Jump to content

Maket uçak/tank yapan var mı? Fırçayla boyama hakkında soru

Allesmeins
 Share

Herkese iyi sabahlar. Son zamanlarda birçok model/maket uçak ve tank yapım videosu izledim. En sonunda paraya kıyıp 100 tlye her türlü gerekli malzemeyi aldım. 100 ü geçti muhtemelen. Şimdi bu maketler birleştirildikten sonra airbrush denilen hava spreyiyle boyanıyor ama o küçücük alet en az 60 lira. Şimdilik gereksiz buluyorum. Neyse alttaki videodaki çocuğu izledim ve 7 damla boyaya 1 damla tinerle inceltiyor. Ardından plastiğe sürdüğünde süper oluyordu. Eşit şekilde dağılıyordu hatta boya. Aynısını uyguladım abi. 1:144 işaret parmağı kadar test uçağında. Bildiğin orta okulda sulu boya yaparkenki anılarım geldi aklıma hahhahaha :DD  fotoğraflardan görebilceğiniz gibi ilk boya hafif gökyüzü efekti bıraktı. Kesinlikle kaplayamadı. 2. boyada kalın kalın sürdüm. Bu kez iyice leş oldu. Şimdi büyük hayal kırıklığıyla kaldım ortada 

watch?v=wbV_ORs6160

http://imgur.com/a/zN5ap

Şu videodaysa bizden birisi boyuyor tankı. Efsane oluyor bildiğin. Ulan aynı fırça, aynı boya. Gerçi benimki enamel (tinerle inceltilen ama akrilik yani suyla inceltilen boyaya göre daha güçlü ve parlak görünen boya)  Ama ben yapınca üstteki görüntü çıkıyor meydana. Fırçayla sürüş tekniği falan yok. Alttan rahatça anlayabilceğiniz gibi ahahahha ki elimi kullanma konusunda iyiyimdir. Yardım edebilcek varsa gerçekten süper olur

watch?v=xT_IzeyI4s8

3. deneme. Farklı renk kullandım ve deli gibi salladım şişeyi sonrada uzun süre karıştırdım plastik çubukla. İyi gibi görünüyor ama tinerle çalışmak uyuz etti. Akrilik seçseydim mi diyorum şimdi :/ http://imgur.com/ndhtT7h

0
Edited by Allesmeins
medal

• 3 weeks later...
  • Forum Moderator

çoooook geç kaldım belki ama facebook'ta plastik modelciler grubu var. Türkiye plastik modelciler grubu sanırım tam adı. Oraya girip bulabileceğin en iyi desteği alabilirsin. Yılların ustaları var ve bir çok şey hali hazırda yazılmış :) 

Zamanında garyosavan önermişti bana. Çok canım çektiği için çıktım gruptan bir süre önce. 

Türkiye Plastik Modelciler Grubu (Türkiye'de Plastik Model üreten Tan Model, PM vb. firmaların yanında Revell ve diğer ürünlerin distürbitörleride bu gruba üye)

https://www.facebook.com/groups/230540503772638/?fref=ts

Ben şahsen İstanbul'da oturuyor olmama rağmen alış verişi internet üzerinden bu siteden yapıyorum. Kargo ücreti 5 TL gibi bir şey tutuyor, siparişten bir iki gün sonra kargo elime geçiyor. Toplu taşıma ile mağazaya gitsem hem daha pahalıya geliyor hemde git-gel bir sürü vaktim boşa gidiyor.

http://www.mmyhobby.com/

Boyama teknikleri için aşağıdaki videoya bakabilirsin.

Florasan boyası olarak bilinen bu özel fosforlu boyalardan bulursan, uçakların yeşil - kırmızı ve beyaz ışıkları için kullandığında geceleri kendiliğinden ışık verir, çok hoş bir efekt oluşturuyor.

Genel olarak boyama hakkında bilmen gerekenler:

- Akrilik veya enamel boya kullandığında hangisini kullanıyorsan ona uygun tiner seçip, damlalık ile bir ölçek boya + 3 ölçek tiner kullanarak boyayı inceltiyorsun. İnceltme işleminden önce boyayı kürdan veya metal bir çivi ile iyice karıştırman gerekiyor. Ayran çalkalamak gibi de düşünebilirsin.

- Kat veya fırça izi olmayacak şekilde boyaman gerekiyor. Eğer çok kalın veya fırça izi bırakarak boyuyorsan hatalı yapıyorsun demektir.

