Jump to content

29 şubat tarihli yazım(düzenlenmiş versiyonu)

kykgamer
 Share

Dün geceden beri ülkece mahvolduk öncelikle Türk milletinin başı sağolsun, ufak bir yazı yazıp burada kalıcı olsun istiyorum.

1.Konu: Medya

Türk halkının aptal Amerikalılar gibi veya biraz daha az aptal fakat fazlasıyla ırkçı olan Avrupalılar gibi olmadığını düşünüyorum. Böyle düşünmemi sağlayan ise uluslararası ilişki ve olaylarda gördüğümüz her habere inanmayıp, mantıklı düşünüp, sonrasında bir sonuca varmamız. Örnek olarak; Kuzey Amerikalılar, ABD'ni dünya polisi her hareketi doğru, Rusya ile Çin ise dünyayı yok etmek isteyen kötüler olarak görüyor. Avrupa'nın büyük çoğunluğunu ise ,"Erdoğan diktatör, Rusya'nın kuklası, İran ile birlikte Müslümanlığı yayacaklar, Avrupa'ya büyük tehdit" diye düşünüyor. Medyanın gücünün böyle aptallar üzerinde ne kadar kuvvetli olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Bu gücü kullanarak ermeniler soykırım kanunlarını kabul ettirdi, ingiliz ler Türkiye'de devenin çok popüler bir taşıt olduğu düşüncesini yaydiy, yunanlar ise ülkelerini turizm cenneti olarak tanıttı. Bu gücü ülkemizde tek kullanan ise TRT World gibi kanallar ve siteler. Size gidin propaganda yapın falan demiyorum sadece bunun farkında olun.

2.Konu: Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.

Uluslararası ilişkilerde her ülke kendi çıkarını düşünür. Türkiye ise başkalarına zarar vermeden kendi huzurunu ve çıkarlarını arayan bir ülke. Türkiye'nin Suriye'de bulunma sebebi kendi sınırlarını korumak fakat internette yorumları okursanız "Türkiye suriyeyi işgal ediyor, sivilleri vuruyor, oh olsun rusya ile yesinler birbirlerini" gibi pek çok yorum var, bu yorumları yazan insanlar yine medya tarafından kandırılıyor, ayrıca sosyal medyada son yıllarda artan ingilizce paylaşım yapan PKK-YPG sayfaları bunlar için bir tam bir kaynak olmuş durumda. Bu hain saldırıyı hangi ülkenin yaptığını, hangilerinin göz yumduğunu, hangilerinin yalancı taziye ve sözde destekte bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ülkelerin propaganda araçlarına karşı da dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum, arap lawrance nasıl Müslüman rolüne bürünüp içeriden isyan çıkarttıysa BBC Türkçe gibi sitelerin amacı da aynıdır.

3.Konu: Gamerlık

Proganda yapmıyorum fakat menşei ülkesi bariz bir şekilde belirli olan oyunlara para yatırmamanızı tavsiye ederim. Ne alakası var diyeceksiniz fakat yatırdığınız paralar o Türk veya Müslüman karşıtı ülkelere vergi olarak gidiyor, yani yapılan silahlara milyarda bir de olsa katkınız oluyor. Bundan dolayı bu tür oyunlara veya yahudi izi barındıran Amerikan yapımı oyunlara hiçbir zaman para yatırmadım, yatırmanızı da tavsiye etmem çünkü hiçbir değeri olmayan sanal birşey, gerçek hayatta hesabımı versem bakkala 1 ekmek alamam. Oyun için dediklerim gerçek hayatta da geçerli, artık çoğu şirket çok uluslu olsa da yerli malına özen gösterelim. Yerli malı almak zorundasınız demiyorum, beğenmezsin veya pahalı bulursun almazsın müşterisin sonuçta tercih senin fakat aynı kalite yakın fiyat ise yerli ürünleri tercih edilmesinden yanayım.

