Jump to content

Tryb AB EC

AdBl0k
 Share

W patchu 1.85 dodano ten świetny tryb. Naturalnie spawn kosztuje połowę naprawy. Bitwa zajmuje od 8 do 25 minut, limit jak na EC - 3h.

Helipady i bazy można niszczyć ATGMkami, zwykłymi rakietami (ok. 90 hydr potrzeba do tego), czy zwykłymi bombkami. Głównie ta aktywność prowadzi do zwycięstwa, konwoje czy przewagę powietrzną mało kto robi.

Jedyny problem jaki tutaj zauważyłem to wróg wyposażony w AAM, nie polecam grania bez słuchawek czy głośników.

Do tego zalicza tutaj zadanka do eventu, więc polecam jak ktoś potrzebuje zdobyć 2x Unguided.

Edited by AdBl0k
  • Like 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Enduring Confrontation na AB?

Hmm... mam miesane uczucia. Ale to chyba na plus że dodają coś rzeczywiście nowego.

Swoją drogą na pamiętając dawny rozwój konkurencji to takie elementy jak chociażby przesuwanie odstrzelonych wież po powierzchni to były "kluczowe", którym się chwalono na lewo i prawo.

Tutaj takie elementy (jak i ten EC BA) to są przemycane po cichu jakby to był temat do wstydu.

• Like 2
medal medal medal

polecam do grania smiglakiem zamiast dedykowanych trybow

generalnie spoko tylko moznaby scenariusz rozszerzyc uwzgledniajac mozliwosci smigiel i ilosc przewozonej demokracji )))

On 22/12/2018 at 01:49, AdBl0k said:

Helipady i bazy można niszczyć ATGMkami, zwykłymi rakietami (ok. 90 hydr potrzeba do tego), czy zwykłymi bombkami. Głównie ta aktywność prowadzi do zwycięstwa, konwoje czy przewagę powietrzną mało kto robi.

przewage powietrzna porobilem bo przez przypadek wpadlem w strefe

no i ustrzelilem pare wrazych kobrów )))

warto tez wejsc do pokoju gdzie jest najmniej burgerow lub minimalna ilosc graczy ;) 

medal medal medal medal medal medal medal

5 hours ago, LuftMaus said:

polecam do grania smiglakiem zamiast dedykowanych trybow

A nie, nie...

Moje zainteresowanie grą śmiglakami jest takie same jak barkami i kajakami.

Czyli żadne.

• Haha 2
medal medal medal

Według mnie super pomysł. Mam AH-1G i gdyby nie ten tryb, ta padlina za ok 1 milion SL gniła by w hangarze. Nie dało by się na innym trybie expić. Pancerne bitwy dla tego to magia, zasięg rakiet 300m więc jakakolwiek walka praktycznie odpada, a na helikopterowe RB nie dało się praktycznie wejść.

Jedyne co mogli by zmienić to większą wytrzymałość helipadów tak żeby bitwa która w teorii może trwać 3 godziny, w rzeczywistości trwała dłużej niż 30min.

• Like 3

Parę pytań:

Co to jest to EC i o co w tym w ogóle chodzi?

Czy żeby grać w helikoptery muszę mieć wybadany czołg i samolot V ery, czy wystarczy tylko jeden z tych dwóch? Kupić na pewno mogę, pytanie czy mogę grać?

Czy jak sobie kupię takie fruwadło i wezmę dajmy na to czołgową rezerwę, to już mogę być prawilnym uczestnikiem rozgrywki wysokoerowej w trybie mieszanym, czy ślimak poszedł po rozum do głowy i zrobił jakieś ograniczenia?

medal medal

Potrzebujesz byle jaki pojazd V ery w danym drzewku. Śmiglate EC to spam rakiet na bazy, można przekraść się jak nie weźmiemy domyślnego spawnu i takie tam. Niestety włączyli na 3 dni i tyle po nim :crying: 

Edit: @LuftMaus, przywrócili, i to na zawsze! :good: 

