Jump to content

Tank Oyunun da Uçak olması

Guest
 Share

Guest

Herkese selamlar,

Merak ettiğim ve şikayetçi olduğum bir durum var.
Hepimizin de bildiği gibi, Oyunda Uçak oynamak isteyen uçak ile, Tank oynamak isteyen tank ile oynayabiliyor. Fakat Tank oyunun da uçak olmasının mantığı nedir bunu çözemedim. Beni bir tank'ın vurmasını veya bir tankı vurmayı tercih ederim, uçak oynamak isteyen gider uçak bölümünde oynar.
Bu durumun düzeltilmesine yönelik bir çalışma var mı? bu durumdan şikayetçi olan oyuncu var mı.

Herkese teşekkürler.

Hocam bu oyun gerçek savaş stratejisi ve aksiyonu üzerine kuruludur. Gerçek hayatta yapılan savaşlarda da zaten ordular hava ve kara birliklerini birbirleriyle etkileşimli olarak kullanmışlar.

Bunun dışında Hans ulrich rudel'i  ve anna yegorova'yı araştırmanı tavsiye ederim.  Taarruz uçaklarının önemini daha iyi anlayabilirsiniz.

Edited by YavruKurt147
  • Upvote 2
medal medal medal

yavrukurt'un da dediği gibi savaşlar bu şekilde gerçekleşiyordu. Oyun uçaklar üzerine kurulu. Oyunculardan hem uçak hem de tank kullanmasını bekliyor tank savaşlarında. Sadece tankların kullanıldığı bir mod yok ve olacak gibi de gözükmüyor. Alternatif oyunlara yöneleceksin ya da uçaklara az da olsa alışmaya çalışacaksın. Ben bizim filodaki oyuncuların bazılarına hem uçak hem de tank kullanmayı aşıladım. zamanında senden daha şiddetli şekilde uçaklara muhalefet eden yaşı büyük bir abim, şimdilerde tüm oyun modlarında uçaklara çıkıp skorları alıp zevkten kahkaha atıyor. Sen de bunu yapabilirsin dene bence

Edited by legitimate_90
medal medal medal medal medal medal medal medal

2. dünya savaşında bir çok cephede kötü hava şartları yüzünden hava desteği olmadan savaşıldı, sonra bugün taaruz uçakları nerdeyse her hava şartında görevlerini yapabiliyor olsalar bile daha hiç bir ülke bizim taaruz uçaklarımız bize yeter boşuna MBT üretmeyelim gibi bir fikir ortaya atmadı. Gerek 2. dünya savaşında gerek bugünde tankın asıl avcısı yine bir tanktır, uçaksız tank modu çok mantık dışı gibi davranılmasına hiç anlam veremiyorum pekala olabilir olmalıda bence. Eskiden kara SBde uçaklar yoktu bundan en az 5 kat keyifliydi ve en az 10 kat fazla oynanıyordu. Nasıl olsa uçağa geçerim rahatlığı olmuyordu, iyi pozisyon almasına izin verdiğin düşmanı uçakla falan temizleyemediğin için maç başında doğru pozisyon almaya çalışanların sayısı çok daha fazlaydı, doğma hakkı ciddi sınırlı olduğu için takım oyunu kat kat önemliydi çoğunluk haritada işaretlemeler yapıyor, düşman tanklarını modelini sayısını falan yazıyordu. SBnin eski halini görmeyen bilmeyen şimdiki modları beğenebilir ama WTnin tank savaşı konusunda en iyi modu şüphesiz eski SBydi, şimdiki ne RB ne SB yakınından geçemezler. O zamanda BR sorunları vardı ama saydığım nedenlerden ezilen tarafta girsen bile keyif alabiliyordun.

Sonra şuanki kara SB hava SB oyuncularına haksız avantajda sağlamakta, benim joystickim yok hava SB deneyimim sıfır istesemde mouse aimle düzgün manevra yapmam imkansız, iyi hava SB oyuncuları uçakla girip joystick avantajıyla rahat rahat katliam yapıyorlar. Uçağa geçip durdurmaya çalışsan dediğim gibi kapışman imkansız, uçaksavara geçeyim desen ya maçın başında karşında uçak olup olmadığını bilmeden geçeceksin yada hiç geçemeyeceksin maç ortasında kullandığın tank değiştirelemiyor. Bu sistemin hava SB oyuncuları için poligon-antreman sahası hazırlamak dışında zerre mantık yok. Arcadede uçaklar kalabilir, RBde kesinlikle kalmalı ama kara SBde uçakların olmasının mantıklı hiç bir yanı yok. İlk değiştirilirken 100lerce oyuncu yapmayın etmeyin güzelim modu ellemeyin dedik dinlemediler, maksimum 10 dakika (Gece 4te) beklediğim modta bugün ne zaman girmeye çalışsam en az 10 dakika bekliyorum. Tamamen zaman israfı hiç gereği yok ya tamamen kaldırsınlar gitsin yada uçakları kaldırıp eski günlerine döndürsünler...

