Jump to content

kural dışı başlık

Ash nazg durbatulûk
 Share

Ben bir yılı geçkin aktif bir şekilde War Thunder oynuyorum. Rakip firmanın oyunlarını da deneyim ettim. Fakat hiçbir zaman oyundan bu kadar şikayet etmedim ve sinirlenmedim.

Her oyunda hatalar ve eksikler olur. Bu büyük bütçeli-küçük bütçeli bütün yapımlarda böyledir. War Thunder'da da hatalar var. Fakat oyun gayet oynanabilir durumda.

@YavruKurt147 'nin dediği gibi nasıl oynaman gerektiğini çözdüğün zaman, hiçbir ülke ya da araçta zorlanmamaya başlıyorsun.

Bir de şöyle birşey var; oyundaki hataların giderilebileceğini ve güncellemelerle çok daha iyi olabileceğini biliyoruz. Aynı hataların hiçbir zaman düzeltilemeyeceğini ve sürekli aynı hatalarla uzunca bir süre oynamayacağımızı düşünüyorum. Sadece düzeltilmesi zaman alacak hatalar olacaktır, bu durumlar içinde şunu öneriyorum:

Örnek vermek gerekirse, ben tanklarda şuanda "Tier 5" oynamıyorum. Biliyorum ki, şuanda -özellikle- güdümlü füze tanklarının oluşturduğu bir denge sorunu var. Zamanla Tier 5'in düzenleneceğine, dengeleneceğine ve güdümlü füze taşıyan tankların oluşturduğu soruna çözüm bulunabileceğine inanıyorum. Bariz bir şekilde hatası olduğunu düşündüğüm Tier 5 tanklarını oynamak yerine, keyifle diğer ülkelerdeki açılmamış onlarca aracımı araştırıyorum.

Her neyse. Lafı çok uzattım, özür dilerim. Ama uzun lafın kısası: War Thunder gelişmekte olan bir oyun. Hataları mutlaka vardır ve kesinlikle zamanla giderilecektir. Biz oyuncular olarak oyunun geliştirilme sürecine katkı sağlamalı ve oyun zevkimizi bozmamak için zekice çözümler geliştirebilmeliyiz.

• Upvote 2
medal medal medal medal

15 minutes ago, MuvahhidFurkan said:

Ben bir yılı geçkin aktif bir şekilde War Thunder oynuyorum. Rakip firmanın oyunlarını da deneyim ettim. Fakat hiçbir zaman oyundan bu kadar şikayet etmedim ve sinirlenmedim.

Her oyunda hatalar ve eksikler olur. Bu büyük bütçeli-küçük bütçeli bütün yapımlarda böyledir. War Thunder'da da hatalar var. Fakat oyun gayet oynanabilir durumda.

@YavruKurt147 'nin dediği gibi nasıl oynaman gerektiğini çözdüğün zaman, hiçbir ülke ya da araçta zorlanmamaya başlıyorsun.

Bir de şöyle birşey var; oyundaki hataların giderilebileceğini ve güncellemelerle çok daha iyi olabileceğini biliyoruz. Aynı hataların hiçbir zaman düzeltilemeyeceğini ve sürekli aynı hatalarla uzunca bir süre oynamayacağımızı düşünüyorum. Sadece düzeltilmesi zaman alacak hatalar olacaktır, bu durumlar içinde şunu öneriyorum:

Örnek vermek gerekirse, ben tanklarda şuanda "Tier 5" oynamıyorum. Biliyorum ki, şuanda -özellikle- güdümlü füze tanklarının oluşturduğu bir denge sorunu var. Zamanla Tier 5'in düzenleneceğine, dengeleneceğine ve güdümlü füze taşıyan tankların oluşturduğu soruna çözüm bulunabileceğine inanıyorum. Bariz bir şekilde hatası olduğunu düşündüğüm Tier 5 tanklarını oynamak yerine, keyifle diğer ülkelerdeki açılmamış onlarca aracımı araştırıyorum.

