Jump to content

Bazen sadece konu dışında kalmak istersin.

Elnaen
 Share

• 2 weeks later...

aklıma 2 tane klan ismi geldi (gönderme değildir aklıma geldi yazdım)

libyalı canlı kamikaze
kardeş klanı libyalı yanmış kamikaze

Edited by Hamdiyuzbasi

gündemimizde çok başlı hayvan figürleri var sık sık karşılaşıyoruz. bir haberde tarkan'dan geldi.

cerberus_1024x768.jpg

tarkan kurdu upgrade etmiş. artıl atıl kurt yerine atıl cerberberus kısaca atıl cerb denecek.

• 4 weeks later...

teknoloji dediğin nedirki...mühim olan olayın felsefesi. warthunderında bakıp feyz alması gerek..... renklerin güzelliğin bakın.

http://www.youtube.com/watch?v=eNFp25bFuTI

Edited by Hamdiyuzbasi

Ucuyorum.com'daki "servetbasol" adlı kullanıcıdan alıntıdır.

"Sinop Army Airfield.
Biz bu hava alanını bu isimle bilirdik.
Ne zaman nişanlandım ve nişanlım o zaman Sinop'ta öğretmenlik yapmakta idi, gidip görmek nasip oldu.
Sinop72.jpg
Ama önce sizlere kısa bir hikayesini anlatmalıyım.
Sinop Kara kuvvetleri Hava Alanı-Sinop Army Airfield (SAAF)- aslen 1961 senesi Aralık ayında oluşturulmuş bir hava alanı. 2476x75 feet ve doğu-batı doğrultusunda asfalt kaplı.
1968'de TUSLOG (Turkish/US LOGistics) 4.cü Kıtası (Detachment Four) U-6 Beaver ve U-l Otter uçakları ile hizmet vermekte idi ve doğal olarak bir askeri birliğe hizmet veren uçaklara isim koymayı kimse düşünmemişti.
Taa ki U-1 Otter bir sıpa ile alana inene kadar. Zaten hep anlatılır, oraya üs yaparken ahaliye sormuşlar siz ne ile yük taşırsınız? "Eşek ile".
Bu yavru eşek birden maskot olmuş ve hemen Hava Yolunun adı konmuş.
Eşek Airlines.
priest1.jpg
O zamanlar Esenboğa ATC'de çalışmakta idim.
Ne zaman pistin karşı tarafından (karşıda Çelebi vardı ve amerikalılara hizmet verirdi sadece) bu Beachcraft çalıştırma istese "Eşek Airlines" diye çağrı yapar, bizde aynı isimle cevap verir ama bildiğimizden 83085 yazardık stripe.
Gittiğimde ben de çok şaşırmıştım o üsse.
Gidiş nedenim ise o zamanlar Sinop'ta öğretmenlik yapan nişanlımı görmek içindi.
Gidişimi de yeni gönderilen Beachcraft uçakla yapmıştım. (C-12 Huron)
esekairlines.jpgeekBadge.jpgeekBadge2.jpg
Doğal olarak uçuş sırasında ben de sormuştum "Neden Eşek Airlines?" diye.
Hikayesi çok ilginç gelmişti bana.
Zaten halka sordukça isimler ortaya çıkmış.
Sağlık Reviri'nin adı "Marko Paşa".
Nerden buldunuz bu ismi diye sordum.
Ahaliye sorduk, bir derdiniz, sorununuz olursa kime anlatırsınız diye, bize hep bu ismi verdiler!
Kütüphanenin adı Dr.Rıza NUR. Bir Sinoplu ve yasaklı kitabı var!
Neyse, 1977'de daha iyi hizmet versin diye 5000 feet uzunluğunda betondan bir pist yapılır ve c-130'lar da inmeye başlar. İncirlik-Sinop arası haftada iki sefer yaparlar.
Sanırım hala "Eşek Airlines" uçmaya devam ediyor.
İşte Sinop Hava Alanı'nın hikayesi de bu.
Sevgiler"

selale-resim.jpg

nikaraguanın dünyaca ünlü "soğuk su" şelalesi

bu şelalenin isminin ve ününün bir hikayesi var. yüzyıllar önce nikaraguada totemkin krallığı bulunuyormuş. totekmin krallığında çok zengin çok tutumlu dünyanın sayılı zenginlerinden
ünlü bidonba yaşamaktaymış. birgün italyan kaşifler nikaraguayı keşfetmiş. bidonbaya geldikleri yerde altının çok ucuz olduğunu ve ondan aldıkları parayla altın alıp dönüp onu altına boğabileceklerini söylemişler. bidonbanın gözleri parlamış ve hemen kabul etmiş.

gel zaman git zaman italyanlar dönmemiş. bidonba hasta olmuş. kabilenin doktoruna gitmiş. kabilenin doktoruda bidonba git soğuk su şelalesinden bir su iç iyi gelir demiş. bidonba suyu içmiş ve iyileşmiş.

işte o gün bugündür "üstüne soğuk su iç" dünyaca bilinen bir söz haline gelmiştir.

Edited by Hamdiyuzbasi

b0xw.jpg

bu ne savunma kulesi mi :Ds

Vallaha, bu resmi görünce hemen Global forumda paylaştım, kimse ne olduğunu bilmiyor. Tahminim bir anıt olduğu yönünde.

Bu efsane reklamı hatırlayan? (Yani, en azından o zamanın efsaneleriydiler)

http://www.youtube.com/watch?v=r25PlgYVW5w

Edited by Century
  • Upvote 3

Ne güldüm sabah sabah.. 

http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU

Sen ver maymunun eline keleşi, sonra kaç :) 

Ne güldüm sabah sabah.. 

http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU

Sen ver maymunun eline keleşi, sonra kaç :) 

Bunu biliyorum, Maymunlar Cehennemi filminin(eskisi değil, yenisi) fragmanlarından biri.

• Yikus_Maximus changed the title to Bazen sadece konu dışında kalmak istersin.
 Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...