Jump to content

Změny v SB Eventech

Packal
 Share

Soudruzi zavedli upravené SB Eventy:

https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/1SNDxEoV1Yt_Y30x7JcSLdsXpQ_6IYfEotUGS3JPJxcw/pubhtml?gid=0&single=true

Ach jo. Rusové...

Francie společně s ruskem proti zbytku NATO. Boha jeho. To jsou ale blbci. Francie nebyla členem Varšavské smlouvy... :facepalm:

Edited by Packal
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

No spíš bych řekl, že to je takový nějaký balanc alá Gaijin a nic jiného bych zatím nehledal ...

Ale když si to načal,tak v letech 1946 - 1958 vznikla ve Francii tzv. Čtvrtá republika,kde hráli prim komanči a socani, až pak to vzal jako prezident do ruky de Gaulĺe, který to v roce 1945 položil ..

A jinak,Francie byla taková zlobivá dcera v NATO, silně dbali na svou autonomii a nedůvěřovali USA a v roce 1966 odešli ze struktury NATO, sice ne úplně ,ale dost výrazně ... 

Definitivně se vrátili do NATO v dubnu 2009 ... ale to jen tak na okraj,netřeba to rozvádět ;)

• Upvote 1
medal medal medal

jak já s láskou vzpomínám na doby kdy Sb fungoval stejně jako Rb, žádný švihlý seznamy, prostě si člověk vybral tank se kterým chce hrát a dal tlačítko do bitvy. občas jsem musel sice čekat ale mohl jsem hrát co jsem chtěl já, teď když chci hrát s třeba pantera D tak musím čekat pár dní než mi tam naběhne správná sestava

medal

15 hours ago, TAZmann said:

jak já s láskou vzpomínám na doby kdy Sb fungoval stejně jako Rb, žádný švihlý seznamy, prostě si člověk vybral tank se kterým chce hrát a dal tlačítko do bitvy. občas jsem musel sice čekat ale mohl jsem hrát co jsem chtěl já, teď když chci hrát s třeba pantera D tak musím čekat pár dní než mi tam naběhne správná sestava

No, tak při současných počtech bojové techniky, národů a hráčů by sis v SB vybral třeba Panthera D, dal bys tlačítko "do bitvy", a čekal bys pár hodin až dní na sestavení bitvy. A pak bys tady nadával, jací jsou v Gaijinu pitomci, když tě nechají vybrat si libovolný tank, ale ty se s ním do bitvy ani nemůžeš dostat, a ať to nějak vyřeší.

16 hours ago, Packal said:

Ikdyž, francouzi + rusové. Z toho mi vyplývá jediné - rusové prohráli a za trest dostali Francii. Ovšem přijít s touto teorií na hlavní forum, to si koleduji o banán, protože se nesmí ani naznačovat, že by rusové někdy něco prohráli...

A co když jde o variantu, kdy Rusové naopak vyhráli tak moc, že se zastavili až u břehů Atlantiku, ale část Německa připadlo Spojencům?

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

8 hours ago, Jerson said:

No, tak při současných počtech bojové techniky, národů a hráčů by sis v SB vybral třeba Panthera D, dal bys tlačítko "do bitvy", a čekal bys pár hodin až dní na sestavení bitvy. A pak bys tady nadával, jací jsou v Gaijinu pitomci, když tě nechají vybrat si libovolný tank, ale ty se s ním do bitvy ani nemůžeš dostat, a ať to nějak vyřeší.

A co když jde o variantu, kdy Rusové naopak vyhráli tak moc, že se zastavili až u břehů Atlantiku, ale část Německa připadlo Spojencům?

Za současné počty hráčů SB může PRÁVĚ ten systém přednastavených eventů a sad...

2 hours ago, Packal said:

Jak by mohlo NATO prohrát a přitom dostat německo?

