Jump to content

Testi deneyenler buraya

syndrome23
 Share

https://warthunder.com/en/news/5594-naval-closed-beta-testing-begins-en

Bu sayfada application linki vardı ama ben denediğimde çalışmıyordu sonrada kaldırdılar.

Nisandakine bende girmiştim çok keyifliydi,umarım alırlar tekrar. Sen nerede okudun eski başvurusu kabul edilenlerden alınacaklarını?

Edited by Buzx
imla
medal

• Forum Moderator

Şuanda sadece gemi paketlerinden alanlar kapalı betaya erişebiliyor.

• Forum Moderator

Testlerin herkese açılmasına zaten çok uzun bir zaman da kalmadı gibi gözüküyor şu an. Eski başvuruları alırlar mı net bir bilgim yok gündüz sorar yazarım buraya ancak muhtemelen eski başvuruları kabul edilenler yine alınacak çünkü geçen haberlerin birinde sanki öyle bir şeyler çevirmiştim.

Gelmiş banada, ne güzel oldu ya. Kırgındım gaijine steam indiriminden dolayı, kalbimi çaldı yine şeker şey

1350287827_shot2018_06_2520_03_49.jpg.a7

Japon yok? Sadece Amerikan-Almanmı?

Edited by Buzx
  • Like 1
medal

• Forum Moderator
33 minutes ago, Buzx said:

Japon yok? Sadece Amerikan-Almanmı? 

Şuan öyle. Alman yerine Japon olmasını isterdim açıkçası. Yakında eklerler Japonyayı umarım.

• Forum Moderator

Aslında test başlangacı ABD - Japon olabililirdi çok da güzel olurdu bence. Tank testleri Almanya - SSCB başlamıştı sonuçta farklılık olurdu. Japonya topuna girilmeme sebebi Japon oyuncu sayısının görece az olması olabilir.

Toplamda birkaç saat donanma savaşlarını deneyim etme fırsatım oldu. Şuanki halini bile çok beğendim. Mutlaka bundan sonraki süreçte de adım adım geliştirilecek ve düzenlenecektir. 

Gemi savaşları gayet keyifli bir oyun deneyimi sunuyor. Botlar için çok fazla ön yargım vardı fakat ilk seviyedeler ve hızlıca üst seviye gemilere geçilebiliyor. İlk seviye için gayet eğlenceliler. Düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm tek sıkıntıları, sanki olması gerektiğinden çok daha kolay ve basitçe yok edilebiliyorlar. Çok az daha dayanıklılıkları arttırılabilir. Bir de ilk seviyelerde oyun çok çok hızlı bitiyor. Bölgeler ele geçirildikten sonra, tank savaşlarındaki gibi yeterli bir oynanış süresi kalmıyor. Çok çabuk galibiyet ve mağlubiyet alıyorsunuz. Bölge ele geçirdikten sonraki düşen puan biraz daha azaltılırsa, gemi savaşları için daha ideal bir savaş süresi yakalanmış olur.

Zamanla çok daha güzel olacağına inanıyorum. Oynadıkça kafamdaki tüm soru işaretleri gidiyor. Hava ve kara araçlarının yanında gayet güzel bir oyun modu olacak bizler için. :good:

medal medal medal medal

• 2 weeks later...

Gayet güzel ama verdiği araştırma puanı çok az sanki araç çeşidi şuan baya az ondandır belki bunlar dışında fps sorunu vardı bazı yerlerde 20fps e kadar düşüyordu  zamanla düzelebilecek şeyler bunlar gaijinden tek isteğim diğer modlar gibi bunuda batırmasın 

Edited by TheNightMare0
medal medal medal medal medal medal

Rp çok az ama cbt de bolca denensin diye böyle olduğunu söylüyorlar umarım öyledir, en iyi maçta 400rp geliyor,

Rank 1 de uçaklar çok güçlü, gemi ile 3-4 kill alıyorsam uçak ile 5-6 kill alıyorum,özellikle rank 1 1.7br SB2U-3 4x12.7mm ve 1000lb bombası ile çok başarılı. rank 1 de uçakları kapatmalı yada büyük kalibreli uçakları kapatmalılar.