- Boyarken astar boya (Genelde beyaz, gri veya siyah kullanılıyor) üzerine uygulamak istediğin renk ve onun üzerine boyayı koruması için mat veya parlak vernik atıyorsun.

- Vernik işlemi bittikten sonra panel line denilen siyah 0.2 teknik çizim kalemi, kurşun kalem veya panel liner denilen özel maket boyaları ile detayları belirgin hale getiriyorsun.

Bu işlemleri yapmak için her zaman airbrush gerekmiyor. Airbrush compresörü ikinci el almak istediğinde 270 TL - 350 TL arası fiyatlardan başlıyor, tabancası 120 TL'den başlıyor. Sadece o ikisini almaklada bitmiyor, boya kabini (Mutfaktaki ocak üstü aspiratör gibi bir düzenek ile oda da uçuşan sprey boyayı temizlemen gerekiyor), boyama gözlüğü, boya maskesi, air brush tabancasını temizlemek için ayrıca airbrush cleaner set gerekiyor. Üstüne bun teçhizata uygun boya ve tiner alman gerekiyor. Bu tür donanım ve teçhizat kullanmadığında yaptığın maket çok kötü oluyor. :P

Edited by GARYOSAVAN
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 3 weeks later...
On 19.01.2017 at 5:40 AM, GARYOSAVAN said:

Türkiye Plastik Modelciler Grubu (Türkiye'de Plastik Model üreten Tan Model, PM vb. firmaların yanında Revell ve diğer ürünlerin distürbitörleride bu gruba üye)

https://www.facebook.com/groups/230540503772638/?fref=ts

Ben şahsen İstanbul'da oturuyor olmama rağmen alış verişi internet üzerinden bu siteden yapıyorum. Kargo ücreti 5 TL gibi bir şey tutuyor, siparişten bir iki gün sonra kargo elime geçiyor. Toplu taşıma ile mağazaya gitsem hem daha pahalıya geliyor hemde git-gel bir sürü vaktim boşa gidiyor.

http://www.mmyhobby.com/

Boyama teknikleri için aşağıdaki videoya bakabilirsin.

Florasan boyası olarak bilinen bu özel fosforlu boyalardan bulursan, uçakların yeşil - kırmızı ve beyaz ışıkları için kullandığında geceleri kendiliğinden ışık verir, çok hoş bir efekt oluşturuyor.

Genel olarak boyama hakkında bilmen gerekenler:

- Akrilik veya enamel boya kullandığında hangisini kullanıyorsan ona uygun tiner seçip, damlalık ile bir ölçek boya + 3 ölçek tiner kullanarak boyayı inceltiyorsun. İnceltme işleminden önce boyayı kürdan veya metal bir çivi ile iyice karıştırman gerekiyor. Ayran çalkalamak gibi de düşünebilirsin.

- Kat veya fırça izi olmayacak şekilde boyaman gerekiyor. Eğer çok kalın veya fırça izi bırakarak boyuyorsan hatalı yapıyorsun demektir.

- Boyarken astar boya (Genelde beyaz, gri veya siyah kullanılıyor) üzerine uygulamak istediğin renk ve onun üzerine boyayı koruması için mat veya parlak vernik atıyorsun.

- Vernik işlemi bittikten sonra panel line denilen siyah 0.2 teknik çizim kalemi, kurşun kalem veya panel liner denilen özel maket boyaları ile detayları belirgin hale getiriyorsun.

Bu işlemleri yapmak için her zaman airbrush gerekmiyor. Airbrush compresörü ikinci el almak istediğinde 270 TL - 350 TL arası fiyatlardan başlıyor, tabancası 120 TL'den başlıyor. Sadece o ikisini almaklada bitmiyor, boya kabini (Mutfaktaki ocak üstü aspiratör gibi bir düzenek ile oda da uçuşan sprey boyayı temizlemen gerekiyor), boyama gözlüğü, boya maskesi, air brush tabancasını temizlemek için ayrıca airbrush cleaner set gerekiyor. Üstüne bun teçhizata uygun boya ve tiner alman gerekiyor. Bu tür donanım ve teçhizat kullanmadığında yaptığın maket çok kötü oluyor. :P

Ne zamandır yoktum forumda. Hevesiniz kırılmasın. Link paylasmakta Eğer hala sakıncası yok ise hobimaket.com a gir. Yazılanları oku. Sorularının cevaplarını ve yardım edecek kişileri bulabilirsin. Gürkan Özkan in fırça ile yaptığı maketler bak. Hava tabancasi ile yapamazsın o maketleri

medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...