Jump to content

Dizi Tavsiyeleri

YavruKurt147
 Share

Beyler ben şimdi bu yaz Yabancı dizi izlemeye başlıyorum ama şimdi şöyle bir sıkıntı var. 

Şimdi piyasada bir çok kişi tarafından izlenen beğenilen övülen onlarca popüler dizi var ama ben nereden başlayacağımı bilmiyorum bana nereden başlayacağım konusunda yardımcı olur musunuz ?  Önce tam olarak hangi dizileri izlemem gerekir ? 

Bitmiş ve ya devam ediyor olması fark etmez.  En sevdiğim konular klasik olarak :Bilim kurgu, aksiyon, eski çağlar, fantastik vs. anladınız siz.

Şimdilik Black sails adlı diziyi izliyorum ilk ilgimi çeken dizi bu oldu 

medal medal medal

Game Of Thrones var.

Ben geçenlerde bir izlemeye başlıyayım dedim. Daha 1 part dolmadan bıraktım. En son yayınlanan bölümünde de yeşil bir sıvı krallığı ele geçiriyordu. Epey izleyen hatta bölümünü dört gözle bekleyen var. Ama ben hiç sevemedim. Sanırım bilim kurgu tarzı diziler sevmiyor olmamdan kaynaklanıyor. Ejderha filan, o ne ya öyle.:beee:

medal medal medal medal

The Last Ship, Band of Brothers

medal

Guest

Anime izleyin :D Önerebilirim izlemek isteyen varsa.

Supernatural izleyebilirsin, beni dizi izlemeye alıştıran dizidir, bazı 1-2 sezon haricinde dolu doludur. 

Komedi izlemek istersen How I Met Your Mother var, sempatik bir dizidir. Eski olduğu için ilk önerim değil(gerçi hala çok eski sayılmaz, oldukça kaliteli) Friends izleyebilirsin, romantik komedide üstüne tanımam, tam bir klasik. 

Savaş ile ilgili olarak da elbette oyunun da geçtiği dönemi konu alan Band of Brothers mutlaka izlenilmesi gereken dizilerin başında geliyor. 

Game of Thrones ve Black Sails çok fazla şiddet ve cinsellik içerir, bunları bilerek başla, sonra izlerken ah uh sesleri evi inlettiğinde zor duruma düşmeyesin. :D

• Upvote 5
medal medal

5 hours ago, owlyeah said:

Supernatural izleyebilirsin, beni dizi izlemeye alıştıran dizidir, bazı 1-2 sezon haricinde dolu doludur. 

Komedi izlemek istersen How I Met Your Mother var, sempatik bir dizidir. Eski olduğu için ilk önerim değil(gerçi hala çok eski sayılmaz, oldukça kaliteli) Friends izleyebilirsin, romantik komedide üstüne tanımam, tam bir klasik. 

Savaş ile ilgili olarak da elbette oyunun da geçtiği dönemi konu alan Band of Brothers mutlaka izlenilmesi gereken dizilerin başında geliyor. 

Game of Thrones ve Black Sails çok fazla şiddet ve cinsellik içerir, bunları bilerek başla, sonra izlerken ah uh sesleri evi inlettiğinde zor duruma düşmeyesin. :D

Altına imzamı atarım.

Vikings de fena değildi izlediğim ilk bir iki sezona göre konuşmam gerekirse, önerebilirim.Ayrıca bilim kurgu olarakta Stargate:SG1, Stargate:Atlantis'i şiddet ile tavsiye ediyorum izlerken keyif aldığım dizilerdendir.SG1 biraz eski olmasından mütevellit özellikle ilk sezonlardaki efektler biraz komik ve absürd duruyor ancak atlantiste bu durum biraz daha iyi.

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal

6 hours ago, owlyeah said:

Game of Thrones'i 4. sezonun ortalarına kadar izledim. Gecenin yarısında yaşadığım olaydan sonra tövbe ettim :DD  Herkes uyurken ben diziyi izliyordum. Koltukta oturuşumu değiştirirken kulaklık birden çıkıverdi ve ben karanlıkta kulaklığın ucunu ararken birden evi ortasında iki adet Z harfi bulunan bir film şirketinin setine çevirmeyi başardım. Tabi iyi de bir fırça yedik :D

Doctor Who'yu da öneririm zamanında çok vaktimi çalan bir diziydi.

• Upvote 1
medal

Vay Black Sails ufak bir pürüz dışında kral dizidir. Aslında bazı altyazı sitelerindeki top 50 listelerini türlere göre eleyip izleyebilirsin. Bir tek şuan kesinlikle ağır dramlara bulaşma derim the sopranos, house of cards, true dedective gibi bunlarda efsane diziler ama bütün olay diyaloglarda geçiyor çok sıkılabilirsin, istediğin türlerde benim favorilerim:

Tarihi: Rome, Vikings. Yakın tarihte düşünürsen Narcos var Pablo escobarın hikayesini anlatıyor.

Bilimkurgu: Battlestar Galactica, buna 2003 yılında çıkan 2 bölümlük Battlestar galactica miniseries'ten başlaman lazım. Miniseries'in efektler fena dandik izlemesende olur ama savaşın nasıl başladığı orada anlatılıyor diziye daha zor ısınırsın. Asıl dizide efektler ilk sezon idare eder sonra gittikçe iyileşiyor.

Aksiyon: Breaking Bad, Sherlock ikiside tam aksiyon değil ama Spartacus yada Prison Break gibi aksiyon dizilerine 10 basarlar, ilk sezonları efsaneydi sonra batırdılar bence.

