Jump to content

LuftMaus
 Share

Pierwszy smiglak w ruskim drzewku.Lata jak srednio wywazona ceglowka. Na starcie wyposazony w 96 rakietek niekierowanych

Spoiler

01b4sRh.jpg

ktore nawet sa w stanie cos zrobic jak trafia oraz plujke sztuk jeden. Plujka ma podobna skutecznosc do japonskich ryzomiotek z pierwszej ery (na podstawowych pestkach).

W przeciwienstwie do pierwszopoziomowego amerykanca mozemy sobie wybadac jakies bombki (na choinke, swieta SoonTM) oraz ... uwaga, uwaga - ATEGIEEMY! (burgery w pierwszym smiglaku tego nie maja!)

Spoiler

mODnL93.jpg

OwKCvPX.jpg

problem w tym ze same rakietki kosztuja 32K RP:facepalm: ( + 2x14K RP na wymagane poprzednie modyfikacje - coby nie bylo nam za wesolo)

Sam smiglak kosztuje jakies 700K SL , 200K SL szkolenie zalogi i 800K SL za kwalifikacje lvl expert)

Staty dla RB i AB:

N7HEYFx.jpgIZDwcRA.jpg

Jak wystartujemy sobie jako pierwszy pojazd na RB w bitwie mieszanej powinnismy byc przygotowani na wsciekly ostrzal z kmow.. oj nie lubia czolgisci smiglakow, bardzo nie lubia..

(zobaczymy jak sie Falangi (ATGM) sprawuja jak toto w koncu wybadam, bo w lotach testowych byly swietne ;) 

Podsumowujac:

Po 10 dniach klepania zadanek (ezmode w bitwach mieszanych RB) dostajemy mozliwosc zakupu (za calkiem sporo kasy) malouzytecznej zabawki ktora niewiele robi ale za to pada od byle pestki (a ostrzal i hejt przyciaga jak magnes) Do tego (ze wzgledu na koszt naprawy na RB) zajefajna maszynka do wtapiania lewkow..

Na niepremkowym koncie i bez talizmanu dogrindowanie sie do czegos fajnego (tzn ATEGIEEMOW ;) to bedzie jakas masakra...

Na eventowych arkejdach jest karma dla helikopterow ktore robia BRRRRRT!

Na eventowych erbekach jest karma dla wszystkiego co lata (i robi BRRRT! lub palnie z ATGM) do odgryzania sie plujka nie daje rady 

Na mieszanych erbekach (BR 9.0, gratulacje...) jest karma dla wszystkiego co ma kaema na dachu lub dysponuje rakieta kierowana (wspominalem juz o zacnej zwrotnosci na poziomie cegly? ) A, i bedziemy grac na 10.0 bo abrams)

A po za tym..

jakis taki miekki ten smiglak3KfNsn8.jpg(taa..ciekawe czemu..)

byle pestke oberwie i zalicza lot w strone gleby (dosc krotki zreszta :( ) wszystko jest od niego szybsze twardsze i lepiej manewruje, a i duzo mocniej gryzie.

28K RP wymeczone w 2 dni klupiac naziemki, probujac lapac bazy, zaliczajac moze 2 zestrzelenia i jednego tanka pacnietego rakietkami na mieszanym RB

Bez kierowanych na 9.0 nie daje se rady, a tymczasem burgerek ktory robi BRRT! ale nie ma rakietek na stocku ma 7.7...:lol2:( i pancerz!!!)

edit:

Pytanie: ciekawe czemu tego smiglaczka nie widuje sie za czesto na evencie.. a i w kolejkach na RB duzo wiecej burgerow?

