Jump to content

Změny v SB Eventech

Packal
 Share

On 12/07/2018 at 12:14, No107064 said:

... tady byl taky text - dlouhej ...

Proto se ani GJ nedivím, že je velmi obtížné udělat moderní letadla s naváděnýma střelama tak aby to bylo hratelné. Jak do toho sahá něco co za hráče dělá samo automaticky tak v multiplayeru, obzvláště u MMO to může být problém.

Ono to není jen o tom udělat naváděné střely, ono je to i o tom udělat pro ně mapy, protože přeci jen mají podstatně větší dostřel než hlavňové zbraně a to dokonce už i ty "pravěké", což teprve moderna s dosahem mimo vizuální dohled.

A stopro se podepisuju pod naprostou nezábavnost takové hry - střelba na pixel locknutej do radaru z X kilometrů, přičemž celá bitva by sestávala z poletování po mega mapě a snahy někde ten pixel na hranici dohlednosti najít a "locknout", případně pustit raketu nazdařbůh do chumlu fightujících ďáblů a doufat, že nesejmu parťáka.

medal medal medal

14 hours ago, BrutusOldman said:

Ono to není jen o tom udělat naváděné střely, ono je to i o tom udělat pro ně mapy, protože přeci jen mají podstatně větší dostřel než hlavňové zbraně a to dokonce už i ty "pravěké", což teprve moderna s dosahem mimo vizuální dohled.

A stopro se podepisuju pod naprostou nezábavnost takové hry - střelba na pixel locknutej do radaru z X kilometrů, přičemž celá bitva by sestávala z poletování po mega mapě a snahy někde ten pixel na hranici dohlednosti najít a "locknout", případně pustit raketu nazdařbůh do chumlu fightujících ďáblů a doufat, že nesejmu parťáka.

No, musím uznat, že v tomto máš naprostou pravdu. Dříve jsem se tady na fóru dosti dožadoval těchto letadel (Tier 6), ale už chápu, proč to tehdy nikdo nepodpořil. Absolutně by to nabouralo systém a gameplay hry, který je do nějakého toho III. tieru.. ehm... řekněme klidnější.. nikde se na nic nespěchá a v 500-600km/h má člověk i čas v klidu zamířit. Asi by nebylo úplně v pohodě, kdyby to najednou bylo třeba i 2.500km/h. Nemluvě o tom, že všechny ty rakety, kulomety a spol. by nejspíše dost snížily FPS. Od věci by na druhou stranu nebylo vlastnění těchto letadel POUZE A JENOM do misí, a i to by se muselo nějak šikovně vymyslet.

medal

42 minutes ago, TeglikCZ said:

No, musím uznat, že v tomto máš naprostou pravdu. Dříve jsem se tady na fóru dosti dožadoval těchto letadel (Tier 6), ale už chápu, proč to tehdy nikdo nepodpořil. Absolutně by to nabouralo systém a gameplay hry, který je do nějakého toho III. tieru.. ehm... řekněme klidnější.. nikde se na nic nespěchá a v 500-600km/h má člověk i čas v klidu zamířit. Asi by nebylo úplně v pohodě, kdyby to najednou bylo třeba i 2.500km/h. Nemluvě o tom, že všechny ty rakety, kulomety a spol. by nejspíše dost snížily FPS. Od věci by na druhou stranu nebylo vlastnění těchto letadel POUZE A JENOM do misí, a i to by se muselo nějak šikovně vymyslet.

Je to o zvyku, taky mi ze začátku přišly proudové stroje moc rychlé...

Pokud by je udělali dobře,tak prvních pár letadel s řízenými střelami by měly stejně jen 2 rakety a ty by se daly použít pouze když by ses dostal do pozice za protivníka,tak to bylo a fungovalo v reálu .. žádný head-on z raketami.. 