• Upvote 1
medal medal medal medal

8 hours ago, Ggoddkkiller said:

2. dünya savaşında bir çok cephede kötü hava şartları yüzünden hava desteği olmadan savaşıldı, sonra bugün taaruz uçakları nerdeyse her hava şartında görevlerini yapabiliyor olsalar bile daha hiç bir ülke bizim taaruz uçaklarımız bize yeter boşuna MBT üretmeyelim gibi bir fikir ortaya atmadı. Gerek 2. dünya savaşında gerek bugünde tankın asıl avcısı yine bir tanktır, uçaksız tank modu çok mantık dışı gibi davranılmasına hiç anlam veremiyorum pekala olabilir olmalıda bence. Eskiden kara SBde uçaklar yoktu bundan en az 5 kat keyifliydi ve en az 10 kat fazla oynanıyordu. Nasıl olsa uçağa geçerim rahatlığı olmuyordu, iyi pozisyon almasına izin verdiğin düşmanı uçakla falan temizleyemediğin için maç başında doğru pozisyon almaya çalışanların sayısı çok daha fazlaydı, doğma hakkı ciddi sınırlı olduğu için takım oyunu kat kat önemliydi çoğunluk haritada işaretlemeler yapıyor, düşman tanklarını modelini sayısını falan yazıyordu. SBnin eski halini görmeyen bilmeyen şimdiki modları beğenebilir ama WTnin tank savaşı konusunda en iyi modu şüphesiz eski SBydi, şimdiki ne RB ne SB yakınından geçemezler. O zamanda BR sorunları vardı ama saydığım nedenlerden ezilen tarafta girsen bile keyif alabiliyordun.

Sonra şuanki kara SB hava SB oyuncularına haksız avantajda sağlamakta, benim joystickim yok hava SB deneyimim sıfır istesemde mouse aimle düzgün manevra yapmam imkansız, iyi hava SB oyuncuları uçakla girip joystick avantajıyla rahat rahat katliam yapıyorlar. Uçağa geçip durdurmaya çalışsan dediğim gibi kapışman imkansız, uçaksavara geçeyim desen ya maçın başında karşında uçak olup olmadığını bilmeden geçeceksin yada hiç geçemeyeceksin maç ortasında kullandığın tank değiştirelemiyor. Bu sistemin hava SB oyuncuları için poligon-antreman sahası hazırlamak dışında zerre mantık yok. Arcadede uçaklar kalabilir, RBde kesinlikle kalmalı ama kara SBde uçakların olmasının mantıklı hiç bir yanı yok. İlk değiştirilirken 100lerce oyuncu yapmayın etmeyin güzelim modu ellemeyin dedik dinlemediler, maksimum 10 dakika (Gece 4te) beklediğim modta bugün ne zaman girmeye çalışsam en az 10 dakika bekliyorum. Tamamen zaman israfı hiç gereği yok ya tamamen kaldırsınlar gitsin yada uçakları kaldırıp eski günlerine döndürsünler...

Asıl mantıksız olan ben kullanamıyorum kalksın demektir bana göre. Joy kullanarak uçakla tank vurmanın çok basit olduğunu düşünüyorsunuz fakat yüksekten yerdeki hedefi görmek ayrı dert, dalışa geçip roketi isabet ettirmeniz ayrı dert, arkanızdaki avcı uçağından ve yerdeki aa'larından kurtulmak ayrı dert. Bu yüzden haksız kazanç derseniz haksızlık etmiş olursunuz. Takım oyunu azaldı demişsiniz lakin uçakların gelmesi ile daha da arttığını düşünüyorum. Çünkü izli mermiyle düşmanın tahmini yerini belirterek tank kullananlara yardımcı olmak, arkadaşı köşeye sıkışmışken uçakla gelip arkadaşını kurtarmak veya AA+Uçak alıp takımdakileri düşman atackerlerinden korumak, bölgeyi ele geçirmek üzere olan düşmanı vurmak, noktayı alan dosta yardım etmek takım oyunudur. Bizim gibi iki farklı görüş açısına sahip binlerce oyuncu varken, uçakları kaldırarak bir tarafı memnun ederken diğer tarafı oyundan soğutmuş olursunuz. Her iki tarafı memnun etmek için sırf tankların olduğu ayrı bir sim modu getirilebilir fakat sim oynayan oyuncu sayısı az olduğu için maça girerken 10 dakika değil 1 saat beklemek zorunda kalırız.

medal

Yikus_Maximus
Yikus_Maximus gave GARYOSAVAN a warning for this post
Reason: Verbal Warning Only · Points: 0 ·

Tank oyunu değil! Savaş oyunu! Gemide olur, piyade de olur, her şey olur. Ateri salonlarında Street Fighter 2'yi yeni oynayıpta Ken ve Ryu'nun aduketini görünce, "ateş atma lan..." diyen bebeler gibisiniz. Age of Empire'da yarım saat saldırmak yok diyen ergenlerden farkınız yok, her ay böyle topicleri görmekten bıktım. Madem oyunda böyle bir imkan var, git sende kullan.

Bu uçaklar niye var? Bir onu düşün önce:

- Grup halinde duran üst tier araçları bombalamak için,

- Oyunda en yüksek puan yapan yetenekli ve donanım olarak üstün oyuncuları vurabilme şansı vermek için,

- Pusu yapıp, afk takılanları indirmek için,

- Taarruz ve bombardıman uçaklarını engelleyebil diye sanada avcı uçağı veriyor...

doctor-house-use-it.jpg

Yikus_Maximus (Posted )

Yaş olarak büyük bir üyemizsiniz. Bizden çok sizin saygılı bir üslup içerisinde olmanız gerekir ve bize örnek olmanız gerekir, böylesine bozuk ve aşağılayıcı bir üslup takınmanız değil. Kesinlikle izin verilmeyen Başlıklar ve Tartışmalar, bağlantı göndermek dahil: 1.1.19. İmalı ya da direk olarak küfür veya aşağılama (tamamen ya da kısmen). Bu maddeye şunlar dâhildir; küfür etmek, sağlık ile ilgili konulara atıfta bulunmak (kanser, akli hastalık vs.), saldırgan ve kötü söz söylemek, tabiatında aşağılamaya ve kötüleme yönelik herhangi bir şekilde atıfta bulunmak. Otomatik filtrelenen kelimeler bunlara dâhil değildir.
  • Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

