Jump to content

Orczyk

Fury_K7
 Share

Witam. Wpadłem na pomysł żeby z zepsutej kierownicy Tracker (jakiejś tam) zabrać pedały które działają i zrobić z nich orczyk. Jako że jestem z zawodu technik mechatronik nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać:016:, czego będę potrzebował i ogólnie z czym to się je. Tak więc zwracam się do was z zapytaniem: Czy w ogóle się da tak zrobić, jeśli tak to co muszę zrobić i czego będę potrzebował? Dodam że owe pedały nie mają wtyczki USB tylko coś w stylu wtyczki od przewodu ethernetowego tylko że węższej (ok 6mm szerokości).

Czy to może Saitekowska R220 ? Jeśli tak, to podłącza się pedały do kierownicy, a kierownicę do komputera przez port USB.

Pytam, bo zupełnym przypadkiem mam ten zestaw ze sprawną kierownicą i uszkodzonymi (niedziałającymi) pedałami - prawdopodobnie szlag trafił jedną diodę emitującą światło do czujnika pozycji. 

Chętnie się tanio pozbędę problemu :PPP

Edited by spambox9

https://archiwum.allegro.pl/oferta/tracker-kierownica-pedaly-ps2-i6097620236.html

Coś takiego. Niby mogę podłączyć pedały do kierownicy i do kompa ale taki zestaw + joystick zajmuje masę miejsca a gdzieś kierownica musi jednak stać, ponadto kierownicy pierdzielą się tryby pracy (digital/analog/race) przez to pedały zachowują się dość nieprzewidywalnie tzn nagle pedał np. gazu nie daje gazu a włącza minimapę albo zmienia kamerę... Jak wiemy coś takiego podczas lotu może być bardzo nie fajne.

Owszem, jest problem z miejscem - ale można zredukować kierownicę do płytki z elektroniką i gniazdem oraz kablem zapakowanym w gustowne pudełko po czekoladkach, czy coś w ten deseń. Co do elektryki to niestety nie znam się na tym. 

Edited by spambox9

• 2 weeks later...
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...