*Yazımda hiçbir siyasi propaganda veya ırkçılık yoktur, sadece 10 yıllık diplomasi bilgilerimle kendi düşüncelerimi birleştirip yazdığım bir yazıdır.

**Umarım yazım GM'ler tarafından kapatılmaz. Onların da Rus-Amerikan yaveri olmadığını düşünüyorum(Bazı oyunlarda milletimi savunduğum için birçok kez ceza aldım). Ayrıca yanlış birşey yazdığımı düşünmüyorum.

*düzeltme: Yazımın içinde bir tane küfür olduğu için ve rusları suçladığım için kaldırılmış galiba o yüzden düzenleyip tekrar yayınladım.

ÖNEMLİ NOT: Yazıda herhangi bir dayatma, yönlendirme veya manipülasyon yoktur, sadece kişisel görüşlerimi,kendi davranışlarımı ve tavsiyelerimi belirttim.

turxtar (Posted )

Bu tarz kural ihlali içeren yazılara devam etmen durumunda ceza alacaksın. Bu son uyarıdır.

turxtar (Posted )

1.1.2. Gözetilen alanlarda ateşli bir kavga başlatmak veya katılmak, kasıtlı olarak bir konuyu saptırmak veya işe yaramayan anlamsız istenmeyen mesajlar göndermek.
1.1.7. Bir şeyi ispatlamak amacı ile diğer kullanıcıları oyunu oynamayı bırakmak için teşvik etmek ya da kullanıcıları mağazadan herhangi bir içerik almayı engelleyecek şekilde teşvik etmek.
1.1.17. Herhangi bir türde ayrımcılık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı.
1.1.19. İmalı ya da direk olarak küfür veya aşağılama (tamamen ya da kısmen). Bu maddeye şunlar dâhildir; küfür etmek, sağlık ile ilgili konulara atıfta bulunmak (kanser, akli hastalık vs.), saldırgan ve kötü söz söylemek, tabiatında aşağılamaya ve kötüleme yönelik herhangi bir şekilde atıfta bulunmak. Otomatik filtrelenen kelimeler bunlara dâhil değildir.
1.1.21. Ayrımcılığa ve bölücülüğe neden olabilecek her türlü politik ve dini tartışma.
medal medal

Bir oyunu nasıl vatan millet davası haline getirdiğini anlamadım. Oynamak istemiyorsan oyunu sil gitsin. Siyasi propaganda  yok diyorsun ama propaganda yapmışsın. Burada her görüşten insan var ve bu kimseyi ilgilendirnez.  Yazının GM'ler tarafından kapatılması dileğiyle...

• Like 1
medal

@alfakappa öncelikle bu eski bir yazı, sıcağı sıcağına yazmıştım. İkinci olarak yazıyı nerenle okudun bilmiyorum fakat bu oyunla ilgili hiçbirşey söylemedim sadece bir zamanlar Metin 2'ye araba parası yatıranlar gibi olmamanı tavsiye ediyorum(büyüyünce anlarsın ne demek istediğimi). Son olarak hayatında uluslararası ilişki veya yakın tarih kitabı okumadığın çok açık, herhangi bir gazete yazısını oku veya herhangi bir ülkenin herhangi bir açıklamasını dinle benim yazımın yanında çok hafif kalacaktır. Gerçek propaganda görmek istiyorsan "kavgam" ve "komünist manifesto" okumanı tavsiye ederim tabiki bilgisayarın başından kalkıp kütüphane veya kitapçıya gidebilirsen.

medal medal

Burası siyaset yapılacak bir forum değil. Ben neremle okuduğumu biliyorum ama sen bunu nerenle yazdın onu bilemiyorum. Bu tür yazılar her zaman tartışma yaratır. Bu oyuna hiç para vermedim. Keyifle de oynuyorum. Okuma özürlü biri degilim. Siyasi düşüncelerini yazmışsın ve bunlar benim düşüncelerime ters. Senin saçmalıklarını okumak zorunda değilim. 

