Jump to content

Számítógép gondok

piritskenyer
 Share

Sziasztok!

Nem igazán tudom, hogy hova forduljak, szeretném a segítségetek kérni. A probléma nagyon egyszerű: A gép random leáll terhelés alatt. Kikapcsol és újraindul. Először azt hittem, hogy túlmelegedés okozza a dolgot, kitakarítottam, de semmi javulás nem történt. Gondoltam arra, hogy különböző progik okozzák, ezért szépen módszeresen kikapcsolgattam progikat és figyeltem, hogy melyiknél NEM kapcsol ki a gép, de egy hónap tesztelgetés után eredménytelen volt a dolog. A probléma nagyjából szeptember végén, október elején kezdődött (nem írtam föl a pontos idejét), a WoT jobban kihozta a gépből, a WT egyáltalán nem, ezért ráfeküdtem a WT-re, de mostmár a WT alatt is csinálja.

Valakinek van valami ötlete? :(s

Üdv

medal medal medal

Nekem ugyan ilyet a videokártyám okozott amikor túlmelegedett. Tölts le valami teszt programot amivel letudod terhelni külön a memóriát, videokártyát és a processzort. Abból tudni fogod hogy mivel van a baj. Ha jól tudom az AIDA64ben van valami ilyen.

medal

Hmm, csak a videókártya magokat figyeltem, mielőtt és miután kiporoltam. Videókártya átlaghőfok 3 fokot esett, a max meg 7-et.

Proci hőfokokat nem figyeltem, köszi a tippet.

Win nem üti ki, csak valami dinamikus terhelés (játékok - CoD, CoH, BF, WoT, WT), filmek sem zavarják, 1080p-s filmek sem igazán izgatják. A legfurcsább az egészben az az, hogy van, hogy hajnali 4ig kockulok mindenféle gond nélkül, máskor meg 15 perc után kikapcsol, de volt már olyan is, hogy ~30 perc böngészés után játszani akartam, és a WT indítása ütötte ki.

AIDA64-et ki fogom próbálni, köszi.

A gép '12 augusztusi, tehát egy kicsit idősebb, mint egy éves. Baja sosem volt, leszámítva a RAM-ot, ami eleve hibásan érkezett és le lett cserélve garanciával. (ipon-os gép) Lehet, hogy profibb takarításra elviszem valahova szervízbe, ha nem sikerül megoldanom a problémát.

Köszi mindenkinek a tanácsokat, ha valami még eszetekbe jut, írjatok :good:

medal medal medal

RAM szokott még random újraindítást okozni de az kékhalállal jár általában. Videókártya hőfok mennyi volt? Azt is megpróbálhatod hogy felrakod az AIDA64-et elindítod azon belül /számítogép/érzékelő itt kiírja az összes hőfokot. Félrehúzod kicsit és ablakban elindítod a WT és játszol közbe néha figyeld a hőfokot hogy mennyire szökik fel.

medal

a RAM-os kékhaláűlt azt ismerem, ez nem az, ez csak sima kikapcs-bekapcs.

Okés, megnézem az AIDA-t, tud az logfile-t írni? Azért lenne érdekes, mert akkor meg bírnám csinálni, hogy csak kiakasztom a gépet, utána meg visszanézem a logot, hogy mi ütötte/üthette ki.

medal medal medal

Egy 8.1 telepítés után megküldtem a WoT-ot, összeomlott. Ez szervíz lesz mostmár :D

Edited by piritskenyer
medal medal medal

csak egy kérdés: játékra miért nem a jól kiforrott win 7-et használod?

Próbáltad win 7-el a wt-t? Hátha csak simán az oprendszer nem tetszik neki.

Egy 8.1 telepítés után megküldtem a WoT-ot, összeomlott. Ez szervíz lesz mostmár :D

medal medal medal

csak egy kérdés: játékra miért nem a jól kiforrott win 7-et használod?

Próbáltad win 7-el a wt-t? Hátha csak simán az oprendszer nem tetszik neki.

Win7 volt eddig. Azon kezdett el összeomlani, mostmár többé-kevésbé biztos vagyok benne, hogy hardveres a hiba, nem szoftveres, ez van...

medal medal medal

Értem.

