Fury_K7 854 Report post Posted May 5, 2019 Postanowiłem ustawić sobie sterowanie symulacyjne na śmigłowcu. Jako że mam tylko AH-1G to od niego zacząłem. Generalnie ustawiłem wszystko ale mam dwa problemy: Czy jest jakikolwiek celownik dla rakiet? Jak ustawić obracanie wieżyczką? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LuftMaus 6,185 Report post Posted May 6, 2019 (edited) chcesz powiedziec ze sterowania wiezyczka jeszcze nie dodali? Edited May 6, 2019 by LuftMaus 2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightwolf_ 980 Report post Posted May 6, 2019 Sterowania wieżyczką z widoku pilota nie ma. Jest tylko z widoku strzelca (a z widoku strzelca nadal można sterować helką). Tutaj to już naprawdę można grać w dwie osoby przy jednym kompie Przy okazji - widok strzelca na pierwszej Kobrze przełącza na widok strzelca, natomiast na premiowym Mi-24 w sowieckim drzewku zachowuje się jak zmiana kamery (każda po kolei) zamiast przełączyć konkretnie i tylko na widok strzelca. (nie mam helek, tylko bawiłem się na locie testowym) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted May 14, 2019 On 06/05/2019 at 13:46, Nightwolf_ said: . Jest tylko z widoku strzelca (a z widoku strzelca nadal można sterować helką). Jak włączyć ten widok. Próbowałem ale cos nie działa Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
H4cket 50 Report post Posted May 14, 2019 Jak wszędzie indziej ja mam pod V, a standardowo było toto pod shiftem :P. Na symce da się co prawda wsadem latać ale i tak manewrować myszka się nie da. Pamiętaj o włączeniu asyst do lotu to chyba pod H było na dumping jak chcesz spokojnie pyrkować. Ja tam hugokopterami latam z m+k nie wiem jak wygląda sytuacja z joystickiem :P. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted May 14, 2019 A która konkretnie opcja odpowiada za widok? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
H4cket 50 Report post Posted May 15, 2019 Eeee "przełącz widok" v c lub tym przyciskiem 5 ale taki typowy jak przy atgm to kobra nie ma ponieważ nie posiada atgmow czyli możesz tylko w ograniczonym zakresie tym działkiem majtać. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightwolf_ 980 Report post Posted May 18, 2019 @Fury_2ndAD_PL To był Gunner View (F6 u ciebie) na Kobrze, na Mi trzeba już przełączać Przełącz Widok (V). Latałem na joy-u, więc można było jedną łapką latać joy-em a drugą celować myszką. Nie próbowałem latać tak na myszodrążku. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
_Ponury_Knur_ 92 Report post Posted October 6, 2019 (edited) Panowie, może mi ktoś coś doradzi. Chodzi mi o tryb SB. W trybie zawisu wchodzę w widok celownika rakiet ATGM, robię zbliżenie na cel i odpalam rakietę. W tym momencie tak mi miota kamerą/celownikiem jak szatan, że tracę orientacje. Muszę cofnąć zbliżenie żeby zorientować się gdzie rakieta sobie leci, odszukać cel, który wcześniej wypatrzyłem i jak zdążę to celownik na niego nakieruje zanim rakieta gdzieś się sama rozbije. Nie wiem czemu tak mi się robi. Na RB jest wszystko normalnie, trzymam celownik na celu, odpalam rakietę, kamera stabilnie w bezruchu, rakieta leci, a na symulacji jakby śmiglak kopa w bok dostał przy strzale. Próbuje na testowym wyłapać jakieś różnice w sterowaniu, ale nie wiem od czego to zależy. Mam poustawiane wszystko tak samo, tylko pod SB na joyu. Może coś źle robię, coś mam nie ustawione czy ki diabeł? Jest możliwość żeby ktoś podesłał jakiegoś screena ze swoich ustawień sterowania? Miałbym jakiś ogólny podgląd na to czy wszystko mam dobrze ustawione i co trzeba, czy czegoś nie mam pominiętego, co akurat jest ważne. Wydaje mi się, że raczej wszystko inne mi pasuje, tylko nie potrafię rozpracować tego szarpnięcia celownikiem. Oglądając jakieś filmiki na yt widzę, że u wszystkich działa to prawidłowo tylko nie u mnie. Edited October 7, 2019 by Locox Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
d4wid98 607 Report post Posted October 29, 2019 Pograłem i ten tryb jest niegrywalny. Śmigłowce 8.0 br walcza z 10.0 br. Spam ka50 ktorej strzelają z takiej odleglosci, że nic nie moge zrobić. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
GamiV 1,405 Report post Posted October 29, 2019 (edited) Nie ma sensu grać teraz helkowego AB EC niczym innym jak Ka-50. Jest gorzej niż gdy wypuścili Tigery. Jak dowiedziałem się co dodają to na prędce robiłem Tigera UHT premkowym Mi-24P bo wiedziałem że po patchu będzie tragedia. Może za miesiąc się to trochę unormuje. A i obecnie nie ma czegoś takiego jak darmowy grind helek. Albo kupujesz premke albo nie grasz. Przy czym USA nie mają odpowiedniej premki a Niemiecki Mi-24P jest eh, wyczerpujący do gry. W chwili obecnej nie odważył bym się grindować niczym innym jak Ka-50 a za jakiś czas może Francuski Tiger. Edited October 29, 2019 by GamiV Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Majster__Klepka 729 Report post Posted October 30, 2019 Jest jakaś opcja żeby w zawisie na stałe pochylić lekko nos maszyny w dół? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Ahnkoo 226 Report post Posted October 30, 2019 14 minutes ago, Blady_Sandej said: Jest jakaś opcja żeby w zawisie na stałe pochylić lekko nos maszyny w dół? Dopiero wracam z zagranicy i dziś wieczorem próbuje ka-50 ale widziałem problem...blady ja będę shiftem go bujał na wystrzał (bo rozumiem że o to Ci chodzi...czy o strzelanie z wysoka z tigerów) tak czy siak shift na bujanie w przód...trzeba będzie jeszcze zobaczyć czy da się czułość ustawić...ostatecznie ustawię hotasa i joyem bedzie trzeba 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Majster__Klepka 729 Report post Posted October 31, 2019 13 hours ago, Ahnkoo said: Dopiero wracam z zagranicy i dziś wieczorem próbuje ka-50 ale widziałem problem...blady ja będę shiftem go bujał na wystrzał (bo rozumiem że o to Ci chodzi...czy o strzelanie z wysoka z tigerów) tak czy siak shift na bujanie w przód...trzeba będzie jeszcze zobaczyć czy da się czułość ustawić...ostatecznie ustawię hotasa i joyem bedzie trzeba No, będziemy kombinować. Dzięki Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...