kheynom_ 3,682 Report post Posted October 25, 2019 M1A2 patří mezi nejnovější a nejefektivnější verze amerického bitevního tanku Abrams s vylepšeními zejména v ochraně osádky, ale i dalších místech. Již brzy se dlouho očekávaný tank M1A2 objeví i ve War Thunderu jako součást aktualizace 1.93, kde zaujme pozici korunního klenotu amerického stromu bojových vozidel! Ve zkratce: Nejpokročilejší modifikace tanku Abrams ve hře se zásadními vylepšeními v ochraně a se širším výběrem munice. M1A2, hlavní bitevní tank, USA, VII. úroveň. Klady Lepší ochrana Silnější a univerzálnější munice Termovize pro řidiče i střelce O něco větší kapacita vezené munice Zápory O něco menší mobilita kvůli zvětšené hmotnosti Ochrana trupu byla převzata z předešlých modelů V druhé polovině 80. let byl zahájen vývoj s cílem vylepšit bojovou efektivitu bitevního tanku Abrams. Výsledkem bylo vytvoření verze M1A2. Tato nová verze měla vylepšený systém řízení střelby, nezávislý panoramatický průhled pro velitele a také lepší ochranu díky použití kompozitního pancíře druhé generace s ochuzeným uranem. Všechna tato vylepšení dohromady značně zvyšovala bojové schopnosti tanku Abrams. Výroba M1A2 začala v roce 1986 a k jeho oficiálním uvedení do výzbroje americké armády došlo v roce 1992. M1A2 a jeho podverze jsou dodnes jedněmi z nejpokročilejších modifikací tanku Abrams ve výzbroji. Celkově bylo vyrobeno přes 1500 tanků M1A2 a některá starší vozidla byla na novou verzi modernizována. Kromě Spojených států jako primárního provozovatele najdete tanky M1A2 i u ozbrojených sil Kuvajtu a Saúdské Arábie. Ve War Thunderu bude M1A2 vrcholem amerického stromu bojových vozidel, který do hry dorazí v rámci chystané aktualizace 1.93. I když se jeho vnější vzhled moc neliší od svého přímého předchůdce, nese M1A2 pod tou vší ocelí několik velkých vylepšení, které ho zásadně odlišují od M1A1. Stáhnout tapetu: 1920x1080 2560x1440 3840x2160 Ty největší rozdíly vězí v pancéřové ochraně M1A2. Na rozdíl od M1A1 najdete na M1A2 kompozitní pancéřování druhé generace s ochuzeným uranem, které zásadně vylepšuje ochranu před všemi typy munice. Jinými slovy, resp. čísly - ty největší rozdíly naleznete zepředu po stranách, které dokáží pohltit okolo 600 mm průrazu kinetickou a 900m kumulativní municí. Ačkoli je díky tomuto vylepšení M1A2 tvrdším oříškem k rozlousknutí, je díky tomu také o něco těžší, což negativně ovlivňuje celkovou mobilitu. Kvůli tomu, že M1A2 má stejnou turbínu o výkonu 1500 koní z předešlých verzí a jeho hmotnost byla zvýšena na necelých 62 tun, je výsledkem o něco menší poměr výkonu ke hmotnosti, což znamená pomalejší zrychlení. Navzdory zvýšení hmotnost zůstala maximální rychlost stejná jako u M1A1, tedy 68 km/h. Mezi další vylepšení patří několik nových typů munice a nezávislý průhled pro velitele i s termovizí. Co se týče toho prvního, tak M1A2 dostane k dispozici nový náboj M830A1 HEAT-MP-T. Ačkoliv tato munice na první pohled nabízí o něco menší průraznost, kompenzuje to bezkontaktní roznětkou, díky čemuž lze použít jako velmi silný protiletadlový náboj, který bezesporu prokáže svou účinnost zejména proti vrtulníkům v bitvách nejvyšších úrovní. Jak jsme již zmínili, mezi další vylepšení provedené na tanku Abrams ve verzi A2 patří i panoramatický průzor pro velitele s termovizí. Tato užitečná věcička dovoluje velitelům M1A2 plně využít termovizní technologii - přidanou v minulé aktualizaci - nejen v zaměřovači, ale i při hledání cílů pomocí dalekohledu. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cojaviemneviem 142 Report post Posted October 25, 2019 (edited) 3 hours ago, ZeleznyFenix said: Hm, keď už je to spomenuté, nebolo by dať zle modul pre M1A1, aby z toho bola verzia M1A1HA, keď sa dá z T-64B spraviť BV... Nemal M1A1HA zvýšený pancier aj na trupe?Každopádne konečne protiváha leopard 2A5.Američania už nebudú len žrádlo.Samozrejme do záložky nedali žiadneho abramsa.Rip nový hráči. Edited October 25, 2019 by cojaviemneviem Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfalier 2,470 Report post Posted October 25, 2019 47 minutes ago, cojaviemneviem said: Nemal M1A1HA zvýšený pancier aj na trupe?Každopádne konečne protiváha leopard 2A5.Američania už nebudú len žrádlo.Samozrejme do záložky nedali žiadneho abramsa.Rip nový hráči. To je verzia HC v podstate M1A2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleznyFenix 504 Report post Posted October 25, 2019 (edited) 1 hour ago, cojaviemneviem said: Nemal M1A1HA zvýšený pancier aj na trupe?Každopádne konečne protiváha leopard 2A5.Američania už nebudú len žrádlo.Samozrejme do záložky nedali žiadneho abramsa.Rip nový hráči. Hmm, zdroje sa rozchádzajú, ale podľa tanks-encyclopedia má mať HA posilnený trup aj vežu. http://www.tanks-encyclopedia.com/coldwar/US/M1_Abrams.php Knižne sa mi podarilo nájsť len jedno priame vyjadrenie v rámci tohto. V M1 Abrams at War, s. 102 je text, kde sa píše o HA prv o veži - podľa tej knihy sa odhadovala jej odolnosť s DU na 600 mm RHA voči kinetickej a 1 300 voči kumulatívnej a následne o "glacis plate" (teda čelný šikmý pancier pod kanónom), odhadované na 1 050 mm ekvivalentu RHA proti kumulatívnej a 590 mm RHA proti kinetickej. 30 minutes ago, wulfalier said: To je verzia HC v podstate M1A2 Môžeš k tomu prosím udať zdroj? Heavy Common bol len HA verzia s úpravami pre splnenie požiadaviek mariňákov. Edited October 25, 2019 by ZeleznyFenix Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfalier 2,470 Report post Posted October 26, 2019 9 hours ago, ZeleznyFenix said: Môžeš k tomu prosím udať zdroj? Heavy Common bol len HA verzia s úpravami pre splnenie požiadaviek mariňákov. http://www.mihalko-family.com/M1.htm Ale staci chvilku pobruzdat po nete a najdes viac odkazov,tot je len taky od oka,jelikoz o M1 a vsetky jej verzie ma tak nezaujimaju ale viem ze boli dve verzie HA,pridava ochudobneny uran do veze a HC aj do podvozku +neake ficury. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleznyFenix 504 Report post Posted October 26, 2019 @wulfalier No neviem, tam nič nepíšu o tom, žeby mal M1A1HC pridaný DU pancier oproti HA aj na trup a HA na trupe na oplátku nemal (čo by navyše vyvracalo spomínaný knižný text hore). Ani nevidím dôvod prečo, pri Common a Heavy Common bolo podstatou vybavenie, aby si tanky lepšie poradili s vodou na pobreží pri výsadku námornej pechoty. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cojaviemneviem 142 Report post Posted October 26, 2019 2 hours ago, ZeleznyFenix said: @wulfalier No neviem, tam nič nepíšu o tom, žeby mal M1A1HC pridaný DU pancier oproti HA aj na trup a HA na trupe na oplátku nemal (čo by navyše vyvracalo spomínaný knižný text hore). Ani nevidím dôvod prečo, pri Common a Heavy Common bolo podstatou vybavenie, aby si tanky lepšie poradili s vodou na pobreží pri výsadku námornej pechoty. Ja som kdesi dávnejšie čítal že na trupe mal niečo cez 500 mm ale možno to bol len nasaditelný modul. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleznyFenix 504 Report post Posted October 26, 2019 50 minutes ago, cojaviemneviem said: Ja som kdesi dávnejšie čítal že na trupe mal niečo cez 500 mm ale možno to bol len nasaditelný modul. Nasaditeľný modul určite nie, Abrams niečo také nemá, max. moderné TUSK modifikácie. Kde si čítal o 500 mm pre HA? Samozrejme, nie je vždy všetko 100% isté a niekedy sú to len najpravdepodobnejšie odhady, ale 600 mm proti AP na M1A1HA okrem spomínanej M1 Abrams at War píše aj M1 Abrams Main Battle Tank 1982-1992, s. 11 (dnes som pátral trochu viac, než včera v noci, tak som to našiel aj tam). Akurát, tá konkrétna nemá zoznam literatúry, takže snáď nevychádza autor z tej prvej. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cojaviemneviem 142 Report post Posted October 26, 2019 (edited) 1 hour ago, ZeleznyFenix said: Nasaditeľný modul určite nie, Abrams niečo také nemá, max. moderné TUSK modifikácie. Kde si čítal o 500 mm pre HA? Samozrejme, nie je vždy všetko 100% isté a niekedy sú to len najpravdepodobnejšie odhady, ale 600 mm proti AP na M1A1HA okrem spomínanej M1 Abrams at War píše aj M1 Abrams Main Battle Tank 1982-1992, s. 11 (dnes som pátral trochu viac, než včera v noci, tak som to našiel aj tam). Akurát, tá konkrétna nemá zoznam literatúry, takže snáď nevychádza autor z tej prvej. Myslím že to bol Tusk ale nie som si istý.Ale určite to písali pri M1A1HA.Videl som to dávnejšie,stránku som si neuložil.To by som už nenašiel.Písalo sa tam niečo o uránových paneloch myslím že 2. generácie,čiže asi to bol tusk.Teraz pri M1A2 píšu ľudia pod ENG devblogom že by mal mať na trupe o 15-30 percent lepšiu ochranu.Ono to pri takto modernej technike je to už ťažko,keďže veľa vecí je utajovaný.Je aj dosť možné že si to Gaijin upravil podľa seba,pretože tam posielajú veľa zdrojov.Gaijin by sa mal už pri tankoch zastaviť. Každopádne,chýba mi 1 500 000 xp do tohoto abramsu,a to som na 6 tom ranku a tank pred abramsom mám rozexpený.Tieto expy nie som ochotný expiť,čiže Gaijin kašlem ti na to.Budem ďalej škodoradostne sledovať ako hráči odchádzajú a nový neprichádzajú,keďže nový hráč túto hru zapne,zahrá zopár hier,možno sa dostane na 2-3 tier,pozrie koľko mu ostáva a túto hru vymaže.Poznám zo svojho okolia minimálne 10 ľudí a čítal som stovky komentárov na iných forach ako ľudia prestali hrať túto hru kôli šialenému grindu.Nie je to vôbec fer keď ww2 hráč má techniku asi 1000 krát rýchlejšie ako hráč čo chce modernú techniku,a Gaijin by sa mal vážne zamyslieť nad tým,že oddelí ww2 strom od povojnového,a hráč si bude môsť vybrať čo chce expiť modernú techniku alebo ww2,samozrejme za rovnaké expy.Je tu taký márny pokus ako to zachrániť zo strany Gaijinu a to je ten,že prídu top tier prémiové stroje.Ka 50 má br 10.0 a Hunter f6 bude mať 9.7.V hre už je aj lynx,ktorý je lepší ako ten výskumu.Dobrá práca Gaijin,fakt si to vyhral. Edited October 26, 2019 by cojaviemneviem 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleznyFenix 504 Report post Posted October 26, 2019 43 minutes ago, cojaviemneviem said: Myslím že to bol Tusk ale nie som si istý.Ale určite to písali pri M1A1HA. TUSK určite nie, nemá nič spoločné s obranou proti AP, čelom tanku, ani nebol v dobe modifikácií M1A1. 