Ha a ramtesztek nem mutattak hibát akkor van még 1 ötletem:

-nálam is előfordult még nagyon régen, hogy változó időközönként(teljesen random volt), újraindult/lefagyott a gép.

ez mint később kiderült a tápegység hibája volt(ami utána felrobbant! így jöttem rá :Ds )

Szóval még mielőtt nagyon szétbontod, próbáld ki egy kölcsön táppal, hátha.(veszíteni nem fogsz rajta)

Win7 volt eddig. Azon kezdett el összeomlani, mostmár többé-kevésbé biztos vagyok benne, hogy hardveres a hiba, nem szoftveres, ez van...

medal medal medal

Értem.

Ha a ramtesztek nem mutattak hibát akkor van még 1 ötletem:

-nálam is előfordult még nagyon régen, hogy változó időközönként(teljesen random volt), újraindult/lefagyott a gép.

ez mint később kiderült a tápegység hibája volt(ami utána felrobbant! így jöttem rá :Ds )

Szóval még mielőtt nagyon szétbontod, próbáld ki egy kölcsön táppal, hátha.(veszíteni nem fogsz rajta)

Gondoltam én is táphibára, de különösebb okát sose láttam, hogy túlterhelődjön... A kölcsön tápos dolog érdekes, kipróbálom, köszi :yes:

medal medal medal

• 3 weeks later...

Elméleti dilemma csak de megkérdem Átköltöztetésre kerül az asztali pc-m ( nőnek a gyerekek kell egy másik szoba) és sajnos kihúzásra kerül a hálózati kábel. Na most vennék egy wifi adaptert mert nem akarom a hiltit brekegtetni egyenlőre. Így is rooter mögül jön a net. Ez a fajta jó:

http://www.emag.hu/tp-link-wireless-adapter-usb-2-0-tl-wn722n/pd/E8RV7BBBM/

Vagy ez:

http://www.emag.hu/tp-link-wireless-adapter-usb-2-0-tl-wn722nc/pd/E6RV7BBBM/

Nem megyek át a szomszédba a géppel, a pc helyéről a lapos simán látja kiváló jelerősséggel is. Konkrétan fölé költöztetem.

Edited by Ludowik
medal medal medal

Mondjuk ez majdnem féláron?

http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wn722n-halozati-csatolo-44339

Alapvetően a tplinkek jók szoktak lenni.

Ha már veszel csak arra figyelj, hogy a IEEE 802.11n szabványt tudja (ez a legújabb)

Elméleti dilemma csak de megkérdem Átköltöztetésre kerül az asztali pc-m ( nőnek a gyerekek másik szoba) és sajnos kihúzásra kerül a hálózati kábel. Na most vennék egy wifi adaptert mert nem akarom a hiltit brekegtetni egyenlőre. Ez a fajta jó:

http://www.emag.hu/tp-link-wireless-adapter-usb-2-0-tl-wn722n/pd/E8RV7BBBM/

Vagy ez:

http://www.emag.hu/tp-link-wireless-adapter-usb-2-0-tl-wn722nc/pd/E6RV7BBBM/

medal medal medal

• 2 months later...

Oké, ez nem számítógép probléma, csak nincs külön technikai rész annak amit akarok írni.

Szóval az történt, hogy lecseréltem az oprendszeres winyómat egy ssd-re(occó kingstone, csak oprendszer és a játékok számára).

Azon kívül, hogy remekül gyorsult az egész rendszerem észrevettem egy kellemes mellékhatást is ,ami lehet, hogy csak véletlen, és nem a csere mellékterméke:

A HIT DETECTION elkezdett működni!

Ez baromira nem biztos még, tovább fogom tesztelgetni, de ma (2013.03.14) délután is(40k játékos), és este(28k játékos) is jól működött a játék, el sem akartam hinni amit tapasztaltam!

Mondjuk van benne logika, mert a pingem mindig rendben volt, alul zöld, vagy lila volt a hálózati visszajelzés.

Ha a fentiekben teljesen biztos leszek beszámolok róla, és nagyon elkezdek örülni!

ha mégis véletlen volt a javulás, azt majd a dühöngőben osztom meg :Ds

medal medal medal

• 2 years later...

