Jump to content

M4A1 FL-10

kheynom_
 Share

Francouzský M4A1 přidal ke klasickému tanku Sherman unikátní výkyvnou věž, kterou Francouzi navrhli a použili také na AMX-13.

Tato věž je rozdělená do dvou oddílů, kdy je ten vrchní zodpovědný za svislý náměr děla a spodní pak za jeho vodorovný posun. Výhod takové konstrukce je mnoho, včetně vysokého umístění děla, malé velikosti celé věže a jednodušší a spolehlivější mechanismus automatického nabíjení.

imageimage

Francouzští konstruktéři přidali na Sherman několik inovací, včetně výkyvné věže, která se svou konstrukcí zásadně lišila od jakékoliv věže, která se v minulosti na Shermanu objevila. Francouzi ale na verzi M4A1 FL10 předělali jen několik vozidel a nikdy je nezařadili do služby. Plánovali je čistě k vývozu do Egypta. Výkyvná věž dovolovala zmenšit celou věž, což mělo za následek sníženího hmotnosti celého tanku a celkové zmenšení profilu. Nevýhodou byl hodně stěsnaný prostor pro osádku.

Naštěstí se nemusel nabíječ u M4A1 FL10 starat o 75mm dělo. Stejně jako u AMX-13 to za něj dělalo automatické nabíjení. Automatický nabíječ sestával ze dvou bubnových zásobníků, každý se šesti náboji.

sherman_fl10_03_1280h720_d42e4d919667977

Dva “šestiranné” zásobníky dovolovaly střelci vypálit 12 nábojů v rychlém sledu bez přebití. Po vystřílení této munice se ale tank musel stáhnout z bojů a osádka musela vylézt ven z tanku a automatické nabíjení přebít ručně z vnějšku.

Ve hře bude tento proces simulován dlouhým časem přebíjení, než bude možné znovu střílet.

M4A1 FL10 se připravuje na vstup do francouzského tech. stromu na středních úrovních se statutem prémiového stroje.

Předobjednávka - M4A1 FL10

Предзаказ - Набор AMX 13 SS.11

Balíček obsahuje:
  • Tank M4A1 FL10 (3. úroveň, Francie);
  • Prémiový účet na 7 dní;
  • 1000 Zlatých orlic;
  • Předobjednávkový bonus - 3d dekorace "samopal MAS 38";
  • Předobjednávkový bonus - titul "Pouštní vlk";
  • Přístup do uzavřené bety francouzských tanků.

Aktualizace War Thunder 1.75 je na cestě - pro více informací zůstaňte na příjmu!

Uvidíme se na bojišti!

• Like 1
  • Upvote 1

Kdyby vás zajímalo, jak Gaijin "usilovně" pracuje na "nových" strojích:

Spoiler

unknown.png

Ukázkový příklad "copy-paste" korby z Shermana (přidaného v roce 2014) a nově přidané věže (z roku 2017).

Jde vidět, že se Gaijin ani neobtěžoval odebrat nářadí, které je na korbě...

To jen, až zase v nějakých QaA budou vyprávět, jak jsou všechny stroje vypracovávány od začátku. :)

Zdroj: @GreenAid

Edited by Gavinny
  • Like 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

1 hour ago, Packal said:

Jen jsem se ještě nikde nedočetl, jak ty zásobníky budou fungovat?

Po Gaijinovsku - tedy vystřílím 6 ran a musím nabíjet, nebo správně - vystřílím 12 a musím nabíjet?

Stačí číst:

1 hour ago, kheynom said:

Dva “šestiranné” zásobníky dovolovaly střelci vypálit 12 nábojů v rychlém sledu bez přebití. Po vystřílení této munice se ale tank musel stáhnout z bojů a osádka musela vylézt ven z tanku a automatické nabíjení přebít ručně z vnějšku.

Ve hře bude tento proces simulován dlouhým časem přebíjení, než bude možné znovu střílet.

Mimochodem, zdůrazňovat, že označení věže je FL-10 a nikoli FL10... To je pro Gaijin, jako kdybych hrách na stěnu házel..

21 hours ago, Gavinny said:

Kdyby vás zajímalo, jak Gaijin "usilovně" pracuje na "nových" strojích:

Hide contents

unknown.png

Ukázkový příklad "copy-paste" korby z Shermana (přidaného v roce 2014) a nově přidané věže (z roku 2017).