3 hours ago, Kara_Sipahi said:

Asıl mantıksız olan ben kullanamıyorum kalksın demektir bana göre. Joy kullanarak uçakla tank vurmanın çok basit olduğunu düşünüyorsunuz fakat yüksekten yerdeki hedefi görmek ayrı dert, dalışa geçip roketi isabet ettirmeniz ayrı dert, arkanızdaki avcı uçağından ve yerdeki aa'larından kurtulmak ayrı dert. Bu yüzden haksız kazanç derseniz haksızlık etmiş olursunuz. Takım oyunu azaldı demişsiniz lakin uçakların gelmesi ile daha da arttığını düşünüyorum. Çünkü izli mermiyle düşmanın tahmini yerini belirterek tank kullananlara yardımcı olmak, arkadaşı köşeye sıkışmışken uçakla gelip arkadaşını kurtarmak veya AA+Uçak alıp takımdakileri düşman atackerlerinden korumak, bölgeyi ele geçirmek üzere olan düşmanı vurmak, noktayı alan dosta yardım etmek takım oyunudur. Bizim gibi iki farklı görüş açısına sahip binlerce oyuncu varken, uçakları kaldırarak bir tarafı memnun ederken diğer tarafı oyundan soğutmuş olursunuz. Her iki tarafı memnun etmek için sırf tankların olduğu ayrı bir sim modu getirilebilir fakat sim oynayan oyuncu sayısı az olduğu için maça girerken 10 dakika değil 1 saat beklemek zorunda kalırız.

Hacı eskisini bilmiyorsun işte bilsen bunları yazmazdın özellikle 1 saat beklemekten bahsettiğin son bölümü. Eski kara SBde 100lerce maçım var en fazla 10 dakika bekledim gerçekten samimi söylüyorum kalabalık saatlerde 1-2 dakikada maç kuruluyordu. Senin oyuncu sayısını baz aldığın kara SB yapılan hatalı değişikliklerle resmen öldürülen kara SB, kara RBden işaretler kaldırılınca kara SB oyuncuları ya RBye geçti (Bende bunlardan biriyim RB oynamadan önce SBye başlamıştım) yada oyunu bıraktı şuanki ölü kara SByi baz alarak oyuncu sayısını tartışmak hiç mantıklı değil, doğru değişikliklerle eskisine benzer oyuncu sayısına ulaşılabilir.

Zorluğuna gelirsek mouse aimle bile bombalama yapılabiliyor benim Ju87lerle yada Pe-3lerle vs bir sürü kilim var misal Ju 87D-5i 50 maç kullanıp 26 oyuncu tankı patlatmışım, mouse aim için hiçte kötü bir rakam değil. Trackr-Joystick falan filan kullananlar nasıl katliam yapıyor bu video bir fikir verir diye düşünüyorum:

Ha doğrudur bu çok üst düzey bir oyuncu ama bir roketi bile israf etmeyen oyuncular varsa 10 tane roketle 2000+ 2x1000 lb bomba yüküyle ortalama oyuncularda 2-3 kill alır yani...

Uçaksavar kullanarak uçaklar önlenebiliyor ama şansına karşıda uçak yoksa ne yapacaksın? Maçın başında uçaksavar seçilirse sonradan tanka geçilemiyor, bu AB gibi yoğun uçak kullanılan bir mod değilki, şuan bana göre kara RBnin sistemi kara SBden çok daha dengeli uçak bolsa gerek avcı uçaklarıyla gerek uçaksavarlarla önleme yapabiliyorsun sonra tekrar tanklarına geçebiliyorsun ama kara SBde avcılarla önlemen imkansız, uçaksavarda şansına göre değişiyor uçak yoksa sinek avlıyorsun..

3 hours ago, GARYOSAVAN said:

Tank oyunu değil! Savaş oyunu! Gemide olur, piyade de olur, her şey olur. Ateri salonlarında Street Fighter 2'yi yeni oynayıpta Ken ve Ryu'nun aduketini görünce, "ateş atma lan..." diyen bebeler gibisiniz. Age of Empire'da yarım saat saldırmak yok diyen ergenlerden farkınız yok, her ay böyle topicleri görmekten bıktım. Madem oyunda böyle bir imkan var, git sende kullan.

- Oyunda en yüksek puan yapan yetenekli ve donanım olarak üstün oyuncuları vurabilme şansı vermek için,

- Taarruz ve bombardıman uçaklarını engelleyebil diye sanada avcı uçağı veriyor...

Valla bu mesajı yazmadan önce ne kadar düşündün merak ettim, 7 tane kara SB maçın var daha galibiyetin yok ama kara SBde neden uçaklar var diye tartışabileceğini düşünmüşsün, gerçekten enterasan.. Bir zahmet bir kaç galibiyet elde ette öyle gel, böyle sadece komik duruma düşüyorsun...

Edited by Ggoddkkiller
  • Upvote 3
medal medal medal medal

49 minutes ago, Ggoddkkiller said:

Hacı eskisini bilmiyorsun işte bilsen bunları yazmazdın özellikle 1 saat beklemekten bahsettiğin son bölümü. Eski kara SBde 100lerce maçım var en fazla 10 dakika bekledim gerçekten samimi söylüyorum kalabalık saatlerde 1-2 dakikada maç kuruluyordu. Senin oyuncu sayısını baz aldığın kara SB yapılan hatalı değişikliklerle resmen öldürülen kara SB, kara RBden işaretler kaldırılınca kara SB oyuncuları ya RBye geçti (Bende bunlardan biriyim RB oynamadan önce SBye başlamıştım) yada oyunu bıraktı şuanki ölü kara SByi baz alarak oyuncu sayısını tartışmak hiç mantıklı değil, doğru değişikliklerle eskisine benzer oyuncu sayısına ulaşılabilir.