Werwolf...??? :D

medal medal medal medal

20 hours ago, Jerson said:

Jersone ,

Za stávající stav v SB je vinen jen a jen GJ a nikdo jiný - tak dlouho se snažily SB odrovnat až se jim to povedlo . Pokud se dobře pamatuji tak ještě před 2 lety byl počet hráčů v SB 2x takový než je dnes.

Po " úpravách" a " zlepšeních" + odměny které vymyslel naprostý ocas - se nemůžeme divit , že počet hráčů hrajících výhradně SB prudce klesl a hlavně nový hráči kteří by SB letadla či tanky a letadla , hráli , prostě nenarůstá .

Mechanika hry , odfláknuté FM modely , naprosto nesmyslně postavené mapy nevhodné pro SIM a spousta dalších věcí - je příčina toho , že na SB hráči kašlou .

• Upvote 3
medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Ne ne ne, můžou za to hráči, protože to hrajou a vyžadují, aby Gaijin plnil, co slíbil a prohlašuje.

Super. V eventu, kde je maximálně Leo 1 A1, Chief Mk 5, M60A1 se najednou objevilo i T-62M-1. Jediný kompozit v daném setupu. Ale jinak jsem paranoidní a vymýšlím konspirativní teorie.

Proč tam potom nepřidají i Chiefa Mk10?

1411074495_shot2018_06_1915_52_40.thumb.

Edited by Packal

On 19/06/2018 at 06:14, Tomibar said:

Za stávající stav v SB je vinen jen a jen GJ a nikdo jiný - tak dlouho se snažily SB odrovnat až se jim to povedlo . Pokud se dobře pamatuji tak ještě před 2 lety byl počet hráčů v SB 2x takový než je dnes.

Myslíš, že hráči SB s přístupem "budu platit, až bude SB vypadat podle mých představ" nemají na rozhodnutí Gaijinu žádný vliv? Nevím kolik jich je a jaké je rozdělení zisků od hráčů podle preferovaných módů, ale pokud SB žere 50% lidských zdrojů a generuje méně než 50% příjmů, je rovnice celkem jasná. A při kauzalitě "menší rozvoj SB => menší platby od hráčů SB" se snadno roztočí spirála úpadku SB (skutečného nebo zdánlivého). 

SB mód byl přidán dodatečně na četné žádosti hráčů, když byla ve hře jen letadla, a s každým dalším rozšířením se ukazuje, jak moc náročná část na vývoj to je. Co ti na to mám říct víc. Kvůli SB ve WT jsem si nechal koupit letecké pedály a IR track, myslíš že podporuju nějaké jeho omezování?

• Upvote 2
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Tak ať rozpustí UI tým odpovědný za přesouvání tlačítka zleva doprava, změnu ikony a podobné kraviny, které stejně nic pozitivního nepřinesou, a posílí toho 1 nešťastníka, který má na starosti SB.

Edited by Packal
  • Upvote 1

Opravdu myslíš, že to dělá UI tým ? Nehledě ba to, že bys určitě nechtěl, aby lidé odpovědní za přesouvání tlačítek dělali na SB, podle toho jak hodnotíš jejich práci, ne? 

Při jejich prvním výplodu - přesunutí tlačítka "bitva" v hangáru uvedli, že to udělal UI tým. Nikde jsem nenapsal, aby se ti blbci přesunuli na SB, ale aby ten tým rozpustili a místo něho, aby posílili SB. Tedy aby alokovali více zdrojů na SB, ne aby tam přesouvali ty XXXX. 

• Upvote 1

14 minutes ago, Packal said:

Při jejich prvním výplodu - přesunutí tlačítka "bitva" v hangáru uvedli, že to udělal UI tým. Nikde jsem nenapsal, aby se ti blbci přesunuli na SB, ale aby ten tým rozpustili a místo něho, aby posílili SB. Tedy aby alokovali více zdrojů na SB, ne aby tam přesouvali ty XXXX. 