Başlangıç gemisi amerikan higgins 81 alman Ls den çok daha güçlü ve zevkli.

Alman rank 1 deki S classlar keza amerikanlara göre güçsüz, arka gunnerları kullanmak için sürekli eğim vermek gerekiyor,sadece ön gun yetersiz kalıyor zevk alamadım.

Alman rank 1 rboot Amerikan rank 1 110ft ye göre çok güçsüz kalıyor, 110ft hem daha uzun ömürlü,daha hızlı hemde 40mm vurduğunu üzüyor,zevkli bir gemi.

Alman Sf40ları ancak uçakla bombalayarak yada torpido ile o da yaklaştırırsa farketmezse patlatabiliyorum çok dayanaklı ve güçlüler sırada o var onu açıcam.

Benim Rank 1 yorumlarım bu kadar, rank 2 ve üstü oynayan arkadaşlar varsa yorumları duymak isterim.

Edited by Buzx
  • Like 1
medal

ya geçen hafta başında, ya da önceki hafta sonuna doğru Alman ve Amerikan ağacı altındaki donanma birimlerinin tamamı süpriz bir şekilde (bununla ilgili başvurup başvurmadığım anımsamıyorum bile) kullanıma açıldılar. Alman tarafında biraz kastırmaya niyetlenmiştim, lakin 3 denememde de 15-20'şer dakika beklediğim ve herhangi bir aktif oyuna aktarılmadığım için bir daha dönüp bakmadım bile. bir ara tekrar deneyeceğim, ancak yeterli ilgili/katılımı sağlayamazlarsa o bekleme sürelerinin pek değişeceğini sanmıyorum.

War Thunder haricinde envanterime bir de Enlisted'ın alpha süreciyle alakalı bir öğe ( Enlisted: Alpha Application ) eklenmiş görünüyor (evet buna başvurduğumu anımsıyorum, ancak e-postama bu envanterime eklenen öğeye dair herhangi bir bildirim düşmedi), ancak ona da nasıl katılacağımı halen anlayabilmiş değilim. ilgili öğeye tıkladığımda "zaten alınmış" olarak gösteriyor, herhangi bir client, launcher vs tarafıma ulaşmış değil. neyse kısfmet diyoruz. ^_^

Edited by UnicornKnight
medal

On ‎07‎/‎07‎/‎2018 at 13:13, TheNightMare0 said:

Gayet güzel ama verdiği araştırma puanı çok az sanki araç çeşidi şuan baya az ondandır belki bunlar dışında fps sorunu vardı bazı yerlerde 20fps e kadar düşüyordu  zamanla düzelebilecek şeyler bunlar gaijinden tek isteğim diğer modlar gibi bunuda batırmasın 

FPS sorunu yaşamadım fakat gerçekten verdiği araştırma puanı çok az ve ABD ağacından başladım ilk araçlarda sadece 12.7 mm olması ve ilk savaşlarda çok torpil atılacak büyük gemilere denk gelmemem beni biraz soğuttu gibi :ready:

medal medal medal medal

Sovyet ve japon kayıkları ne zaman gelir? Ben baktığımda sadece usa german vardı.  Ha bu arada sovyet donanmasında stalinyum muhabbeti olmayacaktır heralde. Öyle ahım şahım zırhlıları yoktu. Zırhlılarda En Güçlü den güçsüzüne abd japonya almanya britanya  sscb italya

medal

Sovyetlerde düzgün birşey yok zaten sanırım soğuk savaşa kadar, üretilmiş en güçlü zırhlı Yamato olmalı ama yamatonun br ye soğuk savaş füze gemilerini koyarlar yamato olur potato sorun değil.

medal

18 hours ago, Buzx said:

Sovyetlerde düzgün birşey yok zaten sanırım soğuk savaşa kadar, üretilmiş en güçlü zırhlı Yamato olmalı ama yamatonun br ye soğuk savaş füze gemilerini koyarlar yamato olur potato sorun değil.

