ThatMatrins 5 Report post Posted March 23, 2021 zagrałem kilka meczy AB EC w śmigłowcu i to jest dramat, same premkowce które psują fun z gry. Fajnie by było jakby pierwsza era helikopterów była oddzielnie to samo do drugiej i 3 gdzie latają premki w większości przypadków :/ co sądzicie o takim pomyśle. Myślę że po takiej zmianie było by więcej sympatyków helikopterów a gra by została uprzymilona Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
b7a 2,565 Report post Posted March 23, 2021 Taki pomysł pojawiał się już miesiące, jeśli nie lata, temu. I widać, jakie są tego efekty... żadne. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 24, 2021 Jestem jak najbardziej na tak. Wystarczyło by je tylko odpowiednio zbalansować przy użyciu BRów i spokojnie mogą być. Według mnie wszystkie śmigłowce z ATGMami mogą być już na EC5, oczywiście w charakterze CASa. Co do śmiglaków z AAMami to ciężko mi powiedzieć, prawdopodobnie odpowiednie będzie EC7. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ThatMatrins 5 Report post Posted March 26, 2021 no ja bym wolał ustawienie 5era śmigłowców - ec5 itd Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 26, 2021 47 minutes ago, ThatMatrins said: no ja bym wolał ustawienie 5era śmigłowców - ec5 itd W sumie to nie jest głupie wyjście. Pytanie tylko co z BRami. Wymagało by to różnych BRów na SB EC i GSB da tych samych maszyn. Innym wyjściem jest ich ignorowanie ale wtedy zrobiłby się burdel Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ThatMatrins 5 Report post Posted March 28, 2021 no to trzeba było by zrobić zmiany w br'ach dla helikopterów w sb albo coś najlepsze było by wyjście jak na sb samolotowym czytaj: 1. maszyna do nabicia punktów na drugą a drugą na najlepszą 3. najlepiej było by po 3 helikoptery wzwyż na jednym ec Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 28, 2021 4 minutes ago, ThatMatrins said: 1. maszyna do nabicia punktów na drugą a drugą na najlepszą 3. Co? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ThatMatrins 5 Report post Posted March 28, 2021 no w sensie: ec2 masz np. od 2.3 do 3.3 a do maszyny z 3.3 od razu nie możesz wejść czyli musisz czymś nabić punkty Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 28, 2021 (edited) Jak dla mnie takie AH-1G czy UH-1 to mogą spokojnie być jako startowe. W zasadzie to nie za bardzo są w stanie zagrozić samolotom. Przed niższym tłokowcem może jakoś by się wybroniły. Ale przed jetem jest to nierealne. Gdyby nie historyczność, one spokojnie nadały by się na EC3 Ps. Chociaż z tą "historycznością" to róznie bywa... F4U vs Bf 109E na EC2 Edited March 28, 2021 by Fury_2ndAD_PL Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LernanRuss 7,434 Report post Posted March 28, 2021 On 26/03/2021 at 14:03, Fury_2ndAD_PL said: W sumie to nie jest głupie wyjście. Pytanie tylko co z BRami. Wymagało by to różnych BRów na SB EC i GSB da tych samych maszyn. Innym wyjściem jest ich ignorowanie ale wtedy zrobiłby się burdel Ale przeca na wysokiej symkie nie używa się BR, więc problemu z GSB nie ma. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 28, 2021 3 hours ago, LernanRuss said: Ale przeca na wysokiej symkie nie używa się BR, więc problemu z GSB nie ma. Wysokie GSB z założenia nie używa BRów tylko udostępnia konkretną liste pojazdów. Każde EC ma przypisane do siebie BRy. Ale można by było zrobić pewną analogie do tego co mówisz. Niskie GSB daje listę pojazdów + przedział BR dla lotnictwa. A gdyby zrobić odwrotnie? Przykład: EC5 BRy 6.7-7.7 + USA: AH-1G, UH-1B, UH-1C Ger: Alouette II, UH-1D Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LernanRuss 7,434 Report post Posted March 28, 2021 Ale taki podział zasadzie już jest, jedyne co teraz trzeba zrobić to: 1) dodać śmigłowce do EC 2) obniżyć im symkowe BRy. Nie jest to dość skomplikowane (szczególnie że do niedawna boty tak miały ), ale ktoś musiałby się zebrać i to zrobić. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 28, 2021 2 hours ago, LernanRuss said: ale ktoś musiałby się zebrać i to zrobić. Otototo i tu jest problem Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ThatMatrins 5 Report post Posted March 29, 2021 ALE JAKIE HELIKOPTERY W SAMOLOTOWYCH WTF? dawałem przykład z ec które już istnieje dafuk??? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LernanRuss 7,434 Report post Posted March 29, 2021 1) Caps lock ci się zepsuł. 2) Jesteśmy świadomi że lotnicze EC istnieje, nie jest to dla nas nowość. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ThatMatrins 5 Report post Posted March 29, 2021 patrz 6 wiadomości w tył (od capslock się zepsuł) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LernanRuss 7,434 Report post Posted March 29, 2021 Piszeta o symkie - a ja tam innego EC niż lotnicze nie znam. EC5, EC6 i EC7 też ma dość oczywiste konotacje. Ba - jest wprost pisane co sobie daje radę w walce z aeroplanami, a co nie. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Fury_K7 854 Report post Posted March 30, 2021 Zraz to o co chodzi? O Inne EC5,EC6 i EC7 od tych EC5, EC6 i EC7 co sa w zakładce "Bitwy symulacyjne"? Bo już nie wiem 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...