Odpowiedz: bo do chlopiec do bicia, nie ma czym oddac, do tego powolny nielot, latwo mu sprzed nosa zwinac capa, naziemke a zamiast fragow lapiemy asysty

jakby ktos sie zastanawial czy istnieje cokolwiek gorszego gameplayowo niz francuskie rezerwy -  zdobywanie rakiet kierowanych na tym smiglaku bez premki i talizmana :( 

(kierowanych jeszcze nie mam, jedyne 24 k expa brakuje wiec nie wiem jak toto sie na mieszanych sprawdza)

jak ktos chce sie bawic smiglakami niech se lepiej odkryje burgera (robi BRRRT!) albo kupi premke :P  (albo se kupi kierowane za wrony jak sie na to ktos nastawil)

obnizyc mu BR i koszt naprawy bo obecnie to jakies nieporozumienie (podbic do 9 dopiero po odkryciu falangi)

edit2:

Mi-24A - ilosc RP potrzebna do odkrycia ATGM 103 K (rakiety 37K +2 x 33K na potrzebne modyfikacje)

dalej jeszcze lepiej - Mi-24V ma kierowane dopiero na trzecim tierze, a nie jak poprzednicy na drugim...

a na start zapewne plujka + niekierowane (gdybam, nie mam nie wiem :V)

ktos tu narzekal na dlugi nieznosny grind i ze czolgisci maja przechlapane bo czesci i gasnica?:016:

zdjecia maszyny:

mi-4_33.jpgMi-4AV_02.jpg

jak dla mnie jako dozbrajana wersja smiglaka transportowego powinien byc lolkiem do zdobycia w evencie jako rare (wyszpadlowany ofc ;) ) niekoniecznie premium..a drzewko powinno zaczynac sie od hindow (lub jakiegokolwiek smiglaka bojowego) a nie transportowca bez pancerza z plujka za pomoca ktorej mozemy wklepac se rakietki kierowane.. o ile gdziekolwiek dolecimy

edit:

ATEGIEEMY TO JEST TO! wlasciwosci lotnych nie poprawiaja ale nasz smiglak w koncu zaczyna cos robic!

wystarczy nie dac sie ustrzelic, zawisnac, poprzegladac sobie otoczenie w poszukiwaniu potencjalnego celu za pomoca baardzo fajnej kamerki z duzym zoomem (i automatycznym dalmierzem*), odpalic kierowane paskudztwo i utrzymac wrazego tanka w celowniku :lol2: 

*dalmierz sie bardzo przydaje bo zasieg naszego zdalnie sterowanego paskudztwa to jakies 4 km

Nie polecam, najgorsze smiglo  w grze - BR 9.0 brak atgm na start i nie lata

kobra lepsza do bicia innych smiglakow a skowronek ma atgm na start  i lata niepoeownywalnie z ta cegla (BR ten sam)

Edited by LuftMaus
  • Like 6
medal medal medal medal medal medal medal

31 minutes ago, Gerappa285 said:

Nie miałbym nawet jednej cechy pozytywnej do niego prócz tego że expi i zarabia jako tako na siłę, zrobię drzewko rosyjskie i nigdy do niego nie wrócę

czyli cos beda musieli w smiglach poprawic, bo widuje tematy zwracac kase :S

2 minutes ago, RideR2 said:

Co do Hinda, w WT da się tak startować :D

joy i wylaczony instruktor?

47 minutes ago, LuftMaus said:

joy i wylaczony instruktor?

Ta.

Nie chciało mi się wtaczać na pas startowy :v

47 minutes ago, LuftMaus said:

czyli cos beda musieli w smiglach poprawic, bo widuje tematy zwracac kase :S

Na devie jest dużo zmian na plus jeśli chodzi o FMy, ale nie wiem jak jest na AB / RB bo instruktor nie potrafi latać helikopterami, a i nawet nie chciało mi się sprawdzać w tych trybach, sprawdzałem tylko w SB.

Edit.

Właśnie sprawdziłem i w Mi-4 też można tak startować :D 

Edit 2

Z instruktorem i Mouse Aimiem też da się tak wystartować.

Edited by RideR2
  • Like 1
  • Thanks 1
medal medal medal medal

startuje i laduje na hovering bo czasem tak smiglaka buja ze masakra (hover czasem tez nie dziala i wysokosci ani wznoszenia nie umie utrzymac)

hmm na sterowaniu realistic niby lata lepiej ale magiczny przycisk hover nie dziala :S

Edited by LuftMaus

Właśnie dziś sobie dobiłem do hugokopterów i faktycznie ten mi4 to dramat ten instruktor to padaka ledwo co wychyle w przód i kopter zaczyna tańczyć makarene. W sumie cieszę się że nie wymieniłęm moich gadzingąbek an hinda D może lepszy byłby...

