Jump to content

Ka-50 (premium)

Ahnkoo
 Share

Nie wiem co powiedzieć... obecny stan gry jest katastrofalny... hordy ka-50 sprzątane przez armie adatsów kupionych na ostatnich przecenach to jest nic...bo zacząłem grać dopiero dziś i widzę, że nie wszystkie gry są pełne ka-50 ale jak widzę spadające grupowo leo2a5 od tych pseudo amerykańskich gówien to trace wiarę.

Ale ka-50:

Pierwsza sprawa wiadomy brak termowizji absolutnie obniża zdolnosci bojowe...jak ktoś mnie spyta premka tiger czy ka-50 ...zdecydowanie tiger...schowany nisko i mądrze podchodzacy te ślepe ka-50tki...nie musi się obawiać a na close mistralami rozniesie towarzystwo.

Ten lock...jest gówno wart na cele powietrzne ale manualnie no można miażdzyć ...czołgi... no ciężko bo adatsy w sumie dominują ale ogólnie uwazam to za fatalną i do usunięcia mechanikę...na tiger had i hellfireach straszne rzeczy mozna tym robić i pewnie na ka50 też jak sie uspokoi ...indykator że jesteś w zakresie celu tak...auto aim...nie

Największa dla mnie niemiła niespodzianka (paradoksalnie)...ten helikopter zachowuje się nieprzewidywalnie...dziwny respons pomimo kontroli skoku i nie dobijaniu turbin i tak na wirażu mi spadł na glebe jak kamień...nie kumam... dwa głowne wirniki a on ma taką fatalną bezwładność że znowu jak ktoś pyta która premka...tiger akrobata

Skillowa maszynka bez tego lock'a...naprawdę widziałem te filmiki z lockiem jak ludzie bez trzymanki łoili ...ja dziś nic nie zabiłem w ten sposób a miałem praktycznie wiszące cele (znerfili ten motyw lock'a makabrycznie)...na ziemii coś trafiłem z 9km ale to 3 rakiety poszly i tylko rysy(bez killa ostatecznie) ale ten LOCK jest do odstrzału...wywalić tą mechanikę trzeba bo zabiera fun (na SAMach też...żadnych autoaimów)...nie wiem ale w kontekście tych adatsów modyfikacja SH lub N żeby coś zdzialać bylaby konieczna bo zapomnialem wspomnieć o jeszcze jednej fatalnej wadzie czyli celownik na dziobie...pal licho w wąski zakres wystrzału...ale walenie z ukrycia to dramat... znowu tiger tu jest bezkonkurencyjny

• Like 3
medal medal medal medal medal medal medal

Lock wystarcza do łojenia wrogich helikopterów i do tego go obecnie używam (o ile wcześniej nie wypatrzy mnie dzięki termo jakiś Lynx czy Tiger). Przeciwko czołgom - działa tak sobie, zwłaszcza, że celuje w to samo miejsce maszyny cały czas i zazwyczaj wymaga kilku trafień, żeby delikwenta skończyć.

Fatalne kąty naprowadzania ppk (szczególnie góra-dół) - jak już na górzystej mapie (Wietnam, Dżungla) znajdę jakąś fajną miejscówkę, skąd mogę w miarę bezpiecznie strzelać, to i tak nic nie zrobię sporej części wrogich czołgów bo są za nisko. BTW jest jakaś opcja żeby w hoover ustawić stałe pochylenie maszyny? Przy gibaniu nosa w dół klawiszami strasznie nim miota bo chce automatycznie wrócić do poziomu i trafienie jest tak czy inaczej problematycznie.

Z drugiej strony lufy - łatwo go podejść (brak termo), zwłaszcza tę część jego pilotów, którzy zawisają na wysokości kilkuset metrów i próbują coś zobaczyć na polu bitwy sześć kilometrów dalej :facepalm: Takich zdejmujemy bez problemu ppk z innej helki. Opancerzenie robi trochę roboty - przynajmniej w połowie przypadków jeden Stinger lub Milan nie wystarczają do zestrzelenia - trzeba dobijać drugim (co boli, bo nie za wiele ich można zabrać).