Ben de Yamato'nun şaunki Maus tankına dönebileceğini düşünüyorum. Ama umarım o kadar da kötü duruma düşmez. :004_2:

• Like 1
medal medal medal medal

Yani zaten sovyetlerin büyük gemileri battleship değil battlecruiser. Biasçılar olarak zırhlı tadında kruvazör yüzdüreceğiz. Bu kruvazörlerin çoğu da stalingrad sınıfı (project 82) gibi iptal edilmiş projeler. Fakat, Project 23 (Sovetsky Soyuz) sınıfı bir zırhlıları var ki bu bebek, yamatoya ve kağıt üstünde kalan montanaya rakip gösterilmiş. 1938'de inşasına başlanan, planlanmış 15 zırhlıdan ilk dördü 1940'da suya indirilmiş, ancak zorluklar nedeniyle kalan zırhlıların inşası durdurulmuş, dört sovetsky soyuz sınıfı, Sovetskaya Ukraina, Sovetskaya Belorussiya, Sovetskaya Rossiya ve Sovetsky Soyuz zırhlıları hizmete girmemiştir.the_pride_of_the_red_fleet_by_tzoli-d4ou

Genel karakteristiklerine bakarsak, ağırlığı standart, 59.150 ton, tam yüklü, 65.150 ton. 269.4 metre uzunluğunda ve 38.9 metre genişliğindedir. Güç kaynağı, üç şaftlı Brown Boveri buhar türbinleridir. Hızı, 28 knot (52 kmh) silahlanmasında, 406mm (16 inç) altısı önde üçü kıçta olmak üzre dokuz ana batarya, altısı sancak, altısı iskele tarafında toplam 12 adet 152mm (6 inç) ikincil bataryalar, 12 adet 100mm ikincil bataryalar, uçaksavar savunması için 10 adet dörtlü 37mm uçaksavar toplarına sahip. Gelelim zırhına, 180-420mm kemer zırhı, 25-155mm güverte zırhı, 230-495mm taret zırhı, 75-365mm gemi içindeki bölmelerin (bulkhead) zırhı, 425mm kumanda kulesinin zırhı. Eğer Gaijin gemilerden uçak kaldırmaya kalkarsa bu gemi 4 adet KOR-2 (Beriev Be-4) uçan botlarını taşıyabiliyor kalkış için iki mancınığı var. Büyük ihtimalle sovyet ağacının sonunda bu gemi olucak. Gaijin el atmazsa pek de yamatonun rakibi sayılmaz aslında. Muhtemelen north carolinanın, kongonun karşısına çıkar. 

• Like 1
medal

Sanırım denize indirilen birşey yok.

Sovetsky soyuz %19.5 tamamlanmış

Sovetsky ukraina%17.98

Sovetsky rossiya %0.97

4.yü direk iptal etmişler.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sovetsky_Soyuz-class_battleship

Sonra bakmışlar yapamıyolar hepsini sökmüşler.

1942 de almanların çektiği fotoğrafı

Sovietsky_Soyuz_1_June_1942.jpg.cdfe3b48

Edited by Buzx
  • Like 1
medal

5 hours ago, Buzx said:

Sovetsky ukraina%17.98

Sovetsky rossiya %0.97

Laid down kelimesini suya indirmek olarak çevirmisim. Laid down insaata başlamak oluyor, suya indirmeye launch deniyormus. O dört geminin neden hizmete girmedigi kafami kurcalamisti 

medal

On 14/07/2018 at 23:27, Buzx said:

