Jump to content

Czas na EC5,EC6 i EC7

ThatMatrins
 Share

zagrałem kilka meczy AB EC  w śmigłowcu i to jest dramat, same premkowce które psują fun z gry. Fajnie by było jakby pierwsza era helikopterów była oddzielnie to samo do drugiej i 3 gdzie latają premki w większości przypadków :/ 

co sądzicie o takim pomyśle. Myślę że po takiej zmianie było by więcej sympatyków helikopterów a gra by została uprzymilona 

pampam.jpg.png

Jestem jak najbardziej na tak. Wystarczyło by je tylko odpowiednio zbalansować przy użyciu BRów i spokojnie mogą być. Według mnie wszystkie śmigłowce z ATGMami mogą być już na EC5, oczywiście w charakterze CASa. Co do śmiglaków z AAMami to ciężko mi powiedzieć, prawdopodobnie odpowiednie będzie EC7.

47 minutes ago, ThatMatrins said:

no ja bym wolał ustawienie  5era śmigłowców - ec5 itd

W sumie to nie jest głupie wyjście. Pytanie tylko co z BRami. Wymagało by to różnych BRów na SB EC i GSB da tych samych maszyn. Innym wyjściem jest ich ignorowanie ale wtedy zrobiłby się burdel

no to trzeba było by zrobić zmiany w br'ach dla helikopterów w sb albo coś

najlepsze było by wyjście jak na sb samolotowym czytaj: 1. maszyna do nabicia punktów na drugą a drugą na najlepszą 3.

najlepiej było by po 3 helikoptery wzwyż  na jednym ec

Jak dla mnie takie AH-1G czy UH-1 to mogą spokojnie być jako startowe. W zasadzie to nie za bardzo są w stanie zagrozić samolotom. Przed niższym tłokowcem może jakoś by się wybroniły. Ale przed jetem jest to nierealne. Gdyby nie historyczność, one spokojnie nadały by się na EC3

Ps. Chociaż z tą "historycznością" to róznie bywa... F4U vs Bf 109E na EC2 :facepalm:

Edited by Fury_2ndAD_PL

On 26/03/2021 at 14:03, Fury_2ndAD_PL said:

W sumie to nie jest głupie wyjście. Pytanie tylko co z BRami. Wymagało by to różnych BRów na SB EC i GSB da tych samych maszyn. Innym wyjściem jest ich ignorowanie ale wtedy zrobiłby się burdel

Ale przeca na wysokiej symkie nie używa się BR, więc problemu z GSB nie ma.

medal medal medal

3 hours ago, LernanRuss said:

Ale przeca na wysokiej symkie nie używa się BR, więc problemu z GSB nie ma.

Wysokie GSB z założenia nie używa BRów tylko udostępnia konkretną liste pojazdów. Każde EC ma przypisane do siebie BRy.

Ale można by było zrobić pewną analogie do tego co mówisz. Niskie GSB daje listę pojazdów + przedział BR dla lotnictwa. A gdyby zrobić odwrotnie?

Przykład:

EC5 BRy 6.7-7.7 +

USA: AH-1G, UH-1B, UH-1C

Ger: Alouette II, UH-1D

Ale taki podział  zasadzie już jest, jedyne co teraz trzeba zrobić to:

1) dodać śmigłowce do EC

2) obniżyć im symkowe BRy.

Nie jest to dość skomplikowane (szczególnie że do niedawna boty tak miały :lol:), ale ktoś musiałby się zebrać i to zrobić.

medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...