Her neyse. Lafı çok uzattım, özür dilerim. Ama uzun lafın kısası: War Thunder gelişmekte olan bir oyun. Hataları mutlaka vardır ve kesinlikle zamanla giderilecektir. Biz oyuncular olarak oyunun geliştirilme sürecine katkı sağlamalı ve oyun zevkimizi bozmamak için zekice çözümler geliştirebilmeliyiz.

dediklerinin hepsine katılıyorum. Tier 5'e ulaşmak amacıyla acele edilirse büyük hayalkırıklığı yaşar oyuncular. Oyunun en zevkli maçları tier I-III arasında oluyor. Tier IV'de sıkıntılar başlıyor asıl. Tier 5 videolardan izlediğim ve yorumlardan okuduğum kadarıyla çok ama çok sıkıntılı. Zaten Br sistemi dengesizlik yaratıyor yeterince. Daha basit oynarım daha keyif yaşarım daha az hata ile karşılaşırım mantığında iseniz bu oyunu bırakın. Ben her şeye rağmen oynuyorum. Tüm araçlarla oynamaya çalışıyorum hatta. Zorlarsanız kendizi oynayışınız gelişecektir. Hataları ve saçmalıkları bilip ona göre oynarsınız. Hangi haritalarda hangi evlerin arkasından düşmanı hangi mühimmatlar ile vurabileceğinizi bilirsiniz. Dürbünle tanka hedef alıp düşmanı sizi görmeden vurabilirsiniz. taktikler kullanırsınız. İşte böyle oynadığınızda gözünüze daha az batacaktır saçmalıklar.

Edited by legitimate_90
medal medal medal medal medal medal medal medal

Şimdi başlığı açan arkadaşımızın oyuncu istatistikleri ve araçlarına baktım. Daha oyunda çok çok yenisin. En iyi tankın, 4.7 muharebe puanına sahip Jagdpanzer 38(t) ve başlangıç için yanlış bir araştırma yolundan gidiyorsun. Tank avcıları rahat bir oynanışa sahip değil ve rakip oyundaki gibi fazlaca ayrıcaklıklı bir hasarı da yok. Daha çok gerçekteki olduğu gibi uzaktan iyi pozisyon alıp atış yapmak gerekiyor. Bu da sınırlı bir oynanış sunuyor.

Gerçekten öğrenmen gereken çok fazla şey var. Bu kadar kısa sürede oyuna sinirlenmenin hiçbir anlamı yok. Biraz eğitici videolarla kolaylıkla kendinizi geliştirebilir ve oyunda arkadaşlar edinerek öğrenmeye devam edebilirsiniz.

1 hour ago, legitimate_90 said:

dediklerinin hepsine katılıyorum. Tier 5'e ulaşmak amacıyla acele edilirse büyük hayalkırıklığı yaşar oyuncular. Oyunun en zevkli maçları tier I-III arasında oluyor. Tier IV'de sıkıntılar başlıyor asıl. Tier 5 videolardan izlediğim ve yorumlardan okuduğum kadarıyla çok ama çok sıkıntılı. Zaten Br sistemi dengesizlik yaratıyor yeterince. Daha basit oynarım daha keyif yaşarım daha az hata ile karşılaşırım mantığında iseniz bu oyunu bırakın. Ben her şeye rağmen oynuyorum. Tüm araçlarla oynamaya çalışıyorum hatta. Zorlarsanız kendizi oynayışınız gelişecektir. Hataları ve saçmalıkları bilip ona göre oynarsınız. Hangi haritalarda hangi evlerin arkasından düşmanı hangi mühimmatlar ile vurabileceğinizi bilirsiniz. Dürbünle tanka hedef alıp düşmanı sizi görmeden vurabilirsiniz. taktikler kullanırsınız. İşte böyle oynadığınızda gözünüze daha az batacaktır saçmalıklar.