Zorluğuna gelirsek mouse aimle bile bombalama yapılabiliyor benim Ju87lerle yada Pe-3lerle vs bir sürü kilim var misal Ju 87D-5i 50 maç kullanıp 26 oyuncu tankı patlatmışım, mouse aim için hiçte kötü bir rakam değil. Trackr-Joystick falan filan kullananlar nasıl katliam yapıyor bu video bir fikir verir diye düşünüyorum:

Ha doğrudur bu çok üst düzey bir oyuncu ama bir roketi bile israf etmeyen oyuncular varsa 10 tane roketle 2000+ 2x1000 lb bomba yüküyle ortalama oyuncularda 2-3 kill alır yani...

Uçaksavar kullanarak uçaklar önlenebiliyor ama şansına karşıda uçak yoksa ne yapacaksın? Maçın başında uçaksavar seçilirse sonradan tanka geçilemiyor, bu AB gibi yoğun uçak kullanılan bir mod değilki, şuan bana göre kara RBnin sistemi kara SBden çok daha dengeli uçak bolsa gerek avcı uçaklarıyla gerek uçaksavarlarla önleme yapabiliyorsun ama kara SBde avcılarla önlemen imkansız, uçaksavarda şansına göre değişiyor..

Valla bu mesajı yazmadan önce ne kadar düşündün merak ettim, 7 tane kara SB maçın var daha galibiyetin yok kara SBde neden uçaklar var diye tartışabileceğini düşünmüşsün, gerçekten enterasan.. Bir zahmet bir kaç galibiyet elde et öyle gel, böyle sadece komik duruma düşüyorsun...

Hangi buglı güncellenmeyen listeden kara SB maçıma bakıyorsun onu merak ettim, sadece son etkinliklerde attığım maçlar dahi 7'den fazla, 3 SB kill ile 12 kara kill görevini oralarda tamamlıyorum. Bilgi eksiğin neyse onu tesbit edip düzeltmek için soruyorum. ;) Yarım imam dinden eder misali sende yalan oldun bu yorumunla. ;)

Not: Tank SB maçında, tankın vurulunca uçağa girip maçı kazandığında SB uçak score'u olarak yazılıyor. ;) Bilmeyen arkadaşlar için bilgilendirme amaçlı yazıyorum.

Edited by GARYOSAVAN
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Bir ara gıcık oluyordum. Tankla rekora koşarken, onca isabete rağmen hayatta kalabilmişken son anda kafaya 500kg yemek kimsenin hoşuna gitmez. Ama uçaklar sonuçta aynı savaşa dahil araçlar ve oyunda bu amaca yönelik çok uçak var. Spawn pointi bu yüzden eklediler sanırsam. Uçak spamlarını biraz sınırlamak için. Ama hala sinir durumlar oluşmuyor değil tabi. Benim şuan tek yanlış bulduğum ve sinir olduğum simulator tank modunda oyuncuların uçakla başlayabilmesi. Tank oynamak için giriyorum karşıda tanktan çok uçak var. Daha siftah yapamadan uçakla vurulmakta cabası. Genelde ağır tank oynadığımdan tek doğma hakkıda tuzu biberi oh oh. gelde sövme şimdi.. Simulatorde uçakla başlama saçmalığı kalktığında memnun olacağım.

• Upvote 1
medal medal

15 minutes ago, GARYOSAVAN said:

Hangi buglı güncellenmeyen listeden kara SB maçıma bakıyorsun onu merak ettim, sadece son etkinliklerde attığım maçlar dahi 7'den fazla, 3 SB kill ile 12 kara kill görevini oralarda tamamlıyorum. Bilgi eksiğin neyse onu tesbit edip düzeltmek için soruyorum. ;) Yarım imam dinden eder misali sende yalan oldun bu yorumunla. ;)

Bilgi eksiği bende değil sende dostum, WW2 eventleri istatistiklere işlenmemekte.. Event deneyimiyle normal kara SB maçlarını bir tutmanda ayrı yanlış çünkü hem eventlerdeki araçlarda ciddi değişiklikler olduğu gibi hemde modun özelliklerinde de değişikler olabiliyor. 'Ben AB için diyorum' diye belirttikten sonra burda istediğini yazma hakkı bulunan yegane insanlardan birisin ama oynamadığın bilmediğin modu ciddi şekilde tartışmaya çalışıyoruz, skill matters saçmalığını ekleyip durmazsan sevinirim :yes_yes_yes:

14 minutes ago, BaronVonJager said:

Bir ara gıcık oluyordum. Tankla rekora koşarken, onca isabete rağmen hayatta kalabilmişken son anda kafaya 500kg yemek kimsenin hoşuna gitmez. Ama uçaklar sonuçta aynı savaşa dahil araçlar ve oyunda bu amaca yönelik çok uçak var. Spawn pointi bu yüzden eklediler sanırsam. Uçak spamlarını biraz sınırlamak için. Ama hala sinir durumlar oluşmuyor değil tabi. Benim şuan tek yanlış bulduğum ve sinir olduğum simulator tank modunda oyuncuların uçakla başlayabilmesi. Tank oynamak için giriyorum karşıda tanktan çok uçak var. Daha siftah yapamadan uçakla vurulmakta cabası. Genelde ağır tank oynadığımdan tek doğma hakkıda tuzu biberi oh oh. gelde sövme şimdi.. Simulatorde uçakla başlama saçmalığı kalktığında memnun olacağım.

Aynen katılıyorum tamamen kaldırmak yerine sonradan uçağa geçilebilen spawn point benzeri bir sistemde olabilir. Yani benim canımı sıkan bunun adı kara SB ama trackerlı joystickli hava  SB oyuncusu maçın başında uçağa geçip mouse aimle oynayan bizleri trollüyor bu nasıl haklı olabilir çözemiyorum..