Jde vidět, že se Gaijin ani neobtěžoval odebrat nářadí, které je na korbě...

To jen, až zase v nějakých QaA budou vyprávět, jak jsou všechny stroje vypracovávány od začátku. :)

Tak ač se nám to nelíbí, je to celkem logické, že využijí již vytvořený model. Nicméně, mohli si s tím trošku pohrát, aby to nebylo úplně stejné... Zdá se mi, že snad i ty barvy věže a trupu se mírně liší.

Edited by Beatey
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

2 minutes ago, Beatey said:

Tak ač se nám to nelíbí, je to celkem logické, že využijí již vytvořený model. Nicméně, mohli si s tím trošku pohrát, aby to nebylo úplně stejné... Zdá se mi, že snad i ty barvy věže a trupu se mírně liší.

Věž má zdánlivě sytější zelenou podle mě. :) Copy-paste tanky neřeším, pokud by teda do francouzského stromu toho Shermana nedali s US hvězdou. :D  Taky bych použil copy-paste na určité části strojů a dodělal jen to co nemám, naprosto logický a normální postup. Doporučuju si zkusit vymodelovat Shermana do poslední blbosti v 3D programech.. Fakt by se mi nechtělo srát 10x s jedním tankem. :) Já se pokoušel o IS2 1944 a T34 v SolidWorks.. Jak jsem měl už udělanej trup tak mi geniální Windows 10 zničil ovladače na grafiku a všechno složitější než otevření prohlížeče skončilo BSOD. :D No a u reinstallu zpět na wokna 8 jsem dal jak debil tvrdej reinstall s promazáním disku bez zálohy. :D 

• Sad 1
medal medal medal medal medal medal medal

8 minutes ago, Beatey said:

Jestli kupovali sériové stroje od amíků, tak by to odpovídalo - proč by to frantíci předělávali, když bylo vše - asi - na osvědčených místech.

Takže mě to připdá jak z faktického, tak z programátorského hlediska logické, že si vezmou už jednou "postavený" model...

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

34 minutes ago, Hombre5324 said:

Jestli kupovali sériové stroje od amíků, tak by to odpovídalo - proč by to frantíci předělávali, když bylo vše - asi - na osvědčených místech.

Takže mě to připdá jak z faktického, tak z programátorského hlediska logické, že si vezmou už jednou "postavený" model...

A co ta barva?

13 minutes ago, Beatey said:

A co ta barva?

Barva o_o?

No - já nejsem v tancích kovanej, co se kdy vyrábělo, ale tohle je, podle mě, poválečná slepenina, ne ?

Amíci to dodali v základovce a frantíci si to nastříkali podle věže a z barev z válečných skladů.... o_o... a máš to... :D

P.S. Anebo si přestříkali emerickou khaki na francouzkou khaki... každopádně barva nejezdí ani nestřílí ;)

To bude něco pro "kempery" budou zalezlí, pak zabijí až 12 tanků a zase zalezou. Jak to chce Gaijin s touhle pay2win hrou domršit příště. 

• Upvote 1
medal

3 hours ago, Hombre5324 said:

Barva o_o?

No - já nejsem v tancích kovanej, co se kdy vyrábělo, ale tohle je, podle mě, poválečná slepenina, ne ?

Amíci to dodali v základovce a frantíci si to nastříkali podle věže a z barev z válečných skladů.... o_o... a máš to... :D

P.S. Anebo si přestříkali emerickou khaki na francouzkou khaki... každopádně barva nejezdí ani nestřílí ;)

Já myslel to, že věž a trup má jiný odstín :016:

Ta barva ... nevím jestli se vůbec ten odstín vývojářům povedl .. 

Jak píšou,že ho plánovali do Egypta,tak bych spíš počítal s touto kamufláží

Spoiler

M4A4-AMX-13-latrun-1.jpg

a navíc, jestli byly Francouzské " gumy " ( slang .. důstojníci ) stejní magoři jak ti naši, tak by nikdy nedovolili, aby byl tank tak orezlý .. ;):DD

Spoiler

SncqPyg.jpg

Jinak jsem náhodou našel pár fotek,co dal na net někdo při návštěvě Izraelského muzea,jsou tam ty syrské Panzer IV aj. ... 