Sanırım Tier 4'den kastın 6.7 muharebe puanına sahip tanklar.

Tier 4 sadece 6.7'den ibaret değil. 5.7 ya da 6.0 tanklar da var ve bunların kendi içerisinde -denge açısından- tutarlı olduğunu düşünüyorum. Fakat 6.7 olan tanklarda 7.7 tanklarıyla karşılaşma gibi bir durum var ve bir süredir oyuncuları kızdırıyor. Bu duruma da arkadaşlarınızla takım halinde 6.7 oynadığınızda çözüm bulmuş oluyorsunuz.

Genelde ben takım arkadaşlarımla 6.7 tank savaşlarına giriyorum ve arada sırada karşımıza 7.7 tankları gelirse de takım oyunu iyi başlarına bela olabiliyoruz. :good:

• Upvote 1
medal medal medal medal

Alternatif daha iyi bir muadili varsa bizi de çağır oynayalım. Ama sakın AW, WOT veya Final Fire deme... Onların hatim edipte geldik biz bu oyuna. ;)

• Upvote 2
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Sanırım Tier 4'den kastın 6.7 muharebe puanına sahip tanklar.

Tier 4 sadece 6.7'den ibaret değil. 5.7 ya da 6.0 tanklar da var ve bunların kendi içerisinde -denge açısından- tutarlı olduğunu düşünüyorum. Fakat 6.7 olan tanklarda 7.7 tanklarıyla karşılaşma gibi bir durum var ve bir süredir oyuncuları kızdırıyor. Bu duruma da arkadaşlarınızla takım halinde 6.7 oynadığınızda çözüm bulmuş oluyorsunuz.

hayır 6.7 için demiyorum sadece. bütün ülkelerde oynarsan eğer dediğimi anlarsın

Tam bir ''L2P'' konusu olmuş, sorunlar var dolu ama nasıl ortalama ve üstü oyuncular 3-5 kd yapıyor o zaman? Birisi 3 kd yaptığı zaman karşılaştığı her 4 tankın 3ünü patlatıyor yani karşılaşmaların %75ini kazanıyor demek oluyor. Dediğin kadar şans faktörü etkili olsaydı 3 kd üstü bu kadar çok oyuncu olmazdı. Hani şu oluyor saçmalıklar şanssızlıklar peşini bırakmıyor üst üste kötü maçlar çıkartabiliyorsun ama sonra biraz şans ve gerekli deneyimle 10-15 tane vurup geri ortalamayı tutturuyorsun.

Sonra kazanma oranını görev ve harita varyasyonlarına göre etkili bölgelere ilerleyerek arttırabilirsin, illa çok oyuncu vurmana bile gerek yok. Bir kanatı blocklayan Jagdtiger yada flank atıp düşmanın arkasına geçen Comet kill kasmadan düşmanı oyalayarak bile maç kazandırabiliyor. T1deki zerre taktik bulunmayan maçların oyunun tamamında aynı olduğunu varsaydın herhalde? Bu Wotta sadece T1 oynayıp T10 maçlarını tahmin etmekle aynı şey oluyor ne kadar saçma olduğunu anlatmaya gerek yok herhalde. Müfrezesiz bile doğru taktiklerle %60 civarı kazanma oranını tutturabilirsin. Squadla yada rakiplerine göre daha avantajlı araçlarla oynayarak çok daha yüksek kazanma oranlarıda yapabilirsin.

Sonra mutlaka bütün araçlarının BRleri birbirine yakın olsun, daha 3.7leri tamamlamadan bir tane 4.7 koyup oynamaya başlamışsın. Hemen Hetzeri kaldır yerine Pz4 F2 koyup bütün tankların 3.7 oyna, garajında yüksek BR tek tankta olsa yüksek BR maçlara düşersin...

• Upvote 2
medal medal medal medal

• syndrome23 changed the title to kural dışı başlık
  • Forum Moderator

İngilizce'de naçizane bir "atasözü" var. Don't feed the troll. 

adamın başlığı açmaktaki amacı sizin düşündüğünüz gibi yardım vs. almak değil ki.