• Like 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

1 hour ago, LuftMaus said:

hmm na sterowaniu realistic niby lata lepiej ale magiczny przycisk hover nie dziala :S

Realizm, nie wszystkie helikoptery miały takie rzeczy :V

Chociaż ruskie powinny mieć, sprawdź trzeci tryb stabilizacji.

• Thanks 1
medal medal medal medal

1 hour ago, RideR2 said:

Realizm, nie wszystkie helikoptery miały takie rzeczy :V

Chociaż ruskie powinny mieć, sprawdź trzeci tryb stabilizacji.

Mi-4 ma  2 tryby (trza se bylo najpierw zbindowac SAS toggle), w drugim jest o niebo lepiej - przestalo rzucac a sterowanie wysokoscia to lekki wychyl w przod lub tyl i praca przepustnica :) 

hind ma 3 - na pierwszym buja, na drugim smiglak utrzymuje kat ustawiony wychyleniem joya, na trzecim sam wraca do poziomu )))

moge zawisnac i latac po prostych bez makareny )))

3 hours ago, RideR2 said:

instruktor nie potrafi latać helikopterami

paskudnie toto zrobili

ehh zebym jeszcze wiedzial jak ustawic toggle controls tylko do przelaczania pomiedzy mouse aim a full,przelacznik tylko na kamerke do sterowania ATGM / widok zewnetrzny i celownik wiezyczki/atgm  ustawic pod mysz w  widoku zewnetrznym to by bylo pieknie ;) 

1 hour ago, Hacketoo said:

Właśnie dziś sobie dobiłem do hugokopterów i faktycznie ten mi4 to dramat ten instruktor to padaka ledwo co wychyle w przód i kopter zaczyna tańczyć makarene. W sumie cieszę się że nie wymieniłęm moich gadzingąbek an hinda D może lepszy byłby...

na trybie testowym lata duzo lepiej niz Mi-4.. a i ATGM na start ma i nie trza grindowac

Wreszcie zrobiłem "Falangi" dla Mi-4 i to była prawdziwa droga przez mękę. Jeśli mam powtarzać tą procedurę z Mi-24 to chyba uprzejmie podziękuję za dalsze grindowanie śmigłowców. Tym bardziej że wiertolotowy FM proponowany przez gadzinę to jakiś ponury żart. Głównie gram w bitwy mieszane i na początku miałem wrażenie że śmigłowce będą ciekawym urozmaiceniem tego trybu rozgrywki ale teraz patrząc z perspektywy czołgu ale i śmigłowca wygląda to trochę inaczej. Wiertolot z ppk jest praktycznie nie do ruszenia z żadnego pojazdu naziemnego, z zestawami przeciwlotniczymi i wyrzutniami rakiet włącznie. Może bezkarnie tłuc co chce sam będąc poza zasięgiem wszystkiego co na ziemi i tylko uzupełniać amunicję. Jedyne realne zagrożenie to samoloty. Z kolei śmiglaki tylko z niekierowanymi rakietami (vide AH-1G) to przeciwnik na poziomie bota albo i łatwiejszy dla każdego czołga. Mam nadzieję że to tylko pierwsze testy i w przyszłości coś się zmieni, może zasięg ppk śmigielników, może jakieś naziemne zestawy z rakietami przeciwlotniczymi?

• Like 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

11 minutes ago, piotrusg19 said:

Wiertolot z ppk jest praktycznie nie do ruszenia z żadnego pojazdu naziemnego, z zestawami przeciwlotniczymi i wyrzutniami rakiet włącznie.

o ile wisisz nad helipadem i stamtad klupiesz tanki, jakikolwiek przelot nad polem bitwy = instant zgon od km/rakieta 

może jakieś naziemne zestawy z rakietami przeciwlotniczymi?