Podívej se na nějaké videa z jiných her na YT a uvidíš že se ty střely odpalují na krátkou-viditelnou vzdálenost,žádné " odpal a zapomeň " na dlouhou vzdálenost ..

( navíc , je známý reálný příběh souboje strojů nad zálivem Velká Syrta u Libye,kdy se utkaly F-14 vs. Su-22 , strojů,které těžko kdy ve hře budou,kdy Tomcaty střílely rakety  na 1500 metrů a obě Súčka šly do moře.. ) 

U těch proudových strojů je to taky o rychlejším uvažování při hře ,vzdálenost do 5 km už je dost krátká na nějaký klídek .. 

Uvidí se co nakonec nainstalují do hry a nemyslím,že by je asi zajímal názor naší komunity ;-) ,pokud bude hodně hráčů na interfóru volat po MiGu 21, tak ten MiG nakonec tak jako tak příjde.. 

Před časem proniklo z interního testování, že jsou tam problémy jak vyřešit zaměření cíle,upozornění před letící raketou,ochranu bombardérů a další věci ... je to prostě boj úplně jinou technikou... 

Takže si myslím,že je pro ně lepší instalovat letouny typu podzvukových lehkých  bitevních letounů a zajímá mně jak se poperou z instalací vrtulníků do hry .. na armádní straně jich mají dost,od vrtulníků v podstatě civilních ,jen z naroubovanými raketnicemi a kulomety až po čistě bitevní stroje.. navíc do námořních bitev by se námořní typy bojových vrtulníků hodily docela dobře ...

----------- 

... anebo se úplně pletu a Gaijin nás něčím překvapí ... ;)

medal medal medal

On 14/07/2018 at 12:59, Night_Trapper said:

Před časem proniklo z interního testování, že jsou tam problémy jak vyřešit zaměření cíle,upozornění před letící raketou,ochranu bombardérů a další věci ... je to prostě boj úplně jinou technikou... 

To upozornění před raketou u letadel si myslím, že by nemělo být až tak složitý ... ale co teprve u tanků? Jestli se teda WT posune dále, až k systému aktivní ochrany tanku.

Edited by No107064
medal medal medal medal medal medal medal

Už to vidím - WT se stane moderní hrou, na WW2 se úplně zanevře a hratelnost půjde stále níž a níž. Začínám dost vážně uvažovat, že přidávání moderní technologie nebude zas taková výhra.

• Confused 1
medal

18 minutes ago, TeglikCZ said:

Už to vidím - WT se stane moderní hrou, na WW2 se úplně zanevře a hratelnost půjde stále níž a níž. Začínám dost vážně uvažovat, že přidávání moderní technologie nebude zas taková výhra.

Přidání čehokoli poválečného byl krok zpět. Kdyby z WT tyhle moderní "kraviny" vzali a udělali jim jejich vlastní hru a WT nechali jen jako "válečnou" (+/- nějaký ten rok před a po ní) tak by udělali jedině dobře.

medal medal

Upozornenie na raketu? Čože? Nepredbiehate trocha? Bavíme sa o air to air raketách? AIM-9, K-13 sú predsa IR rakety. RWR by nemal byť problém, problémom sa stane radar, prvé ECM. Myslím, že Gaijin toto nezvládne, to je na implementáciu príliš zložité a nemáme ani mapy. (tie sa vzdy dajú spraviť) 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Jako takhle ..

