Jump to content

Tym samolotem się nie kosi trawy, nawet 2km ALT to za nisko (to nie Tempest że kosisz trawę z prędkością 670km/h) i żeby coś zdziałać trzeba latać na 5k ALT i wyżej.

JA nurkowałem z ponad 5000m na cel, bo już nic u góry nie było, chmury zaczynały sie na 2000m i kończyły na 4500m.... a jakieś 3000m nad ziemia w chmurze z nikąd oberwałem od jaka 3.. Ke??? Jak mnie widział? Skoro ja ani nikt z mojego Teamu(jeden spit został na 5000k) go nie widzieli.

• 2 months later...

Szybkie pytanie choć wiem że nikt z "góry" nie odpowie: Czemu ten samolot jako JEDYNY z drzewka USA NIE MA damage modelu - jeden pocisk z karabinku 7mm i ogon czarny. Nie musze mówiż że większość samolotów wytrzymuje bańki 37mm i większe jakby to mucha przeleciała, a nie pocisk... 

W  inny samolot napinkalam i dalej leci a w tego walnę 2-3 pociski i sie rozwala szybciej niż dwupłatowce?!?!?! GOD, WHY?

medal medal

Szybkie pytanie choć wiem że nikt z "góry" nie odpowie: Czemu ten samolot jako JEDYNY z drzewka USA NIE MA damage modelu - jeden pocisk z karabinku 7mm i ogon czarny. Nie musze mówiż że większość samolotów wytrzymuje bańki 37mm i większe jakby to mucha przeleciała, a nie pocisk... 

W  inny samolot napinkalam i dalej leci a w tego walnę 2-3 pociski i sie rozwala szybciej niż dwupłatowce?!?!?! GOD, WHY?

AB, HB czy FRB?

medal medal medal medal

Co wy się tak czepiacie DM T-bolta?
Jak dla mnie ten samolot potrafi wytrzymać bardzo dużo, kiedyś fakt byle pryknięcie go wyeliminowało z walki ale obecnie jest w stanie sporo przyjąć na klate. Nie którzy chyba by chcieli żeby to byl latajacy pancernik. Swoją droga ciekawi mnie kiedy dostanie wiekszy BR bo obecny jest zaniżony przynajmniej 0,6 jak nie więcej.
medal medal medal medal

Długo nim nie latałem. Dzisiaj bardzo się zdziwiłem jak wykręciłem nim I-185 na wysokości gdzieś 1000m. Co prawda byłem rozpędzony gdzieś do 500-600km/h, rusek po H2H chciał zrobić nawrót żeby wejść mi na ogon i się zdziwił jak to ja byłem pierwszy :D Wytrzymać też dużo wytrzyma, bo przez chwilę sponiewierał mną La-5, który tylko ledwo co uszkodził mi skrzydło (lekko czerwone).

medal medal medal medal medal medal

Długo nim nie latałem. Dzisiaj bardzo się zdziwiłem jak wykręciłem nim I-185 na wysokości gdzieś 1000m. Co prawda byłem rozpędzony gdzieś do 500-600km/h, rusek po H2H chciał zrobić nawrót żeby wejść mi na ogon i się zdziwił jak to ja byłem pierwszy :D Wytrzymać też dużo wytrzyma, bo przez chwilę sponiewierał mną La-5, który tylko ledwo co uszkodził mi skrzydło (lekko czerwone).

Nie ma co sie dziwić przy tej prędkości thundrrbolt jest całkiem zwrotny ale przy nieco mniejszych prędkościach jego zwrotność to tragedia.
Mimo to samolotem tym można na RB spokojnie zdobyć nawet 6fragów (wczorajszy wynik), kocham go za wytrzymałość w nurku bo kiedy ktoś siada mi na ogon to ja nurek i z ponad 2k spokojnie uciekne przed każdym. Jeżeli chodzi o jego DM to zgodze sie że jest zepsuty. Trafienie z 7mm w ogon nie pozwala na dalszy lot ale kadłub to on ma całkiem wytrzymały! Edited by bartektxt

Najbardziej zepsuty jest DM silnika, przecież gwiazdówki, szczególnie ten, były znane z wytrzymałości, można było lecieć z rozwalonymi paroma cylindrami, a nawet na jednej gwieździe (gwiaździe?), nie wymagam pełnej mocy, ale możliwości dolecenia do lotniska, a nie po byle strzale w silnik szybko on pada całkowicie.

medal medal

Silniki gwiazdowe w każdym samolocie to syf i 100 m mułu.

-Ogromna moc

-Dobry stosunek masa/moc

-Brak potrzeby chłodzenia ciekłym chłodziwem. 

-Zwarta konstrukcja

Jedyna wada to wielkość a o widlakach można by dużo wad napisać.

Silniki gwiazdowe zdobywały przewagę nad widlastymi im wyżej były nad ziemia. Dla P-47 to idealny silnik tez ze względu na to że miał być to wytrzymały samolot.

Co wy się tak czepiacie DM T-bolta?
Jak dla mnie ten samolot potrafi wytrzymać bardzo dużo, kiedyś fakt byle pryknięcie go wyeliminowało z walki ale obecnie jest w stanie sporo przyjąć na klate. 