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

A munkahelyemen szeretnék játszani! A netsebesség is megvan hozzá 50-60mbit/sec!ú

De valami le van tiltva mert amikor a játékba belépek akkor letilt a játék alacsony sávszélesség miatt!

Hogyan lehetne ezt kikerülni? Filmeket stb. lazán lehet nézni rajta a netről! Pl. a vibert sem engedi!

Valahogy letiltották a rendszergazdák! Nem lehet kijátszani? A válaszokat köszönöm előre is!

medal medal medal medal medal

Ilyen munkát én is szeretnék, ahol van idő játszani :D

Gondolom sávszélesség-korlátozást állítottak be arra a portra, amit a WT használ. Filmet azért tudsz nézni, mert az más porton kapja az adatokat, ami nincs lekorlátozva. Ebből nem lesz játékolás, keress valami offline cuccot :/

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 3 weeks later...
Sziasztok nálam van egy Kiss gond az hogy mikor pl akarok menni a haverjaimal squadban akkor néha nem tudnak engem invitelni mert mindig azt írja nekem hogy connecting ol a chat hez és kell várni 5 percet ahoz hogy csatlakozon a chat hez és egy mécs után pedig mindig ki dob a squad ból.Ha valaki tudja rá a gondot akkor kérem írjon nekem. Köszönöm!

• 1 month later...

Sziasztok nálam van egy Kiss gond az hogy mikor pl akarok menni a haverjaimal squadban akkor néha nem tudnak engem invitelni mert mindig azt írja nekem hogy connecting ol a chat hez és kell várni 5 percet ahoz hogy csatlakozon a chat hez és egy mécs után pedig mindig ki dob a squad ból.Ha valaki tudja rá a gondot akkor kérem írjon nekem. Köszönöm!

Erre amúgy nem tud valaki mondani valamit? :(

Nehéz vele szakaszba tolni hogy már a csata közepén kidobja a szakaszból és csata után is várni kell mert nem tudjuk vissza hívni szakaszba mert vagy 3 percig "not connected to chat"-et ír.

Csak nála csinálja ezt a játék valamiért.

Ha valakinek van valami ötlete az ne tartsa magába, előre is köszi ha van valami tipp :good:

medal medal medal medal medal medal medal

Erre amúgy nem tud valaki mondani valamit? :(

Nehéz vele szakaszba tolni hogy már a csata közepén kidobja a szakaszból és csata után is várni kell mert nem tudjuk vissza hívni szakaszba mert vagy 3 percig "not connected to chat"-et ír.

Csak nála csinálja ezt a játék valamiért.

Ha valakinek van valami ötlete az ne tartsa magába, előre is köszi ha van valami tipp :good:

Nekem hasonló gondom a legelején volt. Elvileg a gyenge net okozhat ilyet, meg ha megy közben valakinél torrent. Nyomjatok ki mindent, ami terheli a sávszélességet.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 2 months later...

Valaki tudna segíteni? Az lenne a probléma hogy random a játék ki Crash-el, van amikor hiba nélkül megy több órát, és van mikor egy más után csinálja. És mikor ki Crash-el akkor a gépet újra kell indítani a gépet, mert az egerem nem eltűnik ha az asztalon van, és sehogy nem tudok ki lépni a játékból :( Mi lehet a baj? A windows-al van a baj? Mert amióta meg van a gép(pár hónapja) Azóta csak Win10 volt rajta, és nem tudom hogy ezzel van e baj. Valami ötlet? 

Edited by KjisszHUN
medal medal medal medal medal medal medal medal medal

2 hours ago, KjisszHUN said:

Valaki tudna segíteni? Az lenne a probléma hogy random a játék ki Crash-el, van amikor hiba nélkül megy több órát, és van mikor egy más után csinálja. És mikor ki Crash-el akkor a gépet újra kell indítani a gépet, mert az egerem nem eltűnik ha az asztalon van, és sehogy nem tudok ki lépni a játékból :( Mi lehet a baj? A windows-al van a baj? Mert amióta meg van a gép(pár hónapja) Azóta csak Win10 volt rajta, és nem tudom hogy ezzel van e baj. Valami ötlet? 

Telepitsd újra a játékot, hatha megoldodik.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...