Když se podíváš na cokoli,co už Gaijin implementoval do hry,tak je to uděláno zjednodušeně a uživatelsky příjemně .. ( nebudu dumat nad tím proč a jak,prostě to tak je,Gaijin se tak rozhodl,tečka ! ) 

( Např. před časem tady Packal řešil, funkci bez bublinkového torpéda ráže 610 mm " Long Lance "  .. když se podíváš na streamy z CBT lodí, uvidíš tam,že plující torpéda jsou značená barevnou přerušovanou stopou a viditelnou pro všechny .. takže jediný rozdíl bude,že možná budou mít větší účinnost na poškození lodí,než Americké torpédo ráže 533 mm, které bude funkční a bez poruch, to bude tak jediný rozdíl .. )

- radar už ve 2 módech v podstatě ve hře je ,to jsou ikony na mapě, markery nad letouny atp... ( které by se mohly zvlášt' v RB taky upravit,ale o tom někdy jindy .. ) 

Bude snaha radar nějak implementovat do SB ? .... začít by mohli třeba jen těmi radary pro noční stíhače,které už jsou dávno ve hře ... :dntknw:

- no a co se týká těch řízených střel, nečekám víc než boj na krátkou vzdálenost,kdy budeš muset udržet zaměřené letadlo na nějakém zaměřovači v kokpitu,

nebo možná budou instalovat nějaký zjednodušený HUD displej,který se spustí po přepnutí na rakety, nějaká klávesa ve stylu jak jsou Schrage music ...

no a nějaké zjednodušené upozorn'ující pískání ,bzučení , na vystřelenou řízenou střelu ... 

- RWR systém,to máš jestli se dobře dívám ,tak až od letounu F4-Phantom II a to je letoun,kdoví jestli ho vůbec někdy dají .. 

- ECM systém je relativně úplně sci-fi moderní věc ... 

Spíš bych řekl a někde jsem to i četl,že mají problém s ochranou bombardérů .. 

- fléry ... to je poměrně moderní věc a elektronické rušení taky

Takže bych si dokázal představit,že by řízené střely měly aktívní dosah nerfnutý na max cca 3 km a třeba taková Tu-4 by měla naroubovánu letounovou střelu KS-1 Komet ( viz obrázek ), 

a mohlo by to fungovat takto

... Tu -4 by letěl na nějakou vzdálenost odkud by mohl vystřelit tu střelu,vystřelil by a pak by se pohled  přepnul na tu střelu, něco takového,

tak jak bylo to naváděné torpédo v tom aprílovém ponorkovém  eventu,

že by jsme ovládali řídicí plochy té střely do zásahu báze nebo nějaké lodi ,nebo  nějakého cíle ....

a pak by se pohyboval v prostoru kde by ho chránila posílená vlastní AAA nebo by už konečně vyřešili,

aby měl stíhač něco z ochrany vlastních bombardérů ... no a stíhač z týmů oponentů by se musel přiblížit na vzdálenost pod ty 3 km , aby měl šanci na zásah bombardéru řízenou střelou a ještě celou dobu letu té střely držel cíl v zaměřovači .. možná posledních 100 -200 metrů by bylo nějakou formou auto-zaměření, jakože simulace IR hlavice ... 

Nečekám zde,žádné složité věci blížící se akurátně realitě ... na to jsou jiné simulátory ... 

-----------------------

.... ale celé to je čistě moje vlastní špekulace, která múže být naprosto mimo ... ;)

Spoiler

as-1%2001.jpg

Edited by Night_Trapper
medal medal medal

- RWR bola súčasťou snáď od Mig-21PFM (1965?)

-ECM určite od Mig-21bis (cca 1973) - nie som si istý či nebol na skoršich verziách 

Tanky tu máme z r. 1985. 

- Bavíme sa len o boji na kratku vzdialenosť, pri odpale IR rakety zo 6-tky pri nízkych G/uhloch nábehu 

- o BVR sa ani nemá cenu debatiť, toto je mimo. Gaijin by musel kvôli pár strojom implementovať radary, spomínaný jammer(v závislosti od typov lietadiel) , RCS a kopu, kopu vecí, ktoré jednoducho nedokáže. Aby som bol presnejší, tá práca im za to nestojí.. 

- ochrana bombardérov je utópia a (aj môj) nesplnený sen.. 