Reasumując - jak minie jego spam na polu bitwy, to będzie ciekawą maszyną z wadami i zaletami. Na razie szału nie ma (tym bardziej, że MM wariuje i wczoraj miałem w jednej bitwie jednego albo dwa Ka w rosyjskiej drużynie, a w następnej już siedem).

Póki co, mój osobisty ranking używanych przeze mnie helek, wygląda następująco:

1. Lynx-G

2. (praktycznie ex aequo) Tiger

3. Ka-50

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Ka-50 na symkach wczoraj robił robotę o ile był w rękach kogoś kto ogarnia więcej niż hoover. ADATS też zgryźliwy zawodnik dla nich, ale jak już dostanie na ziemi czape to się zaczyna festyn latających ppk z Ka-50. Ciekawostka dla mnie to że mimo trafienia Abroomsem prosto w ryj tego ujstwa, on se latał dalej. Już tak się nie chędożył po polu walki, ale latał z 10 minut dalej. Dopiero przy próbie lądowania się rozdupczył.

Najlepsze to i tak że Ka-50 będzie teraz  robił jako latające AA bo koszą niebo aż ciarki przechodzą. I to robią nawet takie prosy, co chwilę potem się rozbijają bo nie ogarniają latania ... 

• Upvote 1
medal medal

Ma jakiś dziwny damage model - ja raz wyłapałem pigułę z Leoparda - skończyło się oberwaniem obu "skrzydeł" z podwieszeniami i uszkodzeniem podwozia, ale helka zabarwiona cała na czarno-czerwono latała bez kłopotu dalej. Rozbiłem się dopiero przy próbie lądowania na brzuchu, bez podwozia. A koszą niebo najwyżej z innych helek - jeśli ich piloci są na tyle głupi żeby dać się wypatrzyć na tle nieba czy jasnego terenu. Na odrzutowce te Vikhry z Ka-50 są trochę za wolne, a Igły zabierają najwyżej dwie. Do tego jak raz próbowałem ich użyć, to poleciały w całkiem przeciwną stronę niż samolot wroga, pomimo "chwycenia" celu przez głowicę naprowadzającą.

Edited by Blady_Sandej
  • Upvote 1

Igla jest fatalna w porownaniu do mistrala no i ta ilość...dwie sztuki kosztem 6 wichrów...konieczny jest skill up w manualnym prowadzeniu , zauważyłem, że lepiej mi idzie z czułością prowadzenia rakiet obniżoną do 50% ...może zejdę jeszcze niżej...trzeba będzie pobróbować. Mnie zaskoczył respons...w niektórych momentach przy lataniu i manewrowaniu ściąga mi go jak głaz na ziemię i nie mogę skumać kiedy... silniki mają moc, reguluje skokiem ale jakby ma tak fatalne opóźnienie, że glebuje... kurczę a to 'coaxial' ...myślałem, że z dwóch głównych wirników właśnie będzie reagował jak szalony ...taki helikopter jojo...

Edited by Ahnkoo
  • Upvote 1

@Ahnkoo - Tigur premkowy ma dalej termo czy nie? Ponoć mieli mu zabrać.

Ka-50 został na devie przeceniony, nie było wtedy spamu Adatsów i tylko dlatego robił rzeź.

Niestety 10km zasięg nie daje absolutnie żadnej przewagi w walce z naziemnymi, finalnie i tak trzeba zmniejszyć dystans do 5km by cokolwiek widzieć, zarówno na RB i SB.

Vihkry robią taki damage, że trzeba 3 pestki minimum by coś ubić.

Model lotu na joyu i przepustnicy jest dobry, tylko trzeba się przyzwyczaić.

