 saat bazen 4 gün) belli bir zaman içinde 1 asker ekleniyor. Kışla ile 12 saate kadar falan inebiliyor.

4- Oyuna az sayılmayacak bir ordu ile başlıyorsunuz. Her şehirde 10 adet askerle başlıyorsunuz. İstisnalar var, gerçekçi modda tarafların dengesi için Almanya her şehirde 15 kadar askerle, Fransa her şehirde 7-8 askerle (yanlış hatırlamıyorsam), Avusturya 10-12 vs... diye gidiyor. Hatta bu rakamlara rağmen gerçekçide bence İtilaf kısmı daha güçlü. Ayrıca yeni oyuncular ilk oyunlarına 2 katı asker + arty (topçu) birliği ile başlıyor.

5- Bilmeniz gereken uçağa saldırı, gemiye karşı savunma değerleri yok. Hatta o kadar birim yok. Birim geliştirme bile yok, fabrikanızın belli bir seviye olması o birimi üretmek için yeterli. Sürekli kaynak verip araştırmaya gerek kalmıyor.

6- Yeni ele geçirdiğiniz yerleri daha rahat kullanabilirsiniz. Industrial Complex gibi birşey ile uğraşmanıza gerek yok, sanki normal bir şehrinizmiş gibi fabrika inşa edip birim üretebilirsiniz. Ayrıca ele geçirdiğiniz yerlerin kaynak üretimi normal oluyor. Call of Warda sadece %25 fakat bu oyunda moral arttıkça kaynak üretimi de artıyor ve normal bir şehrinizmiş gibi üretiyor.

7- Bina geliştirme çok az düzeyde var. Koruganı (max 5), kışlayı (max 2) ve atölyeyi (max 2 ve sonra fabrikaya dönüşüyor, fabrika max 4) geliştiriyorsunuz gerisi seviye 1 ile bitiyor. Anında birşey inşa edemezsiniz gün geçtikçe binaların kilidi açılıyor. Şöyle bir şey de söyliyeyim koruganın koruma değer %67 ile başlıyor ve ikinci seviyeden ititbaren (onda da %80 oluyor) askerleriniz görünmez oluyor.

8- Görüntü kısmı daha basit, şehre tıklayınca anında liderle ilgili mesaj, takas seçenekleri çıkıyor. Kullanımı bence daha rahat.

9- Oyunda çark gibi birşey var günde 1 kez çeviriyorsunuz. Premium hesap, kaynak, ağır tank yapımı için gerekli malzemeden azıcık, Call of Warın altını sayılan golden marks, jackpot (büyük bir ödül veriyor, 1.5 ay premium, 25k altın gibi), tekrar çevirme vs... çıkıyor.

10- Bu kötü bir özellik aslında, gerçekçi savaşlara 5000 altın ile (premium ile bedava) girilebiliyor. Fakat çark çevirmeden premium alıp (2 günlük çıkıyor) birkaç gerçekçi oyuna girerseniz ödül hesap bitse bile oynamya devam edebilirsiniz böyle iyi bir yanı var.

Ekran görüntüleri (biraz büyük olabilirler bu kısımda tam belli olmuyor):

[spoiler]

3Ll9Qp.png

1vZY8G.png

YkEv1j.png

[/spoiler]

Edited by VolRos
medal

Abi sağolasin Güzel Oyuna Benziyor Ellerine sağlık Bilgiler İçin . :salute:  :yes:

edit : benim harita dümdüz XD yardım edebilecek varmı ?
[url=http://hizliresim.com/0npNOo]0npNOo.png[/url]

direk resim linki .:
http://i.hizliresim.com/0npNOo.png

Edited by Bashi_Bazouk
medal

• 3 weeks later...

Bende güncelleme yapayim;

Son durum böyle:

Zko29G.png

İspanya fransayı, ingiltereyi, italyayı falan aldı bende doğuda ilerledim. İtalyayı da aldıktan sonra artık savaş açtım ama hiç hava gücü yokmuş adamın. İtalyayı hava gücümle çok kolay ele geçirdim sonra eleman 20-30 dolarlık altın kullandı, uçak-uçaksavar araştırmaları hiç yoktu hepsini fulledi bir günde bir sürü üretti. Uçaklar aşırı etkili orduları sürekli uçaksavarlarla desteklemek lazım biraz zorlandım ama bende 20 birim kadar spaa üretmiştim onları cepheye yetişince hiç şansı kalmadı.

LA5dDo.png

Denizden, havadan, karadan çevirdim pek şansı kalmadı tabi 100 dolar falan yatırmazsa. Fena p2w bir oyun, hani bir oyuna 50-100 dolar harcanabilir ama bir maça 30 dolar bile harcamak akıllı adam işi değil bence. Bu oyunda da altınla yapılabileceklerin sınırı yok, takip ettiğim kadarıyla böyle yatıranlar sık sık çıkıyor gibi.

Maçtaki en iyi 3. oyuncuyada saldırmaya başladım aslında öyle bir niyetim yoktu ama baktım çoğu kargo gemisi 7si battleship 29 gemiyle akdenizde dolaşıyor, dayanamadım kalleşce atom bombası attım :lol:

Zko23V.png

2si battleship 10 birim battı, 2. atom bombasını atacaktım uçak bombayı bırakamadan gemiler vurdu onuda atabilseydim şahane olacaktı.

Eğlenceli bir oyun ama aşırı p2w bir oyun, ispanyayı yöneten adam savaşın başında altın alsa büyük ihtimal kaybederdim. 100 kişilik haritalarda altın pek farkettirmiyor diyorlar orayı bir deneyeceğim, eğer orasıda aynıysa pek oynamayı düşünmüyorum,

medal medal medal medal

Bende güncelleme yapayim;

...