Edited by AdBl0k

10 hours ago, kowan69 said:

Co to jest to EC i o co w tym w ogóle chodzi?

o samo EC pytaj przybysza, on w tym najbardziej siedzi (ale na symce)

z mojego punktu widzenia: dluzsze mecze wincyj baz i naziemek , mniej klimbfestu i brak znacznikuf

a, mozesz tez sobie postrzelac do grajkow bo mecz sie tak szybko nie konczy

(na RB lotniczym tez sie czasem pojawia, wtedy sie biore za latanie na dedykowanym trybie lotniczym)

muszę mieć wybadany czołg i samolot V ery, czy wystarczy tylko jeden z tych dwóch?

wystarczy 1 z dwoch

Czy żeby grać w helikoptery

co rozumiesz przez sformulowanie "grac w helikoptery" 

tzn do czego zamierzasz uzywac wiertalota?

Czy jak sobie kupię takie fruwadło i wezmę dajmy na to czołgową rezerwę, to już mogę być prawilnym uczestnikiem rozgrywki wysokoerowej w trybie mieszanym

w zasadzie to musisz miec w lineupie dowolny pojazd naziemny zeby cie na mieszane wpuscilo, aczkolwiek obowiazku uzycia pojazdu naziemnego nie ma - smiglaki startuja z niekierowanymi rakietami od poczatku meczu.

chyba ze chcesz miec PPK to juz wtedy trza zdobyc jakies pkt (cap and fly chyba wystarczy)

czy ślimak poszedł po rozum do głowy i zrobił jakieś ograniczenia?

raczy-pan-artowa-milordzie.jpg

10 hours ago, AdBl0k said:

przywrócili, i to na zawsze! :good:

to niech se zabierajo spowrotem ten niegrywalny badziew i przywracajo poprzednia wersja

• Like 1

Dla "rezerw" jest grywalne, ja jeszcze nie odblokowałem żadnego drugiego śmigłokoptra. Ale zauważyłem, że zaliczenie przewagi powietrznej liczy się jako cap, a kille z kamery od ategieem liczy jako kill z uzbrojenia defensywnego.

Cóż miałem tą nie~przyjemność grać w tym trybie. Chyba odzwyczaiłem się od :facepalm:  trybu Arcade gdzie helki wiszą nad helipadem wroga tłukąc je rakietami, odczekując kilkanaście sekund na odrodzenie amunicji i znowu tłuką. I to ma być atrakcja. Chyba dla ogarniętych inaczej. Współczuję zachwytów.

• Like 1
  • Confused 1
medal medal medal

34 minutes ago, Cpt_deVril said:

Chyba odzwyczaiłem się od :facepalm:  trybu Arcade gdzie helki wiszą nad helipadem wroga tłukąc je rakietami, odczekując kilkanaście sekund na odrodzenie amunicji i znowu tłuką. I to ma być atrakcja.

Że co?

Helikoptery w tym trybie nie mogą się przeładowywać w powietrzu (tylko główne działko/karabin mogą).

medal medal medal medal

• 3 weeks later...

Znalazłem nowy sposób na grindowanie helikopterów.

1. Czekasz aż ci wpadną jakieś dobre bootery na RP (czyli np. taki jak ostatnio dający 70% RP więcej na 25 bitew)

2. Robisz Golden Wagery/a by wbić 200 GE (najlepiej grając czołgami)

3. Aktywujesz boostera

4. Kupujesz konto premium na jeden dzień

5. Wbijasz na AB EC i farmisz :D 

(uprzedzam że taki grind może spowodować poważne uszczerbki na zdrowiu psychicznym)

Po jednym dniu grindowania tyle udało mi się wbić (przed tym brakowało mi 150 000 RP do AH-1F):

Spoiler

AH-1Z oczywiście bez żadnych ulepszeń, skończyłem grać po tym jak go wbiłem, po locie testowym stwierdzam też że to nic specjalnego i wolę AH-1F.

shot_2019.01.19_02.25.44.jpg

shot_2019.01.19_02.25.51.jpg

Szczerze to już chyba mi starczy grindowania na ten miesiąc.