Brak termowizji jest ogromnym problemem, zwłaszcza na nocne lub deszczowe bitwy.

Mając wybór o wiele większą frajdę mam z Tigura UHT, PARSy działają całkiem dobrze na bardzo wolne lub wiszące helki :)

• Like 2

Premkowy Tiger ma termo - przynajmniej jeszcze wczoraj miał. Nic nie słyszałem żeby mieli mu zabierać.

Natomiast ma taką dziwną i wkurzającą właściwość - jeśli włączy się termo w widoku celowniczego w dzień, to pozostaje w tym trybie po wyjściu do innego widoku i powrocie do widoku operatora ppk. Ale w trakcie bitew nocnych jeśli wyjdzie się z termowizyjnego trybu celowniczego, to "nie zapamiętuje" tego ustawienia i po ponownym włączeniu widoku celowniczego ma się "zwykłą" noktowizję - trzeba osobno od nowa włączać termowizję. Lynx tej niedogodności nie ma.

Edited by Blady_Sandej

53 minutes ago, Agrrregat said:

Niestety 10km zasięg nie daje absolutnie żadnej przewagi w walce z naziemnymi, finalnie i tak trzeba zmniejszyć dystans do 5km by cokolwiek widzieć, zarówno na RB i SB.

Wczoraj na SB strzelały na granicy 8 km chyba. Więc coś idzie chyba wypatrzeć z więcej niż 5km. 8 bo pociski ADATSa potrafiły zniknąć

medal medal

28 minutes ago, StaszekJones said:

8 bo pociski ADATSa potrafiły zniknąć

Tylko że pociski ADATSa mają zasięg 10km. Roland ma 8.

1 hour ago, Agrrregat said:

Daje i dzięki przybliżeniu niczym w teleskopie Hubble'a jakie Ka-50 posiada da się wypatrzeć wrogi czołg, tylko katy naprowadzania PPK są na tyle małe, że kupa ludzi nie potrafi tym strzelać. 

Ogółem jest tak, ze Ka-50 czyszczą niebo ze śmigłowców wroga, po czym są zdejmowane przez ADATS'a.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

HAD termo wczoraj miał HAP nie wiem...ale ku... jak zabiorą HAPowi terme to ja chce zwrot kasy... przecież to by była kpina...mnie panowie irytują w celowniku dwie rzeczy ...brak zapamietanego trybu termo jak go włacze w nocy i tak non stop za kazdym razem jak go właczam (celownik) to musze przełaczać termo ale tylko noc...dzień jest ok i druga sprawa ale to już we wszystkich...nie wiem to jest przy starcie i potem przestaje być 'aktywne' ale przy włączaniu celownika od razu mi zbliża/zoomuje...no ku... tak trace orientacje że to się nie dzieje... ale potem coś się zmienia i nagle przestaje zoomować przy włączeniu...no o co chodzi...wtf...

Minęło parę dni w sumie, i w Ka-50 zostają już tylko Ci ogarnięci co potrafią więcej niż hoover nad lotniskiem. No i Ka-50 zaczyna zbierać żniwo. Jeszcze jak gdzieś się Tunguska pojawi to zestaw prima sort. ADATSy nie wyrabiają i same padają bardzo szybko. Przynajmniej w większości. 

medal medal

Chyba to pierwsza i ostatnia maszyna premium do której dorzuciłem 19 ojro czuję się lekko zawiedziony głównie przez to że termy nie ma, a czasem ciężko jest cokolwiek wypatrzeć z czym taki durny adats nie ma problemu. Najlepiej jest szukać naturalnych wzniesień czy tam górek i tak sobie snajpić choć i tak 10km adatsy i tak czekają na twój błąd. NA rb nie da się grać bo większość bierze ka bez wsparcia i po odstrzale wychodzą i tak ruska drużyna ma o połowę mniej graczy. Na symce jest lepiej a jak już nie ma adatsów to jest piękne piekło. Igla do luftu albo nie potrafię jej ozywać ale ustrzelić mi się na raz tylko udało jeden samolot tym ostatnio fj dostał i swobodnie mnie dobił. Gdyby te kąty były odrobinę większe. 