• Upvote 2

Dediklerime katılan oyuncular olmasına rağmen bunları yetkililere iletmeyip,konumu kitleyen bi admine sahibiz.Böyle insanlar yerine empati yapmayı bilen,oyuncular ve oyunun sorunlarıyla ilgili,daha olgun bir kişinin/kişilerin admin yapılması gerekli bence.

Bugün kazanma veya kill alma hırsı olmadan sakin sakin oynayım dedim bi sorun daha karşıma çıktı.1 oyun attım baktım killim sayılmamış.Neyse dedim heralde ben yanlış hatırlıyorum diye kafama takmadım.Bu sefer başka bi oyunda 2 kişiyi ard arda alıp 2x yaptım ve killerim yine sayılmamıştı.Oyun sanki 3-4 senelik değilde daha beta sürümde anasını satıyım.

Bu arada konuma yazıp düzgün bi şekilde bana cevap vermiş olan herkese saygılarımı sunar teşekkür ederim.

ai tankları patlatırsan skor alamazsın sadece az oranda puan alır ve uçaklara geçmek için gerekli puanı alabilirsin herkesten önce. ben düzgünce cevap verdim. sen de daha düzgün bir üslup ile konu açarsan memnun oluruz. tepkini de özel mesajla iletmeni tavsiye ederim eğer sadece laf sokmak için bu konuları açmıyorsan. 

• Upvote 1

11.000'i geçkin maçım var daha bir kere kill sayılmaması gibi bir sorunla karşılaşmadım 4 yıl öncede yoktu şimdide yok, arkadaşın açıkladığı üzere bot-ai-bilgisayar kontrollü araç vurup onu oyuncu sanmışsınız. Daha War Thunder'ın W'sını öğrenememişken şu hatalı bu sorunlu böyle oyunun falan bol keseden atan konular açarsanız kapatılır, buda kapatılacak...

• Upvote 1
medal medal medal medal

11 hours ago, Ggoddkkiller said:

11.000'i geçkin maçım var daha bir kere kill sayılmaması gibi bir sorunla karşılaşmadım 4 yıl öncede yoktu şimdide yok, arkadaşın açıkladığı üzere bot-ai-bilgisayar kontrollü araç vurup onu oyuncu sanmışsınız. Daha War Thunder'ın W'sını öğrenememişken şu hatalı bu sorunlu böyle oyunun falan bol keseden atan konular açarsanız kapatılır, buda kapatılacak...

Basitleştirilmiş savaşta bot ?

Yahu neden önce adam akıllıca oyunu öğrenmedin ? Neden önce yanlışlarını öğrenmeye çalışmıyorsun ?

Herşeyi geçtimde neden bu oyun hakkında böylesine tecrübesiz ve bilgisiz olduğun halde gelip bilip bilmeden oyuna suç atıyorsun he neden ulan neden ???

Yahu günlük hayatında bile bir şeyler hakkında konuşabilmek ve tartışma yapabilmek için önce o şeyi araştırıp sonra iyice öğrenmek gerekir ama maşallah sen ne öğreniyorsun ne araştırıyorsun anca oyuna çamur atıyorsun.

Hayır amacın ne bizi trollemeye falan mı çalıyorsun yoksa ??

Ayrıca admine laf atma adminimiz gayet iyi, Senin gibi tartışmayı ve eleştirmeyi bilmeyen insanları banlayıp forumun huzurunu sağlıyor.

• Upvote 1
medal medal medal

• Forum Moderator

konuyu kapattım. ifade biçimi doğru olduğu sürece burada yığınla olumsuz görüş var. özellikle son bir senedir kimseyi susturmaya çalışmadım/çalışmadık. aksine sırf oyuncular istemiyor diye çoğu zaman cevap dahi vermiyorum. 

• Upvote 3

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...