Sovetsky ukraina%17.98

Sovetsky rossiya %0.97

Spoiler

Daha önce soru-cevaplar vesilesiyle tamamlanmamış ve hatta kağıt üstündeki gemilerin getirilebileceği söylenmişti. Bu da aşağı yukarı şöyle anlatılıyordu: "Gemiler çok maliyetli ve komplike makineler oldukları için, daha suya indirilmeden, hatta proje aşamasında o gemi çoktan bitiyordu. Yıllarca yapım aşaması sürecek olan bir gemiyi tekrar tekrar yeniden yapılıp, prototiplerinin üretilip test edilmesi düşünülemez. Bu yüzden daha proje üzerinde iken savaş gemileri bitmiş oluyordu. Bundan dolayı kazığa konulup sökülse de, tersaneye hiç uğramayıp proje üzerinde kalsa da, bu değerler proje gemilerinin -tank ve uçakların dışında bir istisna olarak- oyuna getirilmesi için yeterli olacaktır/olabilir."

Bana da bu "proje gemilerinin" oyuna getirilebileceği olasılığı mantıklı gelmişti. Yoksa zaten oyunda özellikle Sovyetlerin donanma konusunda sıkıntı çekeceği açık. Bu haliyle geliştiricilerin sıkıştıkları yerde, rakip gemileriyle oyunda denge oluşturmak için proje gemilerini tercih edebilirler. 
Project 23 (Sovetsky Soyuz) gibi gemileri neden görmeyelim? Ya da Amerikan Montana ve Alman Kurfürst gemilerini neden görmeyelim? 

medal medal medal medal

Montana çok ünlü kesin gelmeli zaten. Almanların da H sınıfı zırhlıları var, bismarkın doğmamış güçlü abisi. Eğer zırhlılar gelirse ülkelerin amiral gemileri büyük ihtimal şöyle olur:

USS:     Montana - Iowa

IJN:      Yamato

HMS:   Lion - King Georg V

Almanya: H class - Bismarck 

CCCP: Project 23

RN:     Littorio

Ben direkt yamatoya koşacağım. sovyet-japon oynuycam. Bu arada nedense yamato denince içim çok garip burkuluyor beh... Sadece yamato da değil ww2 japonya denince kendimi bir kötü hissediyorum.

medal

On 18/07/2018 at 13:25, MuvahhidFurkan said:

Daha önce soru-cevaplar vesilesiyle tamamlanmamış ve hatta kağıt üstündeki gemilerin getirilebileceği söylenmişti. Bu da aşağı yukarı şöyle anlatılıyordu: "Gemiler çok maliyetli ve komplike makineler oldukları için, daha suya indirilmeden, hatta proje aşamasında o gemi çoktan bitiyordu. Yıllarca yapım aşaması sürecek olan bir gemiyi tekrar tekrar yeniden yapılıp, prototiplerinin üretilip test edilmesi düşünülemez. Bu yüzden daha proje üzerinde iken savaş gemileri bitmiş oluyordu. Bundan dolayı kazığa konulup sökülse de, tersaneye hiç uğramayıp proje üzerinde kalsa da, bu değerler proje gemilerinin -tank ve uçakların dışında bir istisna olarak- oyuna getirilmesi için yeterli olacaktır/olabilir."

Bu sadece banamı saçma geldi, proje üzerinde iken savaş gemileri bitmiş sayılıyordu ne demek. Adamlar 230mm den kalın gemi zırhı yapamıyormuş, gemi endüstrileri de büyük gemi üretmeye uygun degilmiş, ürettikleri en büyük gemi kirov-class (diğer oyundaki molotov)

https://en.wikipedia.org/wiki/Kirov-class_cruiser

""The failure of the Soviet armor plate industry to build cemented armor plates thicker than 230 millimeters (9.1 in) would have negated any advantages from the Sovetsky Soyuz class's thicker armor in combat.