Edited by Ggoddkkiller
medal medal medal medal

1 hour ago, Ggoddkkiller said:

Zorluğuna gelirsek mouse aimle bile bombalama yapılabiliyor benim Ju87lerle yada Pe-3lerle vs bir sürü kilim var misal Ju 87D-5i 50 maç kullanıp 26 oyuncu tankı patlatmışım, mouse aim için hiçte kötü bir rakam değil. Trackr-Joystick falan filan kullananlar nasıl katliam yapıyor bu video bir fikir verir diye düşünüyorum.

Uçaksavar kullanarak uçaklar önlenebiliyor ama şansına karşıda uçak yoksa ne yapacaksın? Maçın başında uçaksavar seçilirse sonradan tanka geçilemiyor, bu AB gibi yoğun uçak kullanılan bir mod değilki, şuan bana göre kara RBnin sistemi kara SBden çok daha dengeli uçak bolsa gerek avcı uçaklarıyla gerek uçaksavarlarla önleme yapabiliyorsun sonra tekrar tanklarına geçebiliyorsun ama kara SBde avcılarla önlemen imkansız, uçaksavarda şansına göre değişiyor uçak yoksa sinek avlıyorsun..

Valla bu mesajı yazmadan önce ne kadar düşündün merak ettim, 7 tane kara SB maçın var daha galibiyetin yok ama kara SBde neden uçaklar var diye tartışabileceğini düşünmüşsün, gerçekten enterasan.. Bir zahmet bir kaç galibiyet elde ette öyle gel, böyle sadece komik duruma düşüyorsun...

1-) Eskisini de çok iyi biliyorum çünkü betadan beri oynuyorum. Evet daha hızlı geliyordu.

2-) "Şuanki ölü kara SB'yi baz alarak oyuncu sayısını tartışmak hiç mantıklı değil" konusuna gelirsek ben genel oyuncu sayısından bahsetmedim tank sim oynayan oyuncu sayısından bahsettim ki sen de sim oyuncuların ya oyunu bıraktığını ya da mod değiştirdiğini söylemişsin ve sonuç olarak sim oyuncusu azaldı, İkimiz de hem fikiriz. Ben 2 ayrı tank modu olsun 1.si sim+uçak 2.si sadece tank demiştim iki tarafı mutlu etmek için. Bunun da götürüsü oyuna daha geç girmek olacaktır.

3-) "Trackr-Joystick falan filan kullananlar nasıl katliam yapıyor bu video bir fikir verir diye düşünüyorum" Evet kaliteli bir joy ve trackr oyunu kolaylaştırıyor fakat 120 liralık joy ile 1-2 emek harcarsan aynısını veya daha iyisini yapabilirsin. Çünkü 3 arkadaş tracker olmadan, logitech extreme pro ile güzel maçlar çıkarıyoruz. Tank vuramadığımız da oluyor, adam başı 5 tank vurup karşıyı süpürdüğümüz de.

Eğlenceli maçlarımızdan minik bir örnek videoyu arkadaş çekmiş. Not: Maç heyecanından biraz sövmüşüm kusura bakmayın :D

Edited by Kara_Sipahi
medal

51 minutes ago, Kara_Sipahi said:

1-) Eskisini de çok iyi biliyorum çünkü betadan beri oynuyorum. Evet daha hızlı geliyordu.

2-) "Şuanki ölü kara SB'yi baz alarak oyuncu sayısını tartışmak hiç mantıklı değil" konusuna gelirsek ben genel oyuncu sayısından bahsetmedim tank sim oynayan oyuncu sayısından bahsettim ki sen de sim oyuncuların ya oyunu bıraktığını ya da mod değiştirdiğini söylemişsin ve sonuç olarak sim oyuncusu azaldı, İkimiz de hem fikiriz. Ben 2 ayrı tank modu olsun 1.si sim+uçak 2.si sadece tank demiştim iki tarafı mutlu etmek için. Bunun da götürüsü oyuna daha geç girmek olacaktır.

3-) "Trackr-Joystick falan filan kullananlar nasıl katliam yapıyor bu video bir fikir verir diye düşünüyorum" Evet kaliteli bir joy ve trackr oyunu kolaylaştırıyor fakat 120 liralık joy ile 1-2 emek harcarsan aynısını veya daha iyisini yapabilirsin. Çünkü 3 arkadaş tracker olmadan, logitech extreme pro ile güzel maçlar çıkarıyoruz. Tank vuramadığımız da oluyor, adam başı 5 tank vurup karşıyı süpürdüğümüz de.

Eğlenceli maçlarımızdan minik bir örnek videoyu arkadaş çekmiş. Not: Maç heyecanından biraz sövmüşüm kusura bakmayın :D

Bende sadece kara SB oyuncu sayısı olarak söyledim, şuan genelde kara RB oynuyorum ama uçaksız kara SB gelecek olursa tekrar geri dönerim. Hani kara RBnin şuanki halindende oldukça keyif alıyorum, her ülkede taaruz uçaklarım avcı önleme uçaklarım hazır bunları etkin kullanıp çok keyifli maçlar çıkarıyorum ama uçaksız SBninde tadı ayrıydı. Benim gibi geri dönen oyuncularla uçaksız kara SBde bekleme sıkıntısı olmayacağını garanti edebilirim mevcut kara SBden çok daha iyi olacaktır. İki etkinlik beraber olursa uçaklı kara SB eventinde bekleme süresi aşırı artabilir doğrudur ama buda uçaklı olanın daha az sevildiğini kanıtlamıyormu hocam, çoğunluk uçaksız istiyorsa uçaksız olması ve uçaklı eventin kaldırılması yada uçaklı oynamak isteyenlerin daha çok beklemesi mantıklı olan sanki..

