Jump to content

Problem z bombowcami SB Wysrubowane wierzyczki

Pani_Basia
 Share

Witam . Koledzy latajacy bombowcami w SB w zasadzie nie maja stresu. AI wykona wszystko za latajacego. Sam grajac bombowcem nie przejmuje sie wogole mysliwcami nic a nic. AI prawie w 95 procentach zestrzeliwuje atakujacego. Dzisiaj trafil mnie szlag kiedy atakujac bombowiec od przodu z lewej z martwego pola lub od przodu zostalem za kazdym razem zestrzelony lub tak uszkodzony ze musialem skakac. Bombowce sa mega przegiete w SB. Psuje to rozgrywke graczom na innych maszynach. Ja nie jestem jeszcze super dobrym graczem , jednakoz nauczylem sie nie atakowac bombowcow a jezeli juz to jeden atak bez poprawki i tyle. Moze jakies porady od doswiadczonych graczy lub adminow? 

Co prawda symulantem nie jestem, ale na RB trochę bombowców już zestrzeliłem, i niezliczone ilości na AB. Skuteczne atakowanie bombowców sprowadza się do punktów:

1. Potrzebujesz energii. Im szybciej lecisz, tym szybciej zrobisz przejście przez strefy ostrzału, ponadto twoje pociski też dostają ekstra prędkość.

2. Bądź cierpliwy. Nie ma co rwać się do ataku mając kiepski kąt podejścia, tudzież za niską prędkość - skończysz wlokąc się za bombowcem, a różnica waszych prędkości będzie na tyle mała, że będzie cię on miał w polu ostrzału wieżyczek "przez wieczność" nim go dojdziesz.

3. Trzeba poćwiczyć celne strzelanie, np. na botach. Musisz być w stanie trafiać co najmniej w któryś z tych elementów - lewe/prawe skrzydło, albo ogon. Wyższa pilotażu to celować w kokpit(jak się pilotów ubije wtedy strzelcy od razu milkną), albo silniki/zbiorniki paliwa w skrzydłach, tudzież przejechać serią po belce ogonowej aż po powierzchnie sterowe licząc na urwanie linek oraz poszarpanie sterów. Po nabraniu wprawy w celowaniu dodatkowo będziesz w stanie ostrzeliwać bombowce z ok 1-1.5km, z takiego dystansu AI nie strzela.

Edited by MasterBLB
medal medal medal medal medal medal medal medal

Latając głównie RB. Ja podlatuje pod bombowiec (trzymam więcej jak 1km dystansu), lecę pod nim aż nabiorę odpowiedniej prędkości, pionowo do góry fullauto po skrzydle i silniku/silnikach. Praktycznie wszystko tak ginie po za PE-8 które ugasi każdy pożar.

medal medal medal medal medal medal medal medal

Sb a RB to totalna roznica w pilotazu - jezeli moge uzyc tak wielkiego slowa. Kilka miesiecy szukasz kogos kto w to wogole gra zeby razem pocwiczyc, Godziny latania na bitwach niestandardowych i cwiczenie na botach. Pozniej samotna nauka mysliwcem do momentu az przestaniesz wpadac w koprkociag, pozniej wychodzenie z korka, pozniej mozolna nauka jakichkolwiek manewrow ktore trzeba wykonac czasem na czujnosc nosa wiedzac lub probujac wiedziec gdzie jest przeciwnik i pozniej jeszcze samo trafienie przeciwnika. Jak mawial terminator ,, Jupijajheh mother..... ,, . Witamy w symulacjach .. Cierpienie uszlachetnia. Perelka na torcie sa wyluzowane jak skorka na ptaszku bombowce ktore i tak wiedza ze procent ich zestrzelen jest znikomy jak podwyzka pensji w moim zakladzie pracy.  Ludzie cierpia na rozne dewiacje a moja sa symulacje i proba nauczenia sie latania w nich. W tym zapomnianym przez Boga i slimaki miejscu, gdzie dolatujac do punkcika na mapie zdazysz odpowiedziec na wszystkie wiadomosci na Watsapp i maile a na koncu okaze sie ze to twoj kolega z oddzialu leci bombowcem i wlasnie cie zestrzelil bo napisik z Twoim nickiem pojawil mu sie ciut za pozno. Jest jakakolwiek polska spolecznosc latajaca SB czy jestem pionierem? Czuje sie jak Hermaszewski niemalze, chociaz on mial tyle szczescia ze za rakieta nie trafila na Ju 288 C(waniak) ktorego ja rowniez posiadam i jestem zdecydowanie POD WRAZENIEM jego mozliwosci obronnych.    

Edited by Albape

19 hours ago, zomeer said:

Latając głównie RB. Ja podlatuje pod bombowiec (trzymam więcej jak 1km dystansu), lecę pod nim aż nabiorę odpowiedniej prędkości, pionowo do góry fullauto po skrzydle i silniku/silnikach. Praktycznie wszystko tak ginie po za PE-8 które ugasi każdy pożar.

Latajac w RB pastrzysz z perspektywy 3 osoby,,,,

1 hour ago, Albape said:

Jest jakakolwiek polska spolecznosc latajaca SB

zglos sie w przypietym temacie albo mecz @przybysz86 :good:

mnie nauczyl  jak posadzic latawca na pasie startowym, chyba styknie za rekomendacje

1 hour ago, Albape said:

Cierpienie uszlachetnia.

zluzuj i znajdz mniej irytujacy i latwiejszy w  opanowaniu latawiec, najlepiej z sensownym firepowerem;) 

• Like 1
medal medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...