51 minutes ago, cojaviemneviem said: Videl som to dávnejšie,stránku som si neuložil. Nemýliš si to so svetlou výškou 500 mm? https://wiki.steelbeasts.org/fahrzeuge:panzer:m1a1 Mimochodom sa mi podarilo nájsť tretí zdroj udávajúci 600 mm RHA voči AP (ostatné údaje tiež sedia rovnako) v Australia army weapon systems handbook. Vol. 1, Strategic information and weapon systems. 1 hour ago, cojaviemneviem said: hráči odchádzajú a nový neprichádzajú,keďže nový hráč túto hru zapne,zahrá zopár hier,možno sa dostane na 2-3 tier,pozrie koľko mu ostáva a túto hru vymaže. Hmm, takto, Gaijin podľa toho, čo robia, sa orientujú na zisk od hráčov, čo už sú tu dlho a zaplatia nový top tank okamžite, behom pár dní alebo proste budú kupovať PÚ. Nevidím v tom dlhodobú snahu o zisk. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cojaviemneviem 142 Report post Posted October 26, 2019 14 minutes ago, ZeleznyFenix said: TUSK určite nie, nemá nič spoločné s obranou proti AP, čelom tanku, ani nebol v dobe modifikácií M1A1. Nemýliš si to so svetlou výškou 500 mm? https://wiki.steelbeasts.org/fahrzeuge:panzer:m1a1 Mimochodom sa mi podarilo nájsť tretí zdroj udávajúci 600 mm RHA voči AP (ostatné údaje tiež sedia rovnako) v Australia army weapon systems handbook. Vol. 1, Strategic information and weapon systems. Ono to bolo cez 500 nie presne 500.Možno to nebol štandard ale dali to len zopár tankom čo im ostalo.Skôr by ma zaujímal M1A2 pretože strašne veľa ľudí píše že Gaijin má zle údaje,dokonca posielajú zdroje.Komentáre zo zdrojmi už Gaijin vymazal ale tie ktoré píšu že majú zle údaje tam stále sú.Možno dal Gaijin naschvál menej na spodok kôli balansu. 28 minutes ago, ZeleznyFenix said: Hmm, takto, Gaijin podľa toho, čo robia, sa orientujú na zisk od hráčov, čo už sú tu dlho a zaplatia nový top tank okamžite, behom pár dní alebo proste budú kupovať PÚ. Nevidím v tom dlhodobú snahu o zisk. Toto je ale dlhodobo neudržatelné,keďže hráči budú len ubúdať.Keď prišiel F4C tak ma to nasralo,kúpil som si prémiak na deď a 16 hodín som nič iné nerobil ako chodil bombardovať v rb z F100D.V 90 percent hrách som bol top 3 v tabuľke,vždy 2 base zničené a aj tak mi to trvalo 16 hodín.Na ďalší deň som 5 hodín farmil liony.Táto hra nie je nič iné ako pay to win,chceš sa dostať na top tak zaplať stovky eur.Alebo hraj 4-5 hodín denne alebo expi niekoľko rokov.A to boh chráň ak chceš z jedného národa top tier tank,vrtulník lietadlo aj loď.Alebo po novom od 1.93 si môžeš kúpiť top tier. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleznyFenix 504 Report post Posted October 26, 2019 7 minutes ago, cojaviemneviem said: Ono to bolo cez 500 nie presne 500.Možno to nebol štandard ale dali to len zopár tankom čo im ostalo. To je dosť konkrétne vyjadrenie vzhľadom na doterajšie ponúknuté info. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
skipSVK 431 Report post Posted October 15, 2020 (edited) Myslíte, že pridajú Abramsom muníciu M829A2 a M829A3. nechápem prečo, keď pridali T 80U a T72B3, nedoplnili aj munície NATO tankom. Vždy zvyšné národy dobiehajú Sovietov - Rusov, chápem, že ide o ruskú hru, ale aj tak. Edited October 18, 2020 by skipSVK Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...