Jump to content

pc performansı nasıl artırılır

Warpig__
 Share

Ekran kartı yeterliyse ve güncelse şunu deneyin. Bende işe yaradı:

Denetim masası>>> sistem ve güvenlik>>> sistem>>>(solda) Gelişmiş sistem ayarları>>> (çıkan pencerede) Gelişmiş sekmesindeki Performans kısmının Ayarları>>> en iyi performans'ı seçin.

Ben bunu yaptıktan sonra oyundaki en düşük ayardan orta ayara geçtim.

Edited by alfakappa
  • Upvote 2
medal

Değişik sistem ayarları derken? Eğer az fps alıyorsan oyunun grafiklerini düşür derim, en etkilisi odur. Alfakappa'nın dediğini yapabilirsin. Oyun çalışırken arkada tarayıcı gibi gereksiz programlar çalıştırma. NVIDIA denetim masasından (masaüstüne sağ tıkla basarsan çıkması lazım, herhalde NVIDIA ekran kartı kullanmıyorsan çıkmaz) seçenekleri kullanarak kaliteyi düşürüp performansı arttırabilirsin. Ekran parlaklığını kısabilirsin çok az bir etkisi olur sanırım.

medal

Belki kelime oyunu gibi olacak ama 1983den beri bilgisayar dünyasında ki profesyonel (işim bu) tecrübelerime dayanarak şunu çok net söyleyebilirim "Mevcut donanımı koruyarak sistem performansını artırmak diye bir şey yoktur" Ancak farkında olmadan sistemi maksimum performansta kullanmıyor olabilirsiniz bu eksikleri düzeltebilirsiniz (alfakappa'nın verdiği örnek gibi). Bir çok oyun sitesinde tonlarca yazı v.s. yazılmış olabilir. İpuçları şunlar bunlar v.s. çoğunluğu faso fiso. Yapılan şey aslında farkında olmadan verimsiz kullanılan kaynakları verimli kullanmak (gerçekte bir artış değildir) yada bir kaynakların dengesi ile oynamaktır yani terazinin ayarı ile oynamaktan ibarettir. Buna araçların vites ayarlarını örnek vererek açıklayabilirim belki. Vites aralıklarını kısaltırsanız aracın torku yükselir ancak maksimum sürati düşer, uzatırsanız tork azalır ama maksimum hız artar gibi. Yani bir yerden alıp diğer tarafa veriyorsunuz.

Gerçek olarak performansı artırmanın tek bir yolu vardır o da paraya kıymaktır.

:yes:

• Upvote 3
medal medal medal medal

Ekran kartı yeterliyse ve güncelse şunu deneyin. Bende işe yaradı:

Denetim masası>>> sistem ve güvenlik>>> sistem>>>(solda) Gelişmiş sistem ayarları>>> (çıkan pencerede) Gelişmiş sekmesindeki Performans kısmının Ayarları>>> en iyi performans'ı seçin.

Ben bunu yaptıktan sonra oyundaki en düşük ayardan orta ayara geçtim.

Yalnız dediğini yaptıktan sonra arayüzde çok büyük değişiklikler oldu bu normal mi ?

medal medal medal

Normal. Ben "en iyi performansı ayarla" dedikten sonra iki kutucuğu işaretledim. Birisi peek özelliği, diğeri de ekran yazı tipini düzelt seçeneği. Yoksa yazılar kötü görünüyor.

Edited by alfakappa
medal

Normal. Ben "en iyi performansı ayarla" dedikten sonra iki kutucuğu işaretledim. Birisi peek özelliği, diğeri de ekran yazı tipini düzelt seçeneği. Yoksa yazılar kötü görünüyor.

Bide benim ki zaten "en iyi performans" olarak ayarlıydı ama ben bir kez daha tıkladım üzerine ve ondan sonra "Uygula"  kutucuğa tıkladım ve yazılar çok kötü gözükmeye başladı.

Bu arada peek özelliği ne demek ne işe yarar ?

Edited by YavruKurt147
medal medal medal

Mouse imlecini açık pencerenin alttaki logosuna getirince çıkan küçük görüntü:

[url=http://hizliresim.com/9Ldq2O]9Ldq2O.png[/url]

Ekran yazı tipi seçeneği mutlaka işaretli olsun.

Edited by alfakappa
  • Upvote 1
medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...