Co do samego trybu, nie jest tak źle jak myślałem, jak latasz z głową to da się nawet farmić naziemne cele za linią frontu.

Nadal ludzie cisną prosto w stronę helipadów, ale nie jest już tak źle jak kiedyś i bitwy trwają zwykle 1 godzinę, czasem 1 godzinę i 30 minut.

@LuftMaus

Da się latać Mi-4 w tym trybie?

Ja jeszcze nie próbowałem, ale widziałem że niektórym jako tako szło grindowanie.

Edited by RideR2
  • Thanks 1
medal medal medal medal

13 hours ago, RideR2 said:

Da się latać Mi-4 w tym trybie?

kilka widzialem, jak sie trzymasz zdala od kobr to costam masz szanse ugrac. jak juz dofruniesz do naziemek i nic ci ich sprzed nosa nie ukradnie ;) 

hinda a bez ppk tam troche meczylem, nawet idzie cos ubic

mi-4 sam nie uzywalem w abec

Tryb jest fajny, tylko denerwują mnie śmigłowce z rakietami powietrze-powietrze. Odpali rakiete i nie można już się obronić (chodzi mi głównie o pierwsze śmigłowce np: AH-1G)

Edited by KociarzGamer
medal medal

On 29/01/2019 at 15:48, H4cket said:

Idealny tryb na grind jak się dobrze ugra godzinna sesję to ładnie idzie 200k-300k sreberek zysku tylko trzeba uważać z braniem boosterków na to, raz tak przewaliłem boosterki 200% i 300% bo akurat mnie wrzuciło na koniec rozgrywki.

Po prostu wchódź w to okno z wyborem bitew i wbijaj do tych co trwają już 0-20 minut.

Osobiście też nie polecam grać na mapie Tunezja, strasznie słabo się tam gra helikopterami, nie da się praktycznie nigdzie ukryć, za to na Zhengzhou można latać przy glebie (między drzewa lub odrobinę powyżej) i rzadko kto cię widzi jak tak latasz, a samemu można każdego mistrza (czyli typowego gracza w AH-1Z i Mi-24/35) co lata na 500-1000m alt wysnajpić używając ATGM.

On 22/01/2019 at 13:17, KociarzGamer said:

Odpali rakiete i nie można już się obronić (chodzi mi głównie o pierwsze śmigłowce np: AH-1G)

No właśnie tylko helikoptery z V ery mają ten problem, na VI już każdy może się bronić, Mi-24 mają flary i ten moduł który uniemożliwia "lockowanie" jeśli go zainstalujesz, AH-1F ma też ten OP moduł od "lockowania", a AH-1Z ma flary.

W sumie nie wiem jak jest z niemieckim sprzętem, chociaż pewno bardzo marnie.

Zauważyłem że czasem gra tworzy bitwy tylko z helikopterami z V ery, ale to bardzo rzadko się zdarza, jak dotąd chyba tylko w dwóch takich grałem (wtedy wszystkie helikoptery z VI ery są zablokowane i nie można ich używać).

medal medal medal medal

On 31/01/2019 at 12:28, Shub_Niggurath said:

Słabo się w to gra. Przepaść pomiędzy śmiglakami z i bez pocisków AA jest olbrzymia. Poza tym nie widać dymu z rakiet innych graczy, co jest w sumie dość głupie.

No wiesz, AH-1G jest lepszy w walce do 1km od nawet AH-1Z i AH-1F, 2x7mm jest po prostu OP.

Jak nim latałem gdy grindowałem do AH-1F to starałem się zawsze z głową do tego podchodzić, czyli używać terenu na Zhengzhou i flankować wszystkich.

No chyba że latasz Mi-4, albo o zgrozo niemeckim sprzętem (który jest najgorszy w AB EC) to wtedy raczej dużo nie zrobisz.

