Jump to content

Najlepsze wyniki

OrsonES
 Share

Poprzedni temat przy pewnych pracach na forum połączył się z innym i nie ma możliwości żeby to odwrócić.

Przepraszamy za problemy ;)

I w tym temacie proszę zamieszczać tylko i wyłącznie Wyniki z gry i nic więcej. Wszelkie inne screeny nie na temat będą usuwane.

Dzisiaj farmiac kasę miałem miałem misje AB na ukrytej bazie na Pacyfiku z scenerią niczym latające wyspy z "Awatara".

Na ogon mojego spita weszły dwa wrogie myśliwce.

Zacząłem robić uniki lecąc nisko w ciasne przestrzenie.

Jednak nie sadziłem, że to coś da, a jednak w przeciągu 10s obie czerwone kropki zniknęły z minimapy z towarzyszącymi im wybuchami zza pleców.

Screanów nie ma, bo jak, jednak satysfakcja ze spowodowania dwóch zderzeń z ziemią jest wielka.

:Ds

medal medal medal medal medal medal

wczorajszy wynik z welingtona ;) 

[attachment=12789:shot 2013.05.26 19.05.50.jpg]

• Upvote 1

Udało mi się go jeszcze doprowadzić do lotniska, to jest prawdziwa latająca forteca! Zdjęte samoloty to Bf-109 F-4, Fw D-13, Mc. 202 plus uszkodzony Bf-109 G6 

medal medal medal

Co prawda mój rekord to cały czas 8 na Korsarzu C ale 5 killi na Spitku nie zdarza się często więc wrzucam :)

2cf4zKX.jpg

Na koniec został Welly. Zdjąłem go ale podpalił mi silnik i spadłem jak już tickety schodziły do zera ;/

Witajcie

Ponieważ nie ma tematu gdzie można podawać, chwalić się swoimi osiągnięciami za sterami powietrznych maszyn postanowiłem takowy założyć. 

Oto wyniki dosłownie z przed chwili, jeszcze nie miałem tylu zestrzeleń jednym samolotem i to serią... Zdarzało się więcej ale samolotów traciłem więciej  :salute:

[spoiler]

wz969_shot-2013.jpg

dh428_shot-2013.jpg

[/spoiler]

Pozdrawiam

• Upvote 1

Nie doczytałeś.. To było ciągiem 9 zestrzeleń, bez straty samolotu... Więcej na większej ilości maszyn użytych w bitwie miałem znacznie więcej "fragów"..

Fakt jest taki temat, nie spojrzałem... zatem chyba kosz....

nie trzeba do kosza od razu. tematy połączone :)

Orson.

Podziel to jeszcze przez ilość straconych samolotów i nagle okazuje się że średnia wychodzi 5 zestrzeleń na jeden samolot, czyli podobnie do HB. Gdyby na HB latało się wszystkimi samolotami które masz w changarze też wyniki były by dwucyfrowe. Zestrzelenie 9 samolotów nie tracąc żadnego to dobry wynik.

No dobra dobra, a nikt nie zauważył CHangaru? 

A co do tego wyniku. Kolega ma dopiero 14lvl więc ma się z czego cieszyć. Jak będzie miał 40 to ten wynik będzie dla niego śmieszny. Taka kolej rzeczy.

• Upvote 2

Gun Convergence to nie zasięg broni tylko punkt w którym linie strzału powinny się zbiec, zasięg broni może być dużo większy, czyli pociski po osiągnięciu tego punktu będą od siebie się oddalać. Na AB ten punkt jest nastawiony na 500m więc mit o rzekomym rewelacyjnym strzelaniu na AB z kilometra właśnie obaliłem.

Różnica w ilości zestrzelonych samolotów w AB i HB wynika tylko i wyłącznie z ilości samolotów będących na polu bitwy a nie z rzekomej większej trudności HB i wcale nie porównywałem wyników tylko stwierdziłem fakt że cały czas podkreślacie ile to można samolotów zestrzelić na AB a nie uwzględniacie tego ile się ich traci a rzadko się zdarza by w tabelce na koniec bitwy koleś z 15 zestrzeleniami nie stracił żadnego samolotu. Na AB łatwiej zestrzelić samolot to fakt, ale też łatwiej jest zostać zestrzelonym a o tym zapominacie.

To spróbuj na HB zestrzelić przeciwnika na 500m z Gun Convergence na 200m (bo takiej zazwyczaj się używa). Z tego powodu na arcade jest ustawione na 500m, bo to star warsy ;)s Maksymalny zasięg pocisku to rzecz bardzo teoretyczna, nijak ma się do praktyki :Ps

medal medal medal

Ja na HB mam Gun Convergence nastawione na 500 i też trafiam, co chcesz tym udowodnić będzie tak jak mówię jeśli w samochód walisz z odległości 500metrów  a masz nastawione na 200 to w niego nie trafisz bo pociski będą waliły na boki. Na każdym symulatorze w który grałem, nawet ił 2 Gun Convergence jest nastawiony standardowo na 500m a z tego co wiem ił nie był grą arkadową. Nie wiem czy to zauważyłeś ale w War thunder możesz sobie nawet zaznaczyć na 800m.

A teraz ciekawostka japoński karabin maszynowy wz. 92 (taki obsługuje tylni strzelec w Val)może strzelać na maksymalną odległość 4500m, skuteczny ogień 2200m

Niemiecki karabin Mg34 na dwójnogu skuteczny ogień prowadzi na 550m za to na trójnogu 1800m

Niemiecki Karabin Mg42 na dwójnogu skuteczny ogień na 2000m na trójnogu 3000m.

Raczej działka i karabiny w samolotach nie mają dużo mniejszego zasięgu.

Problem w tym, że GC nastawione na 500m jest dużo mniej skuteczne. Prawda, możesz ustawić na 800m ale IMO >500m to już tylko na cele naziemne :Ps

Poza tym im większy dystans tym trudniej trafić i broń jest mniej skuteczna. Fajnie, że pocisk doleci 3km przede mnie. Problem w tym, że nie trafi, odbije się od kadłuba albo przebije go ale i nie zrobi na przeciwniku wielkiego wrażenia.

BTW, offtop się robi.

medal medal medal

Bitwa na Koreii [HB] w IL-2M

6 zestrzelen w okolo 50s

FILMIK, ale uwaga zostal on nakrecony przez takiego mistrza jak ja i nie ma dzwieku, gra na nim wyglada obrzydliwie a sam film ma mala rozdzielczosc,

wiec jesli masz slabe nerwy to nie ogladaj tylko zobacz screeny. [NIE ZARTUJE FILM JEST NAPRAWDE OKROPNY]

Nagrywalem to zmywarka do naczyn.

http://www.youtube.com/watch?v=8ZfkUUfsl8Y

Widze grupke lemingow, pierwszy juz zginal w H2H

shot20130529194120.jpg

Tu wlasnie bije trzeciego goscia

shot20130529194128.jpg

Gonie za piatym fragiem

shot20130529194136.jpg

No i szesciu zabitych ;)

shot20130529194153.jpg

shot20130529194154.jpg

• Upvote 7
medal medal

Kolejna piątka, tym razem na Jaku dziewiątym. To był mój ostatni lot na nim na jakiś czas, bo właśnie tą rundą go wymaksowałem :(

LHOpT3z.jpg

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...