Je mi jasné, že z WT simulátor nemôžme očakávať (dokazom sú lietadlá WWII) , ale obávam sa prílišného zjednodušenia vo forme druhotriednych androidových arkád. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

5 hours ago, KaTo_DC said:

Přidání čehokoli poválečného byl krok zpět. Kdyby z WT tyhle moderní "kraviny" vzali a udělali jim jejich vlastní hru a WT nechali jen jako "válečnou" (+/- nějaký ten rok před a po ní) tak by udělali jedině dobře.

To je právě komplexnost, nemusíš hrát moderní když nechceš ... můžeš hrát WW2 tanky nebo moderní, nebo stejně tak si můžeš odskočit zahrát letadla a pak i lodě ... nemluvě pak o třech modech ... to je to, že ve WT si člověk prostě může hrát to co chce a má při tom z čeho vybírat v jedinné hře.
A WW2 bych řekl, že už je celkem dost kompletní, bral bych spíš více map, nebo variant daných map, aby do WW2 nezačali přidávat prototypy a nedopadlo to jak WoT ... kde se na bojišti vzácně objeví něco co skutečně bojovalo .... kolikrát i něco co vůbec existovalo.

43 minutes ago, Marcus_V said:

- RWR bola súčasťou snáď od Mig-21PFM (1965?)

-ECM určite od Mig-21bis (cca 1973) - nie som si istý či nebol na skoršich verziách 

Tanky tu máme z r. 1985. 

- Bavíme sa len o boji na kratku vzdialenosť, pri odpale IR rakety zo 6-tky pri nízkych G/uhloch nábehu 

- o BVR sa ani nemá cenu debatiť, toto je mimo. Gaijin by musel kvôli pár strojom implementovať radary, spomínaný jammer(v závislosti od typov lietadiel) , RCS a kopu, kopu vecí, ktoré jednoducho nedokáže. Aby som bol presnejší, tá práca im za to nestojí.. 

- ochrana bombardérov je utópia a (aj môj) nesplnený sen.. 

Je mi jasné, že z WT simulátor nemôžme očakávať (dokazom sú lietadlá WWII) , ale obávam sa prílišného zjednodušenia vo forme druhotriednych androidových arkád. 

Jo,taky bych to nějak takhle viděl .... 

- ochrana bombardérov je utópia a (aj môj) nesplnený sen ... 

ale mohli by s tím trochu už něco udělat .. i když , když se díváš na celý koncept hry,tak je to v podstatě o použití letadel jako taktického CAS

- Tanky tu máme z r. 1985.

... s tímhle si ale drobet nadělali do kalhot ...  když už tu dali tyto stroje a řeší se aktivní ochrana kompozit a kdoví co ..

tak hráči preferující letouny a lodě můžou klidně žádat toto ... je
to rok 1985

Spoiler

USS_Josephus_Daniels_CG27_5.jpg?17311736 USS_Josephus_Daniels_CG27_4.jpg?17311736

a toto 

Spoiler

j3ban44vxdfebjsmwipu.jpg

Edited by Night_Trapper
medal medal medal

47 minutes ago, No107064 said:

To je právě komplexnost, nemusíš hrát moderní když nechceš ... můžeš hrát WW2 tanky nebo moderní, nebo stejně tak si můžeš odskočit zahrát letadla a pak i lodě ... nemluvě pak o třech modech ... to je to, že ve WT si člověk prostě může hrát to co chce a má při tom z čeho vybírat v jedinné hře.
A WW2 bych řekl, že už je celkem dost kompletní, bral bych spíš více map, nebo variant daných map, aby do WW2 nezačali přidávat prototypy a nedopadlo to jak WoT ... kde se na bojišti vzácně objeví něco co skutečně bojovalo .... kolikrát i něco co vůbec existovalo.

Obávám se, že nemáš pravdu. Já nemohu hrát WW2 NEBO moderní, ale díky MM jsem nucen hrát DOHROMADY WW2 a moderní. Sám víš, že od BR 5 a výš je to už míchaný.

