alfakappa 166 Report post Posted August 3, 2018 Sim modda trackir kullanan var mı? Bende var ama çok verimli kullanamıyorum. Ayarlarıyla ilgili sıkıntım var. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TR_Veteran78 5 Report post Posted August 4, 2018 Ben kullanıyorum ama sizinki ile aynı olmayabilir.Genel kurallar aynı ise yardımcı olmaya çalışırım.sizin kullandığınız 3 ledli kendinizin yaptığımı? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 4, 2018 Yok hocam, para verip aldım orijinal trackir'i, Konntrollerde sorunum var. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TR_Veteran78 5 Report post Posted August 6, 2018 ona iyi para vermişsindir. Ben EDtracker pro + open track yazılımı ile kullanıyorum. Kontrol derken? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 6, 2018 (edited) Ben de kendim yapmıştım önce. Ama sağa sola bakınca düzgün bir geçiş yoktu. Hoplaya zıplaya kayıyordu görüntü. Ayarları beceremeyince kıydım paraya. Sorun şöyle. Tam yukarı bakamıyorum. Belli bir açıdan yukarısını göremiyorum. Videolarda görüyorum insanlar bakışlarını düşman uçağına sabitleyip ona göre manevra yapıyorlar. Sanki başlarını milim oynatmıyormuş gibi düzgün bir şekilde takip ediyorlar. . Bende o nokta sabit kalmıyor. Edited August 6, 2018 by alfakappa Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
UnicornKnight 295 Report post Posted August 6, 2018 Track Clip Pro bundle aldın ve kullanıyorsan default ayarlarda bile hemen hemen hiç sorun yaşamaman lazım. yok eğer standart paketle gelen şapkaya monteli reflektörle kullanıyorsan bulunduğun ortamın doğrudan güneş ışığı almayan bir yer olması gerekli, fakat bu noktada da akşamları zaten bir sorun çıkarmamalı? bir de eğer Track Clip Pro kullanıyorsan TrackIR'nin konumunu monitör üzerinde sola daha yakın konumlandırman gerekiyor, reflektörlerle ise böyle bir durum söz konusu değil. (fotoğraftaki PS3 Eye tam ortada bulunuyor) ayarlar tarafında ise geçen yıl geldiğinden beri bu şekilde, yani herhangi bir değişken olmaksızın kullanmaktayım. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 7, 2018 (edited) Clip pro değil hocam, şapkaya takılıyor. Işıkla ilgili sorun yok. Hareketler gayet akıcı. Sadece 90 derece yukarı bakamıyorum. Bakış açım en fazla şu kadar: Edited August 7, 2018 by alfakappa Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
UnicornKnight 295 Report post Posted August 7, 2018 şapkanın/kepin tereğini biraz daha aşağıya indirip (görmeni/görüşünü engellemeyecek kadar en ön kısmı olabildiğince aşağıya doğru eğip) F12 ile merkezledikten sonra tekrar dener misin? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 8, 2018 21 hours ago, UnicornKnight said: şapkanın/kepin tereğini biraz daha aşağıya indirip (görmeni/görüşünü engellemeyecek kadar en ön kısmı olabildiğince aşağıya doğru eğip) F12 ile merkezledikten sonra tekrar dener misin? Fark etmedi. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
UnicornKnight 295 Report post Posted August 9, 2018 sizdeki konfigürasyonda bir sıkıntı olduğu muhakkak, zira ben merak edip özellikle de bolca günışı alan şu saatler itibariyle denediğimde her ne kadar Track Clip Pro'daki kadar başarımı yüksek ve tutarlı olmasa da şapkada bulunan Track Clip ile bir sorun yaşamadığımı gördüm. hocam şöyle yapalım isterseniz. eğer ki "ben uğraşabilirim, yaparım" derseniz bir ara elimdeki sırasını bekleyen diğer işlerden fırsat bulup vaktim olduğunda size Track Clip Pro'nun kilit/önemli noktadaki ölçüleri aynı olan bir modelinin (aşağıda beyaz renk ledlerle hazırlayıp TrackIR5'i edinmeden evvel OpenTrack ile kullandığım örneğinin karşılaştırmalı fotosuna yer verdim) gövdesini 3D printer'da basıp yollayayım (bedelsiz, sadece kargo ücretini siz ödersiniz) siz piyasadan temin edeceğiniz Osram SFH485P kızılötesi emitörler ve birkaç gerekli iki üç şeyle daha (ikili AA batarya kutusu, direnç, makaron vs) çalışır hale getirip bir de onunla denersiniz. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 9, 2018 Gönderdiğiniz videodaki ayarlar tam istediğim ayarlar. Emeğiniz ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Öncelikle ayarları değiştirerek deneyeyim. Mutlaka sizdeki gibi hareketliliği yakalarım diye düşünüyorum. Gövdeyi print etmeden önce trackir ile ayarlarınızın bir kaç screenshot'ını bana atarsanız öyle deneyeyim. Olmazsa sizin dediğinizi yapalım. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
UnicornKnight 295 Report post Posted August 9, 2018 hocam muhtemelen yazılımı tamamen kaldırıp yeniden kurarsanız ayarlarda yaptığınız değişiklikler sıfırlanacaktır -ki birkaç mesaj yukarıda da belirttiğim gibi ben ayarlarda kutusundan çıkarıp kullanmaya başladığım günden bu yane hiçbir değişiklik/özelleştirme yapmadım. hatta merkezleme tuşunu bile Steam'in ekran alıntısı tuşuyla çakıştığı halde değiştirmedim, gittim Steam'in ekran alıntısını F11'e atadım. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 9, 2018 Yazılımı silip tekrar yükledim ama değişmedi. Ama kırmızı okla gösterilen yerdeki ayarı değiştirince süper oldu. Ama sorun şu ki bu ayarı koruyamıyorum. Oyunu açınca sarı okla gösterdiğim "default" kısmı. "smooth"a dönüyor ve ayar bozuluyor. Default'u nasıl kaydedebilirim? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
UnicornKnight 295 Report post Posted August 9, 2018 default'a kaydedemezsiniz, onu bir çeşit fabrika ayarı olarak görün. kendiniz bir profil yaratıp buna tanımlayabilir ve bunun üzerinden kullanabilirsiniz. (mesela War Thunder profilini bu şekilde değiştirebilirsiniz) 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
alfakappa 166 Report post Posted August 10, 2018 Bir şekilde default olarak kaydettim ve mükemmel oldu. SB'de de denedim. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...