Jump to content

SA.313B Alouette II

PANzer
 Share

Z zalet:
cichy, posiada KM z których przy dużej fantazji można ubić samolot albo Mi4, w którym siedzi wsciekły na Ciebie  tankista bo wcześniej klupnąłeś mu jego ulubiony tonk.
Ma PPk na start co prawda tylko 4 i z niewielkim zasięgiem ale daje radę.

Wady:

wolny ale można się podkraść ( Fulda daje sporo możliwości smyrania pomiędzy drzewami.
mocno przeszklony kokpit tak, że bez klimatyzacji nie ujedziesz a przycisku do uruchomienia nie znajdziesz, pilot spocony nie jest już taki świeży ;) i zrelaksowany
Jak wincyj polatam to się wpiszę ponownie.

A tak na serio: linia niemieckich Helków daje możliwości użycia Amerykanskich jak i Sowieckich heli tak więc dla mnie jest ok no i nie masz traumy po Mi4 @LuftMaus pewnie potwierdzi

Edited by Cpt_deVril
  • Upvote 1
medal medal medal

29 minutes ago, Cpt_deVril said:

Ma PPk na start co prawda tylko 4 i z niewielkim zasięgiem ale daje radę.

3km czyli poprawnie dla tych ppk (wg wiki, instrukcji m isie szuakc nie chcialo)_

do tego brak stabilizacji o ile pamietam wiec kapke nim miota (na sterowaniu full control etc)

na anglojezycznych psioczyli na zasieg ppk to ze wolny i miekki, a i te rakietki co ma to raczej przeciwpiechotne

30 minutes ago, Cpt_deVril said:

i nie masz traumy po Mi4 @LuftMaus pewnie potwierdzi

jakby od pocztaku dali EC i jakies normalne wymagania RP do grindu to bym traumy nie mial

te smutne dedykowane tryby dla helkow nie nadawaly sie do latania mi4, a tanki dawal rade klupac bez problemu (ppk ftw)

Mi-4 bylby spoko jako lolkowy gift z ppk na starcie do klupania tankow, a drzewko powinno zaczynac sie od Mi-24A

• Like 2
medal medal medal medal medal medal medal

• 4 weeks later...
Guest

Najgorszym bym go nie nazwał, lecz ze względu na uzbrojenie, mobilność i brak opancerzenia to raczej maszyna do Hit and Run. Czyli lecimy na pole bitwy i z 3 osoby kasujemy czołgi z PPK. Z daleka nie ma sensu bo zasięg nie wystarcza, a celowanie jest trudne. Podczas takiego przelotu skasowałem raz 3 czołgi, więc nie wydaje mi się, żeby to była słaba maszyna. Strąciłem również Miga-15 (albo 17), po prostu zawisłem w miejscu i kręciłem się wokół niego, seria z KMów i w końcu się rozbił. Na Cobrze czy Hindzie takie manewry są nie do wykonania.

17 hours ago, ShizoPL said:

Chyba jeden z najgorszych jak nie najgorszy helikopter nie kupuj go. Czasem jak nim gram mam myśli samobójcze 

Za to masz doskonały widok z kabiny :) więc nie ma co narzekać. Zawsze doszukuj się pozytywów.

Edited by Cpt_deVril
medal medal medal

• 4 months later...
  • 1 year later...
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...