Jump to content

Kilka porad

Fury_K7
 Share

Postanowiłem ustawić sobie sterowanie symulacyjne na śmigłowcu. Jako że mam tylko AH-1G to od niego zacząłem.

Generalnie ustawiłem wszystko ale mam dwa problemy: Czy jest jakikolwiek celownik dla rakiet? Jak ustawić obracanie wieżyczką?

Sterowania wieżyczką z widoku pilota nie ma. Jest tylko z widoku strzelca (a z widoku strzelca nadal można sterować helką).

Tutaj to już naprawdę można grać w dwie osoby przy jednym kompie :D

Przy okazji - widok strzelca na pierwszej Kobrze przełącza na widok strzelca, natomiast na premiowym Mi-24 w sowieckim drzewku zachowuje się jak zmiana kamery (każda po kolei) zamiast przełączyć konkretnie i tylko na widok strzelca.

(nie mam helek, tylko bawiłem się na locie testowym)

• 2 weeks later...

Jak wszędzie indziej ja mam pod V, a standardowo było toto pod shiftem :P. Na symce da się co prawda wsadem latać ale i tak manewrować myszka się nie da. Pamiętaj o włączeniu asyst do lotu to chyba pod H było na dumping jak chcesz spokojnie pyrkować. Ja tam hugokopterami latam z m+k nie wiem jak wygląda sytuacja z joystickiem :P.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 4 months later...

Panowie, może mi ktoś coś doradzi. Chodzi mi o tryb SB. W trybie zawisu wchodzę w widok celownika rakiet ATGM, robię zbliżenie na cel i odpalam rakietę. W tym momencie tak mi miota kamerą/celownikiem jak szatan, że tracę orientacje. Muszę cofnąć zbliżenie żeby zorientować się gdzie rakieta sobie leci, odszukać cel, który wcześniej wypatrzyłem i jak zdążę to celownik na niego nakieruje zanim rakieta gdzieś się sama rozbije. Nie wiem czemu tak mi się robi. Na RB jest wszystko normalnie, trzymam celownik na celu, odpalam rakietę, kamera stabilnie w bezruchu, rakieta leci, a na symulacji jakby śmiglak kopa w bok dostał przy strzale. Próbuje na testowym wyłapać jakieś różnice w sterowaniu, ale nie wiem od czego to zależy. Mam poustawiane wszystko tak samo, tylko pod SB na joyu. Może coś źle robię, coś mam nie ustawione czy ki diabeł? :dntknw:

Jest możliwość żeby ktoś podesłał jakiegoś screena ze swoich ustawień sterowania? Miałbym jakiś ogólny podgląd na to czy wszystko mam dobrze ustawione i co trzeba, czy czegoś nie mam pominiętego, co akurat jest ważne. Wydaje mi się, że  raczej wszystko inne mi pasuje, tylko nie potrafię rozpracować tego szarpnięcia celownikiem. Oglądając jakieś filmiki na yt widzę, że u wszystkich działa to prawidłowo tylko nie u mnie. 

Edited by Locox
medal medal medal medal

• 4 weeks later...

Pograłem i ten tryb jest niegrywalny. Śmigłowce 8.0 br walcza z 10.0 br. Spam ka50 ktorej strzelają z takiej odleglosci, że nic nie moge zrobić.

medal medal medal medal medal

Nie ma sensu grać teraz helkowego AB EC niczym innym jak Ka-50. Jest gorzej niż gdy wypuścili Tigery. Jak dowiedziałem się co dodają to na prędce robiłem Tigera UHT premkowym Mi-24P bo wiedziałem że po patchu będzie tragedia. Może za miesiąc się to trochę unormuje. A i obecnie nie ma czegoś takiego jak darmowy grind helek. Albo kupujesz premke albo nie grasz. Przy czym USA nie mają odpowiedniej premki a Niemiecki Mi-24P jest eh, wyczerpujący do gry. W chwili obecnej nie odważył bym się grindować niczym innym jak Ka-50 a za jakiś czas może Francuski Tiger.

Edited by GamiV
medal medal medal

14 minutes ago, Blady_Sandej said:

Jest jakaś opcja żeby w zawisie na stałe pochylić lekko nos maszyny w dół? 

Dopiero wracam z zagranicy i dziś wieczorem próbuje ka-50 ale widziałem problem...blady ja będę shiftem go bujał na wystrzał (bo rozumiem że o to Ci chodzi...czy o strzelanie z wysoka z tigerów) tak czy siak shift na bujanie w przód...trzeba będzie jeszcze zobaczyć czy da się czułość ustawić...ostatecznie ustawię hotasa i joyem bedzie trzeba

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal

13 hours ago, Ahnkoo said:

Dopiero wracam z zagranicy i dziś wieczorem próbuje ka-50 ale widziałem problem...blady ja będę shiftem go bujał na wystrzał (bo rozumiem że o to Ci chodzi...czy o strzelanie z wysoka z tigerów) tak czy siak shift na bujanie w przód...trzeba będzie jeszcze zobaczyć czy da się czułość ustawić...ostatecznie ustawię hotasa i joyem bedzie trzeba

No, będziemy kombinować. Dzięki

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...