Talbot sie tak jakims rakietowcem bawi, zobacz se jego sygnaturke:lol2:

Wreszcie zrobiłem "Falangi" dla Mi-4 i to była prawdziwa droga przez mękę.

jedynie falangi ratuja tego smiglaka przed bezuzytecznoscia...

12 minutes ago, piotrusg19 said:

Mam nadzieję że to tylko pierwsze testy i w przyszłości coś się zmieni,

mam nadzieje ze w niedalekiej przyszlosci..do poprawki BRy, instruktor, uzycie w mieszanych RB , dmg model, eventy dedykowane..

dorzuc spostrzezenia tu:

https://forum.warthunder.com/index.php?/forum/1492-the-valkyries-closed-section-for-beta-testers/

moze cokolwiek zmienia :016:

38 minutes ago, LuftMaus said:

o ile wisisz nad helipadem i stamtad klupiesz tanki, jakikolwiek przelot nad polem bitwy = instant zgon od km/rakieta 

Większość o ile nie wszyscy tak właśnie robi. Na początku udało mi się zdjąć jakieś UH-1C rakietą z T-64BV ale teraz to nie wchodzi w grę, tak się wycwanili. Dlatego zmniejszenie zasięgu śmigłowcowych rakiet coś by mogło pomóc.

Edited by piotrusg19

czasem na poczatku meczu mi bt5 jakis cwaniak w smiglaku probuje pogonic tymi niekierowanymi rakietkami ))) dosc szybko go zdejmuja z kmow...

co do samych ATGM:

zeby to znerfic do gleby wystarczy zabrac SACLOS ktory byl w wersji P a nie M i uwalic zasieg do  4Km ;)  Mki podobno jeszcze byly sterowane joyem, nie wystarczalo utrzymywanie wrazego  tanka w celowniku

ale wtedy caly fun i sens uzywania smiglaka pojdzie w diably..

ntw01_95-4f75ff5c.jpgna ta gazetke i pewien artykul powoluja sie stronki ktore przegladalem nr 3/95

oraz Szulc T. ”Radzieckie ppk”. Nowa Technika Wojskowa nr 8 i 9/1996.

Its older version, the 9M17M, was guided manually by commands from the pilot tracking its flight. Its 9M17P version is guided semiautomatically by an on-board Raduga-F set, the operator's sole task being to keep the target within field of view of the sight eyepiece.

https://fas.org/man/dod-101/sys/land/row/at2swatter.htm

https://wikivisually.com/wiki/9M17_Fleyta

http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/2457/126/3M11-9M11-3M17-9M17-Falanga

Edited by LuftMaus

29 minutes ago, LuftMaus said:

czasem na poczatku meczu mi bt5 jakis cwaniak w smiglaku probuje pogonic tymi niekierowanymi rakietkami ))) dosc szybko go zdejmuja z kmow...

Mi udało się nawet ustrzelić jakiegoś ślepego BMP2 wystrzeliwując całą serię 96 rakiet ale info "JEDNOSTKA PRZECIWNIKA ZNISZCZONA" dostałem już na tle swojego płonącego wraku. Poza tym celowanie z tych niekierowanych sieczkarni to jakaś porażka, o ile w Mi-4 to jeszcze można jakoś przycelować z widoku celownika pilota to Cobrze G rakiety lecą gdzieś wysoko ponad celownik.

39 minutes ago, LuftMaus said:

co do samych ATGM:

zeby to znerfic do gleby wystarczy zabrac SACLOS ktory byl w wersji P a nie M ;)  Mki podobno jeszcze byly sterowane joyem, nie wystarczalo utrzymywanie wrazego  tanka w celowniku

ale wtedy caly fun i sens uzywania smiglaka pojdzie w diably..