Ano, můžu se držet "dole" na 4,7, ale tím jsem ochuzen o "koncové" WW2 stroje. Kdyby to byly dvě hry, tak "já" a mě podobní si zapneme WW2 hru a lidi co chtějí do Vietnamu, Koree a Iráku si zapnou tu druhou. Chápeš?

edit: Sakra, jsem v Simu, kde neznám sestavy, já se bavím o RB. Tímto se omlouvám za lehký offtopic.

Edited by KaTo_DC
  • Like 2
medal medal

No, tak takhle by mohli vypadat simulátorové bitvy tanků ve War Thunderu. :lol2: Sice nevím, jak moc těžké na ovládání by to bylo, ale simulátoru by se to podobalo určitě více! :good:

medal

On 18/07/2018 at 16:36, KaTo_DC said:

Obávám se, že nemáš pravdu. Já nemohu hrát WW2 NEBO moderní, ale díky MM jsem nucen hrát DOHROMADY WW2 a moderní. Sám víš, že od BR 5 a výš je to už míchaný.

Ano, můžu se držet "dole" na 4,7, ale tím jsem ochuzen o "koncové" WW2 stroje. Kdyby to byly dvě hry, tak "já" a mě podobní si zapneme WW2 hru a lidi co chtějí do Vietnamu, Koree a Iráku si zapnou tu druhou. Chápeš?

edit: Sakra, jsem v Simu, kde neznám sestavy, já se bavím o RB. Tímto se omlouvám za lehký offtopic.

jj v simu tam to není tak, že si vybereš hodně dobrý tank, ale ono to proti tobě lupne ještě mnohem lepší tanky, takže nakonec by si měl ten nejhorší tank z bitvy, v simu jsou sestavy strojů. Top eventy jsou 3 období, jedno těsně po válce, pak tak cca střed studený války a pak až k závěru studené války. Což je super, proto jsem taky přešel na sim a hraji jenom sim ... nemám kdy se rozčilovat, že to proti mě hodilo mnohem lepšího nepřítele, protože vím co to proti mě maximálně může hodit, takže když mám a vezmu si top tank za daný národ tak si zahraji mnohem lépe jak v například v RB s MM.

Ale máš pravdu, že by se to mělo rozseknout na WW2 a post war (myslím bitvy s MM), že pokud máš WW2 tank, tak by proti tobě měl stát taky WW2 tank. Stejně tak u letadel pokud máš Me 262 tak by si neměl bojovat proti Migům 15 (nebo apsoň dřív to tak bylo, dlouho jsem letadla nehrál, ale potenciál 262ky se nedal využít k čemu byl ve skutečnosti postaven)
Také přece jen když jede Tiger 2 a proti němu BMP1čka tak to vypadá fakt hloupě.

Edited by No107064

Při takovém nastavení by si závěrečné fáze WW2 nezahrál žádný hráč za USA, protože by proti němu stálý samé Tigery II. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

To neví výmluva. Já bych jen rád viděl, jak by si ten MM na konci války lidé představovali. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

3 hours ago, Jerson said:

To neví výmluva. Já bych jen rád viděl, jak by si ten MM na konci války lidé představovali. 

Snadno - WW2 by byla zakončena mírnou poválkou, která byla reakcí na tebou zmíněné hrůzyplné Tigery II.

medal medal

Právě jsem vyzkoumal Leopard 2K. S Panzerem 4 J :DD Namísto prémiového SLA který hnije v garáži, páč nejsem zvědavej na to hrát s tím po boku Leopardů proti T-54, BMP, M60 a AMX 30. Asi tolik k hratelnosti Němců na vyšších rancích. Dobrovolně tam vleze jen magor. A pak můžou RBčkáři brečet, že to tam háže bitvy mix všech proti všem. Bodejť, když za "některé" národy by hrál jen masochista.

Edited by KGRP
  • Like 2
  • Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...