Na klate owszem, zgadzam sie z tym. Ale na ogon to już tyle nie przyjmie. Nie przyjmie na ogon nawet króciuteńkiej serii z g#wnianych 7mm. Zwyczajnie się rozwala jakby cały tył był zrobiony z kartonowych pudełek z biedronki. Zarówno kiedy ja nim lece, jak i kiedy do niego strzelam :(s

medal medal

Na klate owszem, zgadzam sie z tym. Ale na ogon to już tyle nie przyjmie. Nie przyjmie na ogon nawet króciuteńkiej serii z g#wnianych 7mm. Zwyczajnie się rozwala jakby cały tył był zrobiony z kartonowych pudełek z biedronki. Zarówno kiedy ja nim lece, jak i kiedy do niego strzelam :(s

Dziwne, ja mam małe problemy z rozwaleniem P-47D lecąc w P-47D, czasem łyka dość spore ilości ołowiu.

No i po rozwaleniu steru wysokości leci mniej więcej prosto.

Edited by RideR2
medal medal medal medal

Dokładnie, jedynie zastanawiająca jest wytrzymałość (jej brak) silnika, np. w bombowcach gwiazdowce są jakoś bardziej wytrzymałe...

*niezniszczalne (B-25, B-17)

Edited by RideR2
medal medal medal medal

B-17 nie mam i bardzo rzadko się do niego zbliżam z racji ponadprzeciętnych cech i dział laserowych umieszczonych w kadłubie, więc się ie wypowiem na temat wytrzymałości silników. Ale B-25 mam i w nim silniki dosyć szybko padają. Sam także jak jego atakuję to traci szybko silniki. (HB)

medal medal medal medal medal medal

Potwierdzam. Ileż to razy poświęcałem swój samolot jak choćby P47 żeby rozwalić B-25 i siedząc mu na odonie waliłem po silnikach przez 3-4 minuty a on z ogniem ze wszystkich silników wesoło leciał dalej (kluczem żeby gonić B-25 jest natychmiastowe rozwalenie strzelców <co najmniej tego na ogonie> inaczej sie ginie w ułamku sekundy od laserowych kaemów...) Do B-17 tylko jakiem z 45mm sie warto zbliżać, Thunderboltem omijajcie go szerokim łukiem.

medal medal

Potwierdzam. Ileż to razy poświęcałem swój samolot jak choćby P47 żeby rozwalić B-25 i siedząc mu na odonie waliłem po silnikach przez 3-4 minuty a on z ogniem ze wszystkich silników wesoło leciał dalej (kluczem żeby gonić B-25 jest natychmiastowe rozwalenie strzelców <co najmniej tego na ogonie> inaczej sie ginie w ułamku sekundy od laserowych kaemów...) Do B-17 tylko jakiem z 45mm sie warto zbliżać, Thunderboltem omijajcie go szerokim łukiem.

Akurat Thunderbolt (w wersji premium) to niszczyciel alianckich bomberów, wystarczy zaspamować jedno skrzydło za pomocą dwunastek,podpalić przynajmniej jeden silnik i leci na spotkanie z glebą np. B-17.

Oczywiście atak należy przeprowadzać przy pomocy BnZ z prędkością ~600-700 km/h.

Edited by RideR2
  • Upvote 1
medal medal medal medal

Jak BnZ'ować bombowiec lecący na 5000/6000m myśliwcem startującym z 2000m? Swoje już w tej grze spędziłem, ale to nadal jest dla mnie zagadka.... (pomijam Bf 109 bo to sie wspina 2x szybciej niż cała reszta a i tu BnZ'owanie bombowców to nielada wyczyn...) Oświećcie mnie, nooba niegodnego.

medal medal

Ah te problemy graczy AB :D
Jakby co w tej sprawie nie pomogę ale na HB pojedynczy Thunderbolt może zniszczyć formacje bombowców samemu pozostając nietrafionym.
medal medal medal medal

Jak BnZ'ować bombowiec lecący na 5000/6000m myśliwcem startującym z 2000m? Swoje już w tej grze spędziłem, ale to nadal jest dla mnie zagadka.... (pomijam Bf 109 bo to sie wspina 2x szybciej niż cała reszta a i tu BnZ'owanie bombowców to nielada wyczyn...) Oświećcie mnie, nooba niegodnego.

Wspinaj się tak,żeby prędkość IAS mieć cały czas ok 280 km/h.Po jakiś 2-3 minutach będziesz na pułapie bombowców i możesz zacząć je strącać.Ot i cała filozofia.

medal medal medal medal medal medal medal medal

żeby niszczyć b17\14 potrzeba albo działek 30 mm albo 12 z ammo M20 które to dezintegrują takiego B17 w max 700 pocisków[to własnie te 12 dostały potęznego buffa i obecnie lepiej niszcza niz 20 mm]

medal medal medal

Ah te problemy graczy AB :D
Jakby co w tej sprawie nie pomogę ale na HB pojedynczy Thunderbolt może zniszczyć formacje bombowców samemu pozostając nietrafionym.

Zgadzam się w 100%, tylko do tych bombowców dorzuciłbym cały wrogi zespół, jeszcze zostać z 1k szt ammo i paliwem na pół godziny. + mając wystarczającą przestrzeń można narzucić swoje warunki praktycznie wszystkim maszynom do BR 5.7

medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...