Joystick pahalı bir alet değil pekala alınabilir ve kullanılabilir doğrudur ama benim hava SB oynama niyetim hiç yok, başka joystickle oynanan birşeyde oynamıyorum. Sonra joystick alınca mükemmel SB pilotu olunmuyor, günlerce gerek joystick ayarlarıyla gerek SB manevralarıyla ve değişik uçak performanslarıyla uğraşıp kendimi geliştirmem gerekli yoksa sizin ekipten Erginex gibi arkadaşlarla kapışmam yine imkansız olacak anca düz uçanı avlayacağım. Önce bu kadar emek sonra joystickin masrafı sadece kara SBde uçmak için fazla abartılı geliyor.

• Upvote 2
medal medal medal medal

7 hours ago, GARYOSAVAN said:

doctor-house-use-it.jpg

senin adına üzüldüm gün geçtikçe kendini büyük görmeye başlıyorsun daha da fazla şekilde. Bu dediklerini yaşına uygun şekilde ve saygı ölçüsünde demek varken, kavgalı olduğun deli şahıslara sanki laf ediyormuş gibi tavır içerisine girmişsin. Artık verdiğin cevaplar sadece tepeden bakan birinin verebileceği cevaplar. Nerden nereye gerçekten

• Upvote 4
medal medal medal medal medal medal medal medal

Guest

Youtube den 4 tane video çeken kendini elit, diğerlerini de ezik ergen görüyor, videolarını izledim, mermi azalt demekten başka verdiğin tek bir bilgi yok. Pusarak oynamaktan başka bir şey görmedim. Uçakların olmasını istemen de tam senin görüşüne ve oyun stiline uygun. Beğenmediğin başlıklara, ezik bulduğun başlıklara gelip yazma, git kendi oyun sitiline uygun, senin dimağından beslenen topiclere yaz. Bir de beyin resmi koymuş, her platform da çıkıyor bu insanlardan, yazık.

Yikus_Maximus (Posted )

Lütfen üslup konusunda daha dikkatli olalım. Yapılmaması gereken davranışlar: 1.1.2. Gözetilen alanlarda ateşli bir kavga başlatmak veya katılmak, kasıtlı olarak bir konuyu saptırmak veya işe yaramayan anlamsız istenmeyen mesajlar göndermek.

12 hours ago, Ebaturab said:

Youtube den 4 tane video çeken kendini elit, diğerlerini de ezik ergen görüyor, videolarını izledim, mermi azalt demekten başka verdiğin tek bir bilgi yok. Pusarak oynamaktan başka bir şey görmedim. Uçakların olmasını istemen de tam senin görüşüne ve oyun stiline uygun. Beğenmediğin başlıklara, ezik bulduğun başlıklara gelip yazma, git kendi oyun sitiline uygun, senin dimağından beslenen topiclere yaz. Bir de beyin resmi koymuş, her platform da çıkıyor bu insanlardan, yazık.

Sinirlendiğin şahıs bilgisayar konusunda yardım isteyen bir arkadaşa benim fanım senin bilgisayarını satın alır deyip arkadaşı aşağılamıştı. 1.5 sene önce oyunculuğunu eleştiren başka bir arkadaşa da yaklaşık ben 20 yıldır oyuncuyum deyip işi internet üzerinden hiç bir gerçekliği olmayan sözde zeka testlerini çözmeye davet etmişti. Grandiyozite kişiliklerin sözüne bakıp da sinirlerini bozmaya değmez. Boşver biz konumuzu tartışalım.

Edited by Kara_Sipahi
  • Upvote 2
medal

Guest
14 hours ago, Kara_Sipahi said:

Sinirlendiğin şahıs bilgisayar konusunda yardım isteyen bir arkadaşa benim fanım senin bilgisayarını satın alır deyip arkadaşı aşağılamıştı. 1.5 sene önce oyunculuğunu eleştiren başka bir arkadaşa da yaklaşık ben 20 yıldır oyuncuyum deyip işi internet üzerinden hiç bir gerçekliği olmayan sözde zeka testlerini çözmeye davet etmişti. Graniyozite kişiliklerin sözüne bakıp da sinirlerini bozmaya değmez. Boşver biz konumuzu tartışalım.

Eyvallah kardeş.

Başlığı açmam da ki sebep, acaba tank oyunun da uçak olmasından rahatsız olan var mı ve ne düşünüyorlar diye merak ettiğim için di.
Eğer oyunun içinde diğer araçlarda olur mantığı ile bakarsak, o zaman şunu sormamız gerek;

Uçak oyunun da neden Tank yok? veya Uçağı vurulan, hava alanına indiren bir oyuncu neden Uçaksavara geçip uçak vuramıyor?
Dolayısı ile nerden baksan turarsızlık olarak görüyorum Tank oyunun da uçak olmasını.
Lakin el den bir şey gelir mi hayır, sadece rahatsızlık bildirmek amaç.

Edited by Guest
Hafif kural ihlali.

14 hours ago, Ebaturab said:

Eyvallah kardeş.

Başlığı açmam da ki sebep, acaba tank oyunun da uçak olmasından rahatsız olan var mı ve ne düşünüyorlar diye merak ettiğim için di.
Eğer oyunun içinde diğer araçlarda olur mantığı ile bakarsak, o zaman şunu sormamız gerek;

Uçak oyunun da neden Tank yok? veya Uçağı vurulan, hava alanına indiren bir oyuncu neden Uçaksavara geçip uçak vuramıyor?
Dolayısı ile nerden baksan turarsızlık olarak görüyorum Tank oyunun da uçak olmasını.
Lakin el den bir şey gelir mi hayır, sadece rahatsızlık bildirmek amaç.