Aktualnie chyba tylko Hindy (A wersja może nie aż tak bardzo, chociaż ma ATGM w porównaniu do AH-1G) i AH-1 są w pełni grywalne w tym trybie.

Edited by RideR2
medal medal medal medal

Akurat gram hindem, także aż takiej tragedii nie ma. Ale ręce opadają jak się trafi na śmigła, które są dla mnie po prostu nietykalne ze względu na pociski AA. Teren staram się wykorzystywać jak się da, ale czasem trzeba wyjść powyżej poziomu drzew. No i zastanawiałem się czemu tak ginę od AH-1G, ja mu z gatlinga 20mm, a tam tylko hity a w zamian dostaję oneshota :x

4 hours ago, Shub_Niggurath said:

Akurat gram hindem, także aż takiej tragedii nie ma. Ale ręce opadają jak się trafi na śmigła, które są dla mnie po prostu nietykalne ze względu na pociski AA.

Którym Hindem? D? Czasem ten Hind D premium nie jest zbugowany i ma ten moduł od blokowania AAMów?

Widziałem ostatnio bug reporta gdzie gościu pokazywał że żaden AAM nie może go trafić mimo że ten helikopter nie ma tego modułu, ani też nie widać w modelu 3d.

Na twoim miejscu bym to wykorzystał i grindował jak najszybciej helikoptery ruskie bo jestem pewien że niedługo to naprawią i wtedy każdy Mi-24V/P i AH-1Z będzie cię zdejmować na hita.

No i wiesz, AH-1F też nie ma rakiet AAM a sobie doskonale radzi.

4 hours ago, Shub_Niggurath said:

No i zastanawiałem się czemu tak ginę od AH-1G, ja mu z gatlinga 20mm, a tam tylko hity a w zamian dostaję oneshota :x

AH-1G może używać działko 20mm pod skrzydłem które jest znacznie lepsze od tego montowanego w AH-1F i AH-1Z, może nawet trafiać z 1.5-2 km i dość bardzo uszkadzać helikopter.

Helikopter ten ma też OP 2x7mm które szczerze jest lepsze niż 1x20mm w AH-1F i AH-1Z bo po prostu ma znacznie większy RoF i jest znacznie celniejsze, działają po prostu jak railgun do 1 km, a i nigdy się nie przegrzewają.

medal medal medal medal

19 hours ago, RideR2 said:

Którym Hindem? D? Czasem ten Hind D premium nie jest zbugowany i ma ten moduł od blokowania AAMów?

Widziałem ostatnio bug reporta gdzie gościu pokazywał że żaden AAM nie może go trafić mimo że ten helikopter nie ma tego modułu, ani też nie widać w modelu 3d.

Na twoim miejscu bym to wykorzystał i grindował jak najszybciej helikoptery ruskie bo jestem pewien że niedługo to naprawią i wtedy każdy Mi-24V/P i AH-1Z będzie cię zdejmować na hita.

No i wiesz, AH-1F też nie ma rakiet AAM a sobie doskonale radzi.

AH-1G może używać działko 20mm pod skrzydłem które jest znacznie lepsze od tego montowanego w AH-1F i AH-1Z, może nawet trafiać z 1.5-2 km i dość bardzo uszkadzać helikopter.

Helikopter ten ma też OP 2x7mm które szczerze jest lepsze niż 1x20mm w AH-1F i AH-1Z bo po prostu ma znacznie większy RoF i jest znacznie celniejsze, działają po prostu jak railgun do 1 km, a i nigdy się nie przegrzewają.

Ano premium Hind. Może już naprawili, bo AAM trafiają mnie jak chcą :X

On 03/02/2019 at 13:17, Shub_Niggurath said:

Ano premium Hind. Może już naprawili, bo AAM trafiają mnie jak chcą :X

No to nie bądź typowym "Hindowcem" i po prostu lataj z głową ))))

Edited by RideR2
medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...