Bende Supernatural'a başlayim bari hiç kötü yorum yapan görmedim ama belki tırsarım diye daha izlemedim :D

Edited by Ggoddkkiller
  • Upvote 1
medal medal medal medal

7 hours ago, Ggoddkkiller said:

Vay Black Sails ufak bir pürüz dışında kral dizidir. Aslında bazı altyazı sitelerindeki top 50 listelerini türlere göre eleyip izleyebilirsin. Bir tek şuan kesinlikle ağır dramlara bulaşma derim the sopranos, house of cards, true dedective gibi bunlarda efsane diziler ama bütün olay diyaloglarda geçiyor çok sıkılabilirsin, istediğin türlerde benim favorilerim:

Tarihi: Rome, Vikings. Yakın tarihte düşünürsen Narcos var Pablo escobarın hikayesini anlatıyor.

Bilimkurgu: Battlestar Galactica, buna 2003 yılında çıkan 2 bölümlük Battlestar galactica miniseries'ten başlaman lazım. Miniseries'in efektler fena dandik izlemesende olur ama savaşın nasıl başladığı orada anlatılıyor diziye daha zor ısınırsın. Asıl dizide efektler ilk sezon idare eder sonra gittikçe iyileşiyor.

Aksiyon: Breaking Bad, Sherlock ikiside tam aksiyon değil ama Spartacus yada Prison Break gibi aksiyon dizilerine 10 basarlar, ilk sezonları efsaneydi sonra batırdılar bence.

Bende Supernatural'a başlayim bari hiç kötü yorum yapan görmedim ama belki tırsarım diye daha izlemedim :D

Supernatural ilk 1-2 sezon az biraz gerilim gibi geliyor ama aslında gerilimle alakası yok, baya keyifli izlemesi.

• Upvote 2

Supernatural ilk 4-5 sezonu bildiğiniz en epik dizilerin başında gelir, rahat. Müzik seçimi, oyunculuklar, konu, senaryo falan şahane hep. Efekt kullanımı pek iyi değil diyebilirim ama diğer her şey o kadar güzel ki göze batmıyor. 

Valq, hacı bu arada SG önermişsin, mükemmel bir dizi elbette ama yanına BSG de eklemek lazım. So say we all. <3

• Upvote 2
medal medal

dizi tavsiyesi verenler olmuş, daha da olacaktır. bununla birlikte dizilerle ilgili içerik portallarına dair de bir tavsiye yer almalı.

pek çok açıdan imdb'den daha işlevsel; misal dönemsel popülariteye göz atma ve özellikle de takip edilen dizilerin yeni bölümlerinin yayın tarihlerini açılacak account/hesap vasıtasıyla yerleşik takvim üzerinden takip edebilme, dahası pilot bölümü yayınlanacak yapımları diğer pek çok kaynaktan daha önce öğrenme, tıpkı lastfm'de olduğu gibi çeşitli uygulamalar ve eklentiler vasıtasıyla izlenen bölümü anında portal üzerinde skroplama gibi güzellikleri mevcut. görsel ve işlevsel arabirim olarak da cidden en başarılı portallardan biridir bana göre.

https://trakt.tv

portalın kendi mobil uygulaması yok (ios, android ya da wp/w10 fark etmeksizin) ancak birçok ücretsiz ve ücretli uygulamaya api desteği sağlıyorlar.

• Upvote 2
medal

16 minutes ago, Valqyrie said:

O da olurda BSG fazla izleme şansım olmadı, bilmediğim şeyide başkasına tavsiye etmek biraz absürd olur :)

o_o

Hemen izlemeye başla hocam, bilimkurgu konusunda SGden geride ama dram tavan galakside hayatta kalma savaşını şahane işlemişler. Bilimkurgusu iyi en son The expanse çıktı ama onunda diğer yönleri biraz zayıftı 2. sezon nasıl olacak bilemiyorum.

So say we all :salute:

medal medal medal medal

14 minutes ago, Ggoddkkiller said:

o_o

Hemen izlemeye başla hocam, bilimkurgu konusunda SGden geride ama dram tavan galakside hayatta kalma savaşını şahane işlemişler. Bilimkurgusu iyi en son The expanse çıktı ama onunda diğer yönleri biraz zayıftı 2. sezon nasıl olacak bilemiyorum.

So say we all :salute:

Beytüşşebaba gidiyorum orada işim gücüm olmaz bol bol izlerim :)

• Forum Moderator

bu konuyu komple dizi konusu mu yapsak

16 minutes ago, syndrome23 said:

Aynen aynen süper olur :good:

medal medal medal

45 minutes ago, syndrome23 said:

Aynen güzel olur ve bu konuyu sabitlemeliyiz. Bu sayede konu dışı bölümü de çöplükten yavaş yavaş çıkmaya başlar.

medal

• 2 weeks later...

SG ve BSG umarım düşündüğüm şeyler değildir.:D

medal medal medal

Eskilerden popüler bir dizi, konusu ve zengin oyuncu kadrosu baya hoşuma gitmişti. LOST'u izlemediysen bi bak derim. bilim kurgu, hayatta kalma, gerilim tarzı barındırıyor.

medal medal

Benim büyük bir beğeni ile izlediğim güncel diziler

1. Sınıf olarak tanımladıklarım.

Game of Thrones

The Walking Dead

Vikings

2. İzlenebilir olarak tanımladığım

The 100

Sürpriz yeni bir dizi. (2. sezonda.)

Mr. Robot.

medal medal medal medal

The Walking Dead'i severek seyrediyorum. Bir de sezon araları yakın olsa... 8-10 bölümden sonra 6 ay ara veriyor mübarekler. Mr. Robot'a başladım bende.  Lucifer'ı yeni bitirdim. 1. sezonu bitti ve ben beğendim. Kara komedi türünde, tavsiye ederim.

medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...