Hocam şimdi uçaklar havada uçarak çok uzun mesafeler kat ederek bir çok bölgeye kolayca gidebilirler. Tanklarda uçarak havada savaşa bilse o zaman tanklarda uçakların oyununda yer alabilirdi. Bu açıdan bakmak lazım duruma

medal medal medal

Guest
1 hour ago, YavruKurt147 said:

Hocam şimdi uçaklar havada uçarak çok uzun mesafeler kat ederek bir çok bölgeye kolayca gidebilirler. Tanklarda uçarak havada savaşa bilse o zaman tanklarda uçakların oyununda yer alabilirdi. Bu açıdan bakmak lazım duruma

Tanklar yerde giderek kendilerine hedef olarak belirlenmiş yerlere uzun mesafeler kat etmeden gidebilirler, Uçaklarda yerde giderek savaşacak olsaydı o zaman uçaklarda tankların oyunun da yer alabilirdi. Bir de bu açıdan bakmak lazım duruma.

2 minutes ago, Ebaturab said:

Tanklar yerde giderek kendilerine hedef olarak belirlenmiş yerlere uzun mesafeler kat etmeden gidebilirler, Uçaklarda yerde giderek savaşacak olsaydı o zaman uçaklarda tankların oyunun da yer alabilirdi. Bir de bu açıdan bakmak lazım duruma.

Biraz konu dışı olacak ama aklıma geldi :D

medal

2 minutes ago, Ebaturab said:

Uçaklar yerde gitse olabilirdi demişsin ama öyle bir şey gerçekleşmemişse ben ne yapayım ? Kaldı ki uçaklar tank savaşlarına  dahil olabiliyorlar ancak "destek amaçlı" en fazla 3-5 tank imha edebiliyorsun uçaklarla. Hadi şanslıysan binde bir 6-7 oyuncuyu vurabilirsin ama asla bir tank gibi 10-15 oyuncuyu imha edemezsin,Uçaklarda tank savaşına dahil olabiliyor derken olayı fazla abartmamak gerekiyor sonuçta uçaklar sadece destek amaçlı ufak tefek katkılarda bulunuyorlar.

Kısacası uçakların savaşta ki konumunun fazla abartılmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü sizin bir maçta hava gücünüz ne kadar iyi olursa olsun takımınızdaki tanklar akıllıca savaşmazlarsa o uçaklar süs için uçarlar havada.

medal medal medal

51 minutes ago, YavruKurt147 said:

Uçaklar yerde gitse olabilirdi demişsin ama öyle bir şey gerçekleşmemişse ben ne yapayım ? Kaldı ki uçaklar tank savaşlarına  dahil olabiliyorlar ancak "destek amaçlı" en fazla 3-5 tank imha edebiliyorsun uçaklarla. Hadi şanslıysan binde bir 6-7 oyuncuyu vurabilirsin ama asla bir tank gibi 10-15 oyuncuyu imha edemezsin,Uçaklarda tank savaşına dahil olabiliyor derken olayı fazla abartmamak gerekiyor sonuçta uçaklar sadece destek amaçlı ufak tefek katkılarda bulunuyorlar.

Kısacası uçakların savaşta ki konumunun fazla abartılmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü sizin bir maçta hava gücünüz ne kadar iyi olursa olsun takımınızdaki tanklar akıllıca savaşmazlarsa o uçaklar süs için uçarlar havada.

Hacı az önce kara RBde 5 tane AD-2yle 3 tane F8Fle toplam 8 tane tank patlattım, dizilimde daha fazla uçağım olsaydı onlarada geçerdim hani en son 5k falan spawn point vardı. Kara RBde uçaklar çok etkili olabiliyor ve maçın seyrini tamamen değiştirebiliyor (Özellikle bu işin ustası amerikan uçakları) ama bu gerçek dışı yada dengesizmi bence kesinlikle değil, 2. dünya savaşında yada sonrasında uçakların kara savaşına etkisi muazzamdı. Ayrıca kara RBde çaresizlik gibi bir durumda söz konusu değil, uçaksavar kullanarak yada avcılara geçerek düşman uçaklarını temizleyip tekrar tanklara dönmek mümkün. Kara RBden uçaklar kaldırılacak dense ilk başta ben karşı çıkarım, havada karada aynı anda savaşmanın verdiği tat başka.. Ama en azından bir tane uçaksız kara modu mutlaka olmalı bence, tanklar tepelerinde 1 tane uçak bağlı şekilde savaşmıyordu gerek kötü hava şartları gerek yetersiz hava gücü vs nedeniyle hava desteği olmadan bir çok cephede savaşıldı. Bunun için en iyi aday tracker-joystick nedeniyle haksız rekabetin olduğu kara SB diye düşünüyorum, belki ABde olabilir ama konuyu saptıran arkadaşın aksine artık oynamadığım yani güncel halini pek bilmediğim için atıp tutmam doğru olmaz...

• Upvote 1
medal medal medal medal

4 hours ago, Kara_Sipahi said:

Biraz konu dışı olacak ama aklıma geldi :D

"Videodaki genç" Hayrettin Eren'in (Kendisi 1980'lerdeki nesil kadar şanslı olmadığı için abuk subuk çizgi filmler ile büyüdüğünden hayal gücü zayıf, entellektüel bilgisi eksik bir gencimizdir, böyle bir conceptin 30 yıl önce tasarlandığının, fikri ve ticari hakları olduğundan habersizdir) fikri bizim ülkemizde 2015'te dalga konusu iken, 1982-1984 yılları arasında Japonya'da fenomendi. Serinin devamı günümüzde sürekli güncellenmekte, figürleri ise gunpla kit olarak bilinen bandai marka model kitler arasında halen en pahalılar arasındadır.

