Jump to content

GARYOSAVAN
 Share

Malumunuz geçen ay ve bu ay hem Nvidia sürücülerine hemde oyunların çoğuna sağlam patchler geldi. Daha ayın 5'inde benim 60 GB AKK bitti. Aynı acıyı yaşayan başka arkadaşlar var mı merak ediyorum. :(

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Sadece bir kere ayın 7sinde doldu, ayın sonuna doğru sokakta dilenecek hale gelmiştim ''Allah rızası için AKK parası'' :lol2:

Ama genelde ayın ortasını kurtarıyorum, dolduktan sonrada akşam 7-8 gibi yoğun saatlerde torrent açıyorum maksat yoğunluk dahada artsın. Aslında yoğun saatlerde ciddi katılımlı bandwidth protestosu yapabilsek bu ülkede çok şey değişir..

medal medal medal medal

1 hour ago, TheFoxPilot said:

Ayın sonuna doğru olabiliyor ama genelde bitmez benim, sürücülerin o kadar veri yediklerini bilmiyordum

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/112348 376.19 - WHQL "375.91 MB"

Bu sürücünün ayarında üst üste 3-4 tane güncelleme geldi, bir de el alışkanlığı Windows 10 64 yerine gidip Windows 7 64 Bit indirdim arada. :P Üstüne oynadığım diğer oyunlarda da sağlam patchler gelince daha ayın 5'inde kota bitti. :(

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 4 weeks later...

hadi hepimizin gözü aydın arkadaşlar, kedi olalı bir fare tuttular nihayet. bırakın tamamen kalkacak olmasını, şunun şurasında hepi topu birkaç ay sonra uygulamaya geçecek olan gece 2 sabah 8 arası goygoyu bile bir hayli rahatlatacaktır bizleri. :good:

• Upvote 3
medal

Kendi internetimizde adil kullanım kotasının kaç gigabayt olduğunu nasıl öğrenebiliriz.

medal medal medal

Türk Telekom (eski adıyla TTNet) aboneleri https://onlineislemmerkezi.ttnet.com.tr üzerinden tek şifrelerini kullanıp giriş yapmaları akabinde sol paneldeki paket işlemleri > paket bilgilerim ekranından aboneliklerine dair tüm detaylara erişebilirler.

ayrıca abonelik işlemleri > kota işlemleri > kota sorgulama ekranından da ay başından itibaren o ana kadarki veri akışlarına kolayca erişebilirler. ancak ufak bir püf noktası var, panelde yer alan gösterde devam eden bağlantılarda her 12 saatte bir yenilendiği için en doğru sonuca ulaşmak adına modeme reset atılması akabinde bağlantının tazelenmesini takiben girip kontrol edilmesi halinde en doğru sonuç listelenmekte.

Edited by UnicornKnight
  • Upvote 1
medal

ayrıca sadece adil kullanım kotası/noktası zırvalığı değil, tarifelerdeki taban hız limitlerine dair de düzenleme geliyor. artık 8mbit'e "kadar" diyerek 1mbit (hatta daha düşük!) hızda hizmet veremeyecekler. adil kullanım noktası saçmalığının uygulamada kalacağı 2018 sonuna kadar da hem gece 02:00 sabah 08:00 arası trafik kesinlikle akk/akn dahilinde olmayacak hem de akk/akn aşıldıktan sonra hızlar ancak makul seviyelere değin (tüm detaylar aşağıdaki resmi linkte) indirilebilecek. tabi bunlara direnmeye kalkacak iss'lere karşı kanuni müeyyideler ne olacak, nasıl olacak bunları zaman gösterecek.

https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Kararı%2f(518)_(10)+Adil+Kullanım+Noktası.pdf

medal

İnşallah bir gün yüksek hızlı internet Kanada'da olduğu gibi temel ihtiyaç yani vatandaşlık hakkı olarak kabul edilir. 

• Upvote 1
medal

ona gelene kadar Kanada başta olmak üzere medeni dünyadan entegre etmemiz gereken daha neler var neler de... işte... girmeyelim o topa hiç şimdi, sonra gerçekleri dile getiriyoruz diye midesi ekşiyenler/gargara yapıp yutamayanlar oluyor vs, hem burası bunun yeri de değil zaten. :good:

medal

Tam istediğim gibi düzenleme olmuş, 25 mbit internete uygulanabilecek en düşük hız limiti 8mbit, fazlasına gerek yok zaten. 25mbite kadar diye aldığımız internet 8mbiti görünce seviniyoruz, AKK dolmadanda sık sık hız problemleri oluyor şimdi mecbur düzgün hizmet verecekler ama fiyatlar biraz artar sanki..

medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...