Haritanın bu kadar büyük kısmını almak kolay değil iyi iş. 100 kişilikte şu anlamda söylemişlerdir (diğer oyundan tecrübelerimle tahmin), birisi çok altın kullansa bile büyük bir ittifak halinde ona saldırılırsa kaybeder. Özellikle casuslar çok iyi iş yapıyor. 5 kişi tüm casusları yiyecek üreten şehirlere ekonomik sabotaj ile gönderirse birim bile üretmek zorlaşır o oyuncu için.

Bu arada google ile "Call of War: Field Manual" ile ararsanız iyi taktik anlatıyor ama İngilizce. Benim işime yaradı.

Edited by VolRos
medal

Haritanın bu kadar büyük kısmını almak kolay değil iyi iş. 100 kişilikte şu anlamda söylemişlerdir (diğer oyundan tecrübelerimle tahmin), birisi çok altın kullansa bile büyük bir ittifak halinde ona saldırılırsa kaybeder. Özellikle casuslar çok iyi iş yapıyor. 5 kişi tüm casusları yiyecek üreten şehirlere ekonomik sabotaj ile gönderirse birim bile üretmek zorlaşır o oyuncu için.

Bu arada google ile "Call of War: Field Manual" ile ararsanız iyi taktik anlatıyor ama İngilizce. Benim işime yaradı.

Taktikleri deneye deneye büyük oranda çözdüm, benzer hoi3 falan çok oynadığımdan pek sıkıntı çekmedim. En önemlisi uçaklar gibi sonra topçularda sağlam pozisyonlara saldırmak için çok önemli. Düşmanda uçak yoksa uçaklarla temizleyip gidiyorsun haritanın çoğunu öyle ele geçirdim, o zaman petrolde ucuzdu şimdi en pahalı şey petrol kaybettiğim uçakların yerine yenisini üretemiyorum oyunun başından depolamak lazım.

Aynen ajanlarda çok önemli, az önce düşman mesajını yakalamışlar:

OA4EW4.png

Adam pes etmiş, bazı özellikler fena keyifli ya keşke bu kadar p2w olmasa. Bir kaç saat önce sadece piyade olan şehre uçakları gönderiyorum 10 tane uçaksavar çıkıyor normalde 1 tanesini yapmak 10+ saat sürer. Biraz altının işlevlerini kısıtlasalar en azından manpower falan alınamasa efsane oyun olur.

Edited by Ggoddkkiller
medal medal medal medal

• 2 months later...

100 oyunculu haritayıda denedim ve bayıldım diyebilirim. Koalisyonların değeri kat kat fazla, iyi oyunculardan oluşan bir koalisyonla oyuna başlanırsa istediği kadar altın kullanılsın yada hile yapılsın oyundan keyif alınabilir. Rastgele koalisyonla bile çok keyif aldım misal güney komşum türk çok hesapçı çıktı adam 3 tane ülkeyi yönetiyordu. Üçüylede bana daldı tam beyaz bayrağı çekecektim Africa ülkeleri yardımıma koştu. Çok hesapçıyı yenen 3lü Afrika koalisyonunu kurduk sonra Nigeria'yı dahil edip koalisyonu 4ledik. İnactive olanları yada bir koalisyona dahil olmayanlara saldırıp genişledik.

Bu sırada bütün kıtalarda koalisyonlar kurulmaya başladı amerika, avrupa, rusya, afrika ve pasifik 5 tane güçlü koalisyon kuruldu. Çok geçmeden koalisyon savaşları başladı, önce amerika koalisyonu bize daldı uçak ve gemilerle istila güçlerini temizledik. Sert kayaya çarpan koalisyon dağıldı ve 2 üyeyi kendi koalisyonumuza katıp iki taraftan pasifik koalisyonuna saldırdık. Bu sırada Rusya koalisyonu önce avrupa koalisyonunu temizleyip sonra pasifik koalisyonuna karşı bize yardım etti. Pasifikten elemanın biri altın show yapıyordu orada biraz kayıp verdik ama 2 koalisyona karşı dayanamadılar. Geriye sadece rusya koalisyonuyla biz kalınca sular ısınmaya başladı, ani bir saldırıyla Rusya şansını denedi ama çok zorlanmadan onuda yendik. Tam retire yapacaktıkki Nigeria retire yapabilmemiz için inactive olan üyelerimize saldırmaya çalıştı izin vermeyip onuda temizledik ve retire ile maçı bitirdik.

L36z6b.png

Benim ilerleyişim bu şekilde oldu:

mLDyaP.png

Battleship yapmaya erken başlamıştım hem amerikaya karşı savaşırken hemde pasifik cephesinde çok yararını gördüm, özellikle oyunun başında destroyer ve cruiser destekli battleship donanmaları baya ölümsüzler sadece düşman battleshipleri karşılık verebiliyor ama bu maçta yapan azdı adaları onlarla temizleyip hiç zorlanmadan aldım. Sonra roketler çok önemli mutlaka roket ve tactical uçak gücü oluşturmak lazım eğer düşman ordusunda çok uçaksavar varsa roketlerle vurdum azalınca uçaklarla temizledim. Topçularda destek gücü olarak sağlam çalışıyorlar, en son kurduğum ordular genelde böyleydi topçuları savaştırmıyorum az birşey geride bırakıp destek ateşi açtırıyorum:

J2GJyq.png

Rastgele koalisyon olduğundan bazı iletişim sorunları yaşadık misal bu yüzden oyunu bitirmemiz en az 2 hafta daha uzun sürdü. Ama birbirini tanıyan 4 arkadaş başlansa efsane keyif verebilir yeni maça başlamayı düşünenler varsa mutlaka beraber başlayalım..

medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...