medal

Bak abicim beni iyi dinle, siyasetin ne olduğu hakkında en ufak bir fikrin yok burda akp-chp veya merkel-putin tartışması yapmıyorum. Benim düşüncelerim seninkine ters olabilir, bunları okumak zorunda da değilsin cevap yazmakta da. Bu oyuna para verip vermemen önemli değil yine diyorum yazı bu oyunla alakalı değil, ister bu oyuna yatır ister pkk'ya bağışla önemli olan yazıyı okuyup birşeylerin farkına varman, bu dunya Heidi'nin dünyası değil malesef. Yazımı mahvettin çok sağol, bu yazdığımı gör 15.dk sonra sileceğim zaten konuyla alakası kalmadı. Umarım beni anlayan olmuştur, daha önceden paylastigimda etkisini görmüştüm. Hayırlı ramazanlar.

medal medal

Siyasi propaganda yapmıyorum demen yaptığın gerçeğini değiştirmiyor, ilk mesajında bir sürü saçma sapan şey var, cevap verilse olay tamamen siyasete girer. 

Bunun dışında oyuna para verilmesini bu şekilde eleştiremezsin, oyuna para veren insanlar sayesinde sen şu anda bu oyunu oynuyorsun .  Oyunun gelişimini, sunucuların ve bağlantıların ücretlerini nasıl karşıladıklarını düşünüyodun? 100bin kişi oynuyor bu oyunu aynı anda. Nasıl bir beleşçilik bu, sitesine gireyim oyununu oynayayım sonra para vereni pkkya bağışla bir tutayım, yok ya? 

medal

Okuma bilmeyen biri daha @Buzx veya anlama güçlüğü de çekiyor olabilirsin bilemiyorum. Ben bu oyun hakkında konuşmuyorum, geçen gün M&B satın aldım farklı birkaç oyuna küçük miktarlarda para da yatırdım. Demeye çalıştığım şey için üstteki yazının o bölümünü dikkatlice oku lütfen sonra aşağıya "hani hiç para yatırmamıştın" deme

31 minutes ago, Buzx said:

Oyunun gelişimini, sunucuların ve bağlantıların ücretlerini nasıl karşıladıklarını düşünüyodun? 100bin kişi oynuyor bu oyunu aynı anda. Nasıl bir beleşçilik bu

Oyunu indirmesi bedava ayrıca F2P bir oyun, oyun yapımcıları senden daha zeki emin ol ayrıca ne yapayım Allah razı olsun adamlardan zararına oyun oynatıyorlar bize mi diyeyim, senin kafanla yola çıksalardı şuan batmışlardı zaten. Oyunun sitesine gir bak para yatırmayacaksanız oynamayın diye bir ibare görürsen burada paylaş lütfen.

36 minutes ago, Buzx said:

para vereni pkkya bağışla

:D:D Gerçekten anlamıyorum nerenizle okuyorsunuz. Son bir tavsiye bol bol kitap okuyun yazılardan ana-fikir çıkarmakta zorlanıyorsunuz yada tamamını okumadan, üzerinde düşünmeden cevap veriyorsunuz. Eskiden okullarda kitap okuma saati vardı kaldırmalarının etkisini görebiliyorum.

Post nasıl silinir bilmiyorum galiba ben silemiyorum mesaj attım silmesi için, cevapları gördükçe üzülüyorum o yüzden daha fazla cevap yazmayın lütfen size fazlasıyla vakit ayırdım zaten.

medal medal

• Forum Moderator

Konu dışı bir şey merak ettim, acaba gerçekten elektrik elektronik mühendisi ya da adayı mısın?

• Forum Moderator

Bu konuyu tekrar niye oluşturdun anlamış değilim. Daha önce niye kapatıldığını da anlamamışsın. Lütfen forum kurallarını önce oku sonra konu aç. Konu kilit.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...