• Like 1

20191101180517_1.thumb.jpg.2993e67db52be

ludzie dalej nie nauczyli się tym latać, dzisiaj 6 zestrzeliłem w jednej bitwie. ale jak ci mistrze grają na ulq to się nie dziwię, że później nie widzą nadlatującej rakiety z adatsa i padają jak muchy.

• Like 2
medal medal medal medal

15 hours ago, Ranach said:

20191101180517_1.thumb.jpg.2993e67db52be

ludzie dalej nie nauczyli się tym latać, dzisiaj 6 zestrzeliłem w jednej bitwie. ale jak ci mistrze grają na ulq to się nie dziwię, że później nie widzą nadlatującej rakiety z adatsa i padają jak muchy.

Ci na nieboskłonie pewnie nie ale nawet latając nisko nad koronami drzew (na płaskich mapach) jest ciężko i trzymanie dystansu 8-10km nie za wiele pomaga...ka-50 jest słabiutki jeżeli chodzi o manewrowość w porównaniu z takim tigerem czy nie wspomne lynx'em. Nie ukrywajmy prostego faktu że ADATS jest przegiety... wiesz widze nadlatujące rakiety ale co z tego jak wybuch całkiem sporo ode mnie i tak mnie składa kiedy w śmigle położenie przeciwnika na strzała jest od święta....co nie znaczy, że oczywiście Ka-50 też wymaga korekty

@H4cket igly są fatalne...trzeba brać pełen pakiet vikhr'ów, wyczekać aż bedą na Ciebie lecieli i strzelać recznie...

Edited by Ahnkoo
  • Like 1

3 hours ago, Ahnkoo said:

. wiesz widze nadlatujące rakiety ale co z tego jak wybuch całkiem sporo ode mnie i tak mnie składa 

Coś w tym dziwnego?

medal medal

1 hour ago, zomeer said:

Ja polecam każdemu, niszczenie heli czy to swoich czy wrogich przy każdej okazji :)  

Czyli twoim zdaniem teamkill jest formą naprawy gry... graty graty... 

Edited by Ahnkoo
  • Like 1
  • Upvote 3

1 hour ago, Ahnkoo said:

Czyli twoim zdaniem teamkill jest formą naprawy gry... graty graty... 

Ja nie mam zamiaru jej naprawiać. Chce tylko aby inni gracze (ja również) nie byli zabijani w czołgach przez jakieś K******* :) 

• Confused 5
medal medal medal medal medal medal medal medal

11 hours ago, zomeer said:

Ja nie mam zamiaru jej naprawiać. Chce tylko aby inni gracze (ja również) nie byli zabijani w czołgach przez jakieś K******* :) 

Śmigłowce to już nieodłączna część tej gry. Więc dupy graczy narzekających tak jak ty, będą pękać dalej :salute:

Edited by Podoficer_PL
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 2
medal medal medal medal medal

2 hours ago, Kunon said:

...w trybach mieszanych. Jeżeli wprowadzili by - postulowany od dawna - tryb tylko czołgowy, narzekania by zniknęły (lub znacznie spadłaby ich ilość). Byłby wybór. 

No ciężko się nie zgodzić... bo sam chętnie bym wyprowadził leoparda2 a5 na spacer... ale boje się, że co by nie było już w wybrakowanym top tierze kolejny podział społeczności pomiędzy kolejny dodatkowy tryb a resztę może sprawić kłopoty z wyszukiwaniem meczy...

Edited by Ahnkoo
  • Like 1

Nie wprowadziłby, i tak już na RB masz abeki więc dodanie trybu tylko czołgowego przez miesiąc np jakiś strasznych kolejek nie wprowadziłby. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...