Bakış açısı bilgi ve deneyime göre değişen bir durum. Kimine göre komik ve saçma gibi görünen şeyler kimine göre çocukluk anısı, kimileri için ise zenginlik kapısıdır. Transformers serisindeki değişkenler ve direk Jetfire karakterinin anime versyonu bu seriden araklanmıştır. Serinin kendisi ise dönemin efsane avcı uçağı F-14 Tomcat serilerinden esinlenmiştir.

Anahtar Kelimeler: Macross, Robotech, Tenjin Hidetaka

1404592_10152720283600400_1587852866_o.j

Bunları bilsek ne olur? Bilmesek ne olur diye düşünenler için bilgilendirme yapayım. Yakın zamanda Melih Gökçek'in Ankara'ya yaptırdığı robot heykellerde direk Transformers ve Gundam serilerinden çalıntı. En kötü örneği aşağıdaki Zakuya benzetmeye çalıştıkları ucube:

11029390_10153797380475400_6213676484735

Orjinali ise aynı seriden RX-78-2 olarak bilinen mecha, Front Tokyo Diver City'nin önünde bulunuyor ve her yıl binlerce turistin ziyaretine sebep oluyor.

14040185_10154975853485400_5695013281037

Bize ne? Diye düşünebilirsiniz. Japonya'daki Bandai firmasının kendi cebinden yaptırdığı bir ürün, ancak Ankara'daki direk senin benim vergimle yapılan bir ucube. Onlar bize, sizlerin Hayrettin Eren'e güldüğü gibi gülüyorlar, bilin istedim. Buda, bu mevzu bir yerlerde karşıma çıkınca benim aklıma gelen bir durum.

Edited by GARYOSAVAN

5 hours ago, Ebaturab said:

4 tane video çeken konusunda haklısın. Benim kanalımda (Bilmem kaç bin videoyu, çözünürlük ve oyun güncellemeleri yüzünden sildikten sonra kalan...) 674 tane video olduğundan ve 2006'dan beri video oyun ve oyun teknolojileri hakkında video çektiğimden alınmadım.

Mermi azalt kısmını kapman güzel, ancak mermi çeşitleri ve vurman gereken kısımlar ile haritalarda gidiş yolu ve durman gereken kısımları anlamamışsın, anlayan ve hızla kademe alan, hatta benim referans linkim ile bunları başaran bir sürü oyuncu sayesinde onca golden eagle kazandığıma göre, sıkıntı direk sende diyebiliyorum.

1 Haziran 2015

1909182_10153948112810400_42842039468908

12 Haziran 2015

11402350_10153975310750400_1058222757338

O kadar kısa sürede gelişen oyuncu ChromeStar, genç gelip steam ve TS3'ten teşekkür ettiği için haberim var. Yani laf atacaksan, mantıklı at, adam sana laf etti diye saçma sapan şeyler uydurma. Herkes gerçekte kimin ne olduğunu biliyor, Full HD izliyor. ;) Verdiğim taktikler işe yarıyorki bu ve bunun gibi bir sürü arkadaş Kademe 5'e kadar ulaşabildiler.

Pusarak oynama olayı ise oynadığın ülke ve kullandığın tanka göre değişen bir durum. Gerçektede tankçılar ortada durup, "vur bana! vur bana!" diye dolanmaz, tankların manevra kabiliyetleride, zırh eğimleride her açıdan gelen, her mermiyi sektirmeye yetmez. Sen Rus ağırlıklı oynuyor olsanda balık sırtı ve sektirmeli oynanış videolarını kaçırmış olman kötü. IS-1 ve T-34 serisi oynanış videolarını izleyip anlamış olsaydın bunlar zaten istatistiklerine de yansırdı.

legitimate_90 bu kısım sanada cevaben (5 yıldır bıktım aynı muhabbetlerden, yok hacı, oyunda bir şekilde, eklenmiş olan özelliği kullanmayı beceremeyen adam ertesi gün o kaldırılsın, bu oyundan çıkarılsın, yok deneyimli oyuncularla yeni oyuncular eşleşmesin vs vs diye geliyorlar benide dellendiriyorlar. Cevap verince çok biliyon diyorlar, yok sen ezikleri vuruyon hede hödö diyorlar, bir başkası ben en iyiyim diyor, onu diyeni oyunda denk geldiğinde vurunca, aybaşıydım, karnım ağrıyordu, tuş basmıyordu, yok bilmem ne diyorlar, bunlarda bahane bitmiyor hacı, bitmiyor!... Aynı üslup ile cevap verince, kaba, kibirli, bilmem ne diyorlar. Bende de sabır bir yere kadar...):

Beğenmediğim, ezik bulduğum başlıklar vs. vs. durumu yok. 2012'den beri (5 yıldır!) forumda veya googleda araştırmadan, sormadan gelip direk aynı başlık ve aynı konuları, aynı bilmişlik ile açıp bir kaç yüz oyun attıktan sonra kendini oyunda uzman sanarak akıl vermeye kalkanlardan bıkmışlık var. Var olan ve düzgün çalışan bir sisteme "düzeltilmesi için çalışma..." hede hödö demek yerine düzeltmeye önce kendinden başlamalısın. 5 yıl sonra senide görürüz, bakalım defalarca yanıtladığın halde bu tür konularda saçma sapan başlıklar görünce ne tepki vereceksin, yada 5 yıl sonra hala burada olacakmısın...

Her oyunda çıkıyor böyle gençler, yazık.

• Upvote 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...