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3796825/Re_A_visit_to_the_Latrun_Tank_

• Upvote 1
medal medal medal

1 hour ago, Beatey said:

Já myslel to, že věž a trup má jiný odstín :016:

Mě to moc nepřipadá, že by byly jinak barevný... to je renderem - uvidí se ve hře. Třeba jsem barvoslepej...:D

Ale jestli to mysleli do Egypta, tak to moc vhodná kamufláž tedy stejně není.:dntknw:

Jak tomu mám rozumět, že zakoupením - nějakého - balíčku s francouzkým tankem budu mít přístup (někdy ?) do bety, ale zároveň, že francouzké tanky přijdou v aktualizaci 1.75, která je v běhu... ?

Osobně si myslím, že ta aktualizace bude do Vánoc - ale tak proč přístup do bety, na takovou chvilku.

Klasické lákadlo za peníze ?

2 hours ago, Hombre5324 said:

Jak tomu mám rozumět, že zakoupením - nějakého - balíčku s francouzkým tankem budu mít přístup (někdy ?) do bety, ale zároveň, že francouzké tanky přijdou v aktualizaci 1.75, která je v běhu... ?

Osobně si myslím, že ta aktualizace bude do Vánoc - ale tak proč přístup do bety, na takovou chvilku.

Klasické lákadlo za peníze ?

Přístup do "bety" znamená, že máš od začátku otevřený strom celý, zatímco ostatním bude odemykán postupně.

Edited by Beatey
  • Thanks 1

Reload 5–6 vteřin, takže stejný, jako u manuálně nabíjeného děla... jo, a kdy opravíte reload na Panterech? 9 vteřin, nějak moc ne?

medal medal medal medal medal medal medal

Proč moc? Ne moc velký prostor ve věži, dlouhé náboje poschovávané tak různě po tanku, mizerné držáky munice, které když se povolí a vyndá první náboj, tak v nich ostatní nedrží, přístup k některým schránkám jen při určitém natočení věže nebo jen z místa řidiče či radisty ...

• Confused 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

On 5. 12. 2017 at 6:07 PM, Gavinny said:

Stejný případ jako u italských letadel. Vezmeme Němcům stávající letouny, tedy copy-paste, a hned máme polovinu stromu. Dále vezmeme Folgore, upravíme jej na Veltro a ze stejného trupu, jen s malými změnami, vyrobíme Fiaty G.55. Potom uděláme opět copy-paste u F-84 a Befka. No a zbytek, těch pět letadel (Piaggio, Cant, G.91, Breda a Cr.32) už nějak sesmolíme. A tanky? Na ty rovnou rezignujeme, uděláme další copy-paste a jako jediný unikát použijeme tank vyrobený hráčem. 

Pořád má ještě někdo pocit, že Itálie není jen vyplakaným národem, zatímco Francie je skutečně dopředu připravovaný projekt?

• Haha 1
medal

56 minutes ago, Rarity_MLP said:

Stejný případ jako u italských letadel. Vezmeme Němcům stávající letouny, tedy copy-paste, a hned máme polovinu stromu. Dále vezmeme Folgore, upravíme jej na Veltro a ze stejného trupu, jen s malými změnami, vyrobíme Fiaty G.55. Potom uděláme opět copy-paste u F-84 a Befka. No a zbytek, těch pět letadel (Piaggio, Cant, G.91, Breda a Cr.32) už nějak sesmolíme. A tanky? Na ty rovnou rezignujeme, uděláme další copy-paste a jako jediný unikát použijeme tank vyrobený hráčem. 

Pořád má ještě někdo pocit, že Itálie není jen vyplakaným národem, zatímco Francie je skutečně dopředu připravovaný projekt?

Hlavně všechno honem rychle! Ať jsou za rok tři stromy!

10 hours ago, Floydos said:

Reload 5–6 vteřin, takže stejný, jako u manuálně nabíjeného děla... jo, a kdy opravíte reload na Panterech? 9 vteřin, nějak moc ne?

No na nevím, ale na schopné osádce se dokáže Panther přebít pod 8 vteřín, tedy ještě rychleji než T-34-85. Stejně tak Tiger.

• Jerson changed the title to M4A1 FL-10
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...