Jump to content

Eurocopter Tiger HAD

Ahnkoo
 Share

Udało mi się go dziś dogrindować i obsadzić HAD'a...absolutny potwór. Hellfiry, no jest z nimi pewien trick, że trzeba wiedzieć jak celować i w niektórych sytuacjach lecąca prosto rakieta byłaby lepsza, ale jako całokształt, ta prędkość rakiety robi róznice. Po około 300 bitwach na HAP i nie pamietam koło 150 na bo-105 docenia się fenomen tej maszyny. Jak to śmigło, no ma swój 'learning curve' ale daje sporo satysfakcji jak się je opanuje. Ma nowsze silniki niż HAP (chociaż muszę go dogrindować by poczuć różnicę do HAP) no wspomniane hellfire'y których HAP nie posiada co czyni HAD'a w dobrych rękach fantastycznym myśliwym.

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal

5 hours ago, Blady_Sandej said:

Hellfire są bardzo przydatne, ze względu na zasięg i kąt uderzenia, ale ja umiem nimi trafiać tylko w stojące cele - masz jakiś sposób jak celować w jadący pojazd, żeby nie kończyło się tylko "hitem"?

Mam dwie techniki...w tym filmiku niestety ich nie widać, ale nazywam je strzelanie za cel i przed cel. Obie polegają na wystrzeleniu rakiet przed potencjalny kierunek ruchu przeciwnika i w zależności od jego pozycji za lub przed cel. Na przykład przeciwnik zjezdża w naszym kierunku (moze być pod kątem lub w prawo/lewo), strzelam tak dość dość przed kierunek w którym jedzie i bliżej mojej pozycji i trzymam lub delikatnie przemieszczam celownik, na 3-4 sekundy przed odliczaniem najeżdzam na niego (na przód jego pojazdu ale cały celownik musi być na nim) rakieta na te 3-4 sekundy powinna już opadać więc gwałtownie skreci i zmieni lot na bardziej poziomy/pod kątem i jest lepsza szansa na solidne trafienie. Można sprobować jeszcze później (tak na 2 sekundy przejść na cel) ale to zawsze ryzyko, im cel dalej możemy tak próbować, bo przy blisko przemieszczajacych się przeciwnikach można spoźnić. Tak samo chowające się cele lub odchodzące, wystrzelenie za cel i w ostatnim momencie przycelowanie na dany czołg/pojazd daje fajne rezultaty.

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Nowy BR 10.3 HAD'a definitywnie sprawia, że HAP premkowy jest lepszy... do tej pory ta alternatywa w postaci hellfire'ów z fajnym zasięgiem i niby prędkością (niby bo rakieta przez tą parabolę jednak spędza w powietrzu dłużej) była atutem, jednak hot3 jako wolna ale bardzo manewrowa rakieta dająca możliwość ściągania helek, jest po prostu bardziej uniwersalna. Zasięg jak większość wie to abstrakcja. I tak wiadomo, że HAD ma do hot'a dostep ale nie ma takiego boosta ekonomicznego jak HAP i w mojej ocenie dostęp do hellfire'ów i podwyższony BR niestety nie jest tego wart. Co wy myślicie?

Edited by Ahnkoo

Hellfire miałem okazję wypróbowywać na Lynxie, Tigera HAD jeszcze nie wygrindowałem. Są to ciekawe rakiety, ale wciąż trafianie w cel ruchomy jest problematyczne, a wykorzystanie większego w porównaniu do HOT-ów zasięgu nie zawsze możliwe. Zatem raczej się zgadzam - jeśli mam do wyboru zabawę Hellfire, albo plus posiadania premki, to wygrywa HAP - tym bardziej, że dzięki możliwościom zestrzeliwania wrogich samolotów i helikopterów te helki zarabiają naprawdę zacnie.

Edited by Blady_Sandej
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 3 weeks later...

Zagrałem nim jakoś solidniej po paczu 1.93 teraz... super maszyna...ten lock jest kapryśny ale na duży dystans nie robi totalnej kpiny z hellfire'ów (chociaż utrzymuje zdanie i wolałbym mechanikę w której zamiast lock'a dostajemy info w celowniku, że cel jest w naszym zakresie) ...przez latanie ka-50 zapomniałem jaką frajde daje terma, jak dobrze jest mieć mistrale no i celownik nad kabiną i możliwość korzystania z terenu... chociaż przy dystansie 6km już hellfire'y lecą ponad 25sekund (trzeba brać cele selektywnie) to ma się pełen wahlarz do przetrwania i wsparcia dla sił na lądzie... przegrane bitki wiecznie po stronie ruskich lub inaczej...przeciwko hamerkanom tak nie bolą

Jak dla mnie to jest Eurocopter CHAD a nie Had to primo. 

Secundo, przy tym locku zakochałem się bez kitu w Hellfire. Gnębienie czołgów jest po prostu bajeczne. 

Tylko jedyne co mnie boli to fakt że Lynx AH.1 ma Sidewindery jako rakiety AA które, jak się te dwa chopki spotkają, kładą Chada na łopatki :/ 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

On 13/11/2019 at 18:38, Domestos_Haze420 said:

Jak dla mnie to jest Eurocopter CHAD a nie Had to primo. 

Secundo, przy tym locku zakochałem się bez kitu w Hellfire. Gnębienie czołgów jest po prostu bajeczne. 

Tylko jedyne co mnie boli to fakt że Lynx AH.1 ma Sidewindery jako rakiety AA które, jak się te dwa chopki spotkają, kładą Chada na łopatki :/ 

Powiem szczerze domestos, że jak lynx Cię kładzie to albo coś robisz źle albo coś zrobili ze stingerami w ostatnim tygodniu może dwóch bo nie gram...(sidewindery ma ah-1z viper) ....mistrale tigera są szalone (tylko trzeba dobrze dystans i timing wyczuć ...nie kiedy przeciwnicy sypią flarami...jak się bijesz z heli to prędkość, prędkość i prędkość...i sypiesz flarami...potrafiłem solo zdjąc 3 lynxy na RB na początkowym nalocie... ale to idziesz jak kosa no i jest dystans na którym wchodzi działko... stalowe nerwy...wiedza co się robi i nie ma bata... 

• Confused 1

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...