Ještě více než na SB bych se raději soustředil na mechaniku bitev v arkádách a realistických bitvách. Sice je to mimo téma, ale jak psalo více hráčů - změnit funkci a přidat druhy základen, např. bombardování táborů, železnic, měst, a spol.

Edited by TeglikCZ
medal

6 hours ago, Jerson said:

Myslíš, že hráči SB s přístupem "budu platit, až bude SB vypadat podle mých představ" nemají na rozhodnutí Gaijinu žádný vliv? Nevím kolik jich je a jaké je rozdělení zisků od hráčů podle preferovaných módů, ale pokud SB žere 50% lidských zdrojů a generuje méně než 50% příjmů, je rovnice celkem jasná. A při kauzalitě "menší rozvoj SB => menší platby od hráčů SB" se snadno roztočí spirála úpadku SB (skutečného nebo zdánlivého). 

SB mód byl přidán dodatečně na četné žádosti hráčů, když byla ve hře jen letadla, a s každým dalším rozšířením se ukazuje, jak moc náročná část na vývoj to je. Co ti na to mám říct víc. Kvůli SB ve WT jsem si nechal koupit letecké pedály a IR track, myslíš že podporuju nějaké jeho omezování?

Málo hráčů = málo zisků...

No a proč má SB málo hráčů??? No protože Gaijin a jeho "vylepšení"...

• Upvote 1
medal medal medal medal

No nevím, ale já jsem celkem spokojen,

1. - druhý top tier event je konečně hratelný za obě strany, když sověti dostali aspoň ten jeden jedinný tank, který má dálkoměr, tak můžou taky ničit na dva kilometry na jedinou ránu jako NATO a nepotřebují nástřel,  jen ten kompozit na hullu je stejně k ničemu, když jde prostřelit "šipkou" čelně jak nic a šipky mají snad všechny tanky tohoto eventu (btw cena opravy je taky nasolená). Každopádně do druhého top eventu bych přidal chieftaina 10.
  2. - Top Eventy jsou taky super, nemusím čekat další dva dny abych si zahrál topky. Stejně tak mi příjde, že se nyní nečeká 15 minut na bitvu 5 vs 5.  A také je to konečně vyrovnanější a dá se hrát za všechny, ikdyž mi příjde že event, kde jsou sověti bez frantíků, tak více vyhrává nato strana a u eventu kdy jsou sověti s frantíkama tak více vyhrávají oni ... což asi bylo v plánu aby se dalo hrát za obě strany ...

Jako já jsem s SB v WT spokojen, samozdřejmě vždy je co dolaďovat jako například chybějící sinaj, kterou jsem od updatu v top eventech nepotkal ani jednou, furt jen polsko, evropská provincie a rýn a berlín, kde jsou pouštní mapy, které se pro konflikty top tieru hodí? Dokonce bych si zahrál i tu itálii  ;)

Dokonce jsem si kvůli poslednímu updatu WT SB před pár dny koupil ultraširoký 34" monitor, protože jsem to do teď hrál na malém monitoru s rozlišením 1650x1080 což jsem měl asi oproti všem ostatním celkem velkou nevýhodu a poměr K/D u dalších odehraných bitvách se mi najednou razantně zvýšil :D ... u SB je jak to vypadá povinnost mít aspoň nějaký slušný monitor, aby hráč aspoń něco nastřílel a ne se plácat na tom co jsem měl do teď.

Jinak bych to shrnul a řekl bych, že SB super, konečně se s SB něco děje i na dalších eventech a ne jen na top eventu. A dá se hrát za všechny národy.

Edited by No107064
  • Confused 2
medal medal medal medal medal medal medal

T-62M-1 je zdrojem, nikoliv řešením problémů. Bez ní by se daly používat i stroje jako Magach, T114, Ru 251, KaJaPa, Leo 1 apod, ale pokud 3/4 rusů jezdí v tancích imunních vůči HEAT, všichni raději vytáhnou Leo A1A1, Type 74, M60 Rise atd. Tedy stroje s APFSDS municí a rázem se zase brečí, že proti šípům se nedá hrát (kdo tu měl jako první šípy, zatímco protivníci si o nich museli nechat min. 1/2 roku zdát?).