Construction of the first four ships was plagued with difficulties as the Soviet shipbuilding and related industries were not prepared to build such large ships""

"Soviet armor plate plants proved incapable of producing plates of cemented armor thicker than 230 mm (9.1 in) which forced the decision to replace cemented plates thicker than 200 mm (7.9 in) with face-hardened ones with less resistance in November 1940. The plants tended to compensate by making the thicker plates harder, but this often made them more brittle and large numbers did not pass the acceptance tests. This would have significantly reduced the level of protection enjoyed by the Sovetsky Soyuz-class ships in combat.[21]

"The Soviet shipbuilding and related industries proved to be incapable of supporting the construction of so many large ships at the same time. The largest warships built in the Soviet Union prior to 1938 were the 8,000-metric-ton (7,874-long-ton) Kirov-class cruisers

Paper gemiler olmazsa rusların en büyük gemisi bu

1893934853_800px-MaksimGorkiy1941.jpg.90

1280px-Kirov1941-2.thumb.jpg.db10b255680

Edited by Buzx
medal

22 hours ago, Buzx said:

Bu sadece banamı saçma geldi, proje üzerinde iken savaş gemileri bitmiş sayılıyordu ne demek. Adamlar 230mm den kalın gemi zırhı yapamıyormuş, gemi endüstrileri de büyük gemi üretmeye uygun degilmiş, ürettikleri en büyük gemi kirov-class (diğer oyundaki molotov)

https://en.wikipedia.org/wiki/Kirov-class_cruiser

Spoiler

""The failure of the Soviet armor plate industry to build cemented armor plates thicker than 230 millimeters (9.1 in) would have negated any advantages from the Sovetsky Soyuz class's thicker armor in combat.

Construction of the first four ships was plagued with difficulties as the Soviet shipbuilding and related industries were not prepared to build such large ships""

"Soviet armor plate plants proved incapable of producing plates of cemented armor thicker than 230 mm (9.1 in) which forced the decision to replace cemented plates thicker than 200 mm (7.9 in) with face-hardened ones with less resistance in November 1940. The plants tended to compensate by making the thicker plates harder, but this often made them more brittle and large numbers did not pass the acceptance tests. This would have significantly reduced the level of protection enjoyed by the Sovetsky Soyuz-class ships in combat.[21]

"The Soviet shipbuilding and related industries proved to be incapable of supporting the construction of so many large ships at the same time. The largest warships built in the Soviet Union prior to 1938 were the 8,000-metric-ton (7,874-long-ton) Kirov-class cruisers

Paper gemiler olmazsa rusların en büyük gemisi bu

İyi de hocam, Project 23 (Sovetsky Soyuz) savaş gemisini sen paylaştın. Konuşmamız da bu gemi etrafında şekillendi (en azından sovyetler için). Bu gemi de proje gemisi sayılır.
Eğer söylediğin gibi sovyetler o dönemlerde 230mm üstünde zırh yapamıyor ve "Yamato ve Bismarck" gibi savaş gemileriyle kapışacak büyük bir savaş gemisi üretemiyordu ise, bunun projesini falan da yapmış olamazlar diye düşünüyorum. Eğer bu söylediklerine rağmen böyle büyük bir gemiyi planlıyorlarsa -planlayıp planlamadıklarını bilmiyorum- ya aptal olmalılar ya da bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Mesela gemi endüstrilerinin büyüyecek olması veya zırh teknolojisinde ilerleme kaydetmeleri falan... Belki de senin söylediğin sınırları aşamadıkları için hiç büyük gemi projeleri olmadı.

Bence bu o kadar büyük bir problem olmamalı. Yani sırf o dönemdeki sorunlarından dolayı, bu "proje gemilerinin" gelebilme olasılığı rafa kalkmaz diye düşünüyorum. Bilemedim, olaya çok farklı açılardan bakıyoruz sanırım. Ben de senin dediğini pek anlayamadım hocam. :)

medal medal medal medal

Yok ben paylaşmadım onu hatlar karıştı :)   Ben wikipedia nın yalancısıyım kaynak orada, üretemediğin yada üretmediğin geminin projesini yapsanda yapılmış sayılması bana göre saçma onu söyledim sadece.

Zaten gaijin büyük gemi koymıycak muhtemelen, maksat muhabbet. Yamato döver ayrıca her türlü :)

medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...