Mogli by też zwiększyć zasięg tych niekierowanych do, powiedzmy 1.5-1.8 km bo tej chwili żeby w ogóle mieć jakąś szansę na trafienie czegokolwiek  trzeba podlecieć na 500-600 m a to = pewny zgon zanim zdążysz wycelować

trza by sprawdzic w sekrit dokjumints jaki mialy zasieg

dzisiaj probowalem latac (w locie testowym :P)i pruc salwami rakiet na predkosci ~300 km/h nawet jakos idzie tylko przycelowac i ustawic trza sie wczesniej i tylko przeleciec ;) 

burgerowych smigiel nie mam, lewkow styklo tylko na pare tankow i ruskiego smiglaka :S zbieram na hinda, 25 % RP wbite, 200k lwow w kieszeni:lol2:

3 minutes ago, LuftMaus said:

trza by sprawdzic w sekrit dokjumints jaki mialy zasieg

dzisiaj probowalem latac (w locie testowym :P)i pruc salwami rakiet na predkosci ~300 km/h nawet jakos idzie tylko przycelowac i ustawic trza sie wczesniej i tylko przeleciec ;) 

burgerowych smigiel nie mam, lewkow styklo tylko na pare tankow i ruskiego smiglaka :S zbieram na hinda, 25 % RP wbite, 200k lwow w kieszeni:lol2:

Jeśli chodzi o zasięg to w tej chwili jest max 1000m (jeśli sobie ustawisz bo standardowo to chyba 400) i rakieta pierdut => wybucha. W samolotach to spokojnie wystarcza ale wiertolotach to trochę mało.

7 hours ago, LuftMaus said:

Mi-4 ma  2 tryby (trza se bylo najpierw zbindowac SAS toggle), w drugim jest o niebo lepiej - przestalo rzucac a sterowanie wysokoscia to lekki wychyl w przod lub tyl i praca przepustnica :) 

hind ma 3 - na pierwszym buja, na drugim smiglak utrzymuje kat ustawiony wychyleniem joya, na trzecim sam wraca do poziomu )))

moge zawisnac i latac po prostych bez makareny )))

Aktualnie 2 tryb jest bardzo nierealistyczny, aż takiej stabilizacji te helikoptery nie miały i będzie to poprawione w 1.83.

3 tryb pewno też będzie zmieniony.

1 to po prostu tryb manualny bez żadnego wspomagania.

• Thanks 1
medal medal medal medal

7 hours ago, RideR2 said:

Aktualnie 2 tryb jest bardzo nierealistyczny, aż takiej stabilizacji te helikoptery nie miały i będzie to poprawione w 1.83.

jak poprawia instruktora i latanie ustrojstwem to niech se zabieraja ;) 

jak na razie latanie tym dranstwem nie przypomina tego co na filmie )))

4 minutes ago, LuftMaus said:

jak poprawia instruktora i latanie ustrojstwem to niech se zabieraja ;) 

Nie zabiorą, po prostu inaczej będzie działać ten tryb.

medal medal medal medal

23 minutes ago, LuftMaus said:

niech zrobia cokolwiek  byle smiglak nie tanczyl macareny (tu nastepuje wizualizacja smiglowca wyginajacego smialo smigla w rytm piosenki) - za duzo kawy o poranku a @Hacketoo  podrzucil zryty pomysl mojej chorej wyobrazni..

Uh, jak latałem na SB w locie testowym to ciężko mi było się w nim rozbić, mimo że robiłem dość "szalone" manewry.

medal medal medal medal

na testowych tez mi sie lepiej latalo i ni bylo jaj ze wciskam hover a smiglak idzie w dol ;P

nie no padne, czolg mi smiglaka uwalil jak wyladowalem na helipadzie (sands of sinai z 3ma capami), marzenie czolgistow o eksterminacji lataczy na lotniskach spelnione:lol2:

Edited by LuftMaus

bug z hoverem u mnie

w sumie tylko w locie  jak sie wlaczy lapie.. jak startujesz z helipada idzie zaoszczedzic nerwow (tak samo po zejsciu na ziemie - jak se sam startnie na trybie hover to juz macareny nie tanczy)

26 minutes ago, Gerappa285 said:

ogólnie one są za kruche i myślę że to naprawią.

jak gracze to pozglaszaja.

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...