• Upvote 1

1 hour ago, Packal said:

T-62M-1 je zdrojem, nikoliv řešením problémů. Bez ní by se daly používat i stroje jako Magach, T114, Ru 251, KaJaPa, Leo 1 apod, ale pokud 3/4 rusů jezdí v tancích imunních vůči HEAT, všichni raději vytáhnou Leo A1A1, Type 74, M60 Rise atd. Tedy stroje s APFSDS municí a rázem se zase brečí, že proti šípům se nedá hrát (kdo tu měl jako první šípy, zatímco protivníci si o nich museli nechat min. 1/2 roku zdát?).

Takže ty chceš zase aby sověti v tomto eventu neměli jediný tank, kterým se dá lehce likvidovat nepřátelé na velké vzdálenosti? Stejně jako to je u druhé strany? Čili jelikož většina map je teďka rozlehlá na velké vzdálenosti tak naschvál aby sověti zase jenom pořád dokola prohrávali, protože by je všechno likvidovalo na vzdálenosti 1,5km a více na jednu ranu? :D:D
Btw jo sověti měli první šipky, jenže tenkrát ta šipka byla k ničemu, tankem prolítla a často minula cokoliv a kohokoliv a než znovu za těch 14 sekund přebil tak bylo po něm??????? Až přidali šipky u type74 tak už ty šipky při prolétnutí skrz tanku i tříšili a střepiny ničily vše uvnitř.

Ty bys nejradši aby sověti (které nemáš), tak jezdili v trakařích a házeli kameny, jen aby si snadno vyhrával, ale uvědom si, že kdyby všechno sovětům sebrali co ty chceš tak by si potom neměl proti komu hrát, protože kdo by chtěl hrát za národ co má evidentně všechno horší než ostatní?

Edited by No107064
  • Confused 2

Ty máš problém s odhadem vzdálenosti, že potřebuješ dálkoměr? Dlouhou dobu tu dálkoměry nebyly a taky se střílelo na velké vzdálenosti. Zvlášť je zajímavé, že to řešíš u rusů, kde díky šípům ti stačí mířit na 1,5km jen lehce nad a trefíš.

Západní technika byla sovětské nadřazena v poměrně podstatných detailech, ale na ty se tu příliš nehraje (světlá výjimka - rychlost couvání), není zde tedy důvod, uměle takto rusy zvýhodňovat. Stačí, jak to řeší Gaijin, ikdyž je to blbě a hnusné (air start IL-28, bezdůvodné přemístění zaměřovače Leo 2K na střechu, pouze HEAT u Leo 2, Type 90 atd.). Měli by konečně přidat jakž takž udělané systémy řízení palby a termální zaměřovače. Možná by jim v Rusku potom došlo, že jejich potenciální osvobození proletariátu západní Evropy by bylo hodně problematické a že to soudruzi s Sovětským svazem dopracovali a dobudovali tak daleko, kdy i armáda (která byla protěžována), měla techniku o 10 let pozadu oproti líným imperialistům...

Edited by Packal
  • Confused 2
  • Upvote 2

15 hours ago, Packal said:

osvobození proletariátu západní Evropy

Opravdu jsi chtěl napsat proletariátu?

19 hours ago, Packal said:

Ty máš problém s odhadem vzdálenosti, že potřebuješ dálkoměr? Dlouhou dobu tu dálkoměry nebyly a taky se střílelo na velké vzdálenosti. Zvlášť je zajímavé, že to řešíš u rusů, kde díky šípům ti stačí mířit na 1,5km jen lehce nad a trefíš.

Západní technika byla sovětské nadřazena v poměrně podstatných detailech, ale na ty se tu příliš nehraje (světlá výjimka - rychlost couvání), není zde tedy důvod, uměle takto rusy zvýhodňovat. Stačí, jak to řeší Gaijin, ikdyž je to blbě a hnusné (air start IL-28, bezdůvodné přemístění zaměřovače Leo 2K na střechu, pouze HEAT u Leo 2, Type 90 atd.). Měli by konečně přidat jakž takž udělané systémy řízení palby a termální zaměřovače. Možná by jim v Rusku potom došlo, že jejich potenciální osvobození proletariátu západní Evropy by bylo hodně problematické a že to soudruzi s Sovětským svazem dopracovali a dobudovali tak daleko, kdy i armáda (která byla protěžována), měla techniku o 10 let pozadu oproti líným imperialistům...

Takže si odpověděl, že chceš :D ne právěže vůbec nemám ale asi ty máš, když to zmiňuješ a hraješ jen s tanky co ho mají .... , protože když ještě nebyly dálkoměry tak to bylo o hráči co uměl, co přidali dálkoměry tak právě každé jelito nemusí umět ani mířit, takže ikdyž má člověk něco nastříleno a proti němu bude úplnej tupan, kterej pomale nic neumí tak ho dá na jednu ránu .... protože Dálkoměr.
JJ jinak souhlasím, že západní technika byla sovětské nadřazena, proto by pro balancování hry proto bych čekal, že budou mít sověti novější stroje aby se dorovnaly síly, ale ne naopak.

btw:

- zaměřovač u leo 2k je mi celkem jedno, prototypovej tank tam nemá co dělat, je tam jen na doplnění, protože nic jiného neměli ... stejně jako kpz, mtb atd ....

- a že leo2 a type90 má jenom heat je hloupost ... mají šipky a každý u lea2 a typu90 používá jenom šipky, proto jsou také hned na první úrovni modulů aby je hráči měli hned.

Sorry ale s tebou tohle nemá cenu řešit, ty tady všude kopeš a brečíš jen aby sověti dostali všechno horší, nebo nato něco lepšího jak sověti. Čili ty by si chtěl zkazit celou hru tak, aby byla hratelná jen za to co máš TY a nebereš ohledy na ostatní národy, které TY nemáš ... sorry, ale tohle je vrchol sobeckosti. Je to jen hra, tak se musí vybalancovat, aby bylo taky proti komu hrát. Být jedna strana co bude neustále prohávat tak je logický, že za ně nikdo nebude chtít hrát a bude radši hrát za tu stranu, kde má pomale jasnou výhru.

Edited by No107064
  • Upvote 1

On 25/06/2018 at 20:24, tomas_CZ said:

No tedy dělit tanky jestli má, nebo nemá dálkoměr :)

To vidím poprvé.

Ten modul je úplně k ničemu a ještě k tomu až na posledním řádku výzkumu. Tedy minimálně 300 dobrých her vzdálen.

Jo modul je úplně k ničemu :D, proto po přídání dálkoměrů do WT (myslím modulů) nastala razantní změna, kdy se s tanky s dálkoměry dalo ničit tanky na 2000m na jednu ránu :Dbez jakéhokoliv obstřelování. Kdy najednou šipky (která měla horší průraznost než obyč podkaliberní u lea a u všeho ostatního) takže střílet tou lepší, a i ta neměla výhodu, protože přesnost střelby je důležitější jak průraz.

- Na posledním řádku výzkumu ano aby tato výhoda nebyla hned od začátku

- dálkoměr byl hned po nářadí a hasičáku co jsem u nových tanků zkoumal jako první, dává obrovskou výhodu na velké mapy, které nyní převážně jsou. Změřit vystřelit a skrýt. Pokud se nepovede na poprvé tak s již nastaveným zaměřovačem opakovat (případně udělat